Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 MART AYI Burç Yorumları

Semavii’den 2010 MART AYI Burç Yorumları
 

Burçların Sembolleri


Semavii’den 2010 MART AYI Burç Yorumları


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Gelecek yorumunda yükselen faktörü çok önemlidir.)


Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.


Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )


Mart ayı sizin için önce yoğun düşünce, iç hesaplaşma ardından yoğun aktivite ile geçeceğe benzer.


Yıldızlar 12.evinizde bulunan Balık burcunda birikmiş durumda, bu sizi yoğun bir düşünce, tahlile sevk etmekte ve geleceğe dair çok zengin bir hayal gücü vermekte ve yüksek bir umut aşılamakta.


Garip bir halde olacaksınız ayın ilk yarısı, ayaklarınız havada ve hülyalı bir havada dolaşacaksınız. Koçlar hayalperest olsa da, hayallerle boş boş yaşamaya razı olmaz, hemen eyleme geçmek ister, uzun süre hayalci bir ruh halinde ve ayakları havada dolaşmak pek onlara göre değildir, somut şeyler görmek ve yaşamak isterler. Ama yıldızların ayın ilk yarısındaki konumu sizi bu hale getirecek gibi, hatta etrafınızdaki yakınlarınız şaşıracak bu halinize.


Derken, ayın ikinci yarısı sabırsız ve canlı kişiliğinize uygun eylemelere geçeceksiniz. Hayatınız hareketlenecek ve hız kazanacak. Nihayet sosyal yaşantınız canlanacak. Epeydir eksikliğini hissettiğiniz kan gelecek günlük yaşantınıza.


Ayın ikinci yarısında gözler üzerinizde. Hem hoş tavırlarınızla, güzel hallerinizle hem yüreğinizden dışarı taşacak olan sevgi ve mutluluk duygusu ile dikkatleri çekeceksiniz. Kısacası sizlere bir şeyler olacak sevgili Koçlar. Acaba bir aşk mı bu, yoksa, çok istediğiniz bir şeyi elde etmenin mutluluğu ve sevinci mi, yoksa sadece baharın müjdecisi güzel havalarla içinize dolan yaşama sevinci mi?..


Bu ay her şeyden önce, geçen aylar ölçüp biçtiğiniz, düşüncede yaşadığınız şeyler dışarı çıkacak, gün yüzüne taşacak. Duygu ve düşüncelerinizi netleştirecek somut gelişmeler olacak. Kelebek gibi dolaşacaksınız etrafta ayın ikinci yarısı, çünkü sizi ağırlaştıran duygu ve düşünceler hayat bulacak, en azından netleşecek. Düşünmekten kurtulup bir şeyler yaşamaya başlayacaksınız. Hafifleyeceksiniz.


Bu ay dostlarla paylaşacağınız sevinçleriniz, tatlı gelişmeleriniz var.


Geri pozisyonda olan Aslan burcunda bulunan Mars ayın 10’unda doğru pozisyona geçince, girişimleriniz hız kazanacak. Daha önce planladığınız, veya niyetlendiğiniz ne var ise, o iş veya mesele bazı gelişmeler ile yol alacak veya sonuca bağlanacak. Bu aşk olabilir, çünkü Mars sizin aşk evi olan 5. eviniz üzerinde, ayrıca duygu yıldızı da 7 Marttan itibaren burcunuzda olup sizi aşka davet edecekler, ve artan cazibenizle de karşı konulması zor bir kişiye çevirecekler.


Başka ne olabilir hızlanacak olay?.. Yaratıcı çalışma yapan Koçlar yaratıcı çalışmalarına hızla devam edip, hevesle çalışmaları sonucu, çok güzel eserlere imza atıp dikkatleri üzerine çekebilirler.


Bundan başka, ne olabilir bu olay, mesela, Mars girişim, mücadele demektir, iş sahibi olan girişimci Koçlar da bu ay Marsın doğru yola girmesinden itibaren istediklerini koparma şansı ve gücü elde edebilecekler.


Bu ayın ikinci yarısı sizin ayınız olacak diyebilirim. Tam anlamıyla bir Koç olmanın keyfini yaşayacak gibisiniz.


Yine de, Koçun başında doğanları uyarmak isterim. Yukarıda bahsettiğim yıldızlar heyecanınızı, yaşama zevkinizi ve cesaretinizi artırmakla beraber, tam zıttınızda bulunan Satürn’ü unutmayın derim. Satürn zıt burcunuzda sizi uyaran bir öğretmen gibi durmakta hala. Bu yıldız pozisyonu bana Simyacı kitabında anlatılan bir bilge ve öğrencisinin hikayesini hatırlamakta: orada bilge öğrencisinin eline zeytinyağı dolu bir kaşık verir ve bunu dökmeden sarayı gez eder. Sözün özü, sarayı gezerken, ne etrafınızdaki güzellikleri es geçin ne de zeytinyağını dökün. İşte, bu dengeyi kurmayı öğrenme zamanı sizin için. Bilge Satürn onun için tam karşınızda olsa gerek…


Astrolojik anlamda söylersem, bu ay egonuz coşacak, heyecanlarınız artacak, ama tam zıttında sizi sıkıştıran Satürn baskı yapınca, bu her iki karşıt duygunun çarpışması bir anda, ani çıkış yapmanıza, baskıdan dolayı haşin tavır almanıza neden olabilir. Kızdığınızda yıkıcı olmaya sevk edebilir. Yapmak istediklerinize engel olan kişi ya da şeyler sizi kızdırabilir. İstek ve engel duygusunun aynı dozda olması egonuzu patlatabilir. Elinizdeki yağ dökülebilir…


Öte yandan Satürn insanın gelişmemiş, çiğ yanını da su yüzüne çıkarır. Bunun için vardır Satürn; o eksik, çiğ yanımız çıkacak, bunu tüm çıplaklığıyla görebileceğiz ki, düzeltebilelim, olgunluk yolunda önemli bir yol, bir ilerleme kat edebilelim. İşte, bu hayat dersini yaşarken, elinizdeki değerleri yıkmadan önce iki kere düşünün derim..


Bu ay her şeye rağmen zafer sizin gibi, önemli bir kazanım elde edeceksiniz gibi görünüyor. Canlı, kendine güvenli ve direktsiniz, bu tavrınızla da isteklerinizi kabul ettirme şansınız yüksek olacak.


Bu ay kafanızda önemli bir fikir canlanacak. Ancak bunun gerçekçi olup olmadığını anlamanız ay sonlarında belli olacak.


Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )


Bu ay bir hayalinize kavuşacaksınız dersem ne dersiniz?..


Güneş bir idealiniz, bir hayalinizin üzerinde doğuyor bu ay.


Gerçekten sizi mutlu edecek, ruhunuzu hafifletecek ve nihayet çok istediğim bir şey gerçekleşti demenin umudu ve gururunu yaşayacaksınız.


Ayın ilk yarısı umut ile hayal kırıklığı arasında gidip gelseniz bile, ikinci hafta deyince, yıldızlar yön değiştiriyor, çabalarınızı ödüllendirmeye hazırlanıyorlar.


Bu ay bu önemli hayaliniz veya idealiniz için söz sahibi, değerli kişilerle son derece verimli görüşmeler yapacaksınız. Amacınız için doğru kişilerle bir araya geleceksiniz. Yani doğru yer doğru zamanlamayı gerçekleştirebilecek ve amacınıza kavuşacaksınız. Veya amacınız, hayaliniz yolunda önemli ve somut bir adım atacaksınız. Boşa kürek çekmediğinizi anlayacaksınız.


Sizi anlayan ve değerinizi takdir eden insanlarla iletişim kurmanın ferahlığı ve sevinci var içinizde. Doğru yolda olduğunuzu size gösterecek ve sizi destekleyecek insanlar içindesiniz.


Hakikaten ilginç ve değerli kişilerle tanışma da var, hayatınıza önemli kişi/kişiler girecek. Ve bu kişi ya da kişiler itici güç olacak. Geriye dönüp baktığınızda bu kişilerin sizin için ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız ileride. Tanrının bir hediyesi gibi…


Bu ay sevecen ve umutlu halinizle insanları kendinize çekeceksiniz. Sorun yaşadığınız kişilerle bir yakınlaşma umudu var gibi, ancak sorunlu ilişkileri düzeltmek konusunda temkini elden bırakmayın. Onun yerine, eski güzel dostlar ve yeni tanışacağınız güzel insanlara zaman ayırın derim. Zaten siz de neşeli ruh halinizle hiç sıkıntı çekecek durumda değilsiniz. Sevecensiniz ama günü mutlu yaşamak eğilimi ağır basacak ve sorunlara bulaşmak istemeyeceksiniz. Kendinizden yana olmak ağır basacak. Yapacak işleriniz varken, yerinde saymalara vaktim yok, diyeceksiniz..


Aşk cephesinde neler var?


Aşkta da aynı ruh hali hakim olacak düşüncenize. Sorunlara karşı daha mesafeli yaklaşım içinde kalıp, gitmeyen ilişkiyi kendi haline bırakmayı ve gününüze ve size umut ve sevinç veren işlerinize eğileceksiniz.


Öte yandan, kendinize güvenli, sakin, neşeli ve ne istediğini bilir halinizle karşı cinsin ilgisini de toplayacak gibisiniz.


Sevgili Boğalar, bu sene ideal partner bulma seneniz. Bu ay da bunun için verimli ve şanslı zamanlar olacak. Her an karşınıza kafanıza göre biri çıkabilir. Sosyal ortamda, çalışma grubunuz içinde ve dostlarla yapacağınız sosyal aktivitelerde karşınıza çıkabilecek biri önce aklınızı sonra da gönlünüzü çelebilecek. Hatta bu ay bir teklif almanız da söz konusu olabilir. Aşk konusunda sezgileriniz sizi doğru yönlendirecek. Hissedeceksiniz ideal partnerinizi.


Uzakta bulunan yakınlarla ilgili bir sağlık sorunu sizi biraz üzebilir. Evli Boğalar eşin ailesi ile ilgili bir sorunla ilgilenmek durumunda kalabilir. Bu sorun sandığınızdan da uzun sürebilir, o yüzden sakin ve mantıklı ve sabırlı davranın derim.


Kimi Boğalar bu ay çok parlak bir iş teklifi, bir ekip çalışmasına davet alabilir. Yolunuzu açacak güzel bir duruma benziyor.


İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )


Hızlı bir aya hazır olun. Ayın ilk haftası iş seyahatleri sizi meşgul edecek.


Ardından otorite, yönetim takımı ile yoğun bir iş trafiği başlayacak gibi. Çalıştığınız yeri temsilen bazı önemli toplantı, seminer gibi faaliyetlere katılmanız gerekebilir, kurumunuzu temsilen topluluk önünde konuşma yapabilirsiniz. Bütün bunlar hem heyecanlı hem de gergin geçebilir, yorucu koşturmaca ve derdinizi birilerine anlatmak sizi yorabilir.


Kimi İkizler ise, meslekleri ile ilgili bazı ataklara geçebilir ama sanki beklediği takdiri görmek şansı zor gibi görünüyor. İletişime geçtiğiniz kişilerle aynı frekansta olmakta, kendinizi ifade etmekte zorlanacaksınız gibi. Ama bu durum ayın ikinci yarısı düzelecek. Merkür Koç burcuna geçince, hem kendinizi daha iyi ifade edebilecek hem de karşınızdaki kişilerin sizi anlaması mümkün olacak. Onun için ayın ilk günleri iletişimdeki gerginliği gözünüzde büyütmeyin, bir süre sonra durumların normale döneceğini bilin.


Uzun vadeli bir amacı olan İkizler çalışmaya, gayretlerine heveslerini kırmadan devam etsinler. Çünkü beklediğiniz sonucu almak yaz aylarını bulacak. Asıl onay, takdir veya sonuca giden yolda size destek verecek kişiler uzaklarda, hedefiniz büyük zaten, onun için küçük üzüntüleri boş verin, gerçek takdiri ve desteği yazın alacağınızı bilerek devam edin yolunuza.


İkizler bu sene gerçekten ikilemli bir durumda; bir taraftan yıldızlar çok gergin iken, diğer yandan zorluklara rağmen doğru ve sabırlı mücadelenin getireceği büyük bir başarı da söz konusu. Sanki her şey size bağlı gibi, yıldızların desteğini yani şansı beklemeyin, şansı kendiniz yaratacaksınız, bugüne kadar yaptığınız ve halen sarf ettiğiniz çabalar yerine ulaşacak, küçük şeyleri takmazsanız, yanlış şeylerin veya insanların tuzağına düşmezseniz. Siz siz olun küçük insanların tavırlarına gülerek geçin, karşı çıkarsanız, işlerinizi bozacaklarını bilin. En güzeli gülün geçin ve yolunuza, hedefinize gözünüzü dikin.


Bu ay özellikle yukarıda bahsettiğim durumları çok yaşayacaksınız. Sinirleriniz gerilecek, isyanlarda dolaşacaksınız. Boşverin ve uzak görüşlü ve soğukkanlı olmayı elden bırakmayın.


Yollar hareketleniyor bu ay Mars 10 Martta doğru konuma geçince.


Aşk isteyen İkizler bu hafta bir grup ortamında önemli birinin, sizin de beğeneceğiniz birinin ilgisini üzerinize çekebilirsiniz. Bu ay grup ortamlarına bazı vesilelerle girmeniz sizde farklı duygular uyandıracak. Sanki bir şeylere yaklaştığınızı sezeceksiniz. Gerçekten kafanızdaki yaşantıya uygun insanları bulacaksınız, arkadaşlık yapacaksınız ve aralarında kafanıza göre bir partner çıkacak gibi görünüyor. İdeal bir ilişkiye yaklaşıyorsunuz kısaca. Beklentinizi karşılayan bir ilişki başlayacak. Bu ay sanki arkadaşlık havası içinde geçecek olsa da, sonra işler değişecek gibi.


İlişkisi olan İkizler ilişkisini daha ciddi bir boyuta taşıyabilecek bu ay. Bazı çatışmalar sizi bazı fedakarlıklara sevk edebilir veya tam tersi kesip atmaya yönelebilirsiniz. Keskin sirke olma riskiniz var, bence düşünmeden hareket etmeyin derim. Venüs ve Merkür ayın ikinci yarısı 11.ev ideal evine girince, ilişkinin geleceği üzerine daha sağlıklı düşünebilecek ve daha doğru kararlar verebileceksiniz.


Sağlık sorunlarınızı ihmal etmeyin derim.


Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )


Yengeçler bu ay yine yollarla meşgul olacak. Gelen sürpriz ziyaretçi olabilir. Ve uzaklarla yaptığınız görüşmeler sizi mutlu edecek.


Ayrıca uzun süredir devam eden bir sorun veya mesele bir anda bitebilir. Bir yanlış anlama veya bir aksilik nedeniyle devam eden mesele bir anda gerçeği öğrenme ile sonuçlanabilir. Bu mesele bir sağlık sorunu, bir yasal sorun, veya uzaktaki bir yakınla bağlantılı bir mesele olabilir.


Ayın ilk yarısı tatlı, keyifli ve akıcı geçerken, ikinci yarısı sinirleriniz biraz gerilebilir. İşlerinizi hallederken tahammülsüz olabilirsiniz.


Bir aile büyüğü veya yakınınızla ilgili bir sorun bir anda heyecanınızı artıracak gibi. Panik yapmayın derim, durumun düzelmesi hızlı olacak.


Bu ay ikinci yarısı sanki bir devlet kapısından veya önemli bir kurumdan maddi bir kazanç söz konusu. Belki de beklediğiniz bir maddi kaynak bu.


Yengeçler bu ay çalışmaları ile göz doldurmaya aday. İş yerinde önemli faaliyetlerde adınızı duyurmanız ve otoritelerin takdirini almanız mümkün. Özellikle yaratıcı çalışmalar yapan Yengeçler kendilerinden bahsettirecekler.


Aşk bekleyen Yengeçler aşkı uzaklarda arayacaklar gibi. Uzaklar sürprizli ve heyecan verici. Ancak ayın ikinci yarısı kendinizi işinize ve önemli çalışmalara vereceğinize göre, anlaşılan henüz aradığınız partner çıkmayacak. Heyecan kısa sürecek gibi. Beklentiler ile elde edilenler arasında yaşayacağınız çelişki sizi kendinizi sorgulamaya götürecek, gerçekten ne istediğinizi anlama ihtiyacı içinde olacaksınız.


Bazı Yengeçler ise, uzaklara yerleşme düşüncesini bu ay somut eyleme dökecek gibi, şaka gibi başlayan işler ciddileşecek gibi görünüyor. Bu ay uzaklarla ilgili gerçekten sürpriz ve pozitif şeyler bekleyin derim. Her an planlarınızı, günlük rutininizi değiştirecek bir önemli olay olabilir. Ve hızlı karar vermek sizi panikletip gerebilir ama sonuç güzel olacak merak etmeyin.


Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )


Ayın ilk yarısı borç, harç, yatırım hesaplarıyla fazla meşgulsünüz, ikinci yarısı yol düşüncesi var.


Aslanlar rutin işler, uğraşlardan sıkılmış gibi görünüyor, kendilerini bir yerlere atma, dışarı çıkma, farklı yerlere gitme arzusu içindeler. Bu istekleri ayın ikinci yarısı eyleme dökülecek. Bir anda sürpriz bir gezi planı ile yola çıkacaksınız.


Ayın ikinci yarısı ayrıca uzaklardan sevindirici, müjdeli haberler de var. Belki de bu tür bir haber üzerine plansız bir yol yapacaksınız.


Marsın burcunuzda size verdiği yüksek enerji ve kendine güven ile son derece dışa dönüksünüz. Mars ayın 10’unda doğru pozisyona geçtiğinde bu yüksek enerjiyi doğru ve sağlıklı kullanmayı başaracak ve bazı kısa vadeli hedeflerinize de ulaşabileceksiniz. Hedefinize giden yolda dost tavırlı ve önemli kişilerle yapacağınız görüşmeler olumlu sonuç verecek.


Hedefiniz ne olabilir? Belki bir yer değişikliği düşüncesi var olabilir kafanızda, veya sadece gezmek, stres atmak olabilir, veya işte kariyeriniz için önemli bulduğunuz bir meseleyi halletmek olabilir. Bir şekilde doğru insanlara ulaşmayı bilecek, işlerinizi halledebileceksiniz.


Kimi Aslanlar yüklü yatırım hesapları ile ciddi bir şekilde meşgul görünüyor. Bu bir ortak miras olabilir, eşten kaynaklanan bir yatırım hesabı gündeme oturabilir, bir paylaşım söz konusu.


İşiniz bir mekan değişimi gerektirecek gibi. Şimdilik bu durum arka planda gibi gözükse de, bir süre sonra gündemin üst maddesi olacak. Bu ay bu konuda düşünceler kafanızda gidip gelecek, bununla ilgili araştırmalara yönelecek, olasılıkları gözden geçireceksiniz.


Aşk bekleyen Aslanlar ne durumda bu ay?...


Ayın ikinci yarısı sizin aktif kişiliğinizle girdiğiniz ortamlarda, bir şekilde sizden uzakta bulunan birileri ile tanışma, belki de bir yol arkadaşlığı ile bir tanışma hoş bir zaman geçirmenize vesile olabilir. Döndükten sonra aklınızda kalacak güzel anlar sizi tatlı bir düşünceye sevk edecek gibi.


İlişkisi yanlış veya kötü giden Aslanlar bu ay ilişkilerinden hem duygu hem de düşünce olarak uzaklaşacaklar, inceldiği yerden kopsun tavrı ile, artık bir şeyleri geçmişte bırakacaklar gibi, zamanı gelmiş bir şeylere nokta koymanın…


Evli Aslanlar eşlerinin yapacağı bir sürprizle belki bir seyahat belki de mekan içinde romantik zamanlar geçirmeye hazır olsun derim. Bu ay, duygusal tatminlerinizi doyasıya yaşayacağınız zamanlar sizi gerçekten gergin halinizden uzaklaştırıp bir süreliğine olsun sıkıcı ve rutin zamandan koparıp mutlu edecek.


Bir büyük yakının sağlık sorununu duymak canınızı sıkacak biraz. Belki bir ziyaret etme gereği de doğacak.


Aslanlar bu ay anlamlı, değeri olan bir şeyin sahibi olmak isteğini derinden hissedecekler. Ruhsal bir ihtiyaç, bir arzu bu, artık kulak arkası edemeyeceksiniz.


Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )


Bu ay Başaklar bu kadar yoğun enerjinin zıt burç Balıkta toplanması ile nasıl baş edecekler bilmiyorum?..


Kiminizin ayakları havada, sıra dışı olaylar, sıra dışı ilişkiler sizi başka dünyalara taşıyor, günlük rutinin dışına çıkıyorsunuz ve sizi derinden etkileyecek sürpriz tanışmalar yaşayacaksınız. İlginç insanların içinde olacaksınız birden. Bu belki iş dolayısıyla katılacağınız sosyal etkinlikler vesilesi ile olabilir, belki zincirleri kırmak isteği ile kendinizi attığınız sosyal ortamlar vesilesi ile olabilir.


Bu ay kendinizdeki eksiklere ayna tutacak, es geçtiğiniz bazı şeyler için hayıflandıracak olaylar içindesiniz. İlginç ve özel bulduğunuz insanlar arasında olmak hem mutlu edecek hem kendinizdeki eksikleri tamamlama telaşına sevk edecek. Farklı yaşam tarzlarına şahit olmak, kendi yaşantınızı sorgulamaya götürecek gibi.


Ancak sizi uyarmak isterim; buzdağının görünmeyen yüzü olabilir, onunla ileride karşılaştığınızda yukarıda bahsettiğim duygu ve düşünceleriniz değişebilir ve kendinize haksızlık ettiğinizi anlayabiliriniz. O yüzden cilalı hayatlara kaptırmayın kendinizi. Sıra dışı gibi görünen insanların içleri son derece sıradan çıkabilir.


Çizginizin dışına çıkmak isteyeceksiniz, hatta biraz zincirleri kırmak, ve belki de yoldan çıkmak.. Bir şeyleri köklü değiştirmek arzusu artacak ama neyi nasıl yapacağınızı bilememenin telaşı ve öfkesi sizi isyanlara götürebilir. Bence bir şeyleri tamamlamadan, zemini sağlamlaştırmadan, erken çıkışlara pek heveslenmeyin, sonra faturası ağır olabilir. Benden uyarması..


Enerjiniz epeydir içinizde hapsolmuş durumda, kuşatılma duygusu ve suçluluk duygusu tırmanıyor. Bu enerjiyi en iyisi sportif aktivitelerle atmaya çalışın, çünkü bir süre sonra bu enerji bir patlama yaratabilir içinizde ve sağlığınızı bozabilir. Sebebi bilinmeyen türden, aslında psikolojik kökenli bir hastalığı tetikleyebilir.


Ayın ikinci yarısı biraz daha dingin, içinize dönük, içsel sorgulama ile geçecek. Enerjinize biraz daha iyi hakim olabilecek, doğru sorularla kendi içinizde barışı sağlayabileceksiniz.


Aşk isteyen Başaklar, bu ay ilişkiler bir uçtan diğerine git-gel yapacak gibi. Aniden çarpılma ile aniden soğuma, veya aniden terk etme veya edilme olabilir. İlişkilerde her an her şey olabilir.. Sürprizli bir enerji birikiminin ne getireceğini kestirmek zor, bu insana hayatının aşkını da getirebilir, her an her şeyi alt üst eden bir olaya da maruz kalabilirsiniz. Bir kandırmaca, aldatılma riski de yeni ilişkileri tehlikeye atabilir.


Bu ay yapacağınız en güzel şey bence sportif veya sanatsal bir çalışma yaparak ve günlük tutarak kendinizle içsel bir iletişim kurmak olabilir.


Kimi Başaklar yaşayacakları bir olay veya yaptıkları bir şey ile gündemin birinci konusu olmaya aday gibi. Ani gelişen bir olay veya olaylar hakkınızda çok konuşulmasına neden olacak gibi.


Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )


Teraziler özellikle ayın ikinci yarısı aniden bir seyahate çıkacak, bir kaçamak ile kendini gündelik hayatın telaşlarından uzaklaştırıp farklı ortamlarda sevdikleri ile bir araya gelecek, mutlu olacak.


Bu ay birebir görüşmelerinizden ilginç ve dinamik arkadaşlıklar doğabilir. Özellikle, karşı cinsle dostluklar kurulabilir. Hayatınıza ihtiyacınız olan hareketi kazandıracak, eğlenceli ve faydalı arkadaşlıklar olacak gibi. Ayrıca epeydir böyle eğlenmemiştim, böyle gülmemiştim diyecek güzel ortamlarda olacaksınız.


Geçen ayın sonlarında ve bu ayın başlarında vermiş olduğunuz bir kararın doğruluğunu yazın daha iyi anlayacaksınız.


Kimi Teraziler için uzun zamandır beklediği an gelecek ve bir ayrılık, bir uzaklaşma gerçekleşecek akabinde. Belki işten ayrılma belki aileden ayrılma söz konusu olacak gibi. Gideceğiniz yerde dost kişilerle karşılaşıp işlerinizi hızla halledebileceksiniz.


İşte ve günlük hayatta işler biraz karışmış gibi. Ani sıkıntılar sizi bir anda meşgul edecek, ve yoracak. Düzen isterken düzensizlik rahatsız edecek sizi.


Aşk bekleyen Teraziler bu ay sanki biraz çapkınlığınız üzerinizde olacak, ani heyecanlar yaşamak arzusu sizi tatlı ama kısa süreli ilişkilere sevk edecek gibi. Bir dostun tanıştırması ile karşınızda hoşunuza giden birini bulabilirsiniz. Hatta tanıştırılacağınız bu kişi ile yapacağınız ayrı bir randevu sizi birden onunla bir flörte sevk edebilir. Ancak bu bir aşk mı, bunu anlamak için erken görünüyor.


Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )


Aslanda bulunan Marsın dinamik enerjisi haritanızın tepesinde dururken, hırslı ve canlısınız. Ayın 10’unda Marsın doğru pozisyona geçmesi ile, işle ilgili veya başka önemli bir konuda elde etmek istediğiniz bir şey için atağa geçiyorsunuz. Yeter artık beklediğim, düşünceli ile cesur ve kendinden emin ilerliyorsunuz.


Bazı Akrepler bu kararlılık ve güven duygusu ile önemli kişilerin takdirini toplayıp, önemli bir ödülün sahibi olabilecekler bu ay. Belki kariyerde önemli bir ivme kazandıracak bir terfi, veya tayin, belki hiç beklemediğiniz önemli bir yerden veya kişiden alacağınız bir teklif ile hızla harekete geçiyorsunuz.


Bu ay size durmak yok, son derece aktif, mutlu bir ay olacağa benziyor.


Akrepleri gerçekten mutlu bir olay bekliyor bu ay. Çok şanslı bir ay olacak gibi. Bence, bu arada bir şans oyunu da oynayın derim. Parasal sürprizler de olacak çünkü.


Bazı Akrepleri de uyarmak isterim, işlerinizi yasal yoldan halletmeye çalışın, yoksa bu ay yasalarla başınız bir anda ağrıyabilir. Tatsız bir durumun içinde bulabilirsiniz kendinizi. Belki de bir yakının kurbanı olabilirsiniz, hak etmediğiniz bir duruma maruz kalabilirsiniz. Sizi bulunduğunuz çevrenizden tiksindirecek olaylar artık çekilmez olabilir. Yine de ani çıkış yapmayın, yapmanız gereken şeyin sadece yanlış ortamlarda bulunmamak olduğunu bilin. Yani, kalıp da sorunu çözmeniz zor, o yüzden size uygun ortamlara dikkatinizi verin ve oralara yönelin, yeni ortamlar doğru gibi görünüyor. Bir çevre değişimi artık şart görünüyor.


Ayın ikinci yarısı aileden birinin bir sağlık veya eğitimle ilgili sorunu gündeme girebilir, ve siz bizzat ilgilenmek, müdahale etmek zorunda kalabilirsiniz.


Bu tür sıkıntılara rağmen, yükselen moralinizi, neşenizi hiçbir şey bozamayacak gibi. Dolu dolu bir sosyal yaşantı var bu ay, ve sürpriz teklifler ve başarılar var.


Aşk isteyen Akrepler, bu ay sizi en çok aşk mutlu edecek. Her şeyi bir kenara bırakıp aşkı yaşamanın tadına varacaksınız, birlikte çok eğlenecek, romantik anlar paylaşıp mutlu olacaksınız. Aşk şansınız çok yüksek. Hem ilişkisi olanlar, evliler için hem de kalbi boş olanlar için son derece güzel geçecek.


Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )


Hem gerilimli hem heyecanlı bir ay olacak sizin için.


Ayın ilk yarısı gergin, mutsuz ve yorgun olacaksınız. Bıkkınlık binecek üzerinize. Hem ailede hem işteki sorunlar artık fazla gelecek size. İpleri koparma, sorumlulukları boşlama eğilimi hakim olacak, ne halleri varsa görsünler, düşüncesi ile ilgisizlik savunmasına gireceksiniz.


Sonra, ayın ikinci yarısı sizi mutlu eden olaylar ile bu gergin havadan, bıktırıcı olaylardan uzak kalabileceksiniz. Ayın ikinci yarısı gerçekten sizi mutlu eden bir gelişme var.


Öncelikle yollardan gelen sevinçler var, sizi mutlu edecek ziyaretçileriniz olabilir. Ayrıca arkadaşlarla paylaşacağınız sosyal eğlenceler de sizi biraz olsun sıkıcı sorumluluklardan kurtaracak, zaten bu ay hiç dert çekecek haliniz de yok, sonucu olmayan sorumlulukları yürütecek halde de değilsiniz. İşte, tam bu anda, bazı arkadaşların yapacağı sürprizler sizi dışarıya sevk edecek, stres atmak ve eğlenmek iyi gelecek.


Epeydir yol düşüncesi olan Yaylar da, ayın ikinci yarısı niyetlendiği yola gidecek. Hatta bu bir yurt dışı gezisi, ziyareti de olabilir. Gittiğiniz yerde bir yakın, sevgili veya arkadaşınızı görmek sizi mutlu edecek.


Bozulan bir ilişkiyi düzeltmek imkanı da bu ay doğacak. Olayı tatlıya bağlamak mümkün olacak. Sevildiğinizi anlamak ayrıca sizi mutlu edecek.


Bu ay bazı Yaylar gereğinden fazla bir yükün altına girebilir, bu yatırımla alakalı, aileyle alakalı bir şey olabilir, başta sizi korkutacak gibi. Çünkü hesabınızı aşan bir yatırıma benziyor ama geri adım da atmak istemeyeceksiniz.


Aşk için güzel bir ay. Mutlu olacaksınız ve hem sevinecek hem de sevindireceksiniz.


Bu ay ani gelişen bir olay ev yaşantısında sürpriz bir değişime sevk edecek sizi.


Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )


Kısa yollardan gelen sürpriz haberler heyecan yaratacak. Bu haberler sizi de bir şeyler yapmaya sevk edecek sanki. Yani, daha önce aklınızdan geçen bir şeyi yapmanın zamanı geldi diye düşüneceksiniz.


Kardeş veya yakınlarla işbirliği meyvelerini verecek. Dayanışma içindesiniz bu ay.


Ayın ikinci yarısı evde misafir ağırlama yoğun olacak, evinizde düzenleyeceğiniz eğlencelerle siz ve yakınlarınız mutlu zamanlar geçireceksiniz. Bu ay Oğlaklar streslerini evde atmaya meyledecek. Hatta evde bir kutlama da söz konusu.


Yatırım hesapları konusunda kafanız karışık ama bu durum bir süre sonra düzelecek merak etmeyin. Risk almayı gerektiren bir durum sizi para hesabı yapmaya sevk edecek, düşündürecek ama çözümü bulacaksınız. Bunun için yakınların da desteğini alacaksınız.


İşle ilgili köklü bir değişim var kafanızda. Bunu hayata geçirmek için adeta zaman kolluyorsunuz, ama sanki bir kopma, bir ayrılık ile mümkün olacak gibi görünüyor yapmak istediğiniz değişim. Yola yalnız devam etmek düşüncesi doğuyor kafanızda, bu ay bunu bol bol sorgulayacak, olasılıkları masaya yatıracaksınız.


Geçmiş çabaların meyvelerini toplamak istiyorsunuz, ama dış etkenler bunun için biraz daha beklemeniz gerektiğini söylüyor.


Aşk durumu nasıl Oğlaklar için?..


Bu ay aşktan ziyade cinsellik kökenli ilişkilere açık. Duygusal tatminden ziyade cinsel tatmine yönelme var. Bunu da elde edeceksiniz gibi. Özellikle ilişkisi olan ve evli olan Oğlaklar için. Sevgilisi olmayan, kalbi boş Oğlaklar içinse, geçici ilişki söz konusu. Aşk havada yok gibi sizin için. En iyisi gelecek ayı beklemek.


Oğlaklar bu sene sağlık kontrollerine önem versin, özellikle kan, damar, kalp rahatsızlığına karşı önlem alsın derim. Ayrıca hijyen olmayan yerlerde de bulunmamaya dikkat etsinler.


Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )


Kovalar bu ay para hesabına gömülmüş durumdalar.


Küçük veya büyük para akışı sizi heyecanlandıracak, mutlu edecek. Maddi kaynaklarınızda değişme ve gelişme söz konusu olmaya başlamış. Yapacağınız bazı hesaplar, girişimlerle kendinizi maddi bağımlılıktan kurtarmak isteyeceksiniz. Bu ay çok hırslı ve heveslisiniz.


Geçen sene şans yıldızından aldığınız güç ve şans, etkisini maddi alanda göstermeye devam edecek. Daha iyi şartlarda yaşamak isteği ve buna hakkınız olduğu düşüncesi sizi daha çok hırslandıracak.


Martın 10’unda doğru pozisyona geçecek olan Aslan burcundaki Mars ikili ilişkilerinizi hareket geçirecek. Daha önce beklemede kalan, kafanızda soru işaretleri doğuran durumlarla cesaretle yüz yüze gelmeye hazır hissedip atağa geçeceksiniz.


Ancak sizi uyarmak isterim, Mars zıt burcunuz Aslanda iken, ve bireysel ilişkiler ve ayrıca açık düşman, açık rekabet evinde iken, cesur çıkışlar ile fevri çıkışları birbirine karıştırmayın.


Mars tam zıttınızda karşınızdaki insanların enerjisini artırır, onların gücü karşısında biraz zayıf kalabilirsiniz. En azından bir anda cesur iken, hemen sonra bir güç cesaretinizi alır, zayıflatır, yaptığınız da ne olduğu belli olmayan yarım yamalak bir çıkışa döner.


Kısacası, bir kişi ile önemli bir konu konuşacaksanız iki kere düşünün bu zıt etkinin altında iken. Bırakın önce karşınızdaki insan kozunu veya derdi neyse onu paylaşsın, döksün ortaya. Sonra, o meşhur aklınızla ne yapmanız gerektiğini soğukkanlı bir şekilde hesap edin ondan sonra harekete geçin derim. Hatta bence harekete geçmeye değmez bu ara, siz önemli hesaplarınızı yaza bırakın, kozlar o zaman elinize geçecek zaten. Zaman her şeyi tersine çevirir, güç elinize geçer hiç merak etmeyin.


İş veya maddi konuda önemli dostluk veya ahbaplıkların faydasını göreceksiniz bu ay. Merkür 2. evde iken, maddi konuda veya iş fırsatları konusunda insanların direkt desteğini alacaksınız. Ayın ikinci yarısı ise, Merkür ve Venüs 3.eviniz üzerinde Koça geçtiğinde de, yakınlar, yakın çevrenizle tatlı, keyifli iletişim, haberleşme kuracaksınız, alacağınız haberlere sevineceksiniz, yakınlarla mutluluğunuzu paylaşacaksınız.


Aşk var mı acaba Kovalara?


Bu ay aşka uzak gibi görünürken, sanki alacağınız haberlerde aşk mesajları bulabileceksiniz, belki size ilgisi olan birinden kısa bir seyahat önerisi alabilir, birlikte çocuklar gibi şen ve mutlu olacak anlar geçirebilirsiniz. Yanında maskesiz olmaktan rahatsız olmayacağınız biriyle bir duygusal arkadaşlık size başka bir tat verecek gibi. Değişik bir tat bulacaksınız bu duygusal arkadaşlıkta.. Bu yeni bir kişi olmasa gerek.. Çevrenizde sizi gözleyen biri veya daha önce tanıdığınız biri, var olan bir sevgili olabilir..


Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )


Balıklar, bu ay bu kadar yüksek enerjiyle ne yapacaksınız, nasıl baş edeceksiniz ben de merak ediyorum doğrusu...


Bu ay burcunuzda tam 6 önemli yıldız toplanmış durumda. Bu bir yerde süper bir güç demektir, Amerika gibisiniz maşallah..


Diğer yandan, enerjinin tek bir yerde toplanması, tek tekerlekli araba ile saatte 250 kilometre gitmek gibi bir şeydir, bu hızla her an bir yere çarpma riskiniz var anlayacağınız…


Benim size tavsiyem, bu yüksek enerjiden olabildiğince faydalanırken, temkin ve akıl zemininde gitmeye önemle dikkat etmenizdir.


Ayın gözdesi, en çok konuşulan insanı sizsiniz. Kıskanılacak bir enerji ile donatılmış durumdasınız. Geçen sene ruhunuzda biriken hayallerinizi, düşünsel sentezlerinizi hayata geçirmeye başladınız.


Bu ay girişimlerinizin bazı maddi sonuçlarını ayın ikinci yarısında almaya başlayacaksınız. Girişimleriniz olsun, yüksek yaşama enerjiniz, dışa dönme arzunuz olsun size yeni çevreler ve beraberinde yeni insanlar kazandıracak. Kendi seçiminizle yarattığınız çevreden keyif alacak, kendi emeklerinizin ürününü almak mutlu edecek. Ben yaptım, bunları ben bilek gücümle yaptım, demenin gururunu ve sevincini damarlarınızda hissedeceksiniz.


Kimi Balıklar yukarıda bahsettiğim olaylara ya başlamadılar ya da henüz başladılar. Ama işin başında bile olsanız bu yüksek enerji ve başarma arzusunu siz de içinizde derinden hissedeceksiniz. Enerjinizin dışarı taşmaya başladığını göreceksiniz. Geçen sene şans yıldızı Jüpiter’in ruhunuzu şifalı bir su gibi yıkadığını bu sene şimdiden anlamaya başlayacak, geçmiş üzüntüleri bir kenara bırakıp bugüne odaklanmanın tatlı keyfini yaşamaya meyledeceksiniz. Sanki geçen sene o sıkıntıları siz yaşamamışsınız gibi hafiflediğinizi fark edeceksiniz.


Ama sizi uyarmak isterim, disiplin yıldızı Satürn daha Başaktan tam olarak ayrılmadan, hemen havalanmayın derim, henüz Fatih’in sınavı bitmiş değil, bunu özellikle Balık burcunun ortaları ve sonlarında doğanlar için söylüyorum.


Enerji bu kadar yüksek olunca risk de yükselir. Bu enerjiyi kullanmak akıl ve öngörü gerektirir. Burcunuzda bulunan şans yıldızı Jüpiter’in size verebileceği gereğinden fazla iyimserlik gözünüzü kapatabilir, sürprizli ve şanslı güzel gelişmeler de gözünüzü kamaştırabilir.. Buna karşı uyanık olmak şarttır güzel gelişmeleri hayatınıza kalıcı katabilmek için.


Üstelik Aslanda bulunan Mars 6.evinizde Martın 10’unda doğru pozisyona girince, kıpırdanmalar başlayacak sağlık ve iş yeri evinizde. Bunun tam zıttında 12. ev ruhsal dünya evinde de Neptün var.


Neptün sizin öz yıldızınızdır, olağanüstü bir yıldızdır ama bir tarafı ile en güvenilmez yıldızdır, hayalleri gerçekleştiren de odur yıkan da, insanın aklını bulanıklaştırır, hele 12. ev ruhsal dünya evinde iken, ruhsal bir bulanıklık verebilir Marstan da almaya başlayacağı zıt etki ile.


Bütün bunlar kısacası, ruhsal ve fiziksel sağlığınıza dikkat edin demek, besinlerinizi dengeli alın ve boş endişeleri büyütmeyin ve kafanızın içinde sezdiğiniz şüpheli şeyleri de kulak arkası etmeyin, farkındalık ile inceleyin derin sezgiden gelen şeyleri. Dikkate alın, aksi taktirde bir süre sonra karşınıza bir sorun, bir engel olarak dikilir.


Neler olabilir bu şüpheli durumlar, başta ruhsal sağlığınızı ve fiziksel sağlığınızı kontrol altına alın demektir, bundan başka ne olabilir.. Mesela, şüphenizi çeken bir durum varsa işte, onu kulak arkası etmeyin, yüksek sesle seslendirin, gizli köşede kalmasına izin vermeyin, netleştirin demektir.


Ayrıca, yasal olmayan veya el altından işlerle ilgisi olan Balıklar için de pek parlak bir durum olmasa gerek. Şu an yaşadığınız ve hissettiğiniz büyük özgürlüğünüzü riske eden şüpheli durumlar başınızı yakabilir, dikkat edin derim. Gizli kapaklı işler ters teper, benden söylemesi.


Aşk durumlarına bakarsak?..


Kapılar sonuna kadar açık, aşkta her an her şey olabilir. Her ne kadar bu sene tüm dikkatiniz girişimlerde, yeni gelişmeler ve çevre değişiminde ve hemen akabinde maddi kaynakları genişletmekte olsa ise de, heves ve büyük merakla gireceğiniz yeni çevreler size sürpriz aşklar sunabilir. Başka bir kültürel köken, yaşam tarzından gelen kişi ya da kişilerle aranızda yüksek bir çekim olabilir. Haydi hayırlısı..

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..