Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Seks'in bilinmeyen faydaları nelermiş?

Seks'in bilinmeyen faydaları nelermiş?
 

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’ın seks kutsaldır vecizesinden sonra, toplumun seks olan ilgisi birden arttı. Yakında nüfus patlaması yaşarsak kimse şaşırmasın.

Ali Rıza Demircan’ın açıklamaların ardından seksle ilgili her kesimden açıklamalar gelmeye başladı. İşte bu açıklamalardan en ilginci:

Yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan seks, düzenli yapılması halinde pek çok olumlu sonuç yaratıyormuş.

Bilim adamları, düzenli bir cinsel yaşamın uzun ve mutlu bir hayatın kapısını aralayacağını söylüyor. Araştırmalara göre seks, sağlık için birçok ilaçtan bile daha ‘olmazsa olmaz…

İşte, düzenli seksle gelen mucizeler:

Kansere karşı korur: Haftada beşten çok seks yapan erkeklerde prostat kanseri riski üçte bir azalıyormuş. Bilim adamları, bunu kansere neden olan maddelerin meniyle birlikte atılmasına bağlıyormuş. Kadınların da düzenli seks sayesinde meme kanseri riskini azaltabileceği belirtiliyor.

Doğal ağrı kesicidir: Araştırmalar, seks yapmanın migren ağrılarını yok etmeye yardımcı olduğunu gösteriyormuş. Cinsel ilişki sırasında, beyindeki ağrıları kesen bölgede aktivite artışı yaşanıyormuş. Kadınların cinsel ilişki sırasında salgıladıkları ekstra östrojen regl dönemi ağrılarını hafifletiyormuş.

Genç gösterir: 3 bin 500 kişi üzerinde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma, haftada en az üç kez seks yapanların daha az yapanlara oranla 10 yaş genç göründüğünü göstermiş.

Depresyona iyi gelir: Güvendikleri partnerle prezervatif kullanmaksızın cinsel ilişkiye girmek, kadınların depresyona girme ihtimalini azaltıyormuş. Bilim adamları, spermde bulunan prostoglandin hormonunun depresyona yol açan hormonların dengelenmesine yardımcı olduğunu belirtiyorlar.

Kalbe yararlı: Haftada iki veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi riski yarı yarıya azalıyormuş. Orgazm sayısı arttıkça ömür de uzuyormuş.

İyi bir egzersiz: Her cinsel ilişkide ortalama 200 kalori yakılıyormuş. Tahrik durumunda nabız dakikada 70'den 150'ye çıkar. Kaslar çalışır; karın, bacak, kol ve kalça sıkılaşırmış.

Yaraların kapanmasına yardımcı olur: İsveç’te yapılan bir araştırmada, seks sırasında salgılanan oksitosin hormonu enjekte edilen deney hayvanlarının yaralarının diğerlerine göre iki kat hızlı iyileştiği görülmüş.

Direnci artırır: Haftada bir-iki kez seks yapmak, virüslere karşı savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobin A antikoru seviyesini yüzde 30 artırıyormuş. 

Fazla söze gerek var mı?

Haydi yatağa:))

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..