Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Seks özgürlüğü

Seks özgürlüğü
 

Devir herşeyin serbest olduğu bir devir. Etrafımızda o kadar çok cinsel uyaran var ki sanki herşey bizi devamlı olarak sadakatsizliğe ve tavşan gibi bir onla bir bunla seks yapmaya itiyor. İstediğimiz anda seksi elde edebilme özgürlüğüne sahibiz. İster çık gece bir bardan beğendiğin birini kaldır, ister facebooktan tanış evine çağır. Evet okuyanların bir kısmına bu anlattıklarım çok dejenere gelecek, büyük bir kısmına ise gayet tanıdık.


Özellikle erkekler için sekse sahip olmak gittikçe kolaylaştığı için sanırım ilişki arayan erkek bulmak da gün geçtikçe zorlaşıyor. Aslında aynı şey kadın için de geçerli, ama erkek sanırım vücuduyla, dokunarak iletişim kurmayı sevdiği ve sabırsız olduğu için cinsel özgürlük onun için daha çok şey ifade ediyor.


Arkadaşlarım arasında bakıyorum da kurulan ilişkiler eskiden 2-3 sene sürerken, şimdi 3-5 bilemedin 6 aya kadar kısaldı. Kimin kimle beraber olduğunun çetelesini tutmak artık imkansız, çünkü herşey fast food tadında yaşanıyor. Hep bahsediyoruz aslında neden böyle olduk diye. Herşey özgürleşti de biz neden yalnız kaldık ve yalnızlığımızı ifade edemez olduk? Evet işin acı yanı da bu ya. Yalnızlığımızı ifade edemez hale geldik. Herkes hayatından güya memnun. Erkeklere sorsanız her gün başka bir kadınla birlikte olmak tam da onların istediği şey, bağlanmak yok, başağrısı yok, seks çok! Kadınlar belki de bu konuda biraz daha dürüst, en azından mutsuz olduklarının sinyallerini veriyorlar. Ama günün sonunda hepimiz gayet iyi biliyoruz ki herkes gerçekten çok mutsuz bu ülkede. Bilmiyorum belki de ben çok pesimistim ama sadece bir gözlemci olarak düşündüklerimin arkasındayım.


Tatminsizlik, doyumsuzluk, elindeki ile yetinmeme her zaman daha iyisine, daha zenginine, daha güzeline duyulan bir özlemin yüceltildiği bir Amerikan kültürü tüm dünyaya hakim olmuş durumda. O yüzden de uzakdoğu spiritüelizminin patladığı günler yaşıyoruz. Yogası, tantrası, reikisi, meditasyonu derken aldık başımızı gidiyoruz.


Ne dersiniz? Bu da gelip geçici ve günün birinde son bulacak bir akım mı? Fütüristler önümüzdeki senelerde tekrardan seks özgürlüğünün sona erip, insanların kendi içlerine kapanıp, ruh eşlerini arama süreci içersinde olacaklarını ve uzun süreli ilişkilerin geri döneceğini söylüyorlar. GöreceğizJ

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..