Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Selanik 1920 Destanı Dizisinde Yıldız Yağmuru Olacak

Selanik 1920 Destanı Dizisinde Yıldız Yağmuru Olacak
 

Kevin Costner'ın Türkiye sevgisi ve Atatürk hayranlığı biliniyor


Pek çoğumuzun bilmediği yönleri ile Türkiye’nin kuruluşuna kadar olan dönemde Atatürk ve İnönü’nün gerçek hikayelerine paralel olarak senaryolaştırılan Selanik 1920 Destanı dizisi gerçekten büyük bir ses getirmek için hazırlıklarına hızlı ama dikkatli hazırlanıyor.

Atatürk ve İnönü’nün dostlukları yanı sıra aile yaşamlarını da anlatan dizide Nurgül Yeşilçay Zübeyde Hanım için düşünülen isim. Bu arada Kanal D’ye verilen fragmanda Atatürk olarak Oscar ödüllü Kevin Costner’ı göreceğiz. Kevin Costner’ın Atatürk hayranlığını bilmeyenler şimdi öğrenebilirler. Yıldız sıklıkla Türkiye ziyareti yapıyor. Türk Hava Yollarının da reklam filminde oynayan Costner zaman zaman başında “Ne mutlu Türküm diyene” yazan kepi ile röportaj vermektedir.

 Atatürk’ün ileri yaşları için Yalçın Mıhçı düşünüldü. Yavaş yavaş projenin şekillenmesi ile Selanik’te kurulan set yanı sıra Muhteşem Yüzyıl’ın Hadımköy’deki platosu dizi için hazırlanıyor.

Bilindiği gibi Kevin Costner 2007 yılında ülkemizi ziyaret ettiğinde Atatürk’ün hayatını oynamak isteğini sözlü olarak basına açıklamıştı. Bu projede dünya starı Atatürk’ü canlandırmayı kabul etti.

Aslında Selanik’in Yunanlılara nasıl teslim edildiğini, Atatürk ve ailesinin çektiği sıkıntıları, Selanik’ten göçmek zorunda kalan Türk ailelerinin dramını anlatacak olan Selanik 1920 Destanı dünyada oldukça yankı uyandıracaktır.

Kast çalışmalarının sürdüğü dizi Sultan Vahdeddin karakterini canlandıracak oyuncu için kolları sıvadı. İnönü karakteri için kamera karşısında Şahin Duman’ı seyredeceğiz.

500 yıl Osmanlı toprağı olan Selanik’in Yunanlıların arkalarına aldıkları İngiliz ve Fransız ordusu ile tek damla kan dökülmeden nasıl el değiştirdiğinin öyküsünün geniş yer verileceği dizi Kanal D için lokomotif dizi olacaktır.

Uluslararası platformda da söz sahibi olan Turgay Meydan ve Kıvanç Said Bilgi’nin yapımcılığında TMProduction ve Y Production ortaklığında ekranlarda yerini alacak.

Yeni sezonun en idealı dizilerinden bir Selanik 1920 Destanı olacaktır. En ufak bir masraftan kaçınılmadan gerçekleştirilen proje oldukça titizlikle çalışılıyor. Şimdiden emeği geçenlerin “emeklerine sağlık”.

Hayatta emeğinizin karşılığını görmeniz dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..