Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Seksi bacaklar için 8 ipucu

Seksi bacaklar için 8 ipucu
 

Kusursuz bacaklarla yaz boyunca dolaşmak istiyorsanız, sizin için hazırladığım ipuçlarına göz atmalısınız.


Uzun, ince ve pürüzsüz… Pek çok kadının hayali top modellerinki gibi bacaklara sahip olmak. Ama onlar gibi kusursuz bacaklarınız yok diye de panik yapmanıza gerek yok tabii ki. Uzmanlar, yaz boyunca fit bacaklarla şaşırtmanın yollarını yolunu gösteriyor.

1. Spor
Bacaklardaki en önemli sorunlardan biri şüphesiz üst bacakların kalın olması. “Üst bacaklarınızın kaslı ve ince görünümü için düzenli spor şart” diyor uzmanlar. Jogging ve ip atlamanın yanı sıra kickbox da son dönemde öne çıkan spor tarzları. Farklı egzersizler kasların durmadan çalışmasını ve egzersiz yapmasını sağlıyor. En iyi hareketler arasında squat ve lunges geliyor. Ne kadar çok squat yaparsanız, bacakların gücü de o derece artacaktır.  Haftada iki kez yapılan egzersiz hareketlerine mutlaka koşma ve ip atlamayı eklemeyi unutmayın. Selültlerinizden şikayetçiyseniz, yüzme ya da su sporlarına yönelmelisiniz. Suyun gücü lenf drenaj etkisiyle kaslara ve bağ dokusuna adeta masaj yapacaktır.

2. Beslenme
'Fast food' ve yağlı besinler, beyaz un, alkol ve tatlı sülelit oluşumunu artırıcı etkileriyle dokulara zarar veriyor. Bu yüzden kivi ve yeşil biber gibi C vitamini içeren sebze ve meyvelerin bağ dokusunu düzenleme gücüne inanın. Ayrıca tuz kullanırken de cimri olmaya özen gösterin, tuz suyu vücutta tutarak ödeme yol açıyor çünkü. Vücuttaki ödemden kurtulmak için salatalık, maydanoz ve kuşkonmaz bire bir. Uzmanlar da hindi, piliç ya da balık gibi kas oluşumunu destekleyen ve bacakları zayıflatan protein içerikli besinlerin de tüketilmesini öneriyor. Yoğun olarak spor yapıyorsanız, karbonhidrattan da uzak kalmamalısınız. Karbonhidrat vücuda enerji sağlayan en önemli tedarikçi. Bunların dışında yeşil sebzenin yanında tatlı patates, siyah pirinç ya da kinoa yemek oldukça sağlıklı.

3. Bakım
Selülitin uzun vadeli bir sorun olduğu ve sadece kremlerle yok olmadığını biliyoruz. Yine de bu sevilmeyen dalgalarla savaşta küçük de olsa bir rolü bulunuyor. Cilt dışarıdan nemlendirildiğinde daha parlak ve volümlü görünüyor, böylelikle portakal kabuğu görünümünün etkisi azalıyor. Selülit kremlerindeki kafein ya da yeşil çay gibi içerikler, vücuttaki mikro sirkülasyonu sağlamak açısından önem taşıyor.

4. İstenmeyen tüyler
Pürüzsüz bacaklar daha güzel görünür... Tüylerden kurtulmak için uyguladığınız tıraş, epilasyon, ağda ya da uzun vadeli lazer epilasyon sizin kendi seçiminiz. En azından bu tür yöntemleri akşam uygulamanız tahriş olmuş bölgenin ertesi güne kadar rahatlamasını sağlayacaktır. Acıya karşı dayanıklı iseniz epilasyon ya da ağda ile istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Batıkların oluşmaması için de en iyi yöntemlerden biri banyo sırasında bacaklarınıza peeling uygulamak. Bacaklarınızdaki tüyleri tıraş uygulamasıyla yok ediyorsanız, o zaman düzenli olarak bakım yapmayı ihmal etmeyin. Tıraş sonrası alkollü tonik uygulayın. Böylelikle kıl köklerinde enfeksiyon riskini azaltmış olursunuz.

5. Otobronzan
Bronzlaşmış bacaklar daha çekici görünür ve beyaz ciltlere göre daha zayıf durur. Ayrıca hafif selülit gibi küçük cilt sorunlarını da kamufle eder. Yaz boyunca güzel bacaklara sahip olmak için otobronzan’ların da yadsınamaz bir etkisi olduğunu belirteyim. Ancak bacaklarınızda lekelenme olmasını engellemek için öncesinde peeling yaptıktan sonra ürünü bacaklarınıza özenli bir şekilde yedirmelisiniz. Kendi kendinize uygulayamayacağınızı düşünüyorsanız, o zaman profesyonel bronzlaştırıcı duşlarda arzuladığınız bronz renge kavuşabilirsiniz. Bunların dışında pek çok markada bulunan ışıltılı vücut yağları da bacaklara seksi bir görünüm sunacaktır.

6. Kılcal damarlar ve varis
Her ne kadar bronzlaşmış bacaklarda kılcal damarların görünmesi önlenebilse de, varisler için kalıcı çözümlere başvurmak şart. Tıbbi uygulamalar gününüzde yüzde 90 sonuç veriyor. Ama uzmanlar, bu tür uygulamaların sonbahar ya da kış aylarında yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Varis oluşumunu önlemek için varis çoraplarının etkili. Bu çorapları her gün giymek etkiyi daha da artırıyor.

7. Makyaj
Bacaklardaki küçük darbeler, vücut losyonuyla karıştırılmış bir miktar fondötenle geçiştirilebilir. Kırmızı ya da mavi damarcıklar ise ancak kamuflaj makyajıyla görünmez kılınabilir. Bu özel makyaj tekniğinin oldukça yoğun bir kapatıcı etkisi vardır. Ürünler ciltte iyi tutunduğu için suyu girildiğinde de kolay kolay akmaz. Önemli olan renkli kremleri cilde iyice yedirmektir. Bunun için kullanılan özel ‘airbrush’ püskürtme tekniğiyle ürünün ciltteki kalıcılığını artırmak mümkün.

8. Masaj, fırça ve soğuk-sıcak duşlar
Günlük kremlenmenin ancak küçük bir masajla kombinlendiğinde etkisi daha da artacaktır. Özellikle duş sırasında yapılan masaj kan dolaşımını artırır ve lenf sistemini harekete geçirerek dokulardaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Günlük mini masajların yanı sıra soğuk-sıcak duşların da bağ dokusunu gerginleştirmede etkisi büyük.

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..