Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '09

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Ocak ayı burç yorumları

Semavii’den 2010 Ocak ayı burç yorumları
 

Hoşgeldin 2010


Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir.


Aylık yorumuma geçmeden önce herkesin yeni yılını kutlar, yıldızların size iyi şanslar ve mutluluklar getirmesini dilerim.


Başlamadan önce, bu ayın önemli yıldız olaylarını belirteyim, çünkü çok önemli yıldız olayları var, öyle sıradan şeyler değil.


Oğlak burcunda geri pozisyona giren zeka yıldızı Merkür 15 Ocakta düz pozisyona geçip ayı yine Oğlak burcunda tamamlayacak. Uzun süre Aslanda kalacak olan transit Mars hala geri pozisyonda. Ve ayın en önemli yıldız olaylarına gelince, 31 Aralık akşam üzeri gerçekleşecek olan Yengeçteki Ay Tutulması ve 15 Ocakta Oğlak burcunda gerçekleşecek olan tam Güneş Tutulması. Transit Merkür’ün Oğlakta düz pozisyona geçmesiyle, güneş tutulmasının aynı gün gerçekleşecek olması hayli ilginç bir olayın patlak vereceğine işaret ediyor gibi görünüyor. Hepimiz için hayırlısı olsun dileklerimle yorumlara geçiyorum.


Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )


Geçen ay bahsettiğim gibi, yeni seneye akşam üzeri Yengeçte gerçekleşecek olan Ay Tutulması ile merhaba diyeceğiz. Üstelik 15 Ocakta Oğlak’ın son derecesine yakın bir Güneş Tutulması da yaşayacağız ki, bu iki durum olsun, transit Satürn’ün Terazideki pozisyonu olsun, anlaşılan Koçlara bu sene rahat yok..


Ancak kötü olayları negatif algılamaz da, pozitif çıkarımlar yaparsanız, yani yıldızların yaşayacağınız gergin zamanların gerisinde size verdiği pozitif mesajı almayı başarırsanız, soğuk kanlılıkla ve sağduyu ile, bütün olan bitenin sizlere yeni bir hayat alanı, taze kan gelmesi için gerekli gerginlikler yarattığını göreceksiniz, ve ardından yıldızların size vereceği bu taze havaya, yeni hayat alanına kendinizi hazırlamaya başlayacaksınız.


Unutmayın, yaşanan olayların bir sebebi vardır. O sebebi yakalamak gerekir. Sorun kendinize bu ay ve bu sene sık sık; ben bunları niye yaşıyorum diye? Cevabı gelecektir…


Yıldızlar sizde “eski” ve artık “gitmesi gereken” ne varsa atacaklar, o yüzden gidenlere üzülmek yerine, sorunlara kafanızı takmak yerine, ileriye bakın, gelecek “yeni”nin kokusunu erkenden alın ve hazırlanın derim. Kımıldama zamanı! Havadaki değişimi koklayın. Bir süredir oturduğunuz rahat koltuktan kalkın, ve yapmanız gerekenleri yapmaya başlayın. Değişim aslında tam sizlik bir şeydir. Ama kendini biçilmiş, alışılmış düzene kaptıranlar bu değişime hoşgeldin demeden önce epeyce sancılar çekecektir, çünkü eskiye alışmış beden ve aklınızı yenilemek için epey terleyeceksiniz.


Değişim gerginlikle, çatışmayla gelecek, üzüntü verecek veya sizi şoke edebilecek, yani canınızı sıkacak olaylarla gelecek ama gelecek.. Bu gerginlikler sizi daha kısa sürede yeniye açacak. “Ne işim var benim bu yanlışın içinde gerçekten, zaten bana ait bir yer, bana ait bir şey değilmiş” diyeceğinizi duyuyorum şimdiden, Satürn’ün vereceği gergin olayları sarsılarak yaşadıktan sonra, şapkayı önünüze koyup da düşünmeye başladığınızda…


Koçlar gerçekten çok önemli bir dönemece girdiği için aylık yorumun ötesinde bir yorumla başladım yine.. Şimdi, aylık yoruma geçelim..


Koçlar bu ayı unutmayacak gibi görünüyor. Koçun başlarında ve sonlarında doğanlar için unutulmaz olacak ve yakın gelecekte yaşanacak önemli gelişmelerin başlangıçlarının bu ay yaşanacak olaylar olduğunu geriye dönüp baktıklarında görecek, anlayacaklar. O yüzden bu ayı çok özenli, uyanık, bilinçli ve sakin, sağduyulu yaşayın derim. Bu kritik dönemi dikkatli aşmanızı tavsiye ederim.


Öte yandan Koçlar 11.ev ideal evlerinde hala çok barışçıl, umut vaden bir pozisyonda Kovada bulunan transit yıldızların tatlı enerjilerini içten hissetmeye devam edecekler. Akıllı Koçların dikkatleri şimdiden “yeni”de, yeni umutlarda, kendilerini mutlu edecek ve gelişmelerini, ilerlemelerini sağlayacak amaçlar, hayallerde.. İşte, bazı kritik dönemin ardından bu ideallerine kavuştuklarına şahit olacaklar ileride. Bu sene dilediğinizi, gönlünüzden kopan arzularınızı, amaçlarınızı bir yere not edin derim. Onların gerçekleştiğine tek tek şahit olacaksınız.


Uzun bir süre Aslanda geri pozisyonda kalacak olan Mars size hala canlı, kararlı ve pozitif enerjiler göndermeye devam ediyor. Marsın bu etkisi altında bazı Koçlar aşk, sosyal hayatta ve hatta sekste bazı ilklere imza atacaklar. Hayatlarında bazı ilkler yaşayacaklar. Aşk bakımından geçen ayın güzel, insanı harekete geçiren mutlu enerjisi yerini gerginliğe bırakmış öte yandan. Bu da daha evvelden yaşanmış ilişkilerin ince bir elekten geçeceğini göstermekte. Ancak sonuç ne olursa olsun atmanız gereken adımları cesaretle atacaksınız, kararlarınızı korkmadan vereceksiniz.


Bu ay bir senedir transit halde Kovada seyreden şans yıldızı Jüpiter’in 19 Ocakta Balıka geçmesiyle, bu sene edindiğiniz yeni amaçları, hayallerinizi, umutlarınızı dinlenmeye, demlenmeye bırakacaksınız gibi. Ayrıca iyice olgunlaşması için zaman zaman uzun uzun kendi başınıza kalıp inzivada, umutla bu hayallerinizi düşüneceksiniz, içinizden, ruhunuzdan kopacak olan bu sebepli-sebepsiz umut, istediğiniz bir şeylerin gerçekleşeceğine dair güven hem sizi şaşırtacak hem mutlu edecek ve Terazideki Satürn’ün gergin enerjisine rağmen, yer yer huzur bulacaksınız. Soğuk havada soba başında oturmak gibi bir şey..


Bu ay otorite, aile büyükleri ve hastane, devlet kurumu gibi büyük kurumlarla bazı sürtüşmeler olabilir, buna izin vermeyin. Uzak durun, hakkınızı almanız zor, kendinizi kabul ettirmeniz zor görünüyor, olayın geçmesini bekleyin derim. Önemli kişilerle ilişkilerde değişim var gibi, tavırlar biraz sertleşebilir. Siz de Aslandaki Marsın verdiği cesaretle aksi karşılıklar verebilirsiniz. Bence bu güzel enerjinizi kendinizi mutlu edecek, geliştirecek alanlara kaydırın. Kısacası “büyük”lere lafınızı anlatmanız bu ay çok zor.


Kimi Koçlar da bu ay yaşanacakların ardından yalnız kalmak, birini hayatından çıkarmak durumunda kalabilir. Bu birden gelişebilir. Epeydir devam eden gergin bir durum birden sizin kontrolünüzden çıkıp pat diye bir sonuca gidebilir.


Aşk isteyen Koçlar için iyi şeyler söyleyemeyeceğim, yani yeni aşk bekleyenler için. Ama var olan ilişkisi olanlara ayın ikinci yarısı güzel gelişmeler, mutlu kararlar var diyebiliyorum. Güneş ve Venüs Kovaya geçince, evlilik kararı verecek kimi Koçlar, ve hamile Koçlar varsa, bu ay sonlarında mutlu sevinci yaşayacaklar gibi. Yeni ve mutlu edecek bir sorumluluk bekliyor evli Koçları. Kimi Koçlar için de önemli bir kararı eyleme dökmek zamanı yaklaşıyor diyeyim. Öncesinde sevindirici bir haber geliyor gibi..


Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )


Boğalar Ekim ayında Teraziye gecen Satürn’ün 6.evinize girmesiyle, daha sağlıklı yaşamak, sağlığınıza göre gündelik yaşantınızı düzene koymak ve günlük hayatta artık size yük olan bazı şeyleri atmak gibi önemli eylemlere başladınız, bunlar hem sağlığınızı düzene koyacak hem de günlük hayatınızı daha anlamlı, daha dolu yaşamanızı sağlayacak şeyler. Yeni disiplin, yeni sorumluluklar başta sizi sıksa da, onların sizin iyiliğinize olduğunu anlamanız bu yeni sorumlulukları yüksünmeden yerine getirmenizi kolaylaştıracaktır.


31 Aralık akşam üzeri Yengeçte gerçekleşecek Ay Tutulması Boğanın ilk çeyreğinde doğanları, 15 Ocak günü Oğlakta gerçekleşecek olan tam Güneş Tutulması Boğanın son diliminde doğanları etkisi altına alacak, bu rota değiştirici, bazı olayları hızlandırıcı etki yapacak olan tutulmalar sizi uzun bir süre etkisi altına almaya devam edecek gibi görünüyor. Yani, öyle ki, artık bazı şeyler “eskisi gibi” olmayacak…


Peki tutulmalar olumlu mu olacak? Şayet bireysel haritanızda bu yıldızlara sert açılar yoksa evet, varsa biraz gergin gelişmeler doğurur gibi..


Beklenmedik bir şeye hazır olun derim. Günlük yaşam akışınızı değiştirecek bir şeye/şeylere. Uzaklardan gelen bir haber, uzaklardan gelen biri, veya sizin gideceğiniz bir yerde yaşayacaklarınız sizin geleceğinizi derinden etkileyecek gibi görünüyor. Şimdiden ne olduğunu kestirmek kolay değil ama bazı öngörüler yapayım…


Yeni bir şey doğruyor!.. Öncelikle bunu söyleyim. Bir şeylerin başlangıcı atılıyor hem de aniden. Kiminize birden şaşırtacak bir aşk gibi görünüyor, kiminize çok önemli bir iş teklifi var gibi. Yurt dışı yolu, kapısı açılıyor kiminize de. Var olan düzeninizi değiştirecek bir şeyler var yani. İşinizle ilgili bir şeyleri geride bırakacak, yeni bir sürece gireceksiniz. Çok taze bir gelişme gibi ama aslında bunun tohumlarını çok daha önceden attınız. Artık neye emek verdiyseniz, neyi kararlılıkla istediyseniz onun hayatınıza gireceğini bilin derim. Veya neyi atmayı istediyseniz kararlılıkla, yaşanacak dış olayın bunu atmanız için size destek olacağını bilin.


Gelelim ayın diğer olaylarına…


Bu ay aşk ayı sevgili Boğalar. Gezme ayı, yüzünüzü yeniye, uzaklara döndüğünüz bir ay. Büyük beklentilerinizin yeni gireceğiniz bir rota ile adımlarının büyük atılacağı bir ay.


Kimi Boğalar dediğim gibi erken bir iş teklifine imza atacak gibiler. Durumları detaylıca düşünün derim 15 Ocaka kadar, neler beklediğinizi sağlıklı bir şekilde belirleyin, ardından hızlı gerçekleşecek olaylarda kararsızlık çekmeyin derim.


Ocak ayının sonlarında bir ikilemde kalacaksınız gibi; ya iki önemli iş arasında ya da iş ile aşk arasında. Böyle bir durumda acele etmeyin, karar vermek için gelecek ayın ikinci yarısını bekleyin derim. Ama yine de çok kararsız kalacağınızı sanmıyorum.


Bazı sağlıkla ilgili veya yaşlı bir yakının sorunu ile ilgili pürüzü halletmek için gelecek ayı bekleyin derim.


Bu ay evde kavga etmemeye çalışın, sinirlerin gerilmesine ve ayrıca bazı hırsızlık olayına vs karşı dikkatli olun derim. Evin ve sizin güvenliğinizi ilgilendiren şeyleri de ihmal etmeyin derim.


İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )


Bir yol ayrımı ile kalıcı olan ve sağlam bir düzen getirecek olan bir yola gireceğiniz, gerginlikle, ani sıkıntılarla yeni yolun getireceği istikrarı, düzeni ve umutlu, sağlam ilerlemenin huzurunu aynı anda yaşayacağınız bir seneye merhaba. Unutmayın, bu kimi İkizler için güzel tekliflerin olacağı ve mutlu adımların atılacağı bir sene. Eski sıkıntılar devam etse de, onları idare etmeyi öğrendiyseniz yavaş yavaş hayatınızdan çıkacağını bilin.


Kimi İkizler için de gerginliğin tırmanacağı bir yıl olacak ama bu gerginlik sanırım yeni düzen için gerekli olacak. Çatışmayı, gerginliği yönetmeyi iyi bilin derim, yeni sorumlulukların, yeni düzenin bir an evvel nimetlerini almak, huzura ve istikrara kavuşmak için. Bu seneyi kendiniz için yaşayacaksınız! O yüzden iyi yaşayın derim.


Bireysel haritasında açılar yapan yıldızlarınız yoksa, bu ayki ay ve güneş tutulmalarından etkilenmezsiniz.


Kimi İkizler bu ay bir gelirden mahrum kalabilir, veya bir meblağı önemli bir borca vs yatırmak durumunda kalabilirsiniz. Umutlarınız, çabalarınız taktire şayan ancak para musluğu durmuyor bu ay, ha bire sizden para çıkacak gibi görünüyor.


Bu ay kimi İkizlerin yanlış yatırıma yönelme riski var, yatırım için iyi düşünün derim, gelecek günler için şimdiden temkinli olun, parayı tutun veya sağlam yere yatırın derim. Risk alacak zaman değil çünkü.


Yaşlı bir yakın ile ilgili bir üzüntü sizi bu ay meşgul edebilir. Ay sonu olumlu sonuçlar alınsa da, uzun bir süre özen gerektiren bir sağlık sorunu çıkabilir.


Bu ay ilginç bir durum var, mahkemesi olan ya da bir yerde alacağı olanlar, önce negatif sonra pozitif gelişmelerle şaşıracaklar gibi. Tam ümit kesmişken birden olumlu haberle harekete geçebilirsiniz yeniden. Bu ay parasal dalgalanmalar sizi hayli meşgul edecek gibi..


Size yine kısa veya uzun yollar var, gelen-giden var. Kimi İkizler yepyeni bir yaşantıya başlamanın hazırlıksız sevincini duyacaklar. Bu mutlu edici gelişme biraz gerginlik de yaratacak hayatınızda çünkü gerçekten beklemediğiniz şeyler girecek hayatınıza, birden kendinizi yepyeni bir ortamda bulacaksınız. Eski koşulların gitmesi birden yeninin gelmesi sizi şaşkına çevirecek başta ama sabrederseniz transit Satürn’ün Teraziden size vereceği destekle bu yeni şartları sindirmeniz ve alışmanız ve ardından beklentilerinize uygun mutlu ortamı sağlamanız mümkün olacak. Aksi taktirde bazı olumsuz gelişmeler hızla hayatınızı bir kaosa dönüştürür. Uyanık olun derim.


Aşk bekleyen İkizler ayın ikinci yarısını beklesinler derim. Taze gelişmeler üzerinizde epeydir var olan gerginliği biraz olsun alıp götürecek ve sizi gülümsetecek. Belki de epeydir beklediğiniz, istikrarlı bir aşkı bulacaksınız. Kendinizi buna açık tutun derim.


Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )


Sevgili Yengeçler bu ay bir aile büyüğü ile yoğun ilgilenecek gibi. Duygusal bir heyecan, panik söz konusu.


Kimi Yengeçler de bir yalnızlık dönemi içine girecek, bu zorunlu bir yalnızlık olup belki uzun belki kısa sürecek. Gelecekle ilgili alınacak kararlar sizi biraz hüzünlendirecek ama sevindirici gelişmeler de kısa bir süre içinde hayatınıza girecek. Bu da yıldızların size bu ara kıyamadığını gösteriyor.


Her şeyden evvel şans gezegeni transit Jüpiter’in 18 Ocakta Balık burcuna girecek olması yeni ve sevindirici olayların hayatınıza girmesini müjdeliyor. Bu sevindirici gelişmeler yollardan gelecek kısmetli gelişmeler olabilir, uzun yollara gitmeniz söz konusu olabilir.


Bu arada, şimdiden söyleyim, bu sene yeni şeyler öğreneceğiniz ve bundan da çok keyif alacağınız bir sene olacak. Bu öğreneceğiniz şeylerden kimi işinizde çok faydalı olacak, kimisi de hayata daha farklı, geniş bir perspektiften bakmanızı sağlayacak, sizi geliştirip değiştirecek, daha geniş bir vizyon kazanmanızı sağlayacak ve her şeyden öte sizi mutlu edecek. Bu güzel gelişme belki uzun süredir umut edip beklediğiniz bir şey, ve bunun için şansınızın açıldığını hissedip yaşayacaksınız, belki de sürpriz, beklemediğiniz bir şey ama ne olursa olsun bu yeni gelişmeye kolay adapte olacaksınız, ve sizi sıkan şeylerden biraz olsun uzaklaşıp mutlu olacaksınız.


Aslanda uzun süre kalacak olan Mars sizin para evinize uzun yatılı misafir gibi yerleşti, bu da epey bir süre zevk için ve bazı zorunluluklar için uzun süre para harcayacağınızı gösteriyor.


Ay tutulması bir şeylerin eskisi gibi olmayacağını size gösterecek gibi. Güneş tutulmasından etkilenecek olan Yengeçler ise, ilişkilerinde bir yol ayrımına girecekler, ve artık hayatınıza girecek yeni insanlarla eskiyi geride bırakacak gibisiniz. Duygusal ilişkilerde de ilişki tarzınızı değiştirecek, sizi dışa dönük olmaya, çıkış yapmaya zorlayacak olaylar olacak ve tutulmalar epey bir süre sizi etkileyecek gibi.


Hayatınıza girecek olan “yeni şeyler”e yer açın, gidene üzülmeyin, yeniler için gerekli şeyler olduğunu düşünün ve gelecek şeyleri pozitif karşılayın derim, çünkü Balıka gececek olan Jupiter bu sene hakikaten size süper bir şeyler vermek istiyor. Hele de Balıkta bulunan transit Uranusle birleştiği bahar ve yaz sonrası dönemlerde.. Kendinizi buna hazır edin derim. Çünkü gelecek olan sürpriz gibi girecek hayatınıza.


İlişkisi olan veya evli olan Yengeçler, bu ay maalesef bazı kırgınlıklar yaşayabilirsiniz. Ama uzatmayın, işi tatlıya bağlayın derim. Sonra unutacağınız bir olayı büyütmeyin. Bitmesi gereken bir ilişki ise, bu ay tüm açıklığıyla su yüzüne çıkar ve sizi bir kararın eşiğinde bırakır gibi.


Kimi Yengeçlerin harcamalar olsa da, sanki ay sonları gelirleri artacak gibi veya daha önce yaptıkları sağlam yatırımın faydasını görecekler.


Sürpriz ziyaretçileriniz var. Yeni yılı dışarıda veya evde canlı geçirmek için iyi bir sebep olacak gibi.


Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )


Aslanlar bu ay ruhsal dünyalarına dikkat etmeli diye başlayım yorumuma. Gerek iş yerinde yaşayacağınız stresli günler olsun gerekse kendinizle ilgili bazı sorunlar sizin sinirlerinizi dayanılmaz noktaya getirebilir. Kısacası hem ruhsal hem fiziksel sağlınızla ilgilenmeniz lazım, olayları gözünüzde büyütmemeli ve bunların bir süre sonra geçeceğini düşünerek sakin davranmanız lazım.


Sanki bir şeyler içten dışa patlayacak gibi, ayın ikinci yarısı bir şeyleri kusacaksınız gibi geliyor bana. Bir yerde rahatlamak için, sorunu açıp onu gözünüzde küçültmek, sorunun üstüne çıkmak için iyi ama ruh dünyanız bunu sağlıklı bir şekilde yapmaya müsait mi?.. Bence sorunlarınızı hep bir elden değil de, parça parça halletmelisiniz. Ve sağlıklı düşünceye kavuşmak için sık sık bulunduğunuz ortamlardan uzaklaşın. Olaylara dıştan bakmak için iyi gelir size.


Yani, bu ay bir hesaplaşma var gibi bir olayla veya bir kişi ile ilgili olarak. Kartların açılmasının zamanı gelmiş gibi. Yoksa patlayacaksınız…


Yeni yılda evdesiniz gibi geliyor bana. Evde içkinin vs dozunu kaçırmayın, geceyi hastanede geçirmek zorunda kalırsınız..


Evde daha çok romantik, sıcak ve mümkünse sevgiliniz veya eşinizle baş başa geçirin.


Aile sorunu sizin de günlük yaşantınızı etkileyecek boyuta gelebilir. Veya kendinizle ilgili bir sağlık veya başka kökenli sorun günlük yaşantınızı bu ay çekilmez noktaya getirir.


Ama gelecek ay şartların, konuşulacak konuların başka olduğunu bilin. Aile veya sağlık sorunu devam etse de, sorunun ne olduğunun açığa çıkacak olması, en azından nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini bilmenizi sağlayacak.


İkili ilişkilerinize gelince, bu sene bir sürü gerekli-gereksiz insan girdi hayatınıza. Bunları bir düzene koymak zaman alacak gibi.


Ay sonlarında yönetim ile veya bir aile büyüğü ile ilgili sorununuzu barışçıl bir sonuca bağlama şansınız var, bunu iyi değerlendirin derim. Zaten bir süre sonra onlar da sizinle ilgilenmeyi bırakıp kendi meselelerine yönelecekler.


Mesleğinde yükselmek isteyen Aslanlar için yeni fırsatlar doğacak yavaş yavaş. Bunun için hazır olun, gelecek planlarınızı yapın ele geçen fırsatları tek tek değerlendirin, ileride geçmişe dönüp baktığınızda iyi ki bunları bunları yapmışım dersiniz, keşke bunları yapsaydım pişmanlıklarının yerine…


Aşk bekleyen Aslanlara gelirsek, sağlam ve sağlıklı, seviyeli bir aşk ilişkisi için ayın ikinci yarısından sonraki zamanı beklesinler derim. Gerçi bazı maddi durumlar ilişkiyi daha ciddi boyuta taşımakta sizi zorlayacak olsa da bir süre sonra, yine de, ilişkide ne istediğinizi, görüştüğünüz partnerinizin sizin için uygun olup olmadığını iyi bilir duruma geleceksiniz.


Evli Aslanlar için de şunu söyleyim, eşleri için sabretmeleri gerekiyor, empatiyi artırmaları gerekiyor. Sıkıntılarla birlik için mücadele hem sıkıntıları daha hafif atlatmanızı sağlar, hem de bir süre sonra onların geçip gittiğini görürsünüz merak etmeyin. Aslanda bulunan Marsın sabırsız enerjisiyle eşinizi veya başkasını olmayacak bir şeye zorlamayın, çatışma yaratmayın derim. Onun yerine dikkatinizi kendinize ve kendi mesleki geleceğiniz için önemli adımlar atmaya verin derim. Kısacası biraz daha sabır…


Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )


Başaklar için dışarı çıkma, dışa açılma zamanı yaklaşırken, bu ayın önemi daha da artıyor.


İşle ilgili ve günlük hayatla ilgili bazı almış olduğunuz kararlar size hayatı daha çekilir kıldı, daha düzenli ve huzurlu yaşamak için işinizle ve kendi bakımınızla, günlük sorumluluklarınızla ilgilenmeyi seçtiniz. Bence de en akıllısını yaptınız. Satürn’ün baskıcı ve Uranüs’ün raydan çıkarıcı asi enerjisi arasından sağ salim çıkmak kolay bir şey değildir, siz de bu yüksek ama gergin, yıkıcı enerjiyi hissetmiş olacaksınız ki, sağduyunuzu kullanarak itidale, sakinlik ve temkine, gerektiğinde alttan almaya yöneldiniz.


Şimdi, bu aydan itibaren koşullar değişiyor. Takınmış olduğunuz tavrın dışına çıkaracak olaylar başlıyor. Satürn ve Uranüs zıt açısının üzerinize düşen vazifesi neyse onu yapmak için son bir koz paylaşma gibi durumlar yaşanacak. Bir süredir ötelediğiniz sorun veya sorumluluk neyse onunla ilgilenme zamanı yaklaşıyor. Kiminiz de sorunlarla yüzleşmek, halletmek ve belli bir özgürlük kazanmak yerine, sorunu tamamen boşlamayı, her şeyi olduğu gibi bırakmayı seçebilir. Hangisi doğru en iyisini siz bilirsiniz. Ama şunu söyleyim, hiç birşey aynı durmaz, yıldızlar ilerlerken… Siz yapmanız gerekenleri yapmazsanız, yıldızlar size öyle veya böyle yaptırırlar. En başta ruhsal dünyanız için lazım olan şeyler var. Dışa açılmak ve biraz nefes olmak isteyeceksiniz, var olan sorunları alttan almak artık sizi sıkacak, fazla gelecek.


31 Aralıkta Yengeçteki At Tutulması ve 15 Ocakta Oğlaktaki Güneş Tutulması bence size iyi gelecek. Size nefes aldıracak alanlar açacaklar, tutulma etkisiyle yaşayacaklarınız. Bir uyanış yaşatacaklar öncelikle. Ve içinizde başlayan, yaşama, mutlu olma, kendi ile ilgilenme arzusu artarak sizi kendiniz için bir şeyler yapmaya sevk edecekler.


Tabii bu kolay olmayacak. Geçen sene ve bu sene yıldızların gazabından en fazla nasibini almış bir burç olarak, ve bazı gergin yıldız pozisyonları yaza kadar devam ederken, işiniz hala kolay görünmüyor.


Ama ben de insanım, gezmek, eğlenmek benim de hakkım, bu kadarı da fazla, dediğinizi duyar gibiyim şimdiden.


Şans yıldızı transit Jüpiter 18 Ocakta Balıka geçiyor, ve Balıkta hızla ilerlemeye başlayacak. Bazı olaylar kontrolden çıkacak gibi, gelecek bahar aylarında bir kaos var gibi, o yüzden hızlı olaylar için şimdiden enerji toplayın derim.


Jüpiter’in Balıka geçmesi, sizi biraz devre dışı bırakacak gibi. Yani, olaylar sizin kontrolünüzde olmayacak. Olayların akışına bırakmak durumunda kalacaksınız kendinizi. Böyle hızlı gergin gelişmelerin yaşanacağı bir zamanda uyanık ve soğuk kanlı olmaya, ve doğru manevra için fırsat ve zamanı dört gözle kollamaya bakın. Ortalık gerginken sakin olmak kolay değil ama güneş tutulması size bu kararlılık, sakinliği verecek gibi. Ondan alacağınız güçle, yani tutulma vesilesiyle yaşanacak olayın ardından bir güç gelecek size ve bu destek olacak. Ve unutmayın gök gürültüsünün ardından hava açacak.. Gelecek netleşecek. Taze bir hava girecek hayatınıza. Umutlarınızı besleyecek gelişmeler olacak, sıkıntılarla uğraşırken.. O yüzden yönünüzü geleceğe çevirin derim.


Kimi Başaklar bu ay ilginç tesadüf eseri önemli kişilerle tanışacak. Bir teklif almanız, bir sorununuza aniden bir çözüm getirip olayı noktalamanız söz konusu olacak gibi. Bu her ne ise, adeta hayatınız için bir tampon görevi yapacak.


Transit Satürn Teraziye geçtiğinden beri hesap kitap işlerini daha net ve sağlıklı düzene koymaya başladınız, bu daha iyi bir şekilde devam edecek. Unutmayın, özellikle bu aydan itibaren maddi konularla ilgili alacağınız akıllı kararlar, eylemler fazla değil bir-iki sene sonra çok değerli olacak. Yapacağınız yatırımlar değerinden fazla büyüyecek gibi görünüyor. Ancak sabırlı ve planlı düşünce şart, ani işlere atılmadan, aniden birinin aklına uymadan yapın. Oturun hesabı-kitabı yapın, ondan sonra adım atın derim. Bu ay yatırım için iyi bir ay, hatırlatayım…


Aşka gelirsek, bekar Başaklar kontrol sizden çıkıyor, hayır diyemeyeceğiniz bir ilişki geliyor… Ve bulunacağınız kaliteli sosyal ortamlarda yaşayacaklarınızla beraber, ruhen başlayan dışa açılma arzusu bu aydan itibaren eyleme dökülüyor. Bu ay yaşayacaklarınız size itici güç olacak.


Başakları sağlık konusunda uyarmak isterim. Hastane ve evde her önünüze gelen ilaçları kullanmayın, temiz ortamlarda kalmaya özen gösterin derim. Bir zehirlenme gibi belirtiler hissettiğinizde de ihmal etmeyin, geçer demeden doktora başvurun.


Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )


Öncelikle evde dikkatli olmanız gereken bir aya girdiğinizi belirteyim. Var olan sorunlar bir anda alevlenebilir, gerginlik hat safhaya çıkabilir. Mümkün mertebe sağduyulu olmanız gereken bir aydasınız.


Bazı Teraziler için evde epeydir olan sorunun birden tırmanması sorunu köklü bir şekilde çözmek için fırsat da verecek. Özellikle parasal kaynaklı sorunları sonuca bağlamak mümkün olacak gibi.


Evde yaşanacaklar, evle ilgili kararlarınız yaşantınızı, beraberinde yaşam tarzınızı ve kişiliğinizi derinden etkileyip değiştirecek olayların başlangıcı olacak gibi. Bir şeylere karşı kararsızlığınız gidiyor, yerini kararlı adımlara bırakıyor. Zaten siz isteseniz de istemeseniz de, olacaklar olacaktır. Dış olaylar, yıldızların etkisiyle sizi köklü kararlara, farklı tavırlara itecektir.


Kadersel bir dönemdesiniz, özellikle Terazinin başlarında doğanlar. Kiminiz için evden uzaklaşma, bireysel, kendinize ait bir yaşantıyı kurma dönemi başlıyor, kiminiz için evdeki değişen şartlarla bireysel yaşantınız değişiyor, kendi sorumluluğunuzu daha fazla üzerinize alıyorsunuz. Yani iyisiyle kötüsüyle kendi işlerinizi, kendi hayatınızı kendiniz yöneteceksiniz. İpleri elinize almaya başlıyorsunuz.


Evde sizi üzecek durum, şapkayı önünüze koyup ciddi ciddi düşünmenize sebep olacak. Kararsız kaldığınız sürece ruh sağlığınız bozulur unutmayın, henüz Satürn tam olarak Teraziye geçmemişken, baharda yeniden Başak burcuna yani sizin ruhsal eviniz olan 12.eve geri dönecekken, ve fiziksel sağlığı ilgilendiren 6.evde Balıkta transit Uranüs varken, ve 18 Ocakta Balıka gececek şans yıldızı Jupiter de 6.eve girip bir süre sonra Uranüsle birleşecekken… Bunların hepsi ruhsal ve fiziksel sağlıkla ilgilenmek gerektiğini söylüyor. Kimi Teraziler için de bu yıldızlar işte gelişen ani olaylarla günlük yaşantı akışının değişeceğine işaret ediyor. Aniden iş yeri değişikliği olabilir, ama önceden akıllıca düşünmezseniz, bu değişiklik size sıkıntı verebilir. Huzurunuz bozulabilir. İyi karar verin derim. Dereyi görmeden paçayı sıvamayın iş konusunda..


Kimi Terazilerin evle veya evde yaşanacak bazı gelişmelerle eline önemli miktarda para geçmesi söz konusu olacak. Kiminize bir miras düşecek, kiminiz beklenmedik yerden toplu para alacaksınız.


Bir amacınızı gerçekleştirmede dostlarınızın somut desteğini alacaksınız. Dostlarınız, yakınlarınız sizi daha atak olmaya sevk edecekler. Bu arada karşınıza dost çevreden çıkacak bir kişi ile başlayacak güzel arkadaşlık aşka dönüşebilir. Kiminiz de bir arkadaştan beklenmedik bir duygusal çıkışla şaşırabilirsiniz. Bu tür durumlar bir süre sonra kıskançlıklar doğurabilir.


Teraziler bu ay boyunca karşı cins çekimlerine maruz kalacak, hatta birilerine karşı sessiz kalamayacaksınız gibi. Ama ilişkilerle ilgili doğru kararları vermek için bahar aylarını bekleyin, yaşayın görün derim. Kişilerin gerçek niyetini anlamak için bir zaman gerekli çünkü. İlişkisi olan Terazilerin ay sonlarında ilişkilerini bir düzene, net bir sonuca bağlamaları mümkün olacak. Ay sonlarında yaşanacaklar sizi bazı önemli mutlu gelişmelere taşıyacak gibi.


Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )


Transit Satürn’ün Teraziye ve sizin ruhsal eviniz olan 12.eve geçmesiyle şimdiden bir ruhsal inzivaya çekilmişsiniz ama size rahat yok, tabii canlı enerjinizle siz de o kadar fazla inzivayı istemezsiniz, biraz dinlenmeye ihtiyacınız olsa da.


Bu ay kimi Akrepler yola gidecek gibi. Kiminiz de bulunduğunuz yerde bir kısa gezi yapacaksınız ama yılbaşı sanki huzurunuzu kaçıracak. Yani bir yerde mutlu olacaksınız ama huzurunuzu kaçıracak şeyler duyacaksınız öte yandan. Size henüz rahat yok anlayacağınız..


Bu huzur kaçırıcı şey kısa yoldan, kardeşlerden veya bir işinizle ilgili görüşmeden gelebilir. Bir tarafıyla iyi ve sevindirici iken diğer tarafıyla biraz rahatsız edici bir gelişme olacak gibi.


Aslanda uzun süre kalacak olan Marsın etkisi otorite ile aranızı açabilir, arada gerginlik doğurabilir, bence olayları büyütmeyin, yakın zamanda, 18 Ocakta şans gezegeni Jüpiter’in Kovadan ayrılıp Balıka geçmesiyle ferahlayacaksınız, ve hızla bazı sürprizli fırsatlar yakalayacaksınız. Bu fırsatlar hem sizi mutlu edecek, dışa açacak, daha sosyal yaşayacaksınız ve daha önde olmayı, dikkatleri üzerinize çekmeyi başaracaksınız, hem de tam gönlünüze göre fırsatlar ele geçirip onları değerlendirerek sosyal hayatınızı zenginleştirebileceksiniz. Ama tabii gerginliklerden uzak durmak kaydıyla.. Kendinizi mutlu eden şeylere verin, gergin alanlara mesafeli durun, o zaman şanslı enerjileri kendinize çekersiniz.


Bu sene genel olarak bence en şanslı burçlardan biri sizsiniz. Sene sonuna yaklaştığınızda bu dediğime hak vereceksiniz…


Evlilik düşünen Akrepler ya gelecek ay ya da sonbaharı beklerse rüya gibi bir düğünle evlenebilecekler.


Yıldızlar sizi biraz hırs, kariyer vs gibi şeylerden uzaklaştırıp kendi mutluluğunuzu inşa etmeye sevk ediyor. Gerçekten hayatınızın en mutlu özel anlarını yaşama şansınız var.


Yeni yılda parasal anlamda bir sevinç olacak gibi. Bir piyango alsanız iyi edersiniz..


Aşka gelirsek, ilişkisi olanlar bir teklifle hatta sürpriz bir hediye ile sevinecekler. Bu sevindirici gelişme ile artık hayat rotanız değişiyor, dikkatinizi başka şeylere vermeye başlıyorsunuz.


Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )


Ekimde Aslan burcuna giren ve uzun süre burada kalacak olan Mars gezegeni 9.evinizden sizi harekete geçiriyor. Sosyal hayatınıza renk katmak, hatta hiç hesapta olmayan maceralı seyahatlere çıkmanız için sizi kışkırtıyor adeta.


Yollar, yoldan gelen, gidenler, sizin gitmeleriniz derken, uzaklar sizi epey bir süre meşgul edecek gibi görünüyor. Zaten epeydir böyle canlandırıcı bir enerjiye ihtiyacınız da vardı. Kafanızı sorunlara takmadan, şimdi ne yapmalı, hayata hareket katmak içinleri düşünmek keyfinizi artıracak.


Bu arada Mars sizin mücadele gücünüzü de kamçılıyor, açıkcası tam sizlik bir enerjiyle doluyorsunuz. Gözü uzak hedeflerde, kendine güveni yüksek, başarma, hedeflerine ulaşma hevesi ile harekete geçmiş durumdasınız. Olmayanları, sorunları uzatmamak, kestirip atmak, anda kalıp anın tadını çıkarmak ruhunuza da iyi gelecek. Zaten bir süre sonra yeniden bazı gergin enerjilere maruz kalacağınızdan dolayı, önceden böyle bir pozitif enerjiyle yıkanmak, kendinize güveninizi yeniden kazanmak, cesaretinizi kamçılamak size iyi gelecek.


Bu sene parasal kaynakları genişletmek adına ilginç fikirler geliştirdiniz, kimisini de eyleme döktünüz. Biliyorum tam içinize sinen sonuçları almış değilsiniz. Ama unutmayın, bu yaptıklarınız aslında bir geleceğe yatırım idi, yani kısa vadeli getiriler tam tatmin edici olmasa da, dert değil, zaten daha uzak hedeflerde gözünüz, yıldızlar sizi uzak ve daha büyük hedeflere davet ediyor çünkü. Kısacası yaptıklarınız bugüne pek yaramasa da geleceğe, hem de yakın geleceğe yarayacaktır. İçinizdeki eylem gücünü, cesareti tam kullanabileceğiniz büyük gelişmelere yaklaşıyorsunuz ama daha değil.. Sabır ve kararlılıkla ve yenilikçi ve esnek tavırla geleceğe yatırım değerinde işlerinize devam edin, ta ki büyük fırsatlar size gelene kadar. Merakınızı gidermek için söyleyim kısaca, gelecek sene!. Gelecek sene çok şey değişecek, haberiniz olsun şimdiden..


Gelelim bu ayın diğer olaylarına, bu ay Yengeçteki Ay Tutulması ve Oğlaktaki Güneş Tutulması sizin para ve yatırım işlerinizi etkileyecek gibi. Para hesaplarınız biraz şaşabilir, ani gelişmeler parasal hesaplarınızı kontrol dışı bırakabilir. Ama ay sonunda toparlanma başlar..


Dost görünen kişilere veya yaşça veya kariyerce büyük yakınlarınıza borç vs vermeye kalkmayın derim bu ay. Parada beklenmedik bir hayal kırıklığı olabilir. Bir dostun veya bir yakının çıkarcı veya bencil bir tavrı sizi şaşırtıp kızdırabilir.


Yaylar da piyango ile şanslarını bir denesin derim, bireysel yıldızları da destekliyorsa havadan bir para şansı var gibi görünüyor.


Bu ay ailede para işleri epey konuşulacak gibi görünüyor.


Aşk bekleyen Yaylar şayet gecen ay yakalayamadıysanız bu ay pek olası görünmüyor. Evli Yaylar bir sürprizle sevinebilir. Geçen ay aşkı yakalayan Yaylar sanki yaşam tarzına uymayan, kafaca uyuşmayan bir ilişki olduğu çıkacak, bir süre sonra da yeni arayışa yönelecek gibisiniz. Zaten bu ara ciddi bir ilişkiye de zihnen hazır değilsiniz, daha çok macera, gezme, seyahat peşindesiniz.


Bu arada ay sonu gibi, hızlı bir evlilik kararı verecek hızlı Yaylar çıkacak aranızdan ancak bu evlilik nasıl gelişir soru işareti? Umarım bireysel yıldız haritanız bu ilişkiyi uzun süreli kılar niteliktedir.


Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )


Oğlaklar bir dolu olaylı ve gergin anlara hazır olun derim. Bir taraftan geçmiş doğru atılımlarınızın maddi meyvelerini alacağınız, parasal getirilerle mutlu olacağınız, diğer taraftan işte geçmiş hatalarınızın veya şansızlıkların artık çekilmez bir noktaya geleceğine şahit olacağınız bir ay olmaya aday.


Bu ay yıldızlar sizin üzerinizden epey oyunlar oynayacak gibi, kaderin cilvesi denecek türden olaylar. Önce, 31 Aralıkta zıt burcunuz Yengeçte bir Ay Tutulması, sonra 15 Ocakta burcunuzda gerçekleşecek olan tam Güneş Tutulması, ayrıca sizin burçta geri pozisyona girmiş olan ve 15 Ocakta düz pozisyona geçecek olan Merkür sizi hayli hareketli ve bir o kadar da geleceği ilgilendiren önemli günlere sevk edecek. Ayrıca sizin burçta bu ay inanılmaz bir yıldız birikimi var ay boyunca.


Çok önemli başlangıçlara adım atacaksınız, belki bu biraz dış etkenler sonucu olacak, sizin kontrolünüz dışında olacak ama olaylar sizi aktif davranmaya, inisiyatifi ele almaya zorlayacak.


Bazı konularda şartları hiç zorlamayın derim! Hiç iyi sonuç vermezler. Gerilimi artırmak, patlamaya hazır yanardağı patlatmak olur ki, bunun ne size ne de başkalarına bir faydası olmaz. Ama olaylar da patlak verecek gibi görünüyor, işiniz zor. Çıban patlayacak, bu durumda yapmanız gereken şey barışçıl davranmaya çalışmak olmalı sanırım. Çıbanı kanatmak değil, üzerine merhem sürmek gibi…


Epeydir sizi huzursuz eden koşullar açığa çıkmış, hatta raydan çıkmak üzere. Yönetim konumundakilerle, önemli kişilerle veya varsa ortaklarınızla ve aile büyükleriyle büyük bir çatışmanın eşiğine gelebilirsiniz, yolların ayrılacağına işaretler var.. Olaylar kontrolünüz dışında olsa da, inisiyatif sizde. İyi bir lider, yönetici olduğunuzu kanıtlamak için tam zamanı..


Sorunlu giden ilişkiler gergin ipin üzerinde adeta, koptu kopacak. Gererseniz kopar, hiç kaçarı yok. O yüzden sağduyulu olun ve sizin için öncelik teşkil eden şeyleri saptayın, ve tavrınızı ona göre belirleyin derim. Gergin olayların ardından ay sonunda sakinleşip masaya oturacak ve hesapları yapacaksınız. İşinizle ilgili bazı önemli şeyleri netleştireceksiniz. Para hesabınızı düzene koyacaksınız, ve gelecek için bazı ekonomik kararlar alacaksınız. Bunlar son derece sağlıklı kararlar olacak gibi.


Her şerde vardır bir hayır misali, gergin durumlar sizin önceliklerinizi daha net anlamanızı sağlayacak ve hayatınızda sizin için anlam taşıyan şeylerin kıymetini anlayıp kabul edeceksiniz.


Kimi Oğlaklar yükselmek, sağlam kariyer için ayağına bağ olan şeylerden kurtulmak isteyecek ve bunun için somut adımlar atacaklar bu ay.


Bir yol ayrımındasınız, bu aydan itibaren somut olarak yaşanacaklar sizi başka bir yola sevk edecek. O yüzden bu ay yaşayacaklarınıza sıradan olaylar olarak bakmayın derim. Gerginlik ve şartları zorlamak size kayıplar verir, sağduyulu ve sakin davranmanız gerekir, sağlıklı anlamak için olan biteni ve ona göre kararlarınızı sağlıklı oluşturmak için.


Sağlığınız böyle bir dönemde hassaslaşabilir. Hatta sağlığınızla ilgili bir sorun sizi ciddi kararlara sevk edebilir. Kendinizle ilgilenmeniz gerekebilir.


Terazide bulunan Satürn size negatif enerjiler göndermekle birlikte, öte yandan haritanızın en tepesinde, zirvede yani. Kiminiz zirveye çıkmanın sıkıntılarını yaşayıp onlarla baş etme mücadelesine girecek. Rakipleriniz olacak, kıskananlarınız olacak. Ama siz de güçlüsünüz..


Bu ay tüm Oğlakları uyarmak isterim, gergin ve öfkeli olmayın, bu şekilde araba vs kullanmayın. Gergin enerjiler geçene kadar sakin ve soğuk kanlı olun derim. bazı Oğlakların sosyal olaylar içinde bulması mümkün, patlamalara vs karşı uyanık olun derim. Olaylı mekanlardan uzak durun. Ay sonunda hava yumuşamaya başlayacak, sabırlı olun her zamankinden fazla..


Aşka gelirsek, biraz beklemeniz gerekir. Çünkü zaten aşkı yaşayacak durumda değilsiniz bu ay, kendinizle, önemli olaylarla ilgilenmek gereken bir zamandasınız.


Tutulmalar civarında sakin ve uyanık, temkinli olun derim..


Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )


Ayın ilk yarısı başka ikinci yarısı bambaşka olaylar var gibi. Ama bunlar keskin olaylar, görünür ve somut..


12. ev yani ruhsal dünyanız, veya gizli olaylar evinizde Oğlak burcunda önemli bir yıldız birikmesi var bu ay. Gene arkanızdan bazı dolaplar dönecek gibi, ama kimse bu kişi ya da kişiler kendi tuzaklarına düşecekler.


Şu an kulağınıza gelmeyen, ya da henüz tam oluşmamış bazı şeyler var, sizi de içten içe düşündürüyor, belki de seziyorsunuz. Bu gibi şeyler ayın ikinci yarısı açığa çıkmaya başlayacak, tam görünür olması gelecek ayı bulur ama önemli ipuçları elde edeceksiniz bu ay.


Gizli bir sorun patlak verecek gibi. Bu bir sağlık sorunu da olabilir, başkasıyla ilgili bir sorun da. Sizi meşgul edecek ay sonuna kadar.


Ayın başlarında uzaklardan can sıkıcı ve belki biraz şoke edecek haberler alacaksınız, ve ay sonunda bununla ilgili olarak güç sizin elinize geçecek ve istediğinizi, hakkınızı alacaksınız gibi. Kısacası uzaklardan sizi direkt veya dolaylı etkileyecek gergin, sıkıntılı bir gelişme size ay sonunda olumlu gelişme getirecek. İlginç bir aydasınız, çözmek zor…


Ay sonu ile ayın başı çok farklı.. Ayın başlarında gergin ruh hali yaratacak şeyler sizi hırslandıracak, ne zamandır yapmak istediğiniz bir şeyleri yapmaya sevk edecek. Ve daha dik durmaya, daha kararlı durmaya başlayacaksınız, dikkatleri üzerinize çekmek isteyecek, iddialı tavır alacaksınız, bunu da başaracaksınız.


Kimi Kovalar da ayın başlarında yüreğini hoplatacak, birden üzüntü verecek gelişmenin ardından sevindirici gelişmelerle rahatlayacaklar. Önce üzülüp sonra sevinecekler, ferahlayacaklar. Bu olay birinin sağlığı ile ilgili bir sorun olabilir, veya gizli dönen bir dolabı ortaya koyup ardından kendiniz için olumlu bir kararla, bu sorundan sıyrılmak şeklinde olabilir. Yani, birilerine iyi bir ders verecek gibisiniz.


Ayın sonlarında farklı ve olumlu bir enerjiyle dolacaksınız, güzel olmak, dikkatleri çekmek isteyeceksiniz ve karşınıza çıkacak kişileri etkilemek isteyeceksiniz. Ama bu arada ava giderken avlanma durumu olabilir.. Zaten siz de kendinizi birine kaptırmak isteği içinde olacaksınız, ne kadar süreceği önemli değil diyerek bir cesaretle adım atabilirsiniz ama ben şunu söyleyim, kısa sürecek bir macera gibi başlayan bir ilişki ciddi bir ilişkiye dönebilir. Sürprize hazır olun derim…


Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )


Balıklar bu ay iş arkadaşlarıyla ilişkilerinde, grup ilişkilerinde dikkatli olması gereken bir aydalar. Birinin ciddi bir darbesini her an yiyebilirler. Kimi Balıklar da hiç olmayacak, ya da beklenmedik birinden bir duygusal çıkışla şaşıracaklar, sevinseler mi tuhaf mı görseler bilemeyecekler..


Uzun zamandır bekleyip de bulamadığız bazı fırsatlar sürpriz bir şekilde önünüze gelecek. Bazı yakınlarınızla bu ay yapacağınız görüşmeler sizde önemli uyanışlar yaratacak. Somut ve net öneriler, fikirler kafanızda yer edecek ve adeta geleceğinizin rotasını, yol haritasını belirleyecek. Ayrıca işe yaramayan düşünceleri de bırakmanın zamanının geldiğini anlayacaksınız.


Kiminiz de yakınlarınızla ciddi bir tartışmaya girebilirsiniz hatta bu bir kavgaya bile dönüşebilir ama kim haklı kim haksız orası meçhul.. Sanki bir hak arama davasından ziyade bir kusma yaşanacak gibi. Canınızı sıkacak sözler duysanız da kulak verin diyeceğim, bu sözlerin ileride haklı çıktığını göreceksiniz gibi geliyor bana.. Belki de bu sözler öfkeyle sizin ağzınızdan çıkacak ama kulak vermezseniz, bedeli ödenecek gibi ileride.


Yani sözle ortaya konan bir sorun gelip sizi bulacak, yıldızlar size gerginlik vermeye başlamadan önce, sağduyulu olup önlemlerini alsanız iyi olur. Hesapsız veya duygusal davranmak zamanı değil..


18 Ocakta burcunuza geçecek olan şans yıldızı Jüpiter’le yeni bir döneme gireceksiniz, yeni ve verimli, açılımlı bir dönem başlıyor..


Geçen sene içinizde, ruhunuzda kopan fırtınalar, umutlar, ilhamlar hayat bulmaya başlayacak. Çevreniz genişleyecek, kendinize güveniniz yükselmeye başlayacak ve hayattan bir şeyleri korkmadan isteyeceksiniz ama acele etmeyin, hızlı olun ama acele etmeyin.. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır…


Bu arada grup ortamında veya iş arkadaşları arasında pervasızca laflar etmeyin, birileri lafınızı bir yerlere taşıyabilir.


Parasal olarak kendinizi sağlama almanın rahatlığını duyacaksınız ay sonlarında. Başta panik yapacaksınız ama beklentilerinizin gerçekleşmesi ve gizli destekleriniz sizi rahatlatacak.


Bu ay aşk arayanlara gizli veya hissettirmeden gelen bir aşk görünüyor. İçinizde ciddi bir aşk doğacağa benziyor.. Sanki, bu sefer başka diyeceğiniz bir aşk bu..

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..