Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Siyaset
 

Selin Böke'yi bitirdiler...

Selin Böke'yi bitirdiler...
 

sozcu.com.tr


Türkiye’de muhalif olmak zor. Hele muhalif partiden bir üye iseniz canınıza okurlar. Çünkü şimdiki siyasi konjuktürde  Muhalefet diye bir şey yok. Varsa yoksa iktidar var… İktidardaki parti var. 
 
İktidardaki partiye her kim ki karşı gelir; ona karşı  söylemler geliştirir , onun canına okunur..
 
Nasıl mı?
 
İşte, dünün parlayan yıldızı, bazılarının “Geleceğin CHP Paşkanı” diye lanse ettiği, kimilerinin ilerde Başbakan’ımız olarak gördüğü CHP Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Doç.Dr. Selin Böke’nin geçmişini, ailesini, soyunu sopunu araştırdılar ve ona da bir kulp taktılar .
 
Kimdir Selin Böke?
 
“Selin Sayek Böke CHP'li kadın bürokrat ve akademisyen. 1989 yılında TED Ankara Koleji ve 1993 yılında ODTÜ İktisat bölümü’nü bitirdi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'den İzmir 1. Bölgeden katılarak Milletvekili seçildi.”
 
Selin Böke kendisi akademik ve iktisadi hayatın  yeni parlayan bir yıldızı iken CHP’den gelen bir öneri ile CHP listesinden seçimlere girdi ve İzmir’den milletvekili seçildi. 
 
Arkasından  CHP’nin Meclis’te yükselen yeni yıldızı oldu. Her bir açıklaması yeni bir yankı getirdi.
 
Ve bu parlak politikacı bütün çevrelerce dikkatli bir şekilde incelenmeye başlandı.
 
Bugün Gazetesinin bugün verdiği habere göre : “CHP'de Hristiyanlık krizi, Parti Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş!” 
 
Hayda…!
 
Bakar mısınız, araya taraya bir ok buldular ve o güzelim insana yakıştırdılar.
 
“Kayyum tarafından el konulan Bugün gazetesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Hristiyan olduğunu öne sürerek, CHP içinde Böke’nin dini inancının rahatsızlık yarattığını iddia etti. “(t24.com tr)
 
İktidar partisi ve onun yalakaları, bunlara paralel olarak CHP’nin  paralel adamları, bu haberi bulup uçurmak için hiç duraksamadılar.
 
Ehh… Dünyada hiçbir şey gizli kalmaz. 
 
Türkiye’de de kim kimin Sünni, Alevi, Kürt, Hristiyan olduğunu çok iyi bilir ve ona göre muamele yapar.
 
Bakalım bundan sonra Selin Böke’e yapılacak işlemleri göreceğiz. CHP’nin içindeki muhalefet nasıl çalışacak, AKP iktidarı, Selin Böke’e ne oyunlar oynayacak.
 
Selin Hanım istediği kadar bazı gerçekler o istemezse açıklanmaz sansın; bu gerçeğin gölgesinde yaşasın ama eninde sonunda gerçekler ortaya çıkar ve buz gibi kalırsın.
 
İnsan üzülüyor. Yahu şu ABD’lerinde 72.5 millet (öyle derler!) yaşayıp duruyor ; kimse kimsenin milliyetiyle, diniyle uğraşıp durmuyor. Orada önemli olan insanların fikirleridir; getirdiği değerlerdir; insani özellikleridir.
 
Türkiye’de ise hala insanların diniyle, imanıyla, kimliğiyle oynayıp dururlar… Onlar için terk gerçek Sünni olmaktır. Diğer azınlıklar tu kaka… Böyle karalama için fırsatı kollayıp dururlar.
 
Selin Soyek Böke mis gibi bir insan, bir kadın… Bir yanı Hırıstiyanmış… Ne olacak yani.. Hıristiyan olsa, Müslüman olsa ne olacak..!
 
Bir pisliktir gidiyor.. En güzel insanlara pislik atlam için, gözden düşürmek için yalakaların yaptığına bak. İnsan bu haberi Manşete çıkarmaya utanır be.
 
Osmanlı .. Osmanlı deyip, duruyorsunuz. O Osmanlı padişahlarının hepsinin ya anası ya karısı Hırıstıyandı.  Bunda inkar edilecek bir şey var mı?
 
Şimdi o güzelim insanı harcamak için her şey yapılıyor.. Yazıklar olsun.
 
Türkiye güzel insanları harcama makinesı. İnsan biraz utanır, sıkılır.. Böyle bir haberi manşete çıkarmadan önce on kere düşünür.
 
Bu herkese hakarettir. İnsanların dini, kimliği üzerinden siyaset yapmak… Bu ülkemizi de, devletimizi de çok kötü yerlere götürür.
 
Bu haberi yapan herkesin, Sayın Doç.Dr. Selin Soyek Böke’ye bir özür borcu var.
 
Uğraşmayın bu güzel insanlarla be… Uğraşmayın genç insanlarla.
 
Sizin de soyunuz, sopunuz karıştırılacak olsa, kim bilir neler çıkar.
 
Yazıklar olsun.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..