Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Anılar
 

Selami'yle Zamana Yolculuk

Selami'yle Zamana Yolculuk
 

Rahat koltuklu bir otobüsün cam kenarında kaykılarak oturup buğulu cama şekiller çiziyor işaret parmağım kaç gündür. Kalabalık yağmur damlaları grubunun aşağı doğru hızlıca firar edip akan ilk cesur damlası gibi kaçıp gidesim var bir yerlere. Şoför abinin sağındaki eski model mavi ışıklı teypten Selami Şahin ıslığı da cuk diye oturdu bu hayalime.
 
Islığın ardından gelen, senin yaşadığını senden önce tecrübe etmiş duygudaşın "Bilmiyorum seninle sonumuz ne olacak. Belki bu aşk ölümsüz belki yarım kalacak..." da dediyse hadi aksın tüm damlalar.
 
Kavuşursak aşk olamıyordu zaten değil mi? Yarım kalanlar kalıyordu hep kalbimizin kimseye gösteremediğimiz yerinde. 
 
Karaköy'de lezzetli bir balık ekmeği ısırdığında, ilk kez gördüğün onunda seveceğinden emin olduğun o manzarada yanında olmadığında, izlediğin bir filmin sonunda "o da izlemiş midir acaba?" diye sorguladığında; acıyla zaman geçtikte arana giren perde aniden kalkıyor... Hatırlatıyor sana unuttuğunu sandığın tüm güzel kareleri tek tek yeniden buram buram özleterek...
 
Egonun karnı çok acıkmış oluyor ayrılıklar tazeyken... "Sen haklısın"ı duyma ihtiyacıyla sadece kötü günler anlatılıyor eşe dosta ballandıra ballandıra. Zamanla insan yüzleşip görebiliyor kendi eksikliklerinide ama işin işten geçtiği yerde oluyorsun o zamanda. 
 
Üstüne çok kafa patlattığım, patlattıkça da asla anlayamayacağımdan emin olduğum ah şu "Zaman Kavramı!"
 
Yaraları iyileştiriyorsun, planları, rolleri ve kişileri değiştiriyorsun, acıları ve en önemlisi ölümü bile unutturabiliyorsun. 
 
Ve bizi götürdüğün yere  "Kader" diyoruz. Belki en güzel teselli oluyor yaşamak isteyip başaramadığımız güzel günleri uğurlayabilmek; "Kader" diyerek...
 
(Bu yazı Selami Şahin'in-Seninle Başım Dertte şarkısı eşliğinde yazılmıştır.)
 
Toplam blog
: 15
: 340
Kayıt tarihi
: 10.09.18
 
 

Gizem's Diary ..