Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Seks satar

Seks satar
 

Gizli olan herşey merak edilmiştir her zaman tarih boyunca. İnsan öğrenmek ister, "ona" gizlilik katan şeyi. Belki de çok basit birşeydir, hatta merak edilmeye bile değmeyebilir. Ancak üzerindeki "gizlilik pelerini" onu, merak edileri kılar.

Seks de gizli birşeydir. Sokakta gördüğünüz hemen herkes bu eylemi icra eder ve burda aslolan gizliliktir. Çünkü gizliliktir onu uzak ve o bir o kadarda gizemli kılan.

Seks yapmak, gizli bir derneğe üye olmak gibidir. Herkes bu derneğe üyedir, ancak her nedense, bu derneğe üyeliğini inkar edenler de çıkabilir, bunu "ayıp" sayma yoluyla.

Kuşkusuz, bu konu da, diğer bazı konular gibi tabudur, üzerinde konuşulmaya gerek yoktur. Oysa cinsellik, Avrupa'da çok küçük yaşlarda çocuklara ne olduğu öğretilir, insanın en temel ihtiyaçlarından biri olarak...

Belki de, bu konu tabu olmaktan çıktığında, toplumumzuda da bir "cinsel açlık" olmaktan çıkacaktır. Tabu olmaktan çıktığında belki de o zaman gerek 14 yaşındaki bir kızın, gerekse 80 yaşındaki bir kadının, gazeteye çıkmaktaki ortak noktaları olan "tecavüz" azalacaktır.

Bir de seksin ticari bir yönü vardır elbette. Üzerinde seksi bir sanatçının bulunduğu kaset, işini kaliteli yapan bir sanatçıdan daha çok satabilir... Çünkü seks satar.

Üzerinde seksi bir resmin bulunduğu kitap, edebi değeri olmayan bir kitaptan fazla satabilir... Çünkü seks satar.

Fragmanında, belki de filmedeki tek yatak sahnesinden 1-2 saniye koysanız, koymadığınız haldekinden daha çok kişinin o filme gitme olasılığı yükselebilir... Çünkü seks satar.

Kuşkusuz günümüzde seks; 2-3 yüzyıl öncesindekinden daha "özgür" yaşanmaktadır, ancak bu özgürlük, kah gizliliğin ihlali yolu ile ünlü kişilerinin özel hayatlarını kayda çekip kamuoyuyla paylaşmakla kah "porno" kelimesinin günlük yaşamımızda daha çok yer işgal etmesi başta olmak üzere birçok diğer özellikleriyle, daha çok dejenere edilmsine ve yozlaşmasına yol açmıştır.

Resim kaynak: http://www.adina-online-verlag.com/erotik/index.htm

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..