Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Selim Soydan tarzı düşünmek

Lig bitti ve şampiyonluk GS nin oldu. Konuşuyoruz ve konuşmalıyızda. Kim neyi doğru ve yanlış yaptığını  görmek doğru çıkarımlar yapmak nitelikli iş yapabilmek için faydalı olacaktır.

Selim Soydan bir FB li olarak düşüncelerini açıklıyor. " FB rakibi GS den daha kuvvetli takım yapmak zorunda" yani takımda radikal değişiklikler yapmak zorunda zira para sorunu yok diyor.

Selim Soydan eski bir futbolcu ve yönetici. O belki bir çok insan gibi ben kazanan takımın tutarım benim takımımda oynadığı maçları kazanmalı ve özelliklede Türkiye'nin en iyi takımı olmalı diyor. Bunun ise tek yolunun transferden geçtiğine inanıyor. Ve isimler veriyor şu oyuncular gitmeli ve bunların yerine yeni adamlar alınmalı diyor. Ve belkide garip orta sahada parlamaya başlayan Salih Uçan ile ilgili hiç bir düşünce ifade etmiyor.

Aynı programdaki diğer konuşmacıların ona yönelttiği soru var. Diyorlarki siz ligin ortalarında yaptığınız konuşmalarda " FB ezeli rakibimiz Gs den çok daha iyi takımdır diyordunuz. şimdi GS mi iyi takım oldu" sorusuna ise gelecek yılda GS şampiyon olursa olmaz yanıtını veriyordu.

Bu kadar yıl Türk Futbolunun içinde olupda böyle düşünceler ifade etmek çok garip. Vede anlamsız. Neden GS şampiyon olduğunun analizini yapamamak ve sonrasında kendini futbol eleştirmeni olarak görmek anlaşılır değil. Öncelikle FTerim faktörünü dikkate alamamak ve onun karşısına AKocaman ile çıkmak.

Türk Futbolundaki en önemli ortasaha oyuncusu Alex ile mücadele ederek onu göndermek yine Emre yi sezon başında göndermek AKocaman'a ne kazandırdı. FB bu hamlelerden sonra rakibine  şampiyonluğunu verdi.

TD üzerinden sürekli işlere müdahale eden bir başkan ve bir günü diğerine uymayan takım. FB neden başarısız olduğunu doğru tespit edebiiecek düzeyde değil. Aziz Yıldırım kendisini takımın üzerinde bir yere koymuş. Bu takıma para ile alınacak her tarz oyuncu alında ama başarı yok. 

Selim Soydan için futbol, FB ve FB nin GS galibiyeti ile sınırlı. Türk Futbolunu ileriye taşımak ona bir şey anlatmıyor. FB nin en önemli sıkıntısıda bu tarz düşünceler. Yoksa ne Alex gibi bir profeyonel takımdan ayrılırdı nede geçen yıl CL ye katılma hakkı kaçırılırdı. Üstelik Aykut tarzı TD nin FB çalışma imkanı olurdu. 

FB nin sıkıntılarının, sorunları görememek ve onları çözmek yerine üzerini örtmek için attığı adımlarda ve Selim Soydan'ın konuşmalarında para harcamak ve başarının yolunun paradan geçtiğini sanmak olduğunu görmek önemlidir.

Fair Play ruhuna uyan sporcular yetiştirmek ve bu uğurda mücadele ederek başarıyı kazanmak istemek önemlidir. Ancak bunu anlayacak ve bu uğurda çalışacak insanlara değer ve görev vermek daha önemli olduğunu düşünenlerin seslerinin daha çok çıkması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..