Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Koç burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 Koç burcu yıllık yıldız yorumu
 

Koç Burcunun Astrolojik Sembolü


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu sene esnek olma zamanı. Çünkü tabiri caizse, ezberiniz bozulacak, kurduğunuz planlar bazı dış olaylar vesilesiyle işlemeyebilecek, programlarınız değişecek gibi.

Dış olaylar sizi başka yöne sevk edecek gibi görünüyor. Planlar boşa gidebilir kısacası. Ama yine de siz planlarınızı yapın diyeceğim. Daha uzak, daha büyük amaçlar edinmekten korkmadan. Hedefinizi büyütmeniz lazım bence, sene boyunca karşınıza çıkacak tıkanıklığı, aksilikleri aşmak, onlara göğüs germek için geri dönün ve çıtayı yükseltin. Sadece kısa sürede ulaşacağınız hedeflere değil daha uzak ve daha büyük hedeflere odaklanın. Esnekliği de elden bırakmayarak… Katı tutum, aşırı savunmacı yaklaşım hem sizi gerer hem de işleri kötüleştirir.

Koçların 2010 yıldız pozisyonlarına bakınca, genel görünümü bir dereye benzetiyorum; kenardan kıyıdan karışan küçüklü büyüklü suların karışarak büyüttüğü, gittikçe büyüyen ve dolmaya devam eden ve bir süre sonra taşacak olan bir dere gibi. Ya taşıp gürül gürül akarak denize ulaşacak ya da çevresinde sel felaketi yaratacak, ortalığı sel basacak…

Suyun kabarması ve büyümesine sebep şeylerden biri, şu an Terazide bulunan ama Nisanda Başak burcuna geri dönecek ve Temmuzda yeniden ve bu sefer tam olarak Teraziye yerleşip oradan yaklaşık 2.5 sene Koç burcuna zıt açı yapacak olan Satürn bendi!

Disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn bir engel, bir bent gibi duracak karşınızda.

İyi tarafıyla alırsak Satürnü, onu bir heykeltıraşa benzetiyorum. Sizi şekillendirmek üzere kolları sıvayan bir sanatkar. Şekilleneceksiniz. Değişeceksiniz. Yenileneceksiniz. Planlarınız, yapmak istedikleriniz değişecek. Ama önce sancılarını çekeceksiniz, değişimin sancılarını…

Hele, Koç burcunun başında doğanlar bunu bu sene derinden yaşayacaklar. Yani, onlar için değişim erken başlayacak. Çünkü Haziranda şans yıldızı Jüpiter ve büyük değişim yıldızı Uranus geçici bir süre Balıktan çıkıp burcunuza girecek ve Ağustos ilk yarısında, Teraziye geçmiş olan Satürn’ün yanına Mars eklenecek ve bu ikisi Koçtaki Uranus ve Jüpiterle zıt açı oluşturacak. Buna Oğlaktaki dönüşüm yıldızı Plüto’yu da eklersek, tam bir kadersel durumla karşı karşıyasınız diyebilirim. Ciddi bir gerilim dönemi.

Yani, bu değişim keyifli gelişmelerle başlamayacak maalesef, gerilimle, sizi zorlayan olaylarla başlayacak. Kesin olarak bir şeylerin, bir dönemin sonu demektir bu. Bir hayat çarkının geride kalması demektir.

Bu yıldızlarla gelen stresli, çatışmalı, insanı ciddi bir ikilem içine koyan olaylar insanı kökten değiştirir kaçınılmaz olarak.

Sizin yapmanız gereken en önemli şey; bu senenin diğerlerine benzemediğini önceden görmek, anlamak ve bu seneyi çok özenli yaşamak ve çok esnek olmak. Hem kararlı olun hem esnek. Burnunuzun dikine asla gitmeyin. Şimşekli, gök gürültülü bir havada yol alacaksınız, önlemini alın derim ve unutmayın, en keskin havanın ardından pırıl pırıl güneş açar!.

Yıldızlara baktığımda gördüğüm en belirgin şey böyle bir şey işte. Beklenmedik dış olaylar sizde ciddi kişilik çatışması, kriz ve ardından hem hayatınız hem siz çok ciddi ve köklü bir değişimi yaşayacaksınız. Tabii esnek olmayıp, değişime karşı çıkarsanız, küçülürsünüz.

Diğer Koçlar, yani ilk dilimden sonra doğanlar bu dediklerimi seneye yaşamaya başlar ama tohumları bu sene atılır.

Koçun ilk başında doğanlara aylık burç yorumlarını iyi takip etmelerini tavsiye ederim, aylık zamanlarda kritik günleri, sakin ve temkinli olmaları gereken zamanları bilmeleri kendileri için çok faydalı olacaktır. Böyle kritik bir yolda yürürken rotasız, rehbersiz yollara düşmek sakıncalıdır.

Bu kritik zamanda, sizin kurtarıcılarınız, öncelikle geçmiş yaşam kredileriniz, yani geçmişte attığınız doğru ve güzel adımlar, hayata sağlıklı pencereden bakmayı bilen pozitif tavrınız ve şans faktörü olacak.

Satürn zıt açısı, Plüto sert açısı vs insana akla gelmeyen veya gelip de önemsemediği aksilikleri yaşatır. Aksiliklerin dozu bireysel haritanıza ve şansınıza bağlıdır. Mesela, böyle zamanlar insana düşme, kol, bacak kırma, küçük veya büyük ev vs kazaları, mahkemelik durumlar, büyük aile yakınlarınızın sağlık sorunu veya kendinizde ortaya çıkan bir sağlık sorunu, açık ve ciddi bir rekabet veya düşmanlık, işten çıkma veya adı bir skandala veya suça karışma gibi sorunlar yaşatabilir.

Bu arada, şans faktörü önemli dedim ve ayrıca sizin geliştirdiğiniz bilinç düzeyi de çok önemli. Bu çatışmalı dönemi, bilinç düzeyi yüksek bir Koç hafif sorunlar şeklinde yaşayıp geçebilir. Yani, böyle bir dönemde, bir kitlenme, bazı aksiliklerin onu uğraştırması ile sıkılma gibi olaylar yaşayabilir ve sakin, sağduyulu yaklaşımla dönemi atlatır. Hatta bu krizli dönemi bir fırsat bilip, kendinde ve hayatında yapmayı düşündüğü değişiklikleri hayata geçirme şansı olarak değerlendirebilir.

Değişimi derin yaşayacak Koçlar, kendinizi aynada göreceksiniz. Kişiliğinizde gizli kalmış çiğ yanlarınız su yüzüne çıkacak. Tabii başkalarının da gerçek yüzleriyle karşılaşacaksınız. Bunlar sizi savunmasız bırakacak bir süre, bir afallama yaşayacaksınız, çünkü bildiğiniz yöntemler, doğrular karşınıza çıkan sorunları çözmeye yetmeyecek.

Bu sene sonlarında artık bazı kişiler hayatınızdan kesin olarak çıkmış olacak, ilişkilerinizin boyutu ve şekli netlik kazanacak ve sizin de su yüzüne çıkan gerek tecrübe eksiliği dolayısıyla gerekse kişiliğinizden kaynaklı geliştirmediğiniz yanlarınız belli olacak. Yaşadıklarınızın bilincine vardıkça ve gerçekle cesurca yüzleştikçe, bu eksik yanlarınızı tamamlama, hayat felsefinizi köklü yenileme, bilincinizi genişletme ve hayata daha farklı, daha geniş pencereden bakma ve ona göre rotanızı çizme söz konusu olacak.

Diğer Koçlara gelirsek, bu sene ruhsal değişimler, kıpırdanmalar ve yer yer huzursuzluklar var size.

Bütün Koçlar için, kısa sürede ulaşmak istediği hedefler için verimli, aktif ve şanslı bir yıl olacak.

Gelecek planlarını daha önceden, sağlam kurmuş olanlar, amaçlarını netleştirmiş olanlar daha şanslı bu sene. Çünkü o planlara giden yolda küçük kazanımlar, küçük atılımlar için yılın ilk yarısı gerçekten çok elverişli. Yaptıklarınızı, başardıklarınızı asla küçük görmeyin, unutmayın, dere kenardan gelip karışan sularla dolacak.

Bu sene ayrıca önemli bir hayalinize ulaşmak isteği var aklınızda. Kiminize taşınma, mekan değişimi getirecek bir hayal, kiminizin bir yeteneğini hayata geçirme hayali, kiminiz de bir ilişki, evlilik hayali içindesiniz. Önemli bir hayal bu. Bunun için bireysel mücadele gerekiyor, yani havadan elde edilecek bir şey değil. Hayalinize muhalif durumlar var veya bazı aşılamayan engeller var. Aslında bu bahsettiğim hayal geçen sene başlarından beri çok istediğiniz bir şey. Kiminiz kesin ulaştınız hayalinize ama ulaşmayan Koçlar ne yapacak? Onlar yeni baştan planlarını tazeleyip sonbaharda ulaşma şansı elde edecek gibi görünüyor.

Bu sene tüm Koçlar sosyal, sportif veya sanatsal aktivitelerde son derece aktif ve canlı. Bana kalırsa, bu çatışmalı, gergin dönemde yapacağınız en güzel şeylerden biri bir becerinizi geliştirmek ve sosyal hayatı canlı yaşamak üzere bir aktiviteye katılmanız olacaktır. Bu sizde birikecek olan gergin enerjiyi de hafifletir, olası riskleri azaltır. Ayrıca sorunlarınıza daha dışarıdan daha geniş perspektiften bakmanızı sağlar. Hazirana kadar Aslan burcunda kalacak olan Mars sizin adete bir emniyet sübabınız gibi. Sizi kısır durumlardan kurtarıp mutlu edecek olaylara, hayat alanlarına teşvik etmeye devam edecek Hazirana kadar. Ayrıca kısa süreli hedeflerinize ulaşmanızda destek olacak.

Aslandaki Mars Koçlara ayrıca duygusal coşkunluk verecek. Aşk isteğiniz, bir ilişkiye sahip olma arzunuz, sevme-sevilme arzunuz yükselecek. Flörtçü bir duygusal havada olacaksınız. Bu arada, arkadaşlıkla aşkı karıştırma durumları da yaşanabilir. Kiminiz de arkadaş saydığı birinden duygusal bir çıkış görüp şaşırabilir. Kiminiz ise, aşık olduğunu sandığı bir kişiyi yakından tanıyınca bir hayal kırıklığı yaşayabilir. Kimi Koçlar ise, zamanlaması erken bir evliliğe gitmeye kalkışacak gibi. Ya hazır olmadığı bir evlilik bu ya da çok erken karar verilmiş bir seçim durumu olacak gibi. Yani, ilişkiler, aşk konusunda bereketli bir sene olmakla beraber, kalıcı ilişki yakalamak, tatmin edici bir ilişki kurmak kolay olmayacak. Bireysel haritası uygun olanlar istisna. Onlar da sorun yaşar ama daha çok yeni yaşantıya, sorumluluk yükleyen bir ilişkiye alışma aşamasının sıkıntıları şeklinde olur.

Koçlar Ağustos ve Eylül ayı tüm ilişkilerini net görüp ona göre önemli kararlar alacaklar gibi.

Bu zaman dilimi diğer somut gelişmelerin de yaşanacağı, bu senenin size vereceği kazanımları alabileceğiniz bir süre olarak görünüyor.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..