Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Selman Ada'nın bestecilikte 50. yılını kutladık

Selman Ada'nın bestecilikte 50. yılını kutladık
 

Besteclikte 50 yıl!.


Dile kolay. Bestecilikte tam 50 yıl...

1973 yılında, 20 yaşındayken İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı yönetmeyebaşladığında, "dünyanın en genç orkestra şefi" olarak tarihe geçmişti, Piyanist/Besteci/Orkestra Şefi Selman Ada.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, işte bu değerli müzik adamımızı onurlandırdı dün gece. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Orkestrası'nın değerli sanatçılarının da önemli katkıları vardı bu "onur gecesi"ne.

Orkestrayı Selman Ada yönetti. Antdob'nın değerli sanatçıları; Soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, Mezzo Soprano Serap Çiftçi, Tenor Göksay Yaran, Bariton Tamer Peker, Bas Şafak Güç, besteci Selman Ada'nın, Ali Baba ve 40 Haramiler ve Aşk-ı Memnu Operası ile Mavi Nokta(oratoryo) adlı eserlerinden bölümler seslendirdiler. Konser kitapçığında da tanıtılmayan keman sanatçısı Lalecan Özay ise, Selman Ada'nın Keman Konçertosu'nun Antalya Prömiyeri(ilk seslendirilişi)ni gerçekleştirdi.

Konserin ikinci yarısında da "Yapayalnızsındır" adlı Baladı ile Op. 38 Senfoni'nin Antalya Prömiyeri yapıldı.

Yaşamını müziğe adamış değerli sanatçımıza, uzun yıllarca ve müzik adına verimli bir yaşam dilerim.

...

ADSO'nın 2 yıldır programlarına olan özensizliğine (iptaller, değişiklikler) bu hafta, bir de gün değişikliği eklenmiş. Yıllık programlarında da 1 Nisan 2011 Cuma olarak duyurulan önemli bir konser, sessizce 30 Mart 2011 Çarşamba akşamına alınmış. O akşam, W.A. Mozart 'Requiem' var. (Aynı akşam Ulusal Futbol Takımımızın da maçının olduğu düşünülürse, kötü bir gün tercih edilmiş demek mümkün.) Solistleri bile duyurulmayan bu konseri, Cem'i Can Deliorman yönetecek ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek ADSO'na.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..