Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Nisan ayı burç yorumları

Semavii’den 2010 Nisan ayı burç yorumları
 

KOÇUN YILDIZI "MARS"


Semavii’den 2010 NİSAN AYI Burç Yorumları

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)

Bu ayın burç yorumlarına geçmeden önce, ayın önemli yıldız hareketlerinden bahsedeyim.

2 Nisanda Boğa burcuna geçecek olan zeka yıldızı Merkür ayın 18’inde geri pozisyona girecek ve 11 Mayısa kadar geri pozisyonda kalacak.

Transit Satürn geri pozisyonda ilerleyip, 7 Nisanda Başak burcuna geri dönecek ve ayın sonlarına doğru zıt burç Balıkta seyreden transit Uranüs ile zıt açı oluşturmaya başlayacak.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay bazı Koçlar maddi getirisi iyi olan önemli bir olayla adını duyuracak gibi görünüyor. Hedefi büyük olan, büyük oynamaya hazır Koçlar adından bahsettirecek. Tabii zorlu bir mücadele de onu bekliyor…

Kafanızda bir sürü düşünce, plan, beklenti var. Bu ruh haliniz bu ay daha belirgin hal alacak. Bazı beklentilerinize yaklaşma umudu veren gelişmeler olsun, artık eylemsiz kalmaktan sıkılmanız olsun giderek sabırsız ve aceleci olmaya başlayacaksınız.

Öte yandan, tam da bu sabırsız halinize inat transit Satürn geri hareketi ile 7 Nisanda Başak burcuna girip, ruhsal evinizi daha da sıkıştırmaya başlayacak. Bu ay kafesteki bir kaplan gibi olacaksınız.

Bu ruh hali özellikle Koçların ikinci yarısı doğanlar için geçerli. Onlara tavsiyem, şartları zorlamak ve sizi sıkan durumları devam ettirmek ruhsal dünyanızı çökertebilir, psikolojik olarak aşırı gerilip depresyona girebilirsiniz. Kendinizi rahatlatacak aktivitelere yönelin, ruhunuzu zorlamayın, ve mümkün mertebe sıkıcı ortamlardan kaçın bir süreliğine de olsa.

Koçlar farkında mısınız, bilmiyorum, ama geleceğinizi şekillendiren düşünceler doğmakta içinizde. Bu düşüncelerin kimisi çok pozitif kimisi negatif. Hangi konuya giderek ağırlık verirseniz bir süre sonra onunla ilgili somut gelişmelerin yaşandığını, onların hayata geçtiğini göreceksiniz.

Geçen aydan kalan yüksek enerji, neşe, canlılık bu ay maddi kazanım olarak geri dönecek size. Kiminiz bazı gelecek az veya çok para ile sevineceksiniz, kiminiz kendinizi şımartmak isteyip alışveriş yapacak, kendinize güzel şeyler alacaksınız.

Bu ay gerçekten iki uç noktada duygular yaşayacaksınız; bir gün içinizden hatta yüksek sesle şarkı söylemek gelecek, kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz, bir gün gelecek ruhsal çöküş içinde olacaksınız. Yıldızlar insanı böyle yapar işte naparsınız..

Koçun başlarında doğanlar gerçekten bu ay bazı maddi kazanımlara sahip olacak. Yukarıda bahsettiğim gibi gerçekten adını topluma duyuracak kişiler çıkacak aranızdan. Kiminiz de, otoriten, veya önemli bir yerden gelecek bir teklif ile maddi kazanım elde edecek olmanın sevincini yaşayacak. Bu durum ay sonuna kadar devam edecek, başka yerlerden de güzel maddi gelişmeler olabilir.

Ancak ay sonuna doğru harcamalar da artacağa benziyor. Kiminiz çocuk için, kiminiz eve lüks bir eşya almak için, kiminiz de gezmek ve süs için. Lüks veya büyük harcamalarda dikkat edin derim, işi aceleye getirirseniz hem sonra hoşunuza gitmeyecek hem de gereksiz yere fazla para sarf edeceğiniz bir şey alıp pişman olabilirsiniz. Ayrıca para yüzünden bir tartışma yaşayabilirsiniz.

Her şeye rağmen aşırı gitmeyeceğinizi tahmin ediyorum, çünkü transit Satürn ile Venüs arasında oluşacak tatlı açı olsun, Venüs ve Plüto arasındaki tatlı açı olsun önemli ve kalıcı bir maddi kazanıma işaret etmekte. Bu öyle ki, kiminiz için çok büyük para demek olabilir, yani adeta bir servete konma gibi bir durum. Kalıcı bir maddi kazanım var anlayacağınız.

Ayın ilk günlerinde güzel bir haber sizi sevindirecek.

Aşk var mı acaba?..

Bu ay maddi olumlu olaylar sizi öyle meşgul edecek ki, acaba aşka zaman ayırabilecek misiniz? Eğlenmeye evet, Aslanda ilerleyen Mars eğlenme isteğinizi, gezme aşkınızı kamçılamaya devam ediyor. Aşkla ilgili sürpriz gelişmeler için gelecek ayı beklemeniz gerekecek…

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Bu ay sizi mutlu edecek gelişmeleri müjdeli haberler ile alacaksınız. Ayın ilk başkalarında gelecek güzel haberler.

Yalnız sizi kararsızlığa itecek bir durum var. Gerçekçi ve inisiyatifli olursanız bu ikilemli durumdan çabuk sıyrılırsınız.

Uzun süredir görüşmediğiniz biriyle görüşeceksiniz. Bu kiminiz için eski bir sevgili iken, kiminiz için de işle bağlantılı eski bir dost olabilir. Belki tamamlamadığınız bir işi tamamlamak için görüşmeniz gerekli biri. Ya da beklemeye aldığınız bir işi yeniden gündeme taşıyacak biri.

Kısacası uzun zamandır düşünüp de eyleme geçmediğiniz veya bir kenara koyduğunuz bir şey için yeniden ortam doğacak. Bu sefer tamamlanmak üzere gündeme gelecek olay bu. Geleceğinizi etkileyeceği için, önemle ilgilenmeniz, sorumlulukla hareket edip kararlarınızı vermeniz gerekecek. Balıktaki şans yıldızı Jüpiter’den ve Uranüs’ten alacağınız destekle sonuç iyi olacak gibi.

Bu bahsettiğim durum uzun süredir devam eden bir sorun da olabilir, epeydir ötelediğiniz ve karar veremediğiniz bir konu üzerine de olabilir. Ne olursa olsun kararınız ciddi sonuçlar doğuracaktır. Sanırım bu ay kararı vermezsiniz, ama sizi karara götürecek olaylar yaşanır.

Bu ay Boğalar biraz geçmişe gidecek düşüncelerinde, geçmişi düşünecekler, yaşanılan olaylar aklınızdan bir film şeridi gibi geçecek.

Aşk için ilginç bir ay. Ayın başında Venüs’ün burcunuza girmesi ile çekiciliğiniz artacak, göz dolduracaksınız, ilgi uyandıracaksınız. Artan aşk, sevme-sevilme arzunuz da bu ay sizi hareket geçirecek gibi. Daha canlı, daha istekli olacaksınız, sevgiye dair güzel şeyler yaşamak için hevesli olacaksınız. Devam eden ilişkisi olanlar ilişkilerinde daha ciddi bir noktaya gelecek, bir teklif alacak gibi.

Bu sene zaten en başta bir büyük hayalinizi, amacınızı gerçekleştirme senesi. Evlilik isteyenler evlenecek, bebek isteyenler bebek sahibi olabilecek.

Maddi beklentiler için biraz daha gayret etmek ve beklemek gerekecek gibi. Bu ay güzel ve somut kazanımların müjdesi olsa da, zaman zaman hayal kırıklıkları olabilecek, ama sabrederseniz hayal kırıklıklarının yerini hayallerinizi gerçekleştirmek alacak.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

İkizler burcu bu ay bir dileklerini gerçekleştirmek üzere ciddi adım atıyor.

Veya bir dileğinizin gerçekleşmesi ile hareketli günler yaşayacaksınız. Bunu özellikle İkizlerin ikinci yarısı için söylüyorum.

Bu ay dostlarınızla ve iş arkadaşlarınızla sıcak ilişkiler yaşayacaksınız, onların desteğini alacaksınız. İlişkileriniz bazı vesilelerle daha sıcak hale gelecek.

Kafanıza takılacak bir konu, aklınızı kurcalayacak ay boyunca, git-geller yaşayacaksınız, acabalar ile dolu bir sürü düşünce geçecek aklınızdan, hatta hayal kırıklığı, pişmanlık duyguları aklınızı dalgalandıracak, ancak bu sorulara yanıtları gelecek aydan itibaren alabileceksiniz, o yüzden acele hükümler veya kararlar vermeyin derim çünkü bulacağınız yanıtlar beklediğinizden veya korktuğunuzdan farklı çıkabilir. Kısacası düşüncelerinizin çoğu evham çıkabilir…

Yakınlarınızla tartışmalar olabilir, duygusal tepkileriniz aşırıya kaçabilir, kendinizi kontrol etmek için dışarı çıkmanızı, kendinizi eğlence ortamlarına atmanızı tavsiye ederim. Bu ay eğlenmeye zaman ayırmak için güzel vesileler olacak özellikle.

İkizler geçen ayın badiresini atlatmanın hafifliğini duyacaklar. Eğer geçen ayki sert yıldızlardan alnınızın akıyla çıktıysanız tebrik ederim sizi. Bu ay dinlenmeyi, taktir edilmeyi, eğlenmeyi hak ettiniz sonuna kadar.

Öte yandan, sorunlu, mücadeleci dönemin henüz bitmediğini söylemek gereği duyuyorum size. Böylece daha uyanık, bilinçli ve dikkatli yaklaşabilir, sorunların gerçekten kadersel türden, dıştan ağır yıldızların etkisi ile gerçekleştiğinin bilinci ile hareket edebilir, olgun ve sakin bir duruşla, yıldızların size bu ağır olaylarla ne anlatmak istediğini, ne mesajlar verdiğini daha iyi anlayabilir ve kaderinize daha sıkı sahip çıkabilecek gücü içinizde bulursunuz.

Yıldızların mesajı size, kendi hayatınıza sıkı sarılmayı, kendi fikir, inançlarınızın peşinden gitmenizi söylüyor…

Bu bağlamda, halen Terazi burcunda olan ama 7 Nisanda Başaka geri dönecek olan Satürn, sizin bu kadersel sorun ve sorumluluklarınızın bitmediğini, mücadelenin biraz daha devam edeceğini, bazı olayların tamamlanmak üzere geri döneceğini gösteriyor. Bu dediğim de, özellikle İkizlerin ikinci yarısı doğanlar için geçerli… Özellikle son iki senedir yoğun yaşadığınız sorun/sorunlar ne ise, yeniden gündeme geliyor, hazır olun çözmeye..

Aşk hususunda yıldızlar ilginç konumdalar. Geçen ay başlayan bir ilişkisi olanlar, sanki bu ay hayal kırıklığı yaşayacaklar, kafanızda sorular gelip gidecek, bunların cevabı için acele etmeyin derim, gelecek ayı bekleyin.

Bu ay aşkta ciddi, kalıcı bir ilişki olur mu sizin için, bilmem ama sanki tatlı, hoş gönül maceraları ile geçecek gibi. Bu ay şıpsevdiliğiniz üzerinizde olacak, tatlı kaçamaklar, tatlı bakışlar, sohbet, bir grup içinde keyifli vakit geçirmelere meyillisiniz.

Kimi İkizler iki aşk arasında kalacak gibi. İlişkiler karışacak gibi görünüyor. Haydi hayırlısı..

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yine hem gergin hem güzel bir aya hazır olun.

Önce güzel haberlerden başlayayım. Ay sonlarında bir hayaliniz veya çok istediğiniz bir şey gerçekleşecek, bu sizi gerçekten mutlu edecek.

Kimi Yengeçleri duygusal bir duygusal bir zafer bekliyor. Bir durumu veya olayı sevgi ve anlayışla çözmeyi başaracaksınız, ve yakınlarınızın, dostlarınızın taktirini kazanacaksınız.

Kimi Yengeçler de sanki yeni doğacak bir aşka yelken açacak…

Parasal harcamalarınızı uzun süredir etkileyen Aslan burcundaki Mars ilerlemeye devam ettikçe, sizin hesapları da kabartıyor. Gelen paralar olsa da, siz siz olun hesap-kitap işlerini tedbirli halletmeye devam edin, en azından bir-iki ay tedbirli gidin derim.

Bu ay yollar yine gündemde. Gündeminizi epeydir meşgul eden yollar vasıtasıyla yaşananlar veya yol yapmayı gerektiren olaylar ilerliyor. Giderek bir sonuca bağlanacaklar ancak henüz değil. Özellikle bu ay ve gelecek ay yaşanacaklar sonuçlara götürecek sizi.

Dört-beş ay önce yaşanan bazı sıkıntılar geri dönüyor. Kiminiz ailede bir büyüğün rahatsızlığı ile ilgili sorun yaşamıştınız, kiminiz yatırımlarla ilgili kararsızlık ve sıkıntı çekmiştiniz, kiminiz de, staj, kariyer vesilesiyle yol yapmıştınız. Sorumluluk ve çözüm gereken bir durum idi kısacası. Kaçışı mümkün olmayan bir sorumluluk.

İşte, bu konuda bir sonuca yaklaşıyorsunuz. Şimdi, aklınız daha net olacak, daha dikkatli ve bilinçli olacaksınız, ne istediğinizi ve ne yapmanız gerektiğini daha iyi bilir olacaksınız. Bu sorun veya sorunlarla ilgili tamamlanması gereken işler, verilmesi gereken kararlar verilecek. Ama tabii, bu ay Merkür Boğa burcunda 18 Nisanda geri pozisyon alacağı için, kararları vermekte acele etmeyin, Merkür’ün bu pozisyonunun size vereceği dikkat yoğunluğu, daha sakin düşünme becerisinden faydalanıp olayları daha uzak mesafeden ve soğukkanlılıkla görüp ona göre adımlar atın derim.

Bu ay gerek aklınız gerek duygularınız daha dingin, daha barışcıl olacak, bunun etkisi ile daha sağlıklı kararlara yöneleceksiniz.

Bu ay biri hakkında bir dost uyarısı alabilirsiniz, dinleyin derim.

Aşka gelirsek, evli veya bekar Yengeçler, bu ay daha barışçıl, daha sevecen ve anlayışlı olacaksınız, bu halinizle sevgi toplayacaksınız. İnsanların bu ay etrafınızda toplandığını göreceksiniz.

Kardeş ve dost desteği sizi güçlendirecek ve gururlandıracak.

Bir duygusal zafer var bu ay. Şaka maka derken derin bir aşk başlayabilir. Giderek güçlenen, kadersel bir aşkın başlangıcı atılacak gibi.

Sorunları olan evli Yengeçler, bu ay karşılıklı anlayış görmenin mutluluğunu yaşayacak, sevginizi canlandıran ve derinleştiren güzel olaylar yaşayacaksınız.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

İşte saygınlığınızı artıran güzel ilişkileriniz ilerliyor. Giderek yakınlaşacağınız gerek meslektaş gerekse yetkili kişilerle daha sıkı görüşmeleriniz olacak bu ay.

Ancak, yönetim takımına çok fazla güvenmeyin yine de. Her an bir ego çatışması yaşanabilir bu ay. Bir sorun sizi yönetimle karşı karşıya getirebilir.

İşyerinde bu ay hareketlilik var, dışarıdan gelecek kişiler olacak, sanki işiniz dışarıya açılıyor bu ay, daha sosyal iş faaliyetleri var gibi, belki toplantılar artacak.

Bazı konuşmalar sizi sinirlendirecek gibi. Yine de, derdinizi anlatacağınız yönetim haricindeki yetkili kişilerden aradığınız desteği bulacaksınız. Yalnız olmadığınızı ve takdir edildiğinizi anlayacaksınız.

Kimi Aslanlar uzaklardan sevindirici haberler ile rahatlamışlar, hatta belki bazı sorunların çözülmüş olması ile mutlular. Uzaktaki yakınlarınızın devam eden sorunlarının tatlıya bağlanması sizi mutlu edecek, aklınız uzaklarda kalmayacak en azından şimdilik.

Bu sene Aslanlar ye servet sahibi olacak ya da batacak. Ama siz akıllısınızdır, batmazsınız. Aslanlar sorunlara pozitif çözümler bulmakta ustadır. Ben inanıyorum ki, bu sene alacağınız çok akıllı kararlar ile, veya şöyle söyleyim, şans eseri olan olaylar vesilesi ile gelecek ani ve yüklü paraları çok akıllı yatırımlara dönüştürebilecekler. Sadece bir-iki ay çok temkinli ve akıllı gitmeniz lazım, sonra yıldızlar size destek verecekler doğru kararlar verirken.

Geçen sene hayal ettiğiniz bir şeyin gerçekleşmesi çok mümkün. Bu hayaliniz sizi yüklü paraya götüren bir şey gibi. Hala gerçekleşmediyse, yakında olacaktır, ona hazır olun derim. belki de bununla ilgili güzel haberler alacaksınız bu ay.

İlişkilerinize dikkat edin Mars sizin burçta ilerlerken, ve Venüs bu ay Boğada ilerlerken. İlişkiler evinizdeki Kovadaki transit Neptün sert etkilenecek. Kandırılma, dolandırılma, aldatılma riskine açık bir alan bu ay ilişkiler alanı.

Bu bir arkadaş kisvesinde biri yüzünden olabilir, bir işinizi halletmek üzere başvurduğunuz bir ofis vesilesiyle olur veya duygusal bağlamda bir ilişki olur. Ne olursa olsun, insanların gerçek yüzlerini göremeyecek durumdasınız, gözünüze perde çekilmiş durumda Neptün tarafından. En iyisi ilişkileri ağırdan alın, ve güvendiğiniz kimselere danışın.

Aşka gelirsek, bu ay aşk için hiç uygun değil durumlar. Yukarıda bahsettiğim gibi, muğlak olaylar giderek artacak. Kişiler üzerinde gizem var, gereksiz bir gizem… Altını kurcalasanız hoş olmayan şeyler görebilirsiniz. Aslında bu ay cesaret etseniz, gerçekleri çıkarırsınız ortaya ama duygusal olarak henüz hazır olmayabilirsiniz, en iyisi ağırdan almak sanırım..

Bu ay parasal bir zafer söz konusu gibi. Belki uzun süredir uğraşıp da hakkını alamadığınız bir iş size önemli bir maddi kazanç getirebilir.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Somut gelişmelerin olduğu, sürpriz seyahatlerin yaşanacağı bir aya hazır olun.

Sevgili Başaklar bu ay size para var. Öncelikle gördüğüm şey bu. Kiminiz umduğundan büyük alacak, kiminiz de daha az. Bu belki beklediğiniz bir para idi, ya da yaptığınız ve emek verdiğiniz bir işte almayı umduğunuz bir şeydi. Belki de daha önce verdiğiniz bir borç da olabilir. Kısacası bu ay dikkatinizi paraya yöneltiyorsunuz gerçekleşecek bir beklenti ile.

Ayın diğer önemli meselesi duygusal bir konuyla ilgili görünüyor. Sizi mutlu edecek bir olay var gibi. Epey zamandır mücadelesini verdiğiniz bir konuda nihayet bir yerlerden manevi destek alıp güçlenecek, ve sevildiğinizi anlamakla mutlu olacaksınız. Emeklerinizin bir karşılığını, somut bir sonucunu görmeye ihtiyacınız var değil mi?..

Sürpriz bir seyahate ne dersiniz? Güzel bir hafta sonu tatili ile gözünüze hoş gelecek, sizi rahatlatacak bir gezi yorgunluğunuzu alacak gibi.

Kiminiz de uzaklardan gelen sürpriz bir konuk ile sevineceksiniz, çok sevdiğiniz birini görmek mutlu edecek.

Kimi Başaklar ayın başında haksız yere maruz kaldıkları bir tartışmanın ilerleyen günlerde lehlerine dönmesine şahit olacak.

Disiplin ve kısıtlama yıldızı transit Satürn 7 Nisanda burcunuza geri dönüyor. Bu geri dönüş özellikle Başak burcunun son günlerinde doğanları etkisi altına alacak. Son iki senedir üzerinize binen ciddi yükler, ciddi sorumluluklar ve bunun akabinde hayata dair ciddi ve köklü sorgulamalar ve ağır sorumluluklar yeniden üzerinizde ağırlığını hissettirmeye başlayacak.

Ancak bir farkla; bu sefer şans yıldızı Jüpiter Balık burcunda bu sene yani sizin zıt burcunuzda. Geçen aylarda bahsettiğim gibi Jüpiter, Uranüs’le birleşmesi sizi sabırsız, tahammülsüz, kendine güvenli, hatta bazen fazla güvenli, fazla tahammülsüz ve yükselen özgürlük arzusu ile doldurduğu için, bu sefer geri dönen Satürn sanki sizi haşinleştirecek gibi. İpleri koparmaya daha fazla meyilli olacaksınız.

Bu biraz da şey gibi: hani bir ipe yüklenirsiniz, ip dayanır dayanır, sonra ipi rahat bırakırsınız, bir süre sonra yeniden yüklenirsiniz, hatta eskisinden daha az bir ağırlık ile yüklenirsiniz ama o ağır yükle kopmayan ip bu sefer çat diye kopuverir şimdi. Neden, çünkü daha önceki yükler ile ipi zayıflatmışsınızdır, sonra küçük bir yükle kopuverir böyle.

Kısacası, ipe yeniden yüklenmeden önce iyi düşünün, o ipi gerçekten koparmak istiyor musunuz?

Veya şöyle de diyebiliriz; birileri sizi ip yerine koyup yüklenmiş olabilir, acaba yeniden size yüklenip sizi koparmaya hazırlar mı? Amaçları koparmaksa yapsınlar.. Çünkü ip kopacak yani…

Böyle bir zamanda kişi ne istediğini çok iyi bilmeli. En temel istekleri sorun kendinize, defalarca, “Gerçekten bunu mu istiyorum? Neden istiyorum?” Cevapları alana kadar sorun. Ondan sonra eyleme geçin derim. Ve eyleme geçerken de, ipin “yorulduğunu” unutmayın.

Zıt burç Balık etkisinde kararsız günler geçirebilirsiniz, çünkü zıt burçtaki bir Jüpiter kişinin inisiyatif gücünü zayıflatır, karşı tarafı güçlendirir, kendinizi yenik hissedersiniz bu etkide. Daha doğrusu abartılı bir güven duygusu ile abartılı bir güvensizlik duygusu arasında gider gelirsiniz. Bir gün gelir her şeyi başaracağınızı düşünürsünüz, bir gün gelir güveniniz yerlerde sürünür..

Ayrıca kararsızlık ile, insan hep başkalarına danışmak ister, böyle olunca da çok kafadan çok ses çıkar, artık ne yapacağınızı bilemez hale gelirsiniz. Jüpiter zıtken, kendiniz vermeniz gerekir kararları, başkalarına danışmak kişiye hatalı kararlar aldırır. Ben size, sadece veya en çok kendi sezginize ve kendi fikirlerinize güvenin derim. Kafanız karışıksa, soru sormayı bırakın, bu kararsız dönemi dinlenme dönemi ilan edin.

Gelelim ayın diğer olaylarına.

Başakları küçük kaza riskine karşı uyarmak isterim. Dikkatsiz veya moralsizken araba kullanmayın veya yolda dalgın olmayın derim. Veya düşme vs karşı dikkat edin derim.

Bu ay yanlış anlamalar, alınganlıklar bazı küskünlükler yaratabilir, ama sanırım bu durum uzun süremeyecek, bir süre sonra yanlış anlama vs düzeltilecek.

Aşk konusunda, bekar Başaklar evlilik sabırsızlığı içinde. Evlenmek, bir yere bağlanmak isteği içindeler. Ancak karşılarına çıkacak eksantrik, veya sıra dışı tipler onları biraz şaşkına çevirecekler. Bu sene kendinizden çok farklı, sıra dışı veya ezgantrik kişilere aşık olmaya meyillisiniz. Ruhunuzda birikmiş ve sıkışmış enerjiyi fırlatıp atmak, çizgi dışına çıkmak, farklı ve çılgın bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Hem de evlenmek istiyorsunuz..

Bu ay karşınıza hoşunuza gidecek kişi/kişiler çıkacak. Belki bir eğitim kurumu, belki bir gezi vesilesiyle. Bu ilişkinin devam edip etmeyeceğini anlamanız birkaç ayınızı alacak, fazla sürmez anlamanız merak etmeyin..

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Terazileri öncelikle bir hayal kırıklığı bekliyor bu ay. Parasal kaynaklı bir şey.

Kiminiz eşinizin hesabıyla ilgili bir hayal kırıklığı, kiminiz bir ödemeyi beklediğinizden daha fazla yapmak zorunda kalacak olmaktan kaynaklı, kiminiz de söz verilen, ya da geleceğini düşündüğünüz bir para veya mal ile ilgili bir hayal kırıklığı yaşayacaksınız.

Ama hemen yelkenleri koyuvermeyin. Bu hayal kırıklığı bu aya mahsus. Gelecek ay düzelmesi, en azından hayal kırıklığını onarmanız mümkün olacak, o yüzden panik yapmayın, gereksiz yere üzmeyin kendinizi.

Bu ay para ile ilgili evdeki hesap çarşıya uymuyor anlayacağınız, siz siz olun tedbiri elden bırakmamaya, kaybın bir kısmını engellemeye çalışın en azından.

Bu ay biraz geçmişe gideceksiniz düşüncelerinizde. Bahar gelirken sizin geçmişe takılmanız olur mu? Yani, yıldızlar böyle iken olur, sanki son bir geçmiş hesaplaşması yaşayacaksınız. Kendinizi yeniye, şekillenmekte olan geleceğinize daha uyumluca adapte etmek için sanki son bir şeyler kalmış, artık barışmanız gereken, hesabı kapanması gereken..

Bu ay hastalıklarınızı hafife almayın, mutlaka tıbbı desteğe başvurun derim. Ruhsal sağlığınız bu ay zorlanacak.

Transit Satürn’ün 7 Nisanda sizin burçtan çıkıp Başak burucuna geri dönmesi yine geçen yaz ve sonbahar aylarında yaşadığınız ruhsal sıkıntılara götürecek sizi. Bu sefer biraz daha fazla sıkıntı yaşayabilirsiniz, en azından sıkıntı aynı olsa da, sizin katlanma gücünüz incelmiş, zayıflamış. İnsanların size yüklenmesine izin vermeyin sakın, yoksa sağlığınız ciddi bir şekilde etkilenir.

Bir yakınızın da sağlık sorunu sizi meşgul edebilir, hatta durum acil ilgi gerektiren türden olabilir. Bunu bu ay hissetmeseniz bile, gelecek ay yoğun yaşayacaksınız, varsa önlemini alın derim.

Dostların güzel haberleri ile sevineceksiniz bu ay. Ancak dediğim gibi ay biraz sıkıntılı geçecek, ay sonlarında rahat bir nefes almaya başlayacaksınız.

Aşk da yüzünüze ancak ay sonlarında gülmeye başlar…

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bu ay ilgi üzerinizde, ama biraz şaşkınlık ve sürprizlerle dolu bir ilgi. Hem gerilimli, hem duygusal ve anlamlı karşılıklar görmek, belki hoş bir teklif ile sevinç gözyaşları var…

Bu ay genelde aşk, şefkat, tutku, duygusal gerginlik vs yaşayacağınız bir ay.

Bir sevincinizi sevdiklerinizle paylaşıp mutlu olacaksınız. Sevilmek, takdir görmek hoşunuza gidecek. Sanki bir başarınızı sevdiklerinizle paylaşacak gibisiniz.

Ay boyunca çok sosyalsiniz. Nihayet tam olarak dışarı açıldığınızı görüyorum. Yıldızlar sizin için parlıyor adeta bu ay.

Akreplere has seksapeliniz de hayli yüksek bu ay, kısacası ilgi, dikkat üzerinizde..

Aslandaki Mars ilerlemeye devam ederken, hırsınızı kamçılıyor. Bu arada, bazı tatsız sözler duyup anında sert tepki vermek isteyeceksiniz, kavgaya da açık bir ruh hali içinde olacaksınız. Yükselen kendinize güveniniz, eleştiri oklarını çekinmeden fırlatmanıza sevk edecek.

Hiç kimseyi çekmeye niyetli değilsiniz bu ay kısaca. Güç sizde…

Yine de, Aslandaki Marsın sert açısını hesaba katıp, fevri çıkışlarınızın dozunu ayarlayın derim.

Epeydir bazı kişilere haddini bildirmek istiyorsunuz. Belki bu ay tam zamanı, belki de değil. Kişisini ve zamanını iyi ayarlarsanız ok hedefe ulaşır.

Birinin hayranlığı, ilgisi ortaya çıkacak, belki bir sosyal etkinlik, bir eğlence ortamında. Bu kişi sanırım tanıdık biri. Zaten epeydir ilginç ve sıra dışı ortamlara giriyor, kişilik ve yeteneklerinizle, başarılarınızla o ortamların aranılan kişisi olmaya devam ediyorsunuz. Adeta sosyal çevreniz bir el hareketi ile değişiyor, sürpriz tanışmalar sürpriz çevrelere sevk ediyor sizi. Tabii beraberinde kıskançlıklar da yaşanmıyor değil. Belki bazen sizden kaynaklanan, bazen dışarıdan kaynaklanan kıskançlıklar ve rekabet yaşanıyor.

Aslında epeydir nispeten sakin geçiyordu günleriniz ama siz yine sosyal ortamlarda boy göstermeye başlayınca kıskançlıklar da yeniden sahneye çıkıyor.

Nisan 7’de Başak burcuna geri dönecek olan Satürn bazı kıskançlık veya kullanma/kullanılma kökenli sorunlar yaşadığınız kişileri hayatınızdan ayıklayacak gibi. Eğer daha önce, yani aylar öncesinde yapmadıysanız şimdi yapmanız gerekecek gibi. Bu ay özellikle gerçek dost ile sahtesi adeta siyah-beyaz farkı gibi gün yüzüne çıkacak. Bazı dedikodular da olacak.

Ancak sözler konusunda sizi uyarmak isterim. Boğa burcunda geri pozisyonda kalacak olan Merkür sözlerin size yanlış, kasıtlı olarak çarpıtılarak geri dönmesine neden olabilir. Bence sorun yaşadığınız kişi ile birebir yüzleşmeniz lazım.

Çok ideal bir yıldasınız, bunun kıymetini bilin derim. Bu ay tam da bu ideal yıla uygun sürprizli güzel gelişmeler vermeye hazır. Almayı bilin derim. Bu ayki çabalarınızla çok somut ve güzel kazanımlar elde etmeniz içten bile değil.

Balıktaki şans yıldızı Jüpiter ve değişim yıldızı Uranüs ile istediğiniz değişimleri, şansın da yardımıyla zorlanmadan yapabilirsiniz. Gönlünüzden geçen girişimleri yapmaktan çekinmeyin. Ama usta olmayı da ihmal etmeyin, çünkü Mars halen Aslanda iken, fevri, ve öfkeli veya acemi bir atılımı geri püskürtür, bir şeyi yolu yordamına göre yapın derim. Ben isterim olur, tarzı değil.

Bu arada aşırı yorgunluk ve heyecan kalbinizi zayıflatabilir, dikkat edin derim. Veya bir yakınızın varsa, kendini fazla yormasın bu aralar, dikkat etsin, dinlenmeyi bilsin derim.

Ayrıca özellikle dışarıda iken, cüzdanınıza da sahip çıkın. Dalgın olmayın.

Aşka gelirsek, aşık olmamak, evlenmemek için sebep kalmamış gibi. Bu ay gözdesiniz de. Daha ne duruyorsunuz.. Devam eden bir ilişki gerçekten kalıcı bir evliliğe adım attıracak gibi görünüyor. Bu ay Venüs’ün Boğadan sizin 7.ev evlilik eviniz üzerinden seyri ile, bol bol sevgi alıp vereceksiniz. Hem tutkulu hem romantik günler yaşayacaksınız. Ve sizi şaşırtan bir teklif almanız mümkün her an…

Bu arada, eski bir arkadaşlığın aşka dönüşmesine şahit olabilir bazı Akrepler…

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Bu ay iş yerinde ve günlük hayat akışı içinde bazı güzel gelişmeler ile ilgili olup mutlu olacaksınız.

Gündelik hayatınız daha tatlı, hoş koşturmalar içinde geçecek. Yaptığınız işlerle gelen küçüklü büyüklü paralar sizi rahatlatacak, hatta bazı lüks harcamalara bile para kalacak gibi. Sizi epeydir sıkan bir takım borçları da halledebileceksiniz.

Yakınlar, arkadaşlarla bazı gezme planları yapsanız da, çoğunu iptal etmek zorunda kalıyorsunuz. Uzak seyahatler için elverişli zaman olsa da, günlük hayat ve bitirmeniz gereken işler sizi alıkoyuyor. Hep meşgulsünüzdür zaten…

Kiminiz de gelecek ayda yapacağınız bir erken tatil hazırlığı için alışverişe çıkacaksınız gibi.

Bu ay işinizle ilgili uzun zamandır çaba sarf ettiğiniz ve almak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. İşinizle ilgili rahatlatıcı gelişmeler, haberler var. Veya epeydir düşündüğünüz bir işe adım atacaksınız, gerginsiniz ama gerginliğinizin boşuna olduğunu anlayacaksınız. Bir şekilde işteki güzel ortam sizi sevindirecek, boşuna beklemeleriniz de son bulacak gibi.

Evle ilgili telaşlarınız olacak. Eğer giderseniz kent dışına vs iş vesilesiyle gideceksiniz bu ay.

Kiminiz de bir aile ziyareti yapacak. Yani gezmek, eğlenmek amaçlı olmayacak.

Kısa süreli bazı ekstra işler yapacaksınız. Yeni işler gibi görünüyor. Ancak kısa süreli diye düşünürken düşündüğünüzden uzun sürebilecek.

Girişimci, kendi işinin sahibi olan Yaylar, iş vesilesiyle yeni müşteriler edinecek, yeni arkadaşlıklar kazanacaksınız. İşinizle taktir göreceksiniz.

Bu ay Nisan 7’de Başak burcuna geri dönen Satürn yaz ve sonbahar ayında sizi meşgul eden sorunlu olayları sonlandırmak üzere o dönem yaşanan olayları gündeme taşıyacak yeniden. Bu olaylar sizin hem ev, yuva koşullarınızı hem işinizi etkileyecek. Bence, sorumluluklardan kaçmayın, gereklerini yerine getirin, ve yenileyin kendinizi. Tam zamanı, yıldızlar sizi sıkıştırırken.. Kaçmak yok artık.. Bunları yerine getirince başarınızın büyük olacağını bilin.

Aşk var mı sizin için?

Geçen ay elverişli koşullar vardı, bu ay da devam ediyor. Özellikle ciddi bir ilişkisi olanlar için önemli gelişmelerin yaşanacağı bir ay olabilir. Birlikte kararlar alınabilir, aile tanışmaları gerçekleşebilir. Ve eşin ve sizin aile ile bol görüşme var zaten bu ay.

Kalbi boşlar için, iş yerinde veya çevrenize, evinize yakın bir yerde sizden hoşlanan birileri çıkar gibi. Yakın çevrede size karşı oluşan bir hayranlık kendini belli etmeye başlayacak gibi geliyor.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Ayın başında başlayan bir hareketlilik sizi güzel bir gelişmeye sevk edecek gibi. Daha doğrusu belki de uzun zamandır izini sürdüğünüz ve bir süredir peşini bıraktığınız bir iş yeniden elinize geçecek ve sizi hareketli, yoğun bir uğraşıya sevk edecek. Sonucun iyi olacağını şimdiden söyleyim.

Kısacası epeydir iz sürdüğünüz ve getirisi iyi olan iş elinize geliyor.

Ciddi ilişkisi olan Oğlaklar, sanki artık evliliğe doğru gidiyorsunuz gibi. Haydi hayırlısı.

Çok çalışan ve sağlığını düşünmeyen Oğlakları yeniden uyarmak isterim; kalbiniz demir değil, bir tahammül gücü var, lütfen dinlenmeye ve sağlık bakım yaptırmaya zaman ayırın.

Yakınlarınız, kardeşlerinizle ilişkileriniz daha iyi hale gelecek.

Evli iseniz, eşinizle olan ilişkinizi veya sevgilinizle olan ilişkinizi düzeltme, karşılıklı olgun bir anlayış geliştirme imkanı verecek yıldızlar size. Artık siz de yıldızları dinleyin, inadı bırakın derim. İnattan kim ne kazanmış?...

Sözün özü, bazı kırgınlıkları onaracak yıldız pozisyonları var, bu yıldızlar size ilişkiyi yumuşatacak, anlayışı besleyecek gelişmeler yaşatacak, sizin de çabanızla bazı ciddi sorunlar geride kalacak. Eğer inadım inat derseniz, özellikle transit Satürn’ün kesin olarak Teraziye yerleşeceği Temmuzdan itibaren sizi gerçekten mutsuz, daha sıkıntılı günler bekliyor. Benden söylemesi..

Bekar Oğlaklar için de şunu söyleyim, gerçekten sizi köklü olarak değiştirecek bir aşkın tohumları bu ay atılabilir. Seveceksiniz kelimenin tam anlamıyla.

Yaşama dair düşüncelerinizi yerine oturtacak tecrübeler sizi bekliyor bu ay. Bu aydan itibaren hızlanacak bazı olaylar gerçekten hayattan ne istediğinizi, nasıl yaşamak istediğinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak.

İş konusunda zor ve her zamanki gibi mücadele gerektiren ama kariyerinizi artırmak adına bir o kadar da önemli işlere imza atacaksınız.

Bu ay yapacağınız bazı işlere dikkat edin, bunlar kariyerinizi artıracak mücadelenin somut adımları olacak. Geriye dönüp baktığınızda bu işlerin size kariyer merdiveninde çıta atlatan basamaklar olduğunu anlayacaksınız. Siz zaten büyük işlerin kokusunu alırsınız, o yüzden bu ayki işlere asılın dört elle, dememe gerek var mı?..

Aşk için yukarıda bazı şeylerden bahsettim. Dediğim gibi aşk ve anlamlı bir ilişki için gerçekten akılda kalacak bir ay olacak. Var olan veya eski bir ilişkinizi onarma şansı olsun kiminiz için, yeni ve giderek derin bir sevgiye dönüşecek bir flört imkanı olsun kiminiz için, gerçekten yaşanmaya değer bir ilişki bekliyor sizi. Bu ilişki emek verilmeye değer olacak…

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bu ay eve düşmeye meyillisiniz. Ay boyunca yuva eviniz üzerinde kalacak olan Venüs evi süslemek, düzenlemek için zaman ayırmanıza sevk edecek sizi.

Acele kararlar vermeyin önce beğenerek alıp sonra pişman olabilirsiniz. Ayrıca güvendiğiniz parayı almadan işe atlamayın derim.

Kovalar sanki bu ay ruhsal bir yolculuk yapmak isteyecekler içlerinde. İçinizden yazı yazmak gelecek, belki günlük yazarak içinizi boşaltmak isteyeceksiniz, bu sizi rahatlatacak.

Evli veya sevgilisi olan Kovalar, sevgi ve cinsellikle ilgili beklentilerini ve sıkıntılarını açık bir dille anlatıp bekledikleri anlayışı bulabilecekler. Size tavsiyem, önce ne diyeceğinizi içinizden düşünün ve sonra sakin, tatlı ve açık bir dille anlatın, o zaman istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Bu arada, aşk yüzünden bazı kıskançlıkların yaşanması mümkün ayın ilk yarısı özellikle.

Yatırımla ilgili güzel gelişmeler var, epeydir birikim için çaba gösteriyorsunuz, bunun sonuçlarını, meyvelerini alacaksınız, ve sıkıştığınızda yaptığınız yatırımın ne kadar akıllıca olduğunu görüp kendinizle gurur duyacaksınız.

Bazı eski hesapların bu ay kapanması söz konusu. Beklediğiniz maddi ve manevi karşılıkları almak isteyeceksiniz ve bunun için de harekete geçeceksiniz. Ancak Merkür Boğada geri pozisyon alacağı için, alacaklarınız zamanında gelmeyebilir, sizi beklediğinizden daha fazla uğraştırabilir. Sabredin derim.

Zıt burcunuz Aslanda ilerleyen Mars ilerledikçe sizi bir yakınınızla, veya bir arkadaşınızla bir tartışmaya itebilir. Özellikle eşya alımı veya bir sorumluluk paylaşımı konusunda çıkabilir bu tartışma.

İşte de, ilişkilerinizde sanki biraz dayatmacı, tahammülsüz olabilirsiniz. Ruh haliniz bu ay biraz kendinize dönük fazlasıyla, farkında olmadan insanları kırabilirsiniz. Sözlerinize dikkat edin derim.

Aşk durumlarına gelirsek, bu ay tutku ve cinsellik hakim olacak ilişkilerinizde. Bu konuda beklentilerinize karşılık bulmanız mümkün ve kolay olacak ama iş duygusallık paylaşmaya gelince zor bir ay. Kıskançlık ve bencillik sizi öfkelendirebilir. Belki siz olabilirsiniz kıskançlık duyan taraf..

Bu ay dışarıya çıkmaktan ziyade kapalı mekanlarda, gözlerden ırak ilişki yaşamaya meyillisiniz.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Enerji dolusunuz ve sabırsız, bir şeyler yapmak için sabırsızlanıyorsunuz. Eylem ve hareket isteği var içinizde.

Yıldızlar sizi bir karara, köklü bir karar zorluyor. Yaklaşık 5 aydır sizi rahat bırakan disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn Başak burcuna geri dönerek, bu köklü karar, veya alacağınız yeni hayat rotasında atacağınız adımları atmanız ve sonlandırmanız için sizi yine sıkıştırmaya başlayacak.

Yine özgürlük ile sorumluluk, sınırlanma arasında gidip geleceksiniz.

Ancak bir farkla; geçen sene şans yıldızı Jüpiter Kovada idi, bu sene sizin burçta ve epeydir sizin burcunuzda olan Balıkla yakında kavuşum yapıp, olayları netleştirmek üzere yoğunlaştırıp hızlandıracak.

Kimi Balıklar attıkları yeni adımlar, girişimlerin son hamleleri için çaba gösterecek, kiminiz yeni rotada üzerinize düşen sorumluluklarla sınanacaksınız. Zorlu bir sınama olacak, ama hakkından geleceğinize inanıyorum.

İnsanlarla çatışmaya girmek yerine, iletişim kurun, ilişkilerinizi daha sıcak bir platforma taşıyın, bunun için bu ay imkanlar geçecek elinize. Bu şekilde çok şey kazanırsınız.

Zaten yakında insanların desteğine ve somut ilgisine ihtiyacınız olacak. Uzattığınız el geri çevrilmeyecek sizi sevenler tarafından.

İlişkisi olan Balıklar sevgilisi ile ilginç bir tatil veya görüşme ardından ortak bir karara varacaklar. Bu aranızdaki bazı sorunları geride bırakmanızı sağlayacak. Kısacası bir şeyleri sonuca bağlayacaksınız.

Gizli beklentileriniz var, yani henüz seslendirmediğiniz. Belki de bu beklentileri siz bile bilmiyorsunuz. Ruh haliniz muğlak…

Sanatla veya bilimle uğraşanlara bu ay özellikle sanatsal çalışmalar yapmasını tavsiye ederim, bu muğlak ruh halinin tek işe yarayacağı alan sanat, yaratıcı çalışmalardır. Hiç beklemediğiniz ilhamlı eserler verebilirsiniz bu arada.

Yenilenen ve değişen dost çevrenizden güzel bir jest sizi onlara daha yakın hissettirecek. Bazı kadersel yeni dostluklar kurulmaya başlamış, onlarla yeni ve çok üretken ve başarılı çalışmalar yapıp geleceğe dönük başarılarınızı garanti etmeniz çok mümkün.

Bu arada, uzun süredir devam eden bir kırgınlık veya küskünlüğü düzeltme imkanı bulabilirsiniz. Size kırgın olduğunuz kişi bir zeytin dalı uzatabilir.

Aşka gelirsek, aşk için barış ve huzur ayı diyebilirim. Sevgiliniz veya eşiniz varsa, ona bu ay kulak vermeniz gerekecek, göstereceğiniz anlayış onu mutlu edecek ve ilişkiniz daha sıcak bir hale gelecek.

Bu ay çocuk gibi gezmek, oynamak isteyeceksiniz sevgiliniz veya eşinizle. Belki birlikte bir kısa tatil ile ortamdan uzaklaşıp bir nefes almak, sadece güzel şeyleri paylaşmak sizi hafifletecek.

Kalbi boş Balıklar neler yapacak?..

Yakın çevrenizden biriyle bir yakınlaşma söz konusu olabilir. Bir tanıdığın tanıdığı olabilir bu kişi. Bu ay aşkı bulabileceğiniz mekanları uzakta değil, yakınınızda arayın derim.

Bu arada eski bir ilişkinin yeniden canlanması, gündeme gelmesi söz konusu. Yalnız bu ay iyi gelecek ay kötü giderse uzatmayın bence, şartları zorlamaya gelmez…

Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..