Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 oğlak burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2010 oğlak burcu yıllık yıldız yorumu
 

Bir Oğlak Dahisi-Fazıl Say (Oğlaklar öncüdür, sözüne güzel bir örnek)


Oğlaklar zorlu ve önemli bir seneye hazırlansınlar.

Gelecekle ilgili planlarınızı, özellikle işle, kariyerle ilgili planlarınızı Nisana kadar gözden geçirin, eksiklerinizi tamamlayın, hedefinizi asla küçültmeyin, amacınızın arkasında kararlı durun, ve gerçekçi olun.

Nisan-Temmuz arası planlarınızı uygulayın, hayata geçirin. Ve Temmuz-Kasım arası genelde beklemede kalın, yavaş yavaş gidin ve uygulamalarınızı gözleyin.

Temmuzdan sonra, değişen yıldız pozisyonları sizin hayata geçirilen planlarınızın önemli bir testten geçirileceğine işaret ediyor. Yani, bir sınavdan geçeceksiniz.

Temmuza kadar yıldızlar genelde sizden yana, ama Temmuz sonrası değil. O yüzden bazı şeyler aksi giderse dert etmeyin, yüksek beklentilerinizi yeniden gözden geçirin, hedefi küçültün demiyorum, beklentileri gerçekçi boyuta çekin. Bu sizi daha hırslı yapar, ve olayları daha net bir kafa ile idare etmenizi sağlar.

Bu sene Oğlaklara önemli bir başarı görüyorum, en azından önemli bir başarının ilk sonuçlarını alacaksınız ama dediğim gibi, yılın ikinci yarısı iş şansa değil size düşüyor. Gene zoru başarmak düşüyor kısmetinize.

Yine de, tamamen şanstan uzak değilsiniz, belki de en büyük şansınız planlarınızla, amacınızla ilgili pozitif düşünceler içinde olmanızdır. Bu sene genelde pozitif bir düşünce içinde kalmayı başaracaksınız, Balık burcundaki şans yıldızı Jüpiter ve değişim yıldızı Uranüs sizi 3. eviniz üzerinden pozitif etkileyerek, orijinal düşünme becerinizi arttıracak, esnek bir düşünce yapısı ile, gelebilecek krizlere akılcı ve hızlı çözümler bulabileceksiniz. Belki bir yerden beklentiniz olmaz iken, tam da moralinizi bozmak üzere iken, başka sürpriz bir yerden gelecek bir fırsat ile yeniden hevesle işlerinize girişeceksiniz.

Ve ne yapıp edip tepede kalmanın, istediğiniz kariyeri sağlamlaştırmanın yolunu bulacaksınız.

Kimi Oğlaklar da, sanki emeklilik planı kuruyor gibi. Onun için kolları sıvayacaklar.

Sevgili Oğlaklar sert yıldızların mesajlarını en iyi okuyan, anlayan sizsinizdir. Hayatın özünü en baştan, ta çocukluktan anlama olgunluğunu gösterme becerisi vardır sizde. Hayatı çok çabuk kavrarsınız.

Sert yıldızların mesajı:

“Astrolojinin çok önemli bir kuralı vardır: sert ve ağır gezegenler etkisi altında iken, hayatınız bir kaos halinde ise, kendinizi duvara toslamış gibi hissederseniz, ve mutsuzsanız, yanlış yoldasınız demektir! Yanlış yolda yürüyorsunuzdur. Bir yolda giderken duvara çarpmak, çıkmaz bir yola sapmak demektir. Farkına varın, ve yolunuzu değiştirin, der yıldızlar. Veya yolda yürüyüş tarzınızı…

Sert ve ağır gezegenlerin dersleri ağırdır, ama dinleyen cici öğrencilere ödülü çok büyüktür. Hem de tatlı açılı yıldızların verdiği şans ve başarıdan daha büyüğünü verirler.”

Bu astrolojik analizi Yay burcu için yazmıştım, sizin için de not düşeyim dedim. Her ne kadar sizin bu tür nasihatlere ihtiyacınız olmasa da..

Yaz aylarında, özellikle Temmuz-Ekim arasında gökyüzünde hayli sert açılar olacak ve sizi de gerek direkt gerekse dolaylı etkileyecektir. Sert açılar öncü burçlarda oluşacak, sert açı yapacak gezegenlerden biri de halen burcunuzda bulanan Plüton’dur.

Plüton evrim, dönüşüm yıldızıdır, olayları yavaş ilerletir ve bir an gelir, pat diye bir değişim olur, ve hayatımızın yönü geriye dönmemecesine değişir. Plüton sizin kendi kurduğunuz hayat, çevre ve özellikle de kişiliğiniz üzerinde yer yer baskılar yaparak, hayatınızı yenilemenizi istiyor.

Bu dönüşümü Oğlak burcunun başlarında doğanlar ilk elden yaşamaktadırlar. Plüton etkisinde iken, esnek olmak gerek, yeniliğe açık olmak gerek ve çevrenizde, hayatınızda ve kendinizde olup bitenlere karşı zihnen ve kalben açık olup iyi tahlil etmek gerek.

Plüton kişiyi yeni bir düzene doğru sevk ederken, bazı şeyler elinizden kayıp gitmeye başlar. Yeniye yer açmak için eskilerden vazgeçmek gerekir. O yüzden, bir şeyler elinizden gidiyorsa, durun ve düşünün, gitmesi gereken bir şey ise, bırakın gitsin, izin verin ki, yeni girebilsin hayatınıza. Üzülmeyin, yeni eskisinden daha iyi olacaktır.

Bu giden eski dediğim şey ne olabilir?

İşiniz, oturduğunuz kent, yaşadığınız mekan, bazı arkadaşlarınız, bazı huylarınız vs.

Bu sene kariyer alanında bulunan Satürn gezegeni, kariyer için son derece önemli bir zamanda olduğunuzu gösteriyor. Kiminiz bir sınavla kazandığı veya kazanacağı bir terfi, kiminiz işte gerçekleşen köklü bir sistem değişikliği nedeniyle, kariyerinizi yeniden tanımlamak durumunda kalacaksınız. Bir devlet işinde çalışanlara kariyerini yükseltip başka bir kuruma veya aynı kurumda başka bir statüye geçme durumu var veya kapıda, iş sahibi olan Oğlaklar da, işte bazı köklü projeleri hayata geçirme aşamasında.

Hesaplar iyi yapılmalı, dikkatli gidilmeli. Bu takdirde, Satürn Temmuz sonunda Teraziye geçince, yeni projelerinizin veya kariyerinizin sağlamlığı ve sürdürülebilirliğini test etmeye başlayacaksınız. Başarınız işinizdeki kalıcılığınızı belirleyecektir. Tabii, yeni bir şeyleri denemenin veya yeni bir kariyere adım atmanın acemiliklerini yaşayacaksınız haliyle. Bazı zamanlar sizi bazı kişiler veya olaylar zor duruma sokacaktır, bu olaylar ile mücadele etmeniz hem tecrübenizi artıracaktır hem de işteki kalıcılığınızı garanti edecektir. Zor olacak ama başaracaksınız.

Kimi Oğlaklar bu sene çok önemli başarılara imza atacaklar. Bu bakımdan çok özel bir yıl olacak onlar için.

Yazdan itibaren, özellikle gelecek sene belirecek bazı yeni durumların sebebi de kariyerde olacak veya olan değişiklikler olsa gerek. Yani, elde edeceğiniz mesleki kazanım sizi bir ikileme sokacak, belki ikamet değişimi gerekecek, beraberinde çevre değişimi olacak. Aile yapısı da değişecek, yaşantı biçimi, evdeki düzen, günlük rutin değişecek. Şimdilik bu ileriki mesele gibi görünse de, Oğlak burcunun başındakiler böyle bir değişime daha erken maruz kalacak gibi.

Aile büyükleri ve işteki otorite ile ilişki tarzınız değişiyor. Nerden bakarsam bakayım, hayatınızın bir çok alanında kimi yavaş kimi hızlı bir değişim ve ardından dönüşüm görüyorum. Eski davranış alışkanlıklarını bir kenara koymanız gerekecek, en azından bunu yavaş yavaş yapmayı deneyin, aksi taktirde bir sorun patlak verir, ve ipleri koparır. Olmayacak şey olur. O yüzden esnekliği sene boyunca elden bırakmayın derim.

Oğlaklar çok önceden yaptıkları güzel çalışmaların meyvelerini toplayacak bu sene. Bu gelişme bu senenin iyi yanlarından biri.

Alacaklarınız varsa, bir mahkemelik durum veya beklemede olan bir yatırım durumu varsa, bunların bu sene sonuçlanacağını ve size yüklü bir meblağ geleceğini söyleyebilirim. Yasal işleriniz yaz aylarında sonuca varır gibi geliyor. Kimi Oğlakların miras davası varsa, ki yıldızlar buna da işaret etmekte, bu biraz uzun sürecek ama yaz deyince, sonuca bağlanacak gibi. Şu an belirsiz ve olmayacakmış gibi görünüyor ama Haziran 7’de Mars Başak burcuna geçince, işler hızlanacak ve sonuca gidecek.

Sağlık konusu bu sene önem kazanabilir. Oğlaklar, bir kontrolden geçseniz iyi olur derim. Öncelikle mikrobik rahatsızlıklara karşı önleminizi alın derim. Kalp sorunu olan ve olmayanları da uyarmak isterim; bir kalp muayenesinden geçmelisiniz, diyorum çünkü Aslanda bulunan Mars sizin 8. eviniz üzerinde iken, ani kalp veya damar rahatsızlığı verebilir.

Satürn Temmuz 21’de Teraziye geçince, yine sağlığınız hassaslaşabilir, aşırı çalışma ve stres her zamankinden fazla sağlığınızı tehdit edebilir. Haziran-Kasım arası özellikle, düşme, küçük kazalara karşı dikkatli olun derim. Sizi bir süre işten alıkoyabilecek rahatsızlık veya kazalar çıkabilir. Önlem almak sorunu bertaraf etmek demektir. Yıldızlar uyarır başta, bize de onları dinlemek düşer.

Oğlaklar için yılın en verimli ayı, Kasım-Aralık olsa gerek. Çabalarınızın karşılığını almak sizi memnun edecek, yorulacaksınız, ama sizi mutlu edecek gelişmelerle ne kadar doğru kararlar verdiğinizi, ve doğru amaçlar için çabaladığınızı görüp kendinizle gurur duyacaksınız.

Bu dönem kardeş ve yakınlarınızla paylaşacağınız mutluluklar var.

Bu aynı dönem kariyer alanınızda ne derece doğru adımlar attığınızı da görebileceksiniz, mesleğinizde durduğunuz yeri iyisi-kötüsüyle görecek, son bir tahlilden geçireceksiniz ve yolunuza devam edeceksiniz. İşte göstereceğiniz çabalarınızın da bu dönemde taktirlerini, ödüllerini toplayacaksınız.

Nisan-Temmuz arası da çok verimli ve başarılı geçecek bir dönem ancak çok da gerilimli bir zaman olacak. Yer yer öfkenize hakim olamayabileceksiniz. Yıldızların gergin olduğunu bilin o dönem ve gerginliğin bir süre sonra geçeceğini hatırlayın ve pişman olacağınız şeyler yapmayın derim. Sorunlarınıza yeni çözüm yöntemleri geliştirin. Ve yakınlarınızla açık iletişim kurun, paylaşımcı olun, şefkatli olun, o zaman gergin dönemi sevgi birlikteliği içinde güçlü bir şekilde aşarsınız. Ayrıca bu olgun tavrınızla da yakınlarınızın desteğini daha fazla kazanırsınız.

Geçen sene daha çok para ile, maddi kaynakları genişletme ile meşgul oldunuz. Bu sene çevrenizi genişletme, yakınlarınızla daha sık ilişkiler kurma, iş ve gezme vesilesiyle seyahatler gündemde olacak gibi.

Belki işi genişletme dolayısıyla çok yol yapabileceksiniz. Öte yandan, bu sene gezi amaçlı seyahatler de yapmak isteyeceksiniz. Gezmek isteyeceksiniz, aynı mekanda kalmak sizi sıkacak. Daha aktif, canlı olmak isteyeceksiniz. Hazirandan itibaren, yerinizde duramayacaksınız gibi.

Leyleği havada görme senesi. Bol bol gezeceksiniz.

Yakınlarınızla ilgili güzel gelişmeler de sizi mutlu edecek ayrıca, sürpriz gelişmeler var sene boyunca. Sürpriz haberler var.

Aşk cephesine bakacak olursak…

Kalbi boş Oğlaklar aşk vesilesiyle seyahatler yapacak gibi görünüyor. Ayrıca size sürpriz ziyaretler olacak gibi. Yollar, iletişim araçları bol bol kullanılacak sene boyunca.

Anlamlı ve sürpriz bir aşk için en uygun dönemlere bakacak olursak; Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ekim, Kasım ve Aralık. Yani, yılın birçok ayında aşk için şanslı enerjiler var. Özellikle Mart, Mayıs, Haziran, Aralık ayları uygun gibi. Bireysel haritanız da uygun ise, bu sene aklınızı biri gerçek anlamada çelecek gibi görünüyor.

Kafanıza göre bir aşk olacak ve sizi bazı konularda yenileyecek, hayata daha farklı bir pencereden bakmayı öğretecek, ve bilincinizi derinden etkileyecek. Bu ilişkiyle değişmeye başlayacaksınız. Eskiden beğendiğiniz tipler artık sizi çekmeyecek, daha farklı beğeni ölçütleriniz olacak bundan böyle.

Kimi Oğlaklar için ise, bir ilişki onlar için bir sığınak olacak adeta. Sorunlarıyla başa çıkmak için, adeta güç ve enerji verecek bir ilişki olacak.

Tüm Oğlaklar bu sene ilişkiler vesilesiyle yepyeni tecrübeler edinecekler, düşüncenizi başta sarsacak ama sizi farklı ve daha geniş düşünmeye sevk edecek, bu da bir süre sonra hoşunuza gidecek. Yeni şeyler öğrenmek, ilerlemek, ilişkide yeni tecrübeler sizi hem daha tecrübeli hem daha bilinçli yapacak. Karşı tarafı anlamayı öğreneceksiniz, onun gözüyle dünyaya bakmayı, yani, bir rakip değil, farklı ama yan yana olmayı öğreneceksiniz.

Bireysel haritası uygun olanlara evlilik olasılığı çok yüksek görünüyor. zor ama isteyeceğiniz bir evlilik olacak. Bunun için mücadele etmeyi göze alacaksınız, çünkü değer bulacaksınız.

Evli Oğlaklar için ise, bu sene daha fazla empati kurmayı öğrenme yılı olacak. Eşleriyle veya eşin ailesiyle sorunu olanlar, bu sene çıkabilecek krizlere karşı dikkatli olsunlar derim çünkü eski tavırlarla ilişkiler yürümez. Geçmişte olan bir hata, ister siz yapmış olun isterse karşı taraf, tekrar edilirse, ipleri koparma noktasında gerginliklere yol açar. Yani, korktuğunuz başınıza gelebilir, bir anda kendinizi yalnız bulursunuz. Bunu istemiyorsanız, evliliğinize her zamankinden fazla önem verin derim.

Haziran-Temmuz arası tartışmaya veya küçük kazalara karşı dikkatli olun derim. Öfkeli tutumdan uzak durun derim. Bu dönem yollar hem eğlenceli hem gergin olacak. Dikkati elden bırakmazsanız sorun çıkmaz.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..