Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
Deneme
 

Selam, sevgi ve saygı

Selam, sevgi ve saygı
 

forumacil.com.dan


Sevgili arkadaşlar,

Yeni bir güne başlarken;

Neler yapacağınızı, önem sırasına göre  hangi saatte hangi işi yapmayı sıralama  içindeyken  çalan  telefondaki tatlı bir sesin "günaydın" demesiyle gülümsemekten kendinizi alamıyorsunuz. Sanki karşınızdakinin  sizi gördüğü hissine kapılıyorsunuz.  Görmüyor ama gülümsemeniz  sizin  ses tonunuzda değişiklik yaptığından o da hissediyor ve karşılıklı keyifleniyorsunuz.

"Günaydın!"...Ne güzel bir kelimedir insanın içini ferahlatan. Gününüz aydın olsun diyor  muhatabınız size. Teşekkür ediyorsunuz  ve karşılık olarak siz de aynı kelime ile gününüz aydın olsun dilekleriyle cevap veriyorsunuz.

Basit gibi görünüyor ama hiç de öyle değil.  Ansızın  yoktan var olan bir  sinerjiye değinelim: O sinerji ile siz ruhen ve bedenen daha güçleniyorsunuz ve beklenenden fazla üretim gücüne sahip oluyorsunuz...

O gününüz akşama kadar güzelliklerle süsleniyor...

*****

Selam, selamlar, merhabalar...

Selam ne demek ?

Esenleme diyor TDK sözlüğü  ama bizim bildiğimiz ve toplum olarak kabul ettiğimiz "selam Allah'ındır" yani vermek de almak da farz gibilerinden.

Selamlaşmak da insan ruhunda olumlu duyguların oluşmasına yardımcı oluyor yani sinerji oluşturuyor. Bu bağlamda diyorum ki, ne güzel bir şeydir selamlaşmak!...

Selamlaşmak arzusu yürekten gelir başka bir anlamda bir parça da olsa sevgi varsa o yürekte selamlaşma arzusu kendiliğinden doğar hem de bir anda. Öyle uzun düşünmeye gerek olmadan, ansızın :-))  Cevabını da bulur hemencecik, saniyelerin içinde.

Selamlaşma karşılıklı olarak birkaç saniyede başlar ve biter ama....Etkileri, olumlulukları uzuuuuuun  bir zaman devam eder. :-))

Yoksa yanılıyor muyum?  Yo, hayır! Yanılmış olamam, ben böyle hissettiğime göre sanırım sizler de aynı duygulardasınızdır, eminim...

*******

Saygı....

Bunu biraz düşünerek yazalım sevgili okur. Her ne kadar bu bir sohbet yazısı olsa da...

Yazışma ve konuşmalarda hatta davranışlarımızla, bilgi ve donanımlar yönünden "zengin" kişiye saygı duyulur. 

Yaş olarak ilerdeki bir kişiye de keza...

Makam sahibi ve tıtri olana da saygı duymak zorunluluğu vardır.  Kişiyi sevmeseniz bile, içinizden gelse de gelmese de...Bu durum şahsına değilse bile, makama saygı olarak ifade edilir, insanlık görevidir. Hiçbir durum aşağılama ve hakaret hakkı  vermez.

Saygı duyulan kişide oluşacak sinerji, saygıyı gösterene "sevgi" olarak dönecektir bu kesin.  Dönmediği istisnai durumlarda saygı gösterilen kişinin insanlığı sorgulanır.

Kendimce yaptığım bu irdelemelerimin sonucunda demek istiyorum ki; 

Sevgi, saygı ve selamın insan ruhunda yoğun sinerji ve motivasyonlar oluşturduğu ve dinamizm kazandırdığı ve bunlara paralel olarak üretim gücünü artırdığı hatta sağlığımızı bile pozitif etkilediğini vurgulamak istiyorum.

Güzel bir hafta diliyorum herkese...

Yazımı bitirirken unutacağımı zannetmeyin :-))

Hepinize sevgi dolu selam ve saygılarımla...

Yurdagül Alkan.

 

 

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..