Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Başak burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 Başak burcu yıllık yıldız yorumu
 

Başak Efsanesi-Michael Jackson- Legend Forever!


2010’DA BAŞAK BURCUNU NELER BEKLİYOR

Semavii’den 2010 BAŞAK BURCU YILLIK YILDIZ YORUMU

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Sevgili Başaklar, bu seneyi sizin için de 2’ye ayırabiliriz. Satürn’ün burcunuzdan çıkacağı 21 Temmuza kadar olan döneme 1.safha kalan bölümü 2.safha diyebiliriz.

Dediğim gibi, burcunuzda bulunan, özellikle son 2 senedir size sıkıntı yaratan, sabırlı bir mücadeleye veya kabullenmeye sevk eden disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn’den bu sene kurtuluyorsunuz yazın.

Hatta şu an Terazi burcuna geçici bir süre geçmiş durumda, ancak Nisan 7’de geri dönecek ve 21 Temmuza kadar burcunuzda kalıp sizi yine sabırlı bir ilerleyişe, yaşadığınız olaylara karşı olgun ve sakin bir tavır almaya zorlamaya devam edecek.

Bu sene tahammül sınırız maalesef biraz daha fazla sınanacak gibi. Yine de, sabrı ve olgun tavrı elden bırakmayın, bugüne kadar yaptıklarınızı, elde ettiklerinizi öfke ile bir çırpıda kaldırıp atmayın.

Bazı zamanlar vardır; o anlarda isyankar tavır kişiye şans getirir, yapılması gereken özgürlüğü ilan etmektir. Ama bu seneki yıldızlar bu tarz isyankar tavrın ters tepeceğine işaret ediyor kesin olarak. Yani, sabırlı olmayı öğrenme zamanı, olaylarla olgun bir kafa ile mücadele etme zamanı, hatta şartları zorlamama zamanı, hatta gerekirse susma zamanı. Kabullenme zamanı.

Herkesin başından şansın az olduğu, beklemeyi öğrenmek zorunda kaldığı zamanlar vardır, şimdi siz bu zaman içindesiniz. Az kaldı, yazdan sonra üzerinizden büyük yükün kalktığını, sanki sizi arkanızdan çeken, dur diyen zorlayıcı, engelleyici gücün hafiflediğini ve çekip gittiğini hissetmeye başlarsınız.

Satürn’ün sizi zorladığı alan ne olabilir?..

Kiminiz girmiş olduğunuz bir yolda –aşk olabilir, evlilik olabilir, aile olabilir, fazla sorumluluk gerektiren bir iş olabilir - işte, bu alanda şans pek sizden yana değil, iş size düşüyor. Olgunlaşma dönemi sınavı böyle olur. Fatih’in sınavı böyle başlar: elinizdekini sorgulamak, kalması gerekiyorsa tutmak için gerekeni yapmak, sorumluluk üstlendiğiniz durum içinde sabır ile tecrübenizi artırarak kendinizi var etmeye çalışmak.

Yani, yıldızlar size daha önce verdiği bir şeyin sınavını yapıyor şimdi; onu ne kadar istiyorsunuz, ne kadar hak ediyorsunuz, var etme mücadelesinde ne derece güçlüsünüz vs vs.

Yoğun olarak yaşanılan bu hayat alanı içinde, eksikleriniz, çiğ, yani henüz pişmemiş yanlarınız ve dar veya eskimiş bakış açınız, her ne ise, su yüzüne çıkmıştır çoktan.

Şimdi, suç benim mi sadece diyebilirsiniz, isyan edebilirsiniz? Ama Satürn transiti, hele de karşısında bir Jüpiter ve Uranüs varsa, ‘çuvaldızını kendine batırma’ dönemidir. Sorumluluk yüklenmiş yıldızlar tarafından, yapacak bir şey yok. Derdinizi anlamazlarsa yakınlarınız, muhataplarınız, anlatacak kişi de sizsiniz, anlamazlarsa, sorumluluğu tek başına üstlenecek kişi de sizsiniz. Becerinizi, ustalığınızı gösterin derim. Bu bir çıkmaz, bir dönemeç, bu dönemeçten geçmek hem ustalık ister hem de sabır ve yavaş, dikkatli ilgi ister.

Size tavsiyem; önce teşhisi doğru yapın. Yani gerçek ne ise, yaşadıklarınız ne ise, kabul edin. Ondan sonra, üzerinize düşen ne ise, yapın. Gerekli sorumluluk ve çabayı gösterin, kişileri zorlamadan ve yıkıcı tavır almadan...

Mart- Temmuz 21 arası sakin, olgun gidin derim. Ayrıca, Marsın burcunuza geçeceği 7 Haziran-29 Temmuz arası da dikkatli olun derim.

Sorun yaşadığınız alan ne ise, o alanı zorlamayın yaz sonuna kadar. Çünkü o alan sizin olgunlaşma alanınız, yani, yapılacak şey olgun kararlar vermektir o alanla ilgili. Olaylar kontrolden çıkmış ise, olanı kabul etmektir. Zorlamanız iyi sonuç vermez, belki ileride şans sizden yana dönüp işleri lehinize düzeltebilecekken, o şansı da gölgelerseniz zorlama ile. Özetle, tavrınız ve kararınız “olgun” olsun.

Bu sene ilişkilerinize daha özen göstermeniz gerekir. İlişkilerde biraz sabırsız, tahammülsüz olacaksınız gibi. Daha rahat, fevri bir tavır almanız olası, ama bunun sonuçlarını iyi düşünmeniz gerekir.

Öte yandan, var olan ve sizi belli bir noktaya sıkıştıran, özgürlük alanınızı daraltan ilişkilerden biraz olsun uzaklaşmak, bir nefes almak için kendinize yeni sosyal ve bireysel ilişki ve iletişim alanları yaratacaksınız. Açılmak, nefes almak isteyeceksiniz.

İlişkilerde yeni bir sürece girme söz konusu olacak. Kiminizin biraz sıra dışı, hatta belki biraz marjinal bir tavır almanız mümkün. Bu arada, bazı kişi ya da kişileri da hayatınızdan çıkarmanız veya farklı bir yere koymanız mümkün. Dikkatiniz sene boyunca bireysel ilişkilerinizde.

Kimi Başakları depresyona girme riski konusunda uyarmak isterim. Olanı biteni olgun karşılarsanız, gerçekleri kabullenerek sorgularsanız depresyona girmenize gerek kalmaz ama gerçeklere katı bir tutumla direnirseniz, depresyon riski olası.

Kiminiz kuruntu ve stres kaynaklı rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. İyi kontrolden geçmeden, hemen ilaca sarılmayın derim.

Nisan-Ağustos arası gergin elektrikli dönemi sakin atlatmak için, dolduruşa gelmeyin, sözlerinize dikkat edin, söylenen sözlere de soğuk kanlı yaklaşın ve duyduklarınızdan emin olmak için bekleyin görün derim. Ayrıca, öfkeli ve sabırsız araba kullanmayın ve kavga ortamına girmeyin derim.

Sevdiğiniz birinden uzaklaşma veya ayrılma olasılığı var.

Sizi sıkan şeylere epeyce sabır gösterdiniz. Bu sene sıkıntılarınızı, şikayetlerinizi sözlere dökme arzunuz sizi açık konuşmaya itecek, keskin sorunlar yaşayanları da yasal yola başvurmaya itecek.

Yılın ikinci yarısında, maddi koşullardaki değişim ipleri daha sıkı elinize almayı ve mücadele etmeyi gerektirecek. Üzerinize düşen mücadele ve sorumluluğu almaktan çekinmeyin.

Transit Mars Aslan burcunda ve sizin 12.ev ruhsal dünya, gizli işler, genelden sakladığınız gizli planlar, arzular eviniz üzerinde. Kafasında bir plan kurmakta olanlar, Haziran deyince, seslendirmeye başlayacak, ancak Eylül-Ekim deyince hayata geçirmeye başlayabilecekler.

Başakların özgürlük ihtiyacı artacak bu sene. Bu ilişkilerinde daha keskin, daha mesafeli tavır almalarına sebep olacak, kalan kalır, isteyen gider tavrı hakim olacak. İnceldiği yerden kopsun, düşüncesi hakim olacak. Başaklar biraz bağımlıdır, özel ilişkilerinde çabuk bağlanır, ilişkisini koparmakta zorlanır. Bu tavırda olan Başaklar, yanlarındaki kişiyi sıkabilir, belki de özgürlük yanlısı, sorumluluk almak istemeyen kişiler denk gelir, o zaman kestirip atan, çekip giden karşı taraf olur. Bir anda terk edilebilir. Sonu sürprizli ilişkilere açık bir atmosfer hakim bu seneye kısacası.

Temmuzdan sonra, dikkatiniz uzun vadeli maddi durumu garanti etmek ve güçlendirmek amacına yönelik planlarda olacak.

Kimi Başaklar geçen sene yaptıkları veya bu sene yapacakları kent veya çevre değiştirme ardından, yeni çevrede maddi kaynaklarını sağlamlaştırma, orada hayatını düzene sokma girişimlerine ağırlık verecek. Bu uzun sürecek bir çabanın başlangıcı olacak, sabırla ilerlediğiniz zaman, amacınıza ulaşmanız kesinlikle mümkündür.

Bu süreçte, zaman zaman karamsar, umutsuz olabilirsiniz, hayal kırıklığı yaşarsınız, ama esnek olur, gerekli yenilikleri de yaparsanız, ilerleyecek ve ulaşacaksınız istediğiniz maddi yaşam koşullarına.

Aşk durumlarına bakacak olursak?

Kiminiz yeni bir ilişkinin hayatına katacağı yeniliklerle dikkatini sıkıntılarından uzaklaştırma çaresine yönelecek, kiminiz birilerine bağlanmaktan korkup, daha özgür takılma yoluna kayacak, kiminiz da acele kararların ardından pişmanlık yaşayacak gibi.

Bireysel haritanız da uygun şartlara işaret etmiyorsa, yeniye alışmanız zor olacak, ilişkiyi çabuk koparmaya meyilli haliniz, veya tam tersi, karşıdaki kişinin mesafeli, kaçan tavrı, sorumluluk yükleyen ilişkiye uzak duruşu ile, sık sık tartışma içinde bulacaksınız kendinizi. En güzeli, ilişkinin ne olduğunu anlamadan, pat diye sokmamaktır birini hayatınıza. Sabırsız olmayın, gereksiz beklentiler yüklemeyin ilişkinize ve yüklenmesine de izin vermeyin.

Her tür acele karardan kaçının derim ilişkilerde.

Bu sene bekar Başakların evlenme olasılığı var, hem de hayli güçlü olasılık. Ancak bu ilişkinin biraz denenmiş olması gerekir diyorum. Yoksa, her şey bir anda başlar, bir anda biter gibi. Başta ayaklarınız havada olur, size harika gelir, uzun süredir var olan sıkıntılarınızı da bir çırpıda unutturur sanırsınız, ama yanlış tercih veya yanlış yaklaşım, derdinize bir yenisini eklemekten başka bir işe yaramaz. Sezginize kulak verin ve ne istediğinizi unutmayın, dış şartların kısa süreli olası cazibesine kaptırmayın derim.

Sonbaharda aştan ve ilişki konusunda ciddi bir karardan kaçamayacaksınız gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..