Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2009 Mayıs ayı burç yorumları

Semavii’den 2009 Mayıs ayı burç yorumları
 

Güzellik, sanat ve duygu temsilcisi Venüs Gezegeni


Semavii’den 2009 MAYIS AYI Burç Yorumları

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Astroloji meraklıları astroloji sitem www.yildizfalim.com adresini de gezebilir.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay Koçlar kendinden çok bahsettirecek gibi görünüyor. Güneş Boğa burcunda seyretse de Koç ayı olacak. Çünkü iki önemli yıldız burcunuzda; duygu yıldızı Venüs ve mücadele, hareket yıldızı Mars Koç burcunda ay boyunca.

Koçları bu ay ikiye ayırmam gerekecek. Koç burcunun başında doğanlar maalesef çok şanslı değiller ama ikinci diliminde veya sonlarında doğanlar için şanslı ve pozitif bir zaman.

Başında doğanlar için bu ay yıldızlar bazı riskli olaylara işaret ediyor. Aniden bir öfke yüzünden işi bırakmak, kavgalı, tartışmalı bir şekilde duygusal bir ilişkiyi koparmak veya sinirli, öfkeli ani çıkışlar ile bazı kazalara sebebiyet vermek gibi olaylar olabilir. Şimdiden bu uyarımı dikkate alıp tedbirinizi alın derim. Öfkenizi boşaltmak için işinizi, aşkınızı hedef tahtasına dönüştürmeyin. Ya da riskli araba kullanmayın, bir kavgayı körüklemeyin derim. Mayısın ilk 10 günü tedbiri elden bırakmazsanız durumlar yumuşamaya başlayacak. En iyisi bir izin yapıp sakinleşeceğiniz bir ortama girin. Başka bir tavsiyem de çok riskli olmayan, stresinizi hafifletecek türden sportif aktivitelere ağırlık verin. Bu ay sağduyunun yerini çabuk öfke, tepkisel tutumlar alıyor. Uyarmadı demeyin…

Kimi Koçları da ani ve hevesle, aşırı istekle başlayan cinsel temelli aşk maceralarına yönelmiş görüyorum. Bu tür ilişkiler bu ay çabuk ortaya çıkar ve sizi de zor durumda bırakır. Eğer ilişkinizde şefkat, duygusal heyecan ve anlayışı hakim kılabilirseniz ay sonunda kazanan siz olursunuz. Ortaya arkadaşlıkla başlayıp güzel bir aşka dönüşecek bir ilişki doğar.

Bu ay tüm Koçları epeydir dışarı çıkaramadıkları, içerde biriktirdikleri stresten kurtulmuş görüyorum. Ancak bazınız bu sefer de strese sebep olan olaylara fazla agresif ve tepkisel tavır takınacak gibi. Ortasını tutturamıyorsunuz bir türlü; ya fazla sessiz ya fazla öfkeli. Neyse ki bazı yıldızlar size sağduyu vererek sonunda barışı sağlamanıza yardım edecek.

Öte yandan bütün Koçlar bu ay cazibeleriyle göz dolduracak. Dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. Sanatla uğraşanlar için bu ay bol bol kendilerini gösterme ve alkış veya ödül alma imkanı doğacak. Geçen aylar içinizde biriktirdikleriniz yaratıcı eserler, yaratıcı performans olarak ortaya çıkacak ve yapacaklarınızla göz dolduracaksınız.

Bu ay süse, güzel giyime, gezmeye, sosyal çevre içinde aktif olmaya eğileceksiniz. Yani kısacası tam Koç gibi olacaksınız.

İletişimde bazı aksamalar olacak. Bu arada sabretmeniz, eksiklerinizi tamamlamaya yönelmenizi tavsiye ederim. Size bazı sözler verilecek maddi beklentilerinizle ilgili olarak ama bu sözlerin yerine getirilmesi biraz parça parça olacak. Bence durumları büyütmeyin ve mutlu olacak şeylerle ilgilenin, meseleler biraz geç de olsa hallolacak nasıl olsa.

Sağlık sorunu yaşayan Koçlar bu ay dertlerine somut çare bulacaklar.

Parasal olarak beklediğiniz kadar olmasa da güzel sonuçlar var gibi. Bu da sizi rahatlatacak.

Evliliğe hazırlanan Koçlar için iyi bir ay; heyecan ve mutluluk hakim. Ve verimli, güzel bir evlilik olacağa benziyor.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Bu ay Boğalar için eylem ayı değil. Düşünme, hesaplar yapma, geçmişi yad etme, duygusal beklentiler üretme, içerde, kalbinizin derinliklerinde isteklerinizi gerçekleştirmeye özlem duyma gibi şeylerle geçecek zamanınız.

Aslında ruhsal olarak iyisiniz. Böyle bir tatlı inzivaya epeydir ihtiyacınız vardı zaten. Hayatın koşturmacalarından biraz olsun kurtulup bir köşeye çekilip düşünmek, duygularınızı tahlil etmek ihtiyacı içinde idiniz. Bu ay bunun için uygun bir ay.

Kiminiz büyük beklentilerine ne kadar yaklaştığını somut olarak anlayıp, tatlı ve sabırlı bir bekleyiş havasında olacaksınız. Ufuk görünmüş ama henüz ulaşmamışsınız.. Varsın olsun zaten siz sabırlısınızdır.

Öte yandan bu ay bazınız fazla hayale dalıp gerçek amacından sapacak gibi görünüyor. Amacınızdan, hedefinizden şaşmayın derim. Dikkatinizi dağıtacak, fikirlerinizi değiştirecek şeylere iltifat etmeyin. Çok renkli gibi görünen teklif, veya fikirler bu ay yanıltıcı etki yapar üzerinizde. Acele kararlar vermeyin önemli konularda.

Bu ay güçlüsünüz ama kafanız karışık. Parasal olaylarda bazı hesap hataları, bazı beklenmedik borçlar, hesapta olmayan harcamalar canınızı sıkabilir.

Boğa burcunun en başında doğan kişiler için ayrı bir durum söz konusu. Onlar için yanıltıcı, aldatıcı süreç geçmiş görünüyor ve kariyer temelli, güzel ve kadersel nitelikli bir teklif veya bir fırsat var. İyi bir sıçrama yapacaklar. Hatta bu kariyere birkaç kişi daha talip iken, şans sizden yana olacak, yıldızlar sizi kayıracak, ve otorite sahibi kişiler sizi seçecek. Ancak yeni kariyere başlamanız ayın sonunu bulabilir.

Diğer tüm Boğalar için somut ve verimli gelişmeler için gelecek ayları beklemesini tavsiye ederim. Zaten şimdi ileri adım atsanız da adımlarınız boşa çıkar; bu da zamanını bekleyin demektir.

Aşk cephesine gelince… Eğlence, sosyal hayat alanını epeydir boşladınız. Gülmeyi unuttunuz adeta. Ama ne yapalım, transit Satürn böyle bir sosyal durgunluk yaratıyor.. Aşk için bu kadar durgun olmaya gerek yok ama. Yakında size somut, elle tutulur bir aşk ilişkisi göz kırpacak gibi görünüyor. Bu ay bunun için hazırlık yapın ruhunuzda…

Bu ay otorite, resmi işlerde bazı yanlış anlaşılmalar, aksilikler yaşanabilir ama çözümsüz sorunlar olmaz. Parasal beklentilerinizi ay sonunda veya gelecek ay elde edersiniz.

İkizler ( 21 Mayıs-21 Haziran )

İkizler geçen ay epey yoruldu. Hakikaten yıldızlar bir taraftan çok iyi olmakla beraber diğer yandan sizi sınamaya devam ediyor.

Bu ay umutlarınızın ve neşenizin biraz olsun yükseleceği bir ay. İkizlerin epeydir sıkıntı yaşadığı alan kimi için iş, meslek kimi için aile içinde belki sağlık kökenli bir sorun idi. Tabii bu sorun bitmedi ancak yıldızlar bu ay sizi biraz rahat bırakacak ve umutlarınızı yükseltecek. Düşünce olarak o kadar rahat değilsiniz, bazı korkular, karamsar ve hatta biraz abartılı düşünceler içindesiniz ama görünürde umutlusunuz.

Yurt dışına yerleşme, yeni kariyer elde etme, iş değiştirme, evlilik gibi önemli ve uzun vadeli düşünceler içinde olan İkizler bu ay şanslı görünüyor. Somut bazı ilerlemeler kaydedilecek gibi. Ancak asıl sonuçları almak biraz daha zaman alacak.

Bu ay bu tür önemli karar aşamasında olanlar dostlardan, dost kişilerden çok güzel destek görecek. Uzaklardan alacağınız hoş haberler, teklifler gerçekten gelecek vadeden türden. Bunları dostlarla konuşup sağlıklı bir zeminde ilerlerseniz gerçekten yakın zamanda zaferler elde edersiniz.

Ancak bu ay İkizleri biraz karamsar, endişeli bir ruh halinde görüyorum. Kuruntular içindesiniz. Endişeler var, bir kısmı sizin abarttığınız türden.

Kimi İkizler aile ile ilgili bir sorunda beklemediği yerden, kişiden destek bulacak, aradığını beklemediği bir yerde bulacak gibi. Ya da sorunla ilgili bilgi ve haber aldıkça içindeki karamsar hava iyimser havaya dönüşecek. Ve bu ay kafanızda planladığınız bazı önemli şeyleri uygulamaya koymayı bekleyeceksiniz ve kararınız giderek güçlenecek.

Bu sene, özellikle bu aydan itibaren negatif koşulları pozitife çevirme yeteneğinizi yaşayarak kanıtlayacaksınız. Sert yıldızların sizi olgunlaştırdığını ve daha cesur adımlara yöneldiğinizi, hayatı daha olgun karşıladığınızı görüyorum. Ruhsal ve hayata bakış olarak değişiyor ve güçleniyorsunuz. Belki de yıldızların sizden istediği buydu uzun zamandır. Artık bazı şeyleri sorun etmeden ya da sorunların üzerini örtmeden cesur ve açık bir tavırla ve olgunlukla çözüme yönelmeyi öğrenmeye başlamışsınız. Kısacası yaşadıklarınız sizin hayat felsefenizi değiştiriyor, yeniliyor.

Aşka gelince, uzaklardan biriyle yapılacak hoş iletişim güzel bir aşk doğurmaya aday görünüyor. Kimi İkizler de dost, arkadaş grubu içinde gerçekleşebilecek bir tanışma, arkadaşlıktan hoş bir duygusal ilişkiye dönüşebilir. Sizi anlayan, aynı dili konuştuğunuz biri olacak ve belki de uzun zamandır ilk kez kendinizi rahat, sıcak hissedeceğiniz bir ilişki olacak bu.

Geçen ay işte, genel çevrede sorun yaşamış olanlar bu ay durumu düzeltme imkanı bulacaklar. En azından olaya farklı bakmayı öğreneceksiniz. Ve yavaş yavaş yeni bir düzen kuruyorsunuz, yeni bir bakış ve yeni bir yaşam tarzı. Kiminiz bunu kurdu kiminiz ise devam etmekte. Bu ay bunun için uygun ve aktifsiniz.

Yengeç ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçler bu ay dikkatlerini ve eylemlerini uzaklar, uzun yoldan gelen-giden, uzak yerden haberlerden resmi işlere, önemli devlet, resmi kurum bağlantılı işlere çevirecek. Ama bu konularda biraz canları sıkılacak.

Kiminiz beklenmedik veya beklediğinden fazla bir ödeme ile karşılaşacak. Bir işi gereğinden daha masraflı bir şekilde halledecek. Kiminiz de bir sorunu halletmek için dostlara danışacak.

Bütün Yengeçleri inanılmaz ilham dolu görüyorum. Yakın bir gelecekte patlayacak, çok güzel eserler çıkaracaksınız. Hayat felsefeniz, hayatın sırlarına erişme, derinlere dalma ve kendinizin içindeki cevheri ortaya çıkarmaya hazır bir ruhsal depolanma yaşamaktasınız. Öyle ki günlük sıradan koşturmalar size anlamsız ve kolay geliyor. Pek de aldırmıyorsunuz.

Yaratıcılıkla uğraşan Yengeçler bu ay de dikkat çekici çıkışlar yapabilir, ama bu çıkış biraz asi, biraz isyan eden, baş kaldıran türden olur.

Vallahi Yengeçlerin düşünce ve ruh yapısı inanılmaz besleniyor ve bu hususlarda algılamaları inanılmaz açık durumda.

Gelelim hayatın kimisi sıradan kimisi tatlı koşturmacalarına…

Bir otorite ile çatışma, tartışma söz konusu gibi. İşlerinizi hallederken epey gerileceksiniz. Ama aniden gelen sezgisel kıvraklığınız yerinde. Sorunu halletmeyi bileceksiniz. Ayrıca yetkili, dost kişilerin desteği, koruması devreye girecek. Bu ay dostlukların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

Öte yandan uyarayım sizi; denize düşen yılana sarılır atasözünü de hatırlayın bu ay. Yanlış kişiye başvurmayın! Dost maskelilere dikkat… Çünkü bir kıskançlık yaşamanız da söz konusu bu ay. Özellikle hesap kitap işlerini kendiniz yapın. Zaten bu ay cin gibisiniz, zekanız ve sezginiz çok yüksek.

Kimi Yengeçlere de bir yakınla, kısa yolla alakalı önemli bir işi halletme görünüyor. Bu önemli iş bu ay başlar. Ama Merkür bu ay geri pozisyonda, dolayısıyla siz hazırlıkları yapın ama işe başlamayı 22 Mayıstan sonraya bırakın derim.

Aşk var mı aşk?.. Nasıl derler, kavgadan doğan bir aşk yaşamanız mümkün gibi. Ama uzun süreli olur mu?.. Bunu da bir-iki ay sonra anlarsınız. Sizin bir hayranınız ortaya çıkabilir ama biraz patırtılı bir şekilde çıkabilir.. Anlaşılan bu ay epey hararetli ve hareketli geçecek..

Aslan ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Nihayet epeydir yaşamakta olduğunuz zorlu dönem biraz olsun hafifliyor ve ipler biraz olsun elinize geçiyor kozlar sizden yana dönmeye başlıyor. Ama hemen gevşemeyin, daha var tam rahatlamaya..

Bu ay uzak yerlerden güzel haberler alıp sevineceksiniz öncelikle. Uzaklar bu ay sonuna kadar yoğun gündemde. Bu arada siz de bir yol yapabilirsiniz ve bu size iyi de gelir.

Kiminiz bir sorunu, meseleyi halletmek için uzun yol yapabilir. Uzun yoldan sevinçli sonuçlar alacaksınız kısacası.

Kimi Aslanlar da otorite, resmi veya yönetim pozisyonundan olan kişilerle meselelerine daha somut çareler bulabilecekler. Belki sonuç canınızı sıkacak ama öte taraftan bir rahatlama da verecek gibi. Sorunun somutta çözülmesi ay sonunda gelecek umudunuzun yükselmesini sağlayacak gibi. Üzerinizden ağırlıkların yavaş yavaş kalktığını hissedeceksiniz.

Ancak yine de sizi uyarayım; kontrat türü şeylere dikkat edin. Ya bir eksiklik yüzünden yeniden başa dönmek aynı işlemleri yeniden yapmak durumunda kalırsınız ya da size zarar verebilecek bir şeyin üzerine imza attığınızı sonradan fark edip canınız sıkılabilir. Bu ay kontrat türü şeylere karşı dikkatli olun. Ağınızdan çıkacak laflara da dikkat edin, size geri dönmesin koz olarak sonra.

Kontrat türü şeyleri ya ay sonuna ya da gelecek aya bırakın veya çok dikkatli halledin bu ay.

Uzaktan gelenlerle veya yakın arkadaşlarla eğlenceli ve sosyal ortamlara katılacaksınız, belki de beraber güzel geziler planlayacaksınız ve gerçekten keyif alacaksınız insanların arasında. Bu arada çok da beğenileceksiniz. Hakkınızda sözler duyacaksınız.

Sağlık sorunu olanlar bu ay uygun zaman ve kişi bulacaklar tedavi için. Ay sonu daha iyi gelişmeler olacak bu konuda.

Ruh haliniz, hayat felsefeniz şaşmış durumda. Hele geçen ay kim bilir ne şaşkınlıklar yaşadınız. Hayat felsefesi, kendinize bakışınız, yaşamın derinliklerine dair algılamalarınız değişiyor kökten. Öyle ki bu yeni bakış açıları sizin bazı köklü yaşam alışkanlıklarınızı da beraberinde değiştiriyor. Mesela sigarayı bırakabilirsiniz mesela, sevdiğiniz yemekler değişebilir, sabah kalkma-akşam yatma zamanlarınız değişebilir. Aslında şimdilik ruh haliniz ve alışkanlıklarınız değişmekte daha sonra da kökten yaşam tarzı, yaşam felsefeniz değişecek, şimdiden hazır olun değişimleri pozitif ve kalıcı olarak hayata aktarabilmek için.

Bu ay aslında sizin için aşk ayı. Evliler de kalbi boş olan Aslanlar da sevgili ile beraber güzel şeyler yaşayacaklar ve aktif, sosyal paylaşımlar var birlikte. Kalbi boş olanlar; bu ay dikkatler üzerinizde, bu fırsatı kaçırmayın, atın kendinizi dışarıya, bir geziye katılın, uzun süredir gitmediğiniz bir yere gidin. Sürprizli duygusal gelişmeler söz konusu.

Başak ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu ay uzaklar, eğitim, yayın, ticaretle uğraşan veya kariyer hedefi olanlar somut bir zafer kazanma imkanı yakalayabilecek.

Ancak Merkür bu ay bir ara geri pozisyonda, dolayısıyla 7-22 Mayıs arası işleri yavaştan alın, resmi kağıda imza atma veya başvurular yapmayı bu tarihten sonraya atın derim. Bu arada siz eksiklerinizi tamamlayın, daha sağlıklı analiz yapın, araştırma yapın.

Bu ay sizi rahat görüyorum. Nihayet biraz da biz gülelim dedirtecek gelişmeler var gibi. Kimi Başaklar bu ay yaptıklarıyla yetkili, söz sahibi kişilerin dikkatini çekecek ve desteğini alacaklar. Kendinize güveniniz gelecek.

İşe yeri, çalışma ortamında gelişecek bir değişiklik size biraz yabancı, garip gelse de başta, aslında bu değişiklik sizin gelişmeniz ve belki de daha fazla yetki ve söz sahibi olabileceğiniz bir durum oluşturacak. Yeniliğe karşı şüphe etmeden önce gelişmeleri izleyin ve kendinizi gösterin derim. Bu ay güçlüsünüz, eylemleriniz, ataklarınız sonuçsuz kalmaz gibi.

Kimi Başaklar aile içinde huzur bulmaya çalışıp geçen ayın yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışacak. Kiminiz ise gizli, insanların gözlerinden uzak bazı heyecan, duygusal zamanlar yaşamaya yönelip günlük zorlu koşturmalardan biraz uzak kalmaya yönelecek.

Kalbi boş Başaklar ciddi ve güzel bir ilişki için az kaldı ama daha değil… Siz bu arada en iyisi inzivada kalıp ruhunuzu besleyecek şeylerle uğraşın bu ay.

Bu arada bazılarınızı da uyarayım. Bu ay yetkili yerden veya kişilerden veya uzaktan gelen bir söz, bir habere hemen inanmayın derim. Olayın aslı farklı olabilir. Ayrıca verilen sözler yerine getirilmeyebilir, önleminizi alın. Ağınıza bir parmak bal çalınıp baştan savılmak istenebilirsiniz ama dedim ya siz geçen aydan beri kül yutmuyorsunuz, bakalım sizi nasıl ikna edebilecekler?...

Terazi ( 23 Eylül-22 Ekim )

Ay ay Teraziler… Sizi bu ay biraz çetrefilli bir zaman bekliyor, hatta başlamış bile.

Geçen ay sizi gizli düşman, sağlık sorunu vs karşı uyarmıştım. Bu ay her şey apaçık ortada görünüyor. Neyin ne olduğu belli olmuş ya da oluyor. Dolayısıyla bu sizin gözünüzün önünü açacak ve nasıl savunmaya geçeceğinizi, nasıl bit tavır alabileceğinizi iyi bileceksiniz. Ama tabii duygularınıza hakim olabilirseniz.. Ama merak etmeyin, olursunuz.

Sevdikleriniz, yakın arkadaş, ahbaplar, ve iş vesilesiyle görüştüğünüz bazı dost kişilerin desteği ve korunması altındasınız bu ay. Bu arada gerçekten ne kadar çok sevildiğinizi anlayıp mutlu da olacaksınız. Hatta biraz şımartılacaksınız. Zaten buna da bayılırsınız..

Aşk ilişkisi yaşayan Teraziler bu ay ilişkinin boyutunu açık ve net bir şekilde görüp kararlarını verebilecekler. Kiminiz bir ilişkiyi bitirirken kiminiz de aradığı ilişkiye sahip olduğunu düşünecek. Ve geleceğe dair somut planlar yapacaklar.

Bu ay bazı kıskançlıklar da yaşayabilirsiniz. Ya siz ya da sevdiğiniz bir kıskançlık olayı yaşatabilir, bu yüzden bir tartışma, darılma söz konusu olabilir. Ama iş tatlıya bağlanır gibi.

Bu ay kendinizi sosyal ortama atıyorsunuz, dışarı çıkıyorsunuz. Ve dikkatleri üzerinize çekecek olaylar yaşayacaksınız. Ayrıca bu ay düşmandan dost edinmek, bir düşmanı dosta çevirmek olayını yaşayacaksınız. Yani size karşı duran birinin dostluğunu ve taktirini kazanacaksınız.

Kalbi boş Teraziler aman bu ay gözünüzü açın. Tam 3 tane önemli yıldız açısı, ideal partner, ideal aşkı bulma fırsatına işaret etmekte!. Bu ay atın kendinizi ortamlara ve kendinizi gösterin. Ve gerçekten hızlı gelişecek, çok çabuk kaynaşabileceğiniz bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Çünkü ruh eşinizi bulma şansınız var bu ay.. Bence durmayın derim.

Terazinin başında doğanlar aile içindeki zorlu, çözümsüz durumun çaresi; olaya farklı bakış açısı geliştirmek ve kendinizle ilgilenmek. Yapacak bir şey yok, yaşanacak yaşanacaktır… Ama size düşen bundan ders çıkarmak ve daha sağlıklı tavır almaktır.

Bir de mahkeme, borç-alacak davası olan Terazileri uyarayım; siz de eşeği sağlam kazığa bağlayın. Olayın lehinize dönmesi 1-2 ayı bulur. Akıllı ve sıkı ağızlı olun derim.

Akrep ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bu ay sizi çalışma ortamında hareketli ve dinamik görüyorum. Kalbi boş Akrepler çalıştıkları yerde veya iş, eğitim için sürekli gittikleri yerde bir gönül macerası yaşayabilir. İş yerinde dinamik, cesur ve mutlu, heyecanlısınız.

Aşkı daha önce bulan Akrepler de ilişkisini günlük hayata, aile ortamına taşıyacak. Daha yakın bir ilişkiye dönüştürecekler ilişkilerini.

Direkt aşkla başladım aylık yorumunuza ama doğrusu bu ay bu konu hareketli ve bereketli. Aslında geçen ay gönlünüzü kaptırmış olabilme olasılığı daha yüksek. Bu ay yanıyorsunuz..

Kiminiz de aşkta bazı engelleri aşıp mutlulukla yaşama imkanını bulma yolunu arayacak bu ay. Aklınız fikriniz aşkta.. Ama haksız da değilsiniz.

Kimi Akrepler de geçen ayın aktif ve sosyal olaylarının verdiği keyif ile evde, gündelik hayatta daha canlı ve neşeli olacaklar. Ve biraz lüks alışverişine düşecekler gibi. Evdeki masraflar sizi biraz korkutuyor olabilir ama elde edilen lüks şeylere veya mutluluğa da değer doğrusu.

Bu ay ayrıca yakın akraba, yakınlarla yoğun görüşmeler, paylaşımlar söz konusu. Hareketli ve neşeli mutlu gelişmeler var gibi. Bu size iyi gelecek…

Üzerinizde epeydir var olan baskı hafiflemiş ve ne yapacağınızı daha iyi bilir hale gelmişsiniz. Elinizi kolunuzu bağlayan yükümlülükler veya engeller azaldıkça adımlarınız da özgürleşiyor, bu da sizi kendinize getiriyor.

Ailecek güzel bir fikir birliği, bir dayanışma var önemli bir konuda. Bu da sizi rahatlatacak. Desteklendiğinizi görmek içinizi ferahlatacak.

Bu ay haberler konusunda karışıklık yaşanabilir, acele etmeyin ve gerçeği iyice öğrenmeyi bekleyin. Kafanızı da boş lakırdılarla karıştırmayın derim. Doğru bildiğiniz yolda hedefinize devam edin.

Yay ( 22 Kasım-21 Aralık )

Aya tatlı başlayıp biraz düşünceli bitireceksiniz gibi…

Eğitim, medya, iletişimle, ticaretle uğraşanlar için güzel ve verimli bir ay olacak. Ödül almanız, bazı güzel iltifatlar almanız söz konusu. Kendinizle gurur duyacaksınız. Ve iş dolaylı bazı sosyal ortamlara girip çok eğlenecek, neşeli saatler geçireceksiniz. Bu ay sorumlulukları yerine getirmenin huzuru ile biraz da kendinize zaman ayırmak isteyecek ve tatlı, hoş şeyler ile mutlu olmaya bakacaksınız.

Tabii bazı işler, yükler bitmemiş gibi, kenarda sizi bekliyor. Ama biraz beklesin değil mi?..

Bir yakınınız, akrabanızla ilgili bir sorun canınızı biraz sıkacak gibi geliyor. Duyacağınız habere üzülebilirsiniz biraz. Öte yandan neşeli ruh halinizle girdiğiniz ortama mutluluk verecek, yakınınızın sorununa da destek olarak ona biraz olsun yardım edebileceksiniz. Bir dayanışma ve pozitif bakışı sağlayacaksınız. Ve sorunu da parça parça halletmeyi uygun bulacaksınız.

Kimi Yaylar ise devam eden veya yeni çıkan bir sağlık sorunu için harekete geçmek durumunda kalacak. Bu meseleyi halletmek de biraz zaman alacak gibi. Ve bunun için biraz para da harcanacak gibi. Ama ay sonu somut ve iyi bir yol kat edersiniz veya tamamen halledebilirsiniz.

Çalışma ortamında sizi rahatsız eden bazı şeylere karşı somut eyleme geçme söz konusu bu ay. Epeydir düşündüğünüz bu kararı bu ay uygulamaya geçireceksiniz. Bir anlaşma yapmak, bir başka yere başvurmak gibi bir şey olabilir. Veya iş yerinden birinin gitmesi sizin amacınıza hizmet eden bir sonucu doğurabilir.

Aşka gelince… Aşk için harekete geçin derim. Yeni veya eski arkadaşlıklar vesilesiyle bulunacağınız sosyal ortamlar aşk heyecanlarına gebe.. Sevgilisi olan Yayların keyfine diyecek yok. Birlikte çok eğlenecek ve duygusal, romantik ve heyecanlı, neşeli vakitler geçireceksiniz. Ve aşkınızı bu vesileyle güçlendireceksiniz.

Bu ay karşı cins tarafından çok beğenilecek ve gözleri üzerinize çekeceksiniz. Fırsat bu fırsat iken siz de etrafınıza karşı açık olun ve beğendiğiniz kişiyle iletişime geçin. Karşılık göreceğiniz bir tanışmaya adım atabileceksiniz bu sayede. Kimi Yaylar da hoş, coşkulu ama uzun sürmeyecek gönül maceralarına atacak kendini. Sonuç ne olursa olsun bu ay eğlenecek ve mutlu olacaksınız. Epeydir üzerinizdeki yüklerin verdiği ağırlıktan kurtulup güzel bir oh çekeceksiniz.

Oğlak ( 22 Aralık-19 Ocak )

Bu ay Oğlakların evinde hem heyecanlı, şenlikli anlar hem de tartışmalı anlar bir arada yaşanacak gibi.

Bu ay bir yerden gelecek para sizi sevindirecek ve bunun üzerine bir lüks eşya almak isteyeceksiniz gibi. Para geliyor gidiyor.. Ama olsun bu da iyi.

Yatırım, iş vesilesiyle yapacağınız görüşmeler aksamalara maruz kalsa da umut vadeden ve sizi heyecanlandıran türden olacak. Ama siz siz olun bu ay önemli bir yatırım için hemen eyleme geçmeyin çünkü Merkür 7-22 Mayısta geri pozisyonda. Bu tarihler arasında araştırmanızı yapın, parasal kaynaklarınızın hesabını iyi yapın, ve bu tarihten sonra somut adımlarınızı başlatın derim. Güzel yatırım gibi gözükse de masrafı bol olacak o yüzden ağırdan alın işi iyi plan yapana kadar. Hatta bence bu işi gelecek aya bırakın.

İşini büyütmek isteyen, iş kurmak isteyen, uzaklarla işi olan veya terfi, kariyer, iş değişikliği düşünen Oğlaklar için verimli ve somut güzel gelişmelerin hızlanacağı bir dönem başlıyor.

Parasal, veya işle ilgili bir görüşme başta havada kalacak gibi görünse de sonra tekrar karşınıza çıkacak. Ve o zaman daha ciddi olarak düşüneceksiniz. Ancak bu olay size bir ikilem yaşatabilir, yani bunun için başka bir şeyi feda etmeniz gerekebilir o yüzden düşüneceksiniz uzun uzun. Bence önemli kararları bu ay değil en iyisi gelecek aya bırakın. Bu arada kendinizi göstermeye ve kanıtlamaya bakın.

Evde olabilecek tartışmaları da uzatmayın derim.

Oğlak burcunun başında doğanlar ayın ilk yarısında öfkenize hakim olun, kızgınlıkla ayağa kalkmayın veya öfkeli araba kullanmayın. Kaza riskine karşı dikkatli olun derim. Ama Allahtan sizi koruyan yıldızlar da var. Siz yine de temkinli olun ve iki hafta sonra unutacağınız bir olaya gereksiz yere fazla tepki göstermeyin. Güzel ve başarılı geçecek ayı küçük olay yüzünden duyacağınız öfkeyle bozmayın.

Aşk? Aşk için kalbi boş Oğlaklar birazcık bekleyecek. İlişkisi olanlar ise ilişkisini somut bir düzleme taşıyabilecek, geleceğe dair ciddi kararlar aşamasında olacaklar.

Evde bir kutlama yapmanız olası bu ay. Haydi hayırlısı…

Kova ( 20 Ocak-18 Şubat )

Kovalar bu ay kısa yollardan, kardeşlerden alacağı hoş haberlerle sevinecekler, ve bu durum onlara moral ve güç verecek. Hatta bazı Kovaların kısa yol yapması da söz konusu olacak gibi.

Aile içinde bir otorite veya ego çatışması yaşanabilir ama işi tatlıya bağlamayı bilirsiniz. Yalnız evle ilgili herhangi ciddi bir karar vermeyin bu ay çünkü Merkür geri pozisyonda kalacak 7-22 Mayıs döneminde ve bu durum aile, evle ilgili durumları etkileyecek. Bir kafa karışıklığı yaşanabilir ve bu işe de yansır. Bu arada aile içinde veya işte ağzınızdan çıkacak sözlere de dikkat edin derim, yanlış anlaşılmalar tatsız durumlar doğurabilir.

Öte yandan Kova burcunun başında doğanlar için bu ay güzel bir sürpriz olabilir. Bir tanışma size bir iş teklifi veya duygusal kökenli bir teklif getirebilir. Bu sizin için sürpriz olacak. Ancak bireysel yıldız haritası uygun olanlar için bu teklif kalıcı bir ilişki getirebilir. Haritası uygun olmayanların hoşuna gitse de, şimdilik tam da istedikleri bir şey değil gibi.

Kovanın başında doğan Kovaların ayrıca bu ay bir sırrını aileden saklamasının hayırlı olacağını düşünüyorum.

İçinizde çok kararlı durduğunuz bir şey var gibi, belki şu an hayal gibi geliyor ama sizin için iyi olduğuna inandığınız bir şey. Kanımca bu aile ve evle ilgili bir şey. Bu fikir bir-iki ay sonra somut bir gerçeğe dönüşürse yani uygulamaya koyabileceğiniz elverişli koşullar oluşursa hiç şaşırmayın. Demedi demeyin.. Yani bir ev sahibi olmanız veya evle ilgili büyük bir yatırıma girmeniz içten bile değil..

Kardeşler ve yakınlarla güzel görüşmeler yapacaksınız ve içiniz açılacak gerçekten.

Bu ay ayrıca çevrenizde, girdiğiniz ortamlarda saygınlık göreceksiniz, size insanların saygı ve beğeniyle baktığına şahit olacak ve kendinizle gurur duyacaksınız.

Bireysel haritası uygun olan, Kovanın ikinci yarısında doğanlar için gerçekten karşılıklı, sevgi ve içtenliğe dayalı ideal bir aşk görüyorum. Eğer uygun değilse haritanız böyle her zaman ele geçmez ideal aşkın yakın olduğu müjdesini vereyim şimdilik…

Harcamalarınıza dikkat edin, gelecek ay zaten masraflı olacak şimdiden bütçenizi dengede tutmaya bakın. Bazı Kovalara taşınma görünüyor. Sanki bu beklenmedik bir şekilde gelişecek gibi. Haydi hayırlısı.

Kimi Kovalar da iletişim vasıtasıyla duygusal kökenli teklif alacağa benziyor. Sizin tarzınıza pek de uygun olmamakla beraber bu iletişim devam edecek, ama sonuç ne olur bilinmez… Partner sabırsız olursa sizden kaynaklı bir hayal kırıklığı yaşar, sabırlı ise belki de ideal dediğim aşk bu olabilir..

Balık ( 19 Şubat-20 Mart )

Geçen ayı nasıl geçirdiniz bilemem ama sizin için epey endişe ettim doğrusu.. Umarım olayların hakkından gelebildiniz.

Ne olursa olsun yıldızların sizi hayat içinde bilediğini, daha güçlü, cesur, sert olayların fırtına gibi güçlü enerjisiyle baş edip hayat içinde daha savaşçı biri haline getirmeye çalıştığını anlamış olmalısınız. Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözünün anlamını hatmeden bir insan olacaksınız bu sert dönem geçince. Ve bu arada içinizdeki cevherleri ortaya çıkarabileceksiniz ve kendinizi daha derinden tanıyacaksınız. Köklü bir kişilik değişimi yaşayarak yeniden doğacaksınız.

Gelelim bu ayın durumlarına…

Bu ay yine geçen ay gibi ilham dolusunuz. İlham perisi ruhsal dünyanıza uzun süreli konaklamaya gelmiş anlaşılan. Bu sert dönemleri yaşarken kısa süreli gelişmelere fazla kafanızı takmayın ve içinizde doğacaklara, rüyalarınıza kulak verin derim. Bu ilhamlı anlar gerçekten özel.

Sanatla uğraşanlar inanılmaz güzel eserler vermeye gebe.. Kimi Balıklar da geleceklerine dair son derece önemli fikirlerle dolacaklar ve zamanı gelince de fikirlerini hayata geçirecekleri ortamı bulacaklar, yani hayallerini gerçekleştirecekler. Ben sizin yerinizde olsam ilhamla gelen fikirleri, yaratıcı düşünceleri bir köşeye not ederim.. Sonradan çok faydasını göreceksiniz. Olmaz dediğiniz, fazla hayal dediğiniz şeylerin gerçekleşeceğine tanık olacak ve şaşıracaksınız, bu kadarını beklemiyordum diyeceksiniz. Kiminiz için bu özel dönem başladı kiminiz biraz daha bekleyecek..

Bu ay biraz süs, giyim, gezme için para harcayacaksınız, kendinize biraz torpil yapacaksınız. Kiminiz de ilginçtir, bir enstrüman alıp öğrenmeye başlayacak gibi. Yeni bir zevk, merak edineceksiniz gibi. Ama bu merak devam eder mi zaman gösterir. Sanatla, güzel bir şeylerle ilgilenmek isteyeceksiniz. Ve canınız bol bol şarkı söylemek, müzik dinlemek isteyecek. Bu arada efkar atacaksınız..

Kardeş veya yakınlardan, kısa yoldan duyacağınız, veya bir yerden alacağınız haber şimdilik beklemede gibi çünkü bu ay 7-22 Mayıs arası Merkür geri pozisyonda, sonra yeniden o haber veya gelişme gündeme gelecek ve bu size bir kısa yol yaptıracak gibi. Mekan içinde de olabilir bu git-geller. Ama yine de bence bir-iki ay sonra gerçek ortaya çıkar gibi yani durum bir-iki ay sonra netleşir ve siz o zaman ne yapacağınıza, duruma nasıl bir tavır alacağınıza karar verirsiniz. O yüzden acele etmeyin, netleşsin bir şeyler. Verilen sözler sahi mi yoksa abartılı mı, durumun gidişatı nasıl vs bunların hesabını yapın öyle adımlarınızı atmaya karar verin.

Aşka gelince, vallahi var desem inanır mısınız? Ben iler tutar bir aşk göremiyorum şayet daha önce başlayan bir ilişkiniz olduysa büyük bir ihtimalle onu devam ettiriyor olmalısınız. Ve ona güzel, aşk dolu şiirler yazıyorsunuzdur.. Ama kalbiniz boşsa zorlamayın, kalp zora gelmez bilirsiniz. En iyisi mevsimin aşk olacağı zamanı bekleyin ve gününüzü güzel yaşayın. Ve uzun vadeli niyetlerinize odaklanın.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..