Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Selam sadece bir kelime değildir.

Selam sadece bir kelime değildir.
 

Selam, kelime anlamı emniyet, huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, iyi netice, kurtuluş gibi manalara gelir. Bu anlamlarını bir çoğumuz bilmeyiz. Oysa toplumsal açıdan selam o kadar çok anlama gelir ki; herkesteki anlamı çok ama çok farklıdır.

Selam, aslında bir başlangıçtır. Yeni bir ilişkiye başlangıçtır. yeni bir gönüle yeni bir sevdaya başlangıçtır. bir selamla başlar her şey. O selamdır seni sevdiğine yakınlaştıran, o selamdır seni sevdiğinle barıştıran. yalnızca bir kelime değildir selam. Bir duygudur. Bir ateştir, bir paylaşımdır selam.

Selam aslında bir sondur. Bir bitiştir. Bir terk ediştir. karar veriştir selam. Almadıysa selamını, bitti diyebilmenin bir başka yolundan gitmiştir sevdiğin. Artık seni istemiyorum demenin binlerce şeklinden biri olmuştur onun için.

Selam aslında bir barıştır. Huzurdur seven için, kırgınlıklarını bitirmenin yoludur. İçinde onca yaşattığın çirkinliklerin bittiğinin habercisidir. Sevdiğine seni affettim diyebilmektir. Affedildin diyebilmektir selam. Yüzündeki gülüştür, yüreğindeki kıpırtıdır selam.

Bir terk ediştir aynı zamanda selam. Seni sana emanet ediyorum diyebilmenin en korkak yoludur selam. En darda kaldığın zamanların kurtuluş biletidir aynı zamanda. Varlığınla yokluğunu kabullenmenin tek yoludur selam.

Aşka varıştır selam. İlk adımdır, yârim ol diyebilmektir selam. Yüreğini avuçlarımın arasına alıp bir ömür korumak kollamak istiyorum demenin en yüreklice, en mertçe yoludur selam.

Selam her şeydir. İlktir, sondur, yardır, yarendir, bitiştir, başlangıçtır.

Siz siz olun etrafınızdakilere selam vermekten vazgeçmeyin. Tanıyın tanımayın hiç fark etmez, apartmanınızda oturan komşunuza selam verin, sokaktaki komşunuza selam verin, bakkala manava ekmekçiye verin selamınızı. sonra da içinize dolan huzuru, yaşadığınız o duyguyu en tatlı haliyle yaşamaya devam edin.....

  

 
Toplam blog
: 9
: 311
Kayıt tarihi
: 03.04.07
 
 

15 yıldan beri güzel ülkemizin çeşitli yörelerinde öğretmenlik yapıyorum...