Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Kova burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 Kova burcu yıllık yıldız yorumu
 

Bir Kova Dahisi- Mozart


2010’DA KOVA BURCUNU NELER BEKLİYOR

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur.)

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bu sene Kovalar için para kazanma senesi!

Bol para ve büyük yatırım için çok elverişli ve şanslı bir sene sizi bekliyor. Bu şansı, yüksek sezginizle, sizin de hissetmeye başladığınızı ve şimdiden maddi kaynaklarınızı genişletmeye odaklandığınızı tahmin ediyorum.

Bu sene ayrıca hem meslekte hem sosyal statüyü yükseltmede ve para kazanmada büyük oynayacaksınız. Daha güzel şartlarda yaşamak arzusu duyacaksınız, ‘daha iyisini hak ediyorum’, duygusu ve buna göre kazanımlar elde etme hırsı hakim olacak düşüncenize.

Para ile ilgili geçmiş hesaplar görülüp kapatılacak. Yatırımla ilgili bazı olası sıkıntıları tamamlama ile meşgul olacaksınız Nisan-Temmuz arasında. Bu zaman aralığında yapacağınız işler, alacağınız tedbirler yatırım hesaplarınızı toplayıp netleştirmenizi sağlayacak. Ve bu arada, sıkıştığınız anda gelecek sürpriz paralar size ilaç gibi gelecek.

Temmuz bitince, artık düşüncenizi yollar ve kariyer hesaplarına yönelteceksiniz.

Kiminiz kariyer yükseltmek amacıyla gelecek bir sınava hazırlayacaksınız kendinizi, kiminiz belki yol yapmanızı veya mekan değiştirmenizi gerektiren bir kariyere odaklanacaksınız.

Halen zıt burç Aslanda bulunan ve Haziran 7’ye kadar kalacak olan Mars sizi ilişkiler cephesinde yoğun bir şekilde etkileyecek. Bu süre içinde ilişkileriniz zaman zaman karışabilir, bu da sizde bir kafa karışıklığı yaratabilir, bazı şeyleri zamana bırakmak gerektiğini anlayacak ve zamanını bekleyeceksiniz.

Yer yer sizi öfkelendiren veya kıran şeyler olacak ilişkilerinizde. Bu iş ilişkisi veya özel bir ilişki olabilir. Bir yakınınız veya sevgiliniz olabilir, iş vesilesiyle birebir görüştüğünüz kişiler olabilir.

İlişkiler konusunda Haziran'a kadar bazen kendinizi zayıf hissedeceksiniz, karşı tarafın güçlü olduğu gerçeği sizi yapmak istediklerinizden veya söylemek istediklerinizden alıkoyacak, savunmada kalmayı uygun göreceksiniz, zaman zaman sabrınız taşıp öfkeli veya iddialı bir çıkış yapabilirsiniz.

Ben size sabırlı olmanızı ve gerekirse savunmada kalmanızı tavsiye ederim Mars gezegeni Terazi burcuna geçene kadar, yani, Ağustos başına kadar. Çünkü Mars zıt burçta iken, gerçekten de karşı taraf gücü elinde bulundurur, onların borusu öter, ama Teraziye geçince, hem güneşinize olumlu enerjiler akacak hem de halen sizde bulunan hayaller yıldızı Neptün’e ve Şiron’a olumlu enerji akacak, bu da güç sizin elinize geçecek ve devran sizden yana dönecek demektir.

Ayrıca, Neptün ve Mars arasındaki tatlı açı bir büyük hayali gerçekleştirmek demektir, emek ve gayretle uğraşılan önemli bir hedefe ulaşmak demektir.

Aslandaki Mars sizin Güneş ve Neptün’e zıt açılı iken, düşüncelerinizi sabitlemeniz ve sağlıklı, berrak düşünmeniz zordur. Neptün insanı zaman zaman gerçeklik duygusundan koparır, insanın aklını bulanıklaştırır, ne düşündüğünüzü ve ne istediğinizi anlamanızı zorlaştırır. Mesela, bir durum başta çok süper gibi görünür Neptün etkisinde, ama bir süre sonra her şey 180 derece tersine döner. O yüzden Neptün sert etkiler alırken, ciddi kararlar vermeyin derim, hele hele Neptün’ün kafanızı bulanıklaştırdığı günlerde hiç karar vermeyin, günlük akışa bırakın kendinizi.

Yani, zamanınızı bekleyin derim!

Bu dediklerimi özellikle Kovanın sonlarında doğanlar dinlesin diyorum.

Kovaların bu sene iki büyük hedefi veya amacı olacak. Birincisi, Mars ve Venüs Terazi burcuna geçince sonuçlanabilecek, sonucun istediğiniz gibi olması bu zamana denk gelecek, yani Ağutos- Eylül’de. İkincisi uzun vadeli bir amaç olacak gibi, özellikle yerleşim konusu ve kariyerle ilgili bir karar verme ve ardından bunun için uzun ve sabır gerektiren bir mücadele ve hazırlık başlayacak.

Kiminiz, özellikle Kovanın başlarında doğanlar hedeflerinin sonuçlarını bu sene sonunda alabilecek, ama ortası ve sonlarında doğan Kovalar daha ileriki bir tarihte alabilecek. Belki ilk büyük adımı atabileceksiniz ama sonuçlarını almak, tecrübelerinizle kendinizi kanıtlamak, ve istediğiniz noktaya gelmek daha sonra olacak gibi.

Belki, şu an hiç hesapta yokken daha fazla kariyer elde etmek arzusu, Ağustos deyince, aklınıza girecek… Dedim ya bu sene büyük oynayacaksınız..

Transit Plüto 12.ev ruhsal evinizde, bu da ruhsal bir değişim ve ardından dönüşüm başlamış demektir. İçinizde olup bitenleri anlamak için derinlere dalma ihtiyacı belirecek. Ruhsal bir farklılaşmaya, bugüne kadar hiç bilmediğiniz veya bilincinize çıkarmadığınız gerçeklerinizi keşfetmeye hazır olun derim. Ruh dünyanızda derinlere keşif sizi farklılaştırmaya başlayacak kısacası.

Kovanın başında doğanlar önce, bu ruhsal keşiflerden rahatsız olabilir, kaçabilir ama gerçeklerinizden kaçmayın, inanın sahte şeyler daha kötüdür, kaçtığınız şeyden kaçmaktan vazgeçip yüzleşmeyi göze alırsanız, hiç de korkulacak bir şey olmadığını anlayıp şaşırabilirsiniz. Bugüne kadar boşuna kaçtığınızı düşünüp hayıflanırsınız. Kovalar ruhsal şeylerle uğraşmayı sevmez, kişiyi negatifleştiren derin düşüncelerden haz almazlar ama bu bir kadersel süreçtir, yüzleşme kaşınılmazdır.

Ayrıca, bu yüzleşme süreci bazınız için biraz sancılı geçebilir, hele aile büyükleri ile bir yüzleşme gerekliyse.

Kimi evli Kovalar da, eşin ailesi etrafında olan gelişmelerden rahatsız olacak gibi görünüyor, ilişkiler biraz gerilebilir, ama olgun idare etmek gerekir, gergin zamanı aşana kadar.

Yasal sorunları olan Kovalara tavsiyem, iyi sonuç almak için, yazdan sonra harekete geçsin derim.

Aşk bekleyen Kovalara gelirsek…

Bu sene paraya ve maddi kaynakları genişletmeye odaklanma senesi. Yükselen burcu farklı olan ve bireysel haritası uygun olanlara aşk çıkabilir tabii, ama genel olarak Kova burcuna bakınca, dikkatinizin aşkta olmayacağını görüyorum sene boyunca.

Yalnız, bazı yıldız açıları yer yer sizi aşka davet edecektir haliyle. Hele sizin burçta bulunan Neptün Venüs ve Mars ile tatlı açılar yapınca… Hatta belki de, bu aşk diğerlerinden daha üstün bir aşk olabilir, çıkarsız, beklentisiz, saf bir aşk olabilir. Hiç akılda yokken, kalpten gelen, kendiliğinden doğan bir aşk.. Yani, beklentilerin süslemediği bir aşk..

Tabii, bu arada, sizi kesinlikle uyarmam gerekir. Neptün gerçekten iyi açılar aldığında insana mükemmel, çıkarsız bir aşk verir, ancak, sert açılar aldığında, insanın aklını ve duygularını bulanıklaştırır, insanı yanıltır, kandırır. Kısacası, böyle zamanlarda kendinizi kandırmaya meyilli olursunuz. Neptün garip bir yıldızdır; hayalleri gerçekleştiren de odur, yıkan da…

Onun için, siz siz olun kafanız bulanıkken, yargıya varmayın, kesin hüküm vermeyin, hele hele kesin kararlar vermeyin derim. Olayları akışına bırakın, arkasından ne gelecek, zaman tanıyın ve gözleyin derim.

Neptün’e güzel açılardan birini yukarıda bahsetmiştim. Transit Mars 29 Temmuz-14 Eylülde Terazide, Venüs 7 Ağustos-8 Eylülde Terazide. Bu zaman diliminde gökyüzünde yollardan, uzaklardan gelen bir aşk için heyecanlı ve pozitif bir enerji oluşmakta. Ayrıca, bu aralar yani Şubat ve Mart da aşk için iyi görünüyor.

Yollar ve seyahat için, Mart, Nisan, Ağustos, Eylül ve Aralık uygun ve bu zaman dilimlerinde bol seyahatleriniz olabilir. Özellikle yazın yapacağınız seyahatler çok eğlenceli, heyecanlı geçebilir. Yollarda, gittiğiniz yerlerde yaşayacaklarınız ayrıca geleceğinizi çok etkileyecek önemli kararlara sevk edecek gibi görünüyor. Sizi gündelik akıştan uzaklaştıracak, gözünüzü uzağa, daha yüksek beklentilere çevirecek gelişmeler olacak gibi yollar vesilesiyle yaşanacaklar..

Yazdan itibaren düğümler çözülüyor, kafanızdaki sorular somut cevaplarını buluyor. Hayatınıza somut bir yön vermeye başlıyorsunuz, gelecekteki beklentilerinize ulaşmanızı sağlayan somut önemli adımları atıyorsunuz. Kararlı ve azimlisiniz yazdan sonra.

Mayıs ve Haziran aylarında sağlığınızla daha fazla ilgilenin, sorunlarınızı ihmal etmeyin derim.

Aynı dönem borç vs ödemelere de dikkat edin, borçlarınızı zamanında ödeyin ve para konusunda başkalarına karşı biraz tedbirli olun derim.

Önemli kararlar vermek için en uygun ay Eylül ve Ekim.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..