Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2010 Temmuz ayı burç yorumları

Semavii’den 2010 Temmuz ayı burç yorumları
 

Yengeç Burcu


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)

Bu ay gecikmeli gönderiyorum aylık burç yorumlarını tatil dolayısıyla. Ama sitemde düzenli olarak aylık burçları ve diğer yazılarımı takip edebilirsiniz. http://www.yildizfalim.com/ sitemin adresi.

Yoruma geçmeden önce, bu ayın önemli yıldız hareketlerini vereyim.

Başta Başakların gözü aydın diyorum, Satürn’den kurtuluyorsunuz... 2 Eylül 2007’den beri Başak burcunda dolaşan transit Satürn gezegeni 21 Temmuzda ayrılıp Terazi burcuna yerleşecek ve yaklaşık 2.5 sene bu burçta kalacak.

Temmuz ayrıca bir Güneş Tutulmasına sahne olacak; 11 Temmuzda Yengeçin 19, 34 derecesinde gerçekleşecek. Bu tutulma Yengeçin ortalarında doğanlar, Yükseleni Yengeç olanlar ve Yengeç ve diğer “öncü” burçların – Oğlak, Terazi ve Koç – 17-22 derecesi arasında önemli yıldızları olanlar etkilenecek ve belki de bir olayın sonlanması, geri sayımı yaşanacak.

Bu ay bana göre en önemli yıldız pozisyonu, 29 Temmuzda Başaktan Teraziye geçecek olan transit Marsın Teraziye yeni yerleşen transit Satürn ile kavuşum yapması ve tam zıttında Koçta transit Uranüs ve Jüpiter’in olması ve bu dört yıldızın birbiriyle gergin açı oluşturmalarıdır. Bu “savaş” çıkaran bir açıdır; çok gerginlik yaratır, gerginlik yaratan olayların kaşınması, “yaraları” patlatır. Herkesi uyarmak isterim; insanların sabrı sınanmasın.

29 Temmuzda oluşacak ve yaklaşık 10 Ağustosa kadar etkili olacak bu açı, Meclise uzun mesai yaptıracak ve Mecliste kavga çıkaracak gibi. Haydi hayırlısı.

Doğal afetler için de iyi bir açı değil, bu zaman aralığında yola çıkacaklar dikkatli olsun derim.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay enerjinizi iyi toplayın, çünkü belli başlı önemli olaylarla mücadele etmek için lazım olacak.

Epeydir için için, kimi zaman azalarak kimi zaman artarak gündemi ara ara meşgul eden bazı önemli meseleler adeta gündeminize oturacak. Meseleler açık konuşulmaya, sıkıntılar açık açık ifade edilmeye, çözülmezse, beklentileriniz gerçekleşmezse açık taraf almaya, gardınızı almaya başlayacaksınız. Keskin olmaya başlayacaksınız. Bu halinizle de insanları şaşırtacaksınız sanki daha önce sizi kızdıran onlar değilmiş gibi…

Kısacası sabrınız taşıyor bu ayın sonunda!

Veya tam tersi, belki de siz başkalarının sabrını taşırıyorsunuz..

Çatışmalara dikkat edin derim. Açık tartışma, açık kavga düşmanlığa sevk edebilir ve ayrıca kiminiz kendini toplumsal gergin olaylar içinde bulabilir. Kızgın, öfkeli kalabalık içinde olmamaya ve kızgın kişilerle yakın temasta olmamaya dikkat edin derim.

Bu ay kimi Koçlara iş kiminize tatil tavsiye edeceğim. Bu giderek yükselen ve taşan enerjiyi ancak boşaltırsınız.

Bu açık düşmanlık veya kızgınlıktan kazançlı çıkmanız için bir yol var; tam bu gergin açının oluşacağı ay sonlarında transit Güneş Aslan burcuna geçiyor. Ve Güneş’in burcunuzdaki Uranüs ve Jüpiter’e olan süper olumlu açısı ile, akıllı ve hızlı hareket ederseniz bir anda çok zekice kendinizi bu gergin ortamdan sıyırırsınız. Hatta bu gerginliği kazanca, zafere dönüştürebilirsiniz.

Yıldızlara bakınca sizin gerçekten Mars etkisinde, korkusuz, cesur biri olduğunuzu daha iyi görüyorum. Böyle bir gerginlikte bile cesur çıkışlarla olayı kendi lehinize çevirerek, insanları hızlı ve kurnaz manevranızla şaşırtıyorsunuz. Tabii kimi Koçlar da, cesaretten ziyade, fazlaca kendine dönük, bencil olmaktan dolayı bu tür manevralarla sıyrılmayı, insanları öfkesiyle baş başa bırakmayı başarıyor..

Tatil iyi gelecek, tatil vesilesiyle sürprizli ve dolu dolu bir zaman geçireceksiniz. Gittiğiniz yerde tanışacağınız ilginç kişilerden ilginç, şaşırtıcı ve güzel teklifler alabilirsiniz. Hiç aklınızda olmayan bir iş hayatınıza birden girebilir.

Yalnız sizi Temmuz 29-5 Ağustos arası trafik veya gergin ortam konusunda uyarmak isterim. Yollarda hızlı araba kullanmamaya, kural tanımayanlarla dalaşmamaya dikkat edin derim. Küçük işten büyük iş çıkmasın, dikkatli olun ve sağduyulu olun derim.

Transit Satürn’ün 21 Temmuzda Teraziye girmesiyle beraber, yeni bir sorumluluk hayatınıza girecek gibi. Bireysel ilişkilerinizde köklü değişimler başlayacak. Arkadaşlık anlayışınız ve arkadaş seçme tarzınız değişmeye başlayacak. Ayrıca ilişkilerde beklentileriniz değişecek, yaşanacak olaylar size hayli olgunlaştırıcı tecrübe katacak.

İş ortamı çok yoğun ve uzun süredir çaba gösterdiğiniz konularda ciddi düzelmeler olacak, çabalarınızın meyvesini göreceksiniz bu ay. İşte birileriyle yol ayrımı iş ortamında bazı sorunlara çözüm getirecek. Ama fevri davranırsanız giden siz olursunuz. Ve işi yasal boyuta taşımaya kalkarsınız ki bence yasa, mahkemeyle uğraşmak için uygun zaman değil.

Bir aile üyesi ile ilgili mesele sizi çıkmaza sokacak gibi.

Aşk durumları nasıl?..

Aşkta, bu ay birilerini hayatınızdan çıkarmanız gerekecek gibi. Gelecek ay, tazelenen enerjinizle, yenisini hayatınıza almak için… Bu ayın yıldızları bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak istemeye sevk edecek, adeta tası tarağı toplayıp bir yerlere gideceksiniz. Kiminiz de evlilik vesilesiyle bambaşka bir çevre içine gireceksiniz yakında ama bu çevre daha önce yaşadığınız bir çevreye hiç benzemiyor. Hem sizi özgürleştiren hem de yeni sorumluluklar getiren bir çevre. Sanki biraz zoru seçeceksiniz gibi geliyor bana..

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Bu ay sizin için uzun süredir çaba harcadığınız önemli bir konuda sonuç alma, meyvesini yemeye başlama zamanı olacak gibi.

Transit Satürn Başak burcundan ayrılırken, size, tabii Satürn’ün sesine kulak verip çalışan ve sabır gösterenlere ödülünü verip gidecek gibi.

İyi bir sosyal ortam ve iş ortamına hazır olun derim size.

Kimi Boğalar için de gerçekten iyi ve sağlam bir terfi zamanı bu ay.

Bu ay hem önemli kişilerden hem de dostlardan destek göreceksiniz, dediklerinizi ilgili kişilere kabul ettirebileceksiniz. Canlı, dinamik ve ne istediğini bilir halde olup kararlı tutumla eyleme geçecek ve hedefinize ulaşacaksınız.

Transit Satürn Teraziye geçince, üzerinizden önemli bir yük kalkmaya başlayacak. Sosyal hayatınıza daha iyi zaman ayıracaksınız, gözlerden uzakta yaptığınız işleri gün ışığına çıkarıp yani daha fazla göz önüne serip ilgi ve saygı toplayacaksınız. Önemli kişilerin dikkatini çekeceksiniz. Bu ay sizin ayınız diyebilirim sevgili Boğalar. Ödülü hak ettiniz.

Transit Neptün hala meslek, statü evinizde atmosferinizi karıştırmaya, muğlak ortamlar yaratmaya devam ediyor ama hava biraz daha açılmış durumda ve siz de somut eylemlerle hedefinize ulaşma isteği ile dolusunuz.

Çok ilginç ve güzel arkadaşlıklar kurmaya hazır olun, birlikte hem çok eğlenmeye, hem de ilginç projeler üretmeye hevesli olacaksınız.

Gerçekten hem çok üretken hem yararlı işlerin ortaya konacağı bir ay, somut getirileri, kazanımları olacak bir ay sizin için.

Üzerinizdeki baskı yapan sorunlardan veya düşüncelerden sıyrılıp pratik çözümleri kolayca bulacak, geriye bakmadan ilerlemek isteyeceksiniz. Hayat sizin için daha dolu ve daha anlamlı olacak. Kendinizle gurur duyacağınız bir ay olacak.

Akraba ile sorunları konuşmaya başlayacaksınız ay sonlarında. Birinin çıkaracağı sorun sizi de uğraştıracak veya birinin sıkıntısı sizi de üzecek gibi.

Siz siz olun acele adımlar atmayın. Acele kararları eyleme koymak bir süre sonra sizi adeta bir hapis ortamına itebilir, bu da ruhsal ve fiziksel sağlınızı bozabilir.

Ay sonunda oluşacak yıldız pozisyonları size gelecek güzel günlerin müjdesini verecek gibi yani işle ilgili çok önemli bir beklentiniz gerçekleşecek yakında.

Aşk sizi bekliyor bu ay. Aşkla ilgili ciddi kararlar verilecek gibi görünüyor. Ayrıca aşk yaşamaya, bir ilişki kurmaya kararlı olacaksınız. Bu konuda istek ve cesaretiniz bir anda artacak. Kimi Boğalar için bu ay evlilik ayı olabilir. Bir duygusal birliktelik yani bir evlilik veya aşk ilişkisi sizin bakış açınızı dönüştürecek güçte olacak gibi.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Evde kriz var sevgili İkizler!

Yuva evinizde bu ay epey yıldız birikimi olacak ve bu sizi ay boyunca hayli zorlayacak gibi. Uzun zamandır süren evdeki sıkıntılar artık taşma noktasına gelmiş durumda. Sanki siz veya birileri resti çekecek gibi. Bu ay evde yaşanacaklar kesin bir sonuca bağlanacak ve bu yeni bir süreci başlatacak gibi. Soruna duyarsız kalmak veya gerginlik bir süre sonra geçer gibi yaklaşımlar bu ay kar etmeyecek.

Evle ve evdekilerle uğraşmak zorunda kalmanız kariyerinizle ilgilenmenizi de zorlaştırmakta. Yeni ortam ve yeni uğraşılar yaratmak istiyorsunuz ve hatta bunun için adım da atmış olabilirsiniz ama eski meseleler peşinizi bırakmamış. Bu ay dikkatinizi eve, evde yaşananlara verip soruna çözümler getirip kurtulmanız lazım ki yakında açılacak yeni yol, yeni döneme sağlıklı girebilesiniz.

Bu yeni dönem gerçekten sizin için sağlam ve iyi bir gelecek inşa etmenizi sağlayacak düzeyde. Bir terfi, yeni bir iş teklifi, yeni bir sosyal çevrede olmak, tam gönlünüze ve beklentinize uygun bir hayatı oluşturmak için gerçekten önemli fırsatların doğacağı bir zaman geliyor. Yaptıklarınız ve yapacaklarınızla öneminizi artıracak, emeklerinizi gerçek ortamlarda ortaya koyacak ve takdir görmeye, karşılığını almaya başlayacaksınız. Ama önce evinizdeki, yakınınızdaki sıkıntılardan kendinizi azat etmeniz gerekir.

Kiminiz de kaçmayı, evden uzaklaşmayı çözüm göreceksiniz, belki de haklısınız. Kaybetmek istemediğiniz değerler veya kişilerden uzak kalmak belki daha sağlıklı düşünmenizi sağlar ve gergin dönem geçince yeniden bir araya gelmek mümkün olur. Hem bu zaman içinde kendinizi toplarsınız, hedeflerinizi sağlıklı bir şekilde belirlersiniz ki, bu Teraziye geçecek olan Marsın Kovadaki Neptün’e güzel açı yapması ile olanaklı olacaktır gelecek ay özellikle.

Bu ay hem ipleri sıkı tutun hem esnek olun derim ipun ucu kaçmadan… Olayları uzaktan ve soğukkanlı görmeye azami özen gösterin. Bu ay olayların kontrolünü kaybetmezseniz, gelecek ay size destek olacak yıldız açıları ile krizi fırsata dönüştürüp bir hayalinizi gerçekleştirmeniz mümkün olacak. Ne olursa olsun, sağduyulu ve olgun bir karara varın. Ortamı geren siz olmayın derim.

Ay sonlarında beklediğiniz destek gelecek, yakınların size daha ilgili olması mutlu edecek. Size gelecek ay tatil öneririm.

Bu ayki yıldızları da sağduyu ve sakinlikle atlatırsanız gelecek aydan itibaren önünüzün açılacağını, beklediğinizden öte güzel fırsatlar yakalayacağınızı söyleyebilirim. Amacınıza ve hayatınıza konsantre olun, sizi bir şeylerin dağıtmasına izin vermeyin. Gerisi umduğunuzdan fazla gelecektir.

Bu ay para konusuna dikkat edin diyeceğim, kandırılma riski görünüyor kimi İkizlere. Kimi İkizlerin de yeni bir fırsat için var olan bir maddi gelirden fedakarlık yapması gerekecek.

Aşk var mı?..

Aşk için de aynı şeyi söyleyebilirim. Gelecek ayı bekleyin derim. Aşkla ilgili beklentilerinizin gerçekleşmesi, sürpriz gelişmeler için hazır olun.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yeni iş, yeni uğraş, yeni heyecan arayışları içindesiniz. Hatta bunun için görüşmeler, araştırmalar, başvurular da yapacaksınız. Ama sonuç belki de yanıbaşınızda, yani belki daha önce elinize geçip de değerlendirmediğiniz fırsatta gibi. Belki de bunu anlamak için tarlayı dolanmanız lazım.. İnsan bazen elindeki veya yakınındaki fırsatın kıymetini bilemez, uzaklaşınca görür onu.

Güneş Tutulması bazı Yengeçleri yakınlarına daha çok yaklaştıracak, onların varlığının değerini daha iyi anlamasını sağlayacak.

Bu ay kimi Yengeçlere bol bol yol görünüyor, hesapta olan olmayan seyahat var, kiminiz için taşınma söz konusu olacak. Evle ilgili bir düşüncenizi, isteğinizi gerçekleştirmek üzere harekete geçeceksiniz. Ev mi alacaksınız diyeceğim ama sanki daha çok taşınma, evde tamir, yeni eşya alma gibi durumlar var gibi. Bireysel haritanız uygunsa ev almanız da söz konusu olabilir yakınlarda. Ama bana kalırsa bu gelecek ayı bulabilir.

Planlarınızın netleşmesi için acele etmeyin, yıldızlar çok değişken, karar verdim dersiniz ertesi ay birden planları değiştiren önemli gelişmeler olur, kararınızdan vazgeçmek durumunda kalırsınız. Ama gelecek ay planlarınızın sağlamlığını anlamanız, doğru kararları verip vermediğinizi anlayacağınız net gelişmeler yaşanmaya başlar.

Yeni bir sorumluluk sizi bekliyor bu aydan itibaren. Bu önce sizde sıkıntı yaratacak ama alışsanız iyi olur, bu sorumluktan kurtuluş yok, belki kısa bir süre uzaklaşacaksınız ama yine de bu kadersel sorumluluğa dönmeniz gerekecek.

Bu belki bir aile büyüğüyle ilgilenmek olacak, belki kurduğunuz veya kuracağınız yeni düzene sahip çıkmak olabilir, belki de iş vesilesiyle yeni bir mekana geçmek olabilir. Şartlar beklediğiniz gibi gitmiyor olsa da, yine de bir süre sonra yıldız desteği almaya başlayacaksınız. Ve bu destekle en azından bazı şeyler sizin istediğiniz gibi olacak. Hatta keyif bile almaya başlayacaksınız bu yeni düzen içinde. Bu sorumluluk dediğim şey sizi biraz eve kapatan bir türden, yani belki işinizi evde yapmanız gerekecek, evde de yoğun çalışmalar içinde olacaksınız ya da bir yakınınızla evde ilgilenmek durumunda kalacaksınız.

Bazı Yengeçler iş değiştirmek durumuyla baş başa kalacak gibi, beklenmedik gelişmeler iş hayatınızı zorlayacak. Ama her işte vardır bir hayır misali, belki de kendinize ait güzel işi, mesleği bulmak için size bir fırsat sunacak bu ani gelen kriz. Yani kısacası yeni iş yeni sorumluluk sizi bekliyor.

Aşka gelince, aile işleri ve iş konusu o kadar yoğun ve hareketli ki, aşka zaman ayırabilecek misiniz?..

Belki tam da bu arada derin bir aşkın başlaması size bir sığınma, bir nefes alma imkanı tanıyacak. Kiminiz belki eski bir aşka sığınacaksınız, ve kabul göreceksiniz, onun da sizi unutmadığını anlayacaksınız, kiminiz de, yakınlarında kendine ilgi duyan, seven kişiye yönelecek, bir şans verecek. Ama bu aşk kısa süre sonra ciddi bir sınamadan geçecek gibi, sanki kader size yeni bir aşk sunmak için eskisini ya da bu aykini bir şekilde elimine edecek gibi. Ama en azından bu ayki aşk durumları içinizdeki sevme isteğini ateşleyecek, dikkatinizi bir süre sonra aşka, sevmeye, sevilmeye vereceksiniz, biraz daha sabrederseniz, dediğimi anlayacaksınız..

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Aslan burcunun başlarında doğanlara yeni bir yol, yeni bir rota görünmeye başlaşmış.

Kariyer adına, yeni şeyler öğrenecek, yeni tecrübelerle iş hayatınızı zenginleştireceksiniz. Bu arada, bazınıza beklenmedik bir anda gelecek sürpriz bir iş teklifi yol yaptıracak gibi. Kiminiz bir anda tası tarağı toplayıp gidecekken, kiminiz bu yol için engel teşkil eden konularla ilgilenip gidişi biraz erteleyeceksiniz ve işleri yoluna koyduktan sonra yola koyulacaksınız. Bu işleri hal yoluna koymak biraz uzun sürebilir. Korkmayın yeni fırsatı kaçırmaktan, o sizin!

Diğer Aslanlara gelirsek, zıt burcunuz Kovadaki Neptün’den epey bıktınız, yoruldunuz. Beklediklerinizin olmayışı, hevesle atılıp sonra hayal kırıklıklarıyla karşılaşmanız sizi usandırdı. Kiminiz de insanların kandırmasından bıkmış durumda.

Yeni şeyler istemeye, sizi mutlu edecek, sevinçler yaşatacak şeyleri özlemeye başlamışsınız bile. Ama önünüzü görememeniz, ne yapacağınızı bilememeniz sıkıştırmakta sizi hala. Ben acele etmeyin derim, demek ki, somut bir takım güzelliklerin hayatınıza girmesi için henüz şartlar olgunlaşmamıştır, yıldızların dilinden çıkardığım bu.. Yıldızlar biraz daha sabrederseniz beklentinizden de güzel gelişmelerin müjdesini verecek gibi. O yüzden siz siz olun sabredin, ılımlı olun, gündelik hayat ve sorumluluklarınıza devam edin. Öte yandan kendiniz, hayatınız için güzel şeyler istemeye başlayın!.. Yıldızlar size göz kırpacağı zaman, “dile benden ne dilersen” dediği zaman, ne istediğinizi bilin.

Duygusal ilişkilerinize bir netlik kazandırmanız da yaklaşıyor, epey zamandır savrulmalar yaşamaktasınız ve hayal kırıklıkları yaşamaktasınız ve düzgün bir ilişki kuramayınca, işi ya boşvermişliğe, seksüel ilişkilere yönelttiniz ya da işi askıya aldınız. Ama yavaş yavaş bu konuda kafanızı toplamanızı sağlayacak yıldız oluşumları gerçekleşecek ve ne yapacağınızı bilir olacaksınız, biraz daha sabır derim.

Zaten bu ay aşktan ziyade, dikkatiniz parasal işlerde. Para kazanma hırsı girmiş içinize ancak bulduğunuz çare sanki geçici gibi. Yakında bunun için de güzel fırsatlar doğacak gibi, arayışlarınızı sonlandıracak bir işbirliği başlayacak. Bol koşturmaca ve seyahat içerin bir işe benziyor yeni işiniz.

Evli Aslanları yeni bir heyecan bekliyor gibi bu ay, sanki hamilelik söz konusu olacak ve bu sizin için sürpriz olacak. Bu sizin planlarınızda değişiklik yaratacak.

Kimi Aslanları ciddi ciddi meslek değişimi bekliyor, gelişecek beklenmedik olaylar farklı bir mesleğe kaymaya sevk edecek sizi. Bu hatta adım adım başlamış, kendini göstermiş de olabilir. Ancak bu hemen olacak bir şey değil, bunun için emek vermeye devam edin derim.

Evli Aslanlar eşin ailesiyle ilgili bir sorun yaşayabilir. Özellikle yaşlı bir aile üyesinin sağlığı üzebilir.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Sevgili Başaklar gözünüz aydın! Disiplin yıldızı transit Satürn’ün uzun süredir burcunuzda yaptığı yolculuk 21 Temmuzda sonlanıyor, Satürn Teraziye geçerek sizi rahat bırakıyor artık.

Satürn’ün burcunuzda kaldığı sürede yaşadığınız hem olumlu hem olumsuz çok önemli tecrübeler sizin için altın değerinde hayat rehberi oldu, umarım bunun ne demek olduğunu anladınız.

Çünkü Satürn hayatımıza çeki düzen veren, rotamızı netleştirmemizi sağlayan, eksiklerimizi, kaçtığımız şeyleri bize ısrarla göstererek, tamamlamamızı, kabul etmemizi ve gereken dersleri çıkarıp ödevlerimizi yapmamızı sağlayan gezegendir ve Satürn’ün bu zorlu sıkıştırmasının ardından üzerimize düşen sorumlulukları sabırla yaptıysak, gerçeklerle olgunca yüzleştiysek, Satürn bunun ardından büyük ödüllerini verir bize. En büyük ödülü aslında hayatla ve kendimizle barışıp bütünleşmemizdir, kendimizi tamamlamamız ve “kendimize ait” yolda yürümeyi öğrenmemizdir. Kendimize değeri ortaya koymayı öğrenmemizdir.

Bütün bunları öğrenmediyseniz işiniz çok, daha çok zorlu tecrübelerden geçer, bir türlü kendinizi tamamlanmış hissedemezsiniz.

Bu ay çok önemli yıldızlar burcunuzda yığılıyor. Adınızdan bahsettirecek işlere imza atacağa benziyorsunuz. Hayatınıza kendi damganızı vuracak eylem zamanı bu ay.

Bir ideal, bir dileğiniz var, bunun gerçeklemesi ilginç bir vesile ile gerçekleşecek gibi. Bu ay sanki kafanızda adeta bir ışık yanacak ve birden bu dilek veya amacınıza doğru harekete geçirecek sizi, beklediğinizden erken bir başlangıç gibi gelebilir size ama değil, bu erken yol alış sizi ilerideki olası kısmetleri daha iyi hayatınıza katmak adına önceden bazı yapmanız gerekenleri yapmak için size zaman tanıyacak. Yıldızlar sizi gerçek anlamda güzel bir kısmete hazırlayacak adeta, bunun için erken hareketlenmelerle sizi bu kısmete hazırlayacak.

Bu ay sizi kesinlikle heyecanlı, umutlu görüyorum. İçinizde, kafanızda güzel umutlar, yenilenen istekler beliriyor.

Taze başlangıçlar var. Veya yeniden yükselen umutla eyleme geçme heves ve kararlılığı var. Yıldızlar sizi adeta olacak gelişmelerle yerinizden aniden kaldıracak ve amacınızı gerçekleştirme yolunda kolları sıvayacaksınız. Güzel işbirliklerinin tohumları ekilecek. Ve hızla büyüyen ve gelişen ve sonuçları da hızla alınacak işbirliği söz konusu olacak.

Tabii bu dediklerim kısa vadeli işbirliği, kısa vadeli hedefler için değil. Bu ay belki bir hedefe ulaşmak, ve yeni işbirliği, ya da yeni umutlar veren işbirliği ile ivme kazanacak işiniz ve bunlar sizi daha ileride büyük amaca götürecek gelişmelerin başlangıçları olacak.

Bence, yıldızlar sizi 2011 2.yarısına hazırlıyor. Gerçekten o dönem içinde, siz çok büyük bir amacı başaracaksınız. Kısacası epeydir önünüzü tıkayan yıldızlardan bir kısmından kurtulunca sanki yaydan fırlayan ok gibi hızla hedeflere varacaksınız gibi. Bu ay bu hedeflerden önemli birine ulaşacaksınız, gerisi de çorap söküğü gibi gelecek, yeter ki, Satürn’ün size verdiği dersleri unutmayın ve amacınızdan kopmayın, hayatınızın iplerini bırakmayın.

Gerçekten önemli bir ay sizin için. Birkaç yıldız açısına bakıyorum adeta birkaç ok birden atıyorsunuz hayat alanında. Maddi hedeflere sağlam adımlarla ilerliyor ve cesur ve kararlı bir şekilde istediğiniz kazanımları elde etmek için önemli girişimler başlatıyorsunuz. Kaybettiklerinizi kazanma imkanı bulacaksınız, ay sonunda gelişmeler şaşırtıcı bir şekilde olayların yönünü değiştiriyor.

Aşka gelirsek, aşk bakımından da önemli bir aydasınız. Kiminiz gizli bir aşka yelken açıyor, ya da gizli, kapalı başlayan, belki açık ifade edilmeyen veya gizli hayranlıkla başlayan ve daha sonra ortaya çıkarılacak olan ve hızla gelişecek olan bir aşk başlıyor. Kiminiz daha önce başlamış ama bir şekilde ayrı düştüğünüz biri ile bir araya geleceksiniz. Aklınızdan çıkardığınız bir ilişki birden yeniden yaşanmaya başlayacak ve daha sıcak ve ciddi bir boyuta taşınacak. Ve bir süre sonra bir bakacaksınız, sırılsıklam aşıksınız. Bence, bu kişi sizin evlilik partneriniz olacak sonbaharda.

Evli Başaklar için de durum ilginç. Parayı paylaşma, ortak yatırımlar konusunda tutum değiştirmenizi sağlayacak gelişmeler var gibi. Kimi Başaklar eşlerinin bir gizli hesabını öğrenecek, ve buna tepki gösterecek, kimi Başaklar, eşten kaynaklı bir maddi sorunu çekmek istemeyecek ve şartlar ortaya koyacak. Eski sorunları çekmek istemiyorsunuz artık. Değiştiğinizi görmelerinin zamanı gelmiş. Bir aldanmışlık duygusu canınızı sıkacak, tavır almanıza neden olacak.

Kimi Başaklar ise, sanki birine kızıp önemli bir şeyin sahibi olmak için harekete geçecek gibi.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Teraziler için yol ayrımı kesinleşiyor, yeni bir döneme yepyeni sorumluluklar alarak, kararlar vererek giriyorsunuz. Kendi hayatınızın iplerini eline almak, kendi yaşantınızı, kendi kararlarınızı hayata yerleştirmek için kaçınılmaz bir yol ayrımına giriyorsunuz bu ay.

Artık eski düzenle yeni kafa gitmeyecek veya yeni düzene eski kafa uymayacak. Bir şeyin kesin olarak değişmesi gerekiyor. Siz değiştirmezseniz yıldızlar bunu sizin için yapacak. Ancak kendi işinizi yıldızlara havale ederseniz bedel daha ağır olur, acı daha fazla olur.

Transit Satürn 21 Temmuzda burcunuza yerleşince, ıvırla zıvırla, olmadıyla olduyla uğraşarak zaman kaybetme dönemi bitiyor. Almanız gereken kararlarla sizi baş başa bırakacak yıldızlar. Yüzleşme ve reçeteyi ortaya koyma zamanı. Yaşamak istediğiniz hayatı kurmak adına veya hayatınızı daha dolu ve anlamlı hale getirmek adına önemli kararları ertelemenin vakti geçti, düşünmek lüks olacak. Eylem zamanı geldi geliyor.

Bu yeni oluşan önemli yıldız açıları, sizi hızla yeni dönemin içine çekiyor. Kiminize bir yol, kiminize bir ayrılık, kiminize yeni bir iş, statü görünüyor.

Ne olursa olsun var olan ve ayağınıza bağ olan ilişkilerden sizi özgürleştirecek olaylar olacak. Belki üzüleceksiniz ama özgür olmanız, kendinize ait hayatı yaşayabilmeniz, kendi kurallarınızı ortaya koymanız için kaçınılmaz şeyler.

Temmuz 29’da burcunuza geçecek olan Mars 21 Temmuzda burcunuza geçecek olan Satürn’le kavuşum yapacak, tam zıttınızda Koçtaki Jüpiter ve Uranüs’le gergin açı oluşturacaklar. Bu açı pozisyonu bana bir tren makasını çağrıştırıyor, adeta raylar bir makas darbesiyle ayrılıyor, yollar ayrılıp farklı yöne kayıyor ve siz bu yolda tercihinizi yapmak zorundasınız.

Hangi yoldan gitmeniz gerekecek? Doğru yolu seçme cesareti göstermezseniz, çöküş hızlanır, benden söylemesi. Yani, hatalı ve sizi mutsuz eden bir iş veya bir evlilik mi var, her ne varsa, onunla açık yüzleşmek zorundasınız aksi taktirde, her şey size düşman pozisyon alacak gibi görünüyor. Yani, mesela yanlış bir ilişkiniz var ama siz bitiremiyorsunuz, o zaman yıldızlar sizi partnerin aldatmalarıyla baş başa bırakacak, sansasyonlar yaratacak hayatınızda, güzel ve sağlıklı bir şekilde yolunuzu ayırmak varken, bu sefer gözden düşerek veya gururunuz incinerek ayrılmak durumunda kalacaksınız.

Gerçekten bazı Teraziler duvara dayanmış durumda, yanlışta ısrar ederse bu duvara toslayacak.

Geçmişi, geçmiş üzüntüleri bitirmeniz gerekir, geçmiş kavgalara son vermeniz gerekir, yıldızların yeni açacağı yolda huzurla ilerlemek için kafanızı eskilerden arındırmanız gerekir.

Kimiz Terazileri bu ay pek parlak şeyler beklemiyor. Kendi veya bir yakınının sağlık sorunu zor bir sürece girebilir. Veya birden peydah olan bir sağlık sorunu hayatınızı alt üst edebilir.

Ay sonunda size destek olacak bir açı; Güneş’in Aslanda 11.eviniz üzerinde olması.. Doğru kararları verenler için Güneş hemen bir hediye sunacak. Bu önemli biriyle tanışma veya tanıdığı önemli birinden beklenmedik bir iyilik görme olabilir veya önemli bir yakının desteği ile hızla bir hedefe ulaşma olabilir. Hemen akabinde diğer acil kararları eyleme koymaya yönelebilirsiniz.

Terazilere hayatının iplerini eline almayı, kendilerine gerçek anlamda güvenip değer vermeyi, başkaları için değil kendileri için yaşamayı öğretecek önemli yıldız oluşumlarının başlangıç yaptığı bir ay. Uzun bir maraton başlıyor. Nefesinizi uzun tutun, kendiniz için verdiğiniz kararlarınıza konsantre olun ve adım adım hayata geçirmek üzere harekete geçin derim. Gerekli fedakarlıktan korkmayın, bırakmanız, vazgeçmeniz gereken şeyleri bırakmaktan çekinmeyin derim, inanın yıldızlar size daha iyisini verecektir veya size ait olanı verecektir yeter ki sabretmesini bilin.

Temmuz 29-Agus 10 arası kaza riskine karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bu zaman aralığında sakin olun ve ılımlı olun derim. Sağlığınıza da dikkat edin derim.

Kimi Teraziler için istedikleri bir şey için harekete geçiyor, bu bir terfi, tayin veya kendini toplumda göstermek olabilir. Bu tür bir hedefe yaklaşıyorsunuz, bunun bilincinde olarak adımlarınızı güvenle atın derim özellikle de Temmuz 21’den sonra.

Aşka gelirsek, sevme-sevilme ihtiyacınız aratacak ve bu duygu sizi gelecek ay güzel bir aşka hazırlayacak gibi. Yeni ve taze bir başlangıcın atılacağı, sağlıklı bir arkadaşlıkla başlayacak, çıkarsız sevgiyi inşa edebileceğiniz güzel bir aşk ilişkisi olacak gibi görünüyor. Bu aşk sizi kendinize getirecek. İlişkisi olan ve sorunlarını geride bırakmayı başaran Teraziler de ilişkisini evliliğe taşımaya hazırlanacak.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Sizi bu ay en çok meşgul edecek konu, bir amacınızla ilgili sürdürdüğünüz mücadele ve bununla ilgili temasta olduğunuz grup veya arkadaşlarınız.

Arkadaşlıklarda veya iş veya ideal gruplarıyla ciddi tartışmalar içinde olacaksınız, fikir ayrılıkları, çıkar ayrılıkları soruna dönüşebilir. Bunun farkında olun ve biraz geriye çekilip, bu gruplar veya insanlardan ne beklediğinizi, onlarla sizi bir araya getiren ortak meseleyi iyi tahlil edin ve kişilere değil, değerlere göre hareket edin derim aksi taktirde bu sonbaharda istediğiniz bazı şeyleri elde etseniz de, bunun sizi kalıcı bir çözüme götürmeyeceğini anlayın, ya sorunu çözün ya da kendinize yeni gruplar arayın diyeceğim.

Yani işbirliği yaptığınız grup içinde veya birebir dostluklarınızda ciddi bir dönemeçtesiniz, yol ayrımı göründü görünüyor. Ona göre sağlam ve sağduyulu kararlar verin.

Bu ay yaşayacaklarınız sizi destekleyen ve sevenlerle çıkar için size yaklaşanları daha iyi anlamanızı sağlayacak. Çıkarlar çatışma noktasına getirecek çünkü. Tabii bu çıkar güden taraf karşınızdaki kişiler değil siz de olabilirsiniz. Ne olursa olsun sorun acil sinyali veriyor. Bu konuda şapkayı önünüze koyun. Çünkü yalnızsınız bu ay. Bu işi çözecek sizsiniz.

Hedefe ulaşsanız da sanki düşman kazanacaksınız gibi. Değer mi diye düşünün, sorunları daha medeni, daha şık çözmenin yolu yok mu, bir düşünün bakalım..

İşte kıskançlıklar yükselmiş gibi. Bu ay sizin durumu nedense pek parlak görmedim, dışarıya gülücükler gönderiyorsunuz gibi Aslandaki Venüs’ün sizi ön plana çıkarmasıyla, dikkat sizin üzerinizde, siz de olabildiğince mutlu görünmeye çalışıyorsunuz ama, içte çatlamalar var.

Evdeki muğlak hava derseniz, bu ay kararlar almanızı güçleştirmekte.

İşte yeni bir sürece veya ortama girmişsiniz gibi ya da iş tarzında yeni şeyler olmuş gibi, ama eski meseleler çözülmeden, yeni iş tarzını keyifle yürütmek zor olur, arkanızda sorun bırakmışsanız..

Kısacası sorunlarınızı, gruplar içindeki sorumluluklarınızı es geçmeyin, birleştirici olun ki, Temmuz 21’de Teraziye yani 12.eviniz üzerine gelecek olan Satürn size ruhsal sıkıntılar vermesin. Sırtınızdan atamadığınız yükler size ruhsal ağırlık vermeye başlamasın. Bu çalışmanızı ve gündelik hayatınızı da güçleştirir. Ve ayrıca işte keskin yol ayrımları yaşanır.

Yeni bir sürece temiz girin derim. Geçmişi, eskiyi geride bırakın. Olmadı vazgeçin, kavga etmekten vazgeçin, bu teslim olmak değildir. Kaldı ki bazen teslim olmak da gerekir, her şey istediğimiz gibi olmaz.

Yeni iş ortamı veya yeni bir hayat alanına girmeniz size yepyeni gündelik hayat tarzı ve iş tarzını getirmiş gibi, kiminiz bu yeni ortamın tam içine girmişsiniz kiminiz de başlangıç adımları atmışsınız. Acemi telaşlarınız, eski akılla yeni ortamda var olma mücadelesi içindesiniz. Oturun düşünün, “ben bu yeni hayatıma nasıl bir yeni akıl getirmeliyim” diye.

Kiminiz yeni iş teklifi veya girişim, kiminiz evlilik, kiminiz de çocuk sahibi olarak bu yeniye adım atmışsınız. Hayat size güzel ve yeni fırsatlar verirken, ayağınıza bağ olan sorunlara neden direniyorsunuz ya da eski çıkarlarda neden diretiyorsunuz, bu size ne kazandırır ki?..

Parasal işlerinizde, güzel ve umut verici gelişmeler kendini göstermeye başlamış, bu daha başlangıç, maddi durum daha iyi olacak ilerleyen zamanda.

Aşka gelirsek, dediğim gibi geçen aylarda yıldızların size sunduğu sıradışı enerjiyle aradığınız aşkı bulmuş olanlar bir evlilik yaptı, kiminiz de evlilik arefesindesiniz. Aslında bu ay da evlilik için iyi bir zaman. İlişkilerini oturtan ve kararlarını veren kişiler gönül rahatlığı ile dünya evine girebilir. Ama sizi de uyarmak isterim, lütfen eski sorunları geride bırakmayı bilin, gerekirse bazı çıkarlardan fedakarlık yapmayı öğrenin. Emin olun kaybettikleriniz kazanacaklarınızın yanında devede kulak kalacak. Aksini yaparsanız, en büyük değerin ruhsal ve fiziksel sağlık olduğunu öğretecek gibi yıldızlar.. Seçiminizi yapın, sizi hasta edecek düşünce, kısır ilişkileri gönderin gitsin..

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Parada yeni şartlar doğuracak veya yeni kazanma koşulları yaratacak ve kazancı bir süre sonra iyi bir birikime, yatırıma dönüştürme yolunu açacak bir işe imza atıyorsunuz bu ay.

Bu ay işle ilgili önemli hedeflere nokta atışı yapacak, istediklerinizi elde etmek için sıkı mücadele içinde olacaksınız. Dikkatiniz ve enerjiniz bu alanda. Siz de biliyorsunuz, bu kısa vadeli gibi görünen hedeflerin hepsi büyük amaca hizmet ediyor ve büyük amaca çok yaklaştınız. Kiminiz de büyük amacını gerçekleştirmiş durumda, bu ay yapacakları bu büyük amacı kalıcı kılmaya yönelik hedef çalışmaları şeklinde olacak.

Önemli bir ay mesleki konum, sosyal statüyü yükseltmek için, size bu ay tatil yok, çalışmanız, sıkı sarılmanız lazım görevlerinize ve önünüze koyduğunuz hedeflere.

Biliyorum, yıldızlar sizi çok sıkıştırıyor, ama unutmayın ki, sert açılı olsa da, Satürn haritanızın en tepesinde, bir daha en tepeye uzun süre gelmeyecek. Fırsat bu fırsat. Zaten büyük işler insanı sıkıştırır, terletir, zorlar, çünkü büyük işler herkesin harcı değildir, ona giden yolda mücadeleyi göze alan tepeye çıkar. Sizde kararınızı verin, ya olanları kabul edin, olana razı olun ve bununla mutlu olmayı öğrenin, ya da büyüyün. En büyük amacınızı elde etmek istemekten korkmayın. Bu ara Uranüs ve Jüpiter sizi rahat bırakmışken, ve Temmuz 21’de Satürn Teraziye geçerek size derin bir soluk aldıracakken, vazgeçmek yok. Eğer yaklaşık sizi 2 senedir zorlayan şartlara dayandıysanız bu ayki yıldızlara hayli hayli dayanırsınız.

Koşullar zor ama yaptığınız işler, ele aldığınız sorumluluklar size maddi güç verecek, Başaktaki biriken yıldızlar para evinize ve çalışma evinize güzel enerjiler göndererek bu alanları aydınlatıyor, güçlendiriyor. Siz dogru yolda, dogru amaçta ilerledikçe bu alanlarda güçlendiğinizi, içinize güç dolduğunuzu hissedecek, göreceksiniz.

Aslandaki Venüs olsun, ay sonlarında Aslana geçecek Güneş olsun, size destek olacak yıldızlar, yani bu yolda yalnız değilsiniz aslında. Hele geçici süre ile de olsa, size nefes aldıran Uranüs ve Jüpiter yaklaşan şansın müjdecisi görevi görüyorlar sizin için. Yıldızlar size gerçekten somut ve önemli şeyler vermek istiyor. Bir grup yıldız sıkıyor, bir grup nefes aldırıyor, kimi sert kimi yumuşak dokunuşlarla şekil veriyorlar size. Yıldız oluşumları adeta bir heykeltıraş gibi sizi ve geleceğinizi şekillendiriyor. Siz de emek verip, onları dinlerseniz, istediğiniz gelecek ortamı içinde kendinizi bulmanız çok yakın.

Bu ay sadece iş var dedim size ama merak etmeyin yolculuk da var. Güneş ve Venüs yollardan gelen mutluluk ve sürprize işaret ediyor. Yol yapabilir, hem düşüncelerinizi netleştirir, hayatınıza bir de uzaktan bakıp ihtiyacınız olan değişimleri net görürsünüz. Ve dinlenmiş, güçlenmiş olarak döndüğünüzde, edindiğiniz fikirler doğrultusunda, gerekli çabalara devam edersiniz.

Para konusu dediğim gibi, kısa süreli parasal hedefleri nihai amaçla uyum içinde götürün, çünkü parasal şartlarınızda dönüşüm başlamış. Ama tabii mantıklı olun, dönüşüm 2 günde olmaz, adım adım hesaplarınızı yapın, yeni kazanç kaynakları yaratın önce düşüncede, sonra sınamalarla ilerleyin bakalım..

Aşk var mı? Bu ay Yaylara sürpriz aşk, ani çarpılma veya çarpma görünüyor. Sanki bu aşk da sizi uyandıracak, adeta bir taze, soğuk su etkisi yapıp sizi kendinize getirecek, yaşamaktan keyif alacaksınız yeniden. Aşk uzaklardan geliyor ya da siz uzaklara gidince karşınıza çıkıyor.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

İlginç ve biraz zor döneme girmenizin işaretlerini veriyor yıldızlar bu ay.

Kimiz Oğlaklar sanki yeni bir iş ve yeni bir mekana doğru belki isteyerek belki zorunlu olarak yelken açıyor gibi. Kimi Oğlakların kafasında ev değiştirme planı var, bunu uygulamaya koyacakları bir ay olacak. Kimiz de sanki bir emeklilik planı ile, yeni bir hayata merhaba diyeceksiniz.

Ama emekli olmayı düşünlere tembellik yok, başka bir işe girecekler, iş mücadelesini başka yerden devam ettirecekler. Hem bu yeni iş sanki iyi bir teklif gibi görünüyor. İnsanlar sizden yine zoru başarmanızı isteyecekler. Bu kadar güçlü görünmeyin siz de, bu işi başarırsa o başarır dedirtmeyin, ya da kabul edin gerçeğinizi, siz gerçekten zoru başaran nadir kişilerdensiniz.

Kısacası tüm Oğlaklara yeni iş veya işbirliği ile yeni mekanların kapısı açılıyor.

Bu ayki Güneş Tutulması kimi Oğlakların işbirliğinde veya işte bazı yenilikler getirecek, bu zorunlu bir yenilik olacak gibi. Yani bir işbirliği bitip yenisi başlayacak ve siz sanki eskiyi geride bırakacaksınız. Ama yeni işbirliği yapacağınız kişilerle kısa süre sonra çatışma çıkacağa benzer, bunu erken görürseniz, nasıl mücadele edeceğinizi daha iyi kestirirsiniz ve bir süre sonra, yani gelecek ay diyelim, taleplerinizi net ve kararlı bir şekilde ortaya koyup kabul ettirebilirsiniz ve ayrıca işlerin kontrolü de elinizden kayıp gitmez. Anlaşmalarda, taleplerinizde açık ve net olun ve kararlı olun, bunun faydasını görürsünüz kısa sürede. Kötü olasılıkla kimle çalışıp çalışamayacağınızı önceden anlar, ona göre yol belirlersiniz.

Öte yandan, yanınızda çalışanların da beklentilerini görmezden gelemeyeceksiniz ay sonunda. Kaybetmek istemediğiniz kişiler hakkında kararlarınızı daha dikkatli vermek zorunda kalacaksınız.

Çalışanlar için ise, canlarını sıkan bir gelişmenin ardından idare ile sıkı bir pazarlık ve hatta çatışma görünüyor. Bu kavgayı vermek zorunda kalacaksınız, ya hakkınızı verirler, ya da başka işe bakarsınız, yani iş bu noktaya gelecek gibi.

Yeni iş düşünenler için, önemli kişilerden destek var bu ay. Uzaklardan güzel haberler gelecek gibi. Ama bu herşeyi çözmez, emek vermeniz gerekir, çünkü iş görüşmesine gider gitmez, hoşunuza gitmeyen dayatmalarla yüz yüze geleceksiniz, daha bismillah demeden sorunla karşılaşacaksınız, o yüzden her şeyi baştan açık konuşmakta fayda var.

Yoğun iş süreci evi ihmal etmenize neden olacak. Yani evi adeta otel gibi kullanacaksınız bu ara. Hatta kiminiz için sık ev değişikliği söz konusu olacak.

Yol var size, güzel ve verimli yollar. Beklentilerinize cevap bulacağınız, gittiğiniz yerde dostça karşılanacağınız yollar yapacaksınız. İş seyahatlerine benziyor bu yol durumları.

Ayrıca dostları ağırlayacağınız bir ay olacak, siz de dostlarla görüşmek için yol yapacaksınız. Yolları 29 Temmuz öncesi yaparsanız iyi olur, çünkü o tarihten sonra işleriniz yoğun ilgi gerektirecek.

Ay sonunda kaza riskine de dikkat edin derim. Yollarda aceleden, telaştan sıkıntılar doğabilir. Aksilikler yol planınızı bozabilir. Sakin olmaya bakın derim.

Dostluklarınızın geliştiği, dostlardan sevgi ve destek alacağınız bir ay olacak.

Yurt dışına gitmeyi düşünenler bu ay bunun için harıl harıl çalışacak ve olumlu sonuçlar elde edecek.

Aşk konusuna gelirsek, aşk var ama sanki siz bağlanmaktan korkacaksınız bir süre sonra, ama bu korku geçici, onu tanıdıkça ilişkiniz daha sıcak bir hal alacak. Ve korkularınızdan adım adım uzaklaşacaksınız.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bakalım Kovalar ne alemde olacak bu ay?..

Zor geçen bir ruhsal sorgulama dönemini tamamlamak üzeresiniz. Zordu ama aynı zamanda çok verimli ve değerli hayat derslerinin alındığı bir dönemdi. Şimdi bu deneyim, değişen düşünceler ışığında yükselen bir sürece giriyorsunuz transit Satürn 21 Temmuzda Başaktan ayrılıp dost burcunuz Teraziye girince. Satürn’ün burada size ilk faydası daha önce çabalayarak açamadığınız kapıları aralaması olacak. Bundan sonra çabalarınızın arka arkaya somut karşılıklarını almaya başladıkça, bu çabaların boşa gitmediğini, iyi bir amaca hizmet ettiklerini daha iyi anlayacaksınız. Yani boşa kürek çekmediğinizi, öğrendiğiniz her tecrübe ve dersin şimdi çok yararlı olacağını göreceksiniz.

Sevgili Kovalar, özellikle Kovanın başında doğanlara sonra da diğer Kovalara adım adım yeni bir kariyer ya da var olan işte bir kariyer yükselmesi görünüyor. Ufuk göründü! Kara göründü!

Hayat standartınızı gerçek anlamda yükselteceğiniz, yaşam tarzınızı daha anlamlı, daha sağlam ve kaliteli bir standarta ulaştırmayı başaracağınız bir döneme giriyorsunuz. Epeydir geri planda idiniz, şimdi sesinizi duyurma, kendinizi gösterme zamanı geldi. Tabii bu dediğim 2 günde olacak şey değil, bu 2.5 yıl sürecek bir süreç, o yüzden acele etmeyin, ne istediğinizi, şartlarınızı, amaçlarınızı net ve kararlılıkla ortaya koyun ve asla vazgeçmeyin, çünkü kesinlikle bu amaçları elde edeceksiniz. Transit Neptün ve Teraziye geçecek Satürn desteği ile yapamayacağınız şey yok…

Maddi sorumluluklarınız azalmaya başlayacak, hem siz hesaplarınızı kontrol etmeyi iyice öğrendiğiniz için hem de belli borç veya maddi yükümlülüklerden bir şekilde daha kolay baş edebildiğiniz için. Bunun için yer yer sürpriz destekler aldınız, hiç beklemediğiniz yerden paralar geldi. Bu maddi genişleme sene boyunca devam edecek.

Bu ay da yine beklenmedik yerden para gelmesi söz konusu, Venüs Başakta size gizli bir maddi destek sağlayacak gibi.

Bazı ruhsal bağlarınızdan kopuyorsunuz, sanki özgürlüğünüzü ilan ediyor, kendi yolunuzu belirliyorsunuz. Bu belki bir mekan değişimi ile olacak belki de yeni bir iş arayışı ile ya da yeni bir pozisyon, kariyer vesilesiyle olacak. Bazı kişilere karşı artık ruhsal yükümlülüğünüz kalkıyor.

Bu ay sonunda yollara dikkat edin derim, acele yol planları yapmayın, çünkü planınızı bozan durumlar olur, boşuna para kaybı da yaşanabilir yanlış plan yüzünden.

Ya kendi akraba ya da eşin akrabası tarafından yaşanacak bir sıkıntı haberi var gibi. Bu sıkıntı yeni bir sürecin de habercisi gibi.

Aşka gelirsek, bu ay kafanız karışık hala, ben size sağlam bir ilişki görmüyorum bu ay ama gelecek ay beklerseniz, gerçekten iyi bir ilişki için çok güzel yıldız açıları oluşacak sizin için. Aşkta gelecek ay bu aydan çok farklı ve çok güzel olacak gibi.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Gözünüz aydın sevgili Balıklar. Yaklaşık 2.5 sene size ecel terleri döktüren transit Satürn’den kurtuluyorsunuz! Satürn 21 Temmuzda zıt burcunuz Başaktan çıkıp Teraziye giriyor.

Bu zorlu bir mücadele döneminin kapanması demektir. Şimdi, iyisi-kötüsüyle seçimleriniz, mücadelenizin sonuçları ortaya çıkacak, yani sonuçlar gün yüzüne çıkacak. Bu kadar yoğun yıldız sıkıştırmasıyla, toz duman arasında ne yaptığınızı, aldığınızın kararların ne kadar sağlıklı olup olmadığını görmeniz zordu ama bu aydan itibaren görmeye başlayacaksınız. Gözünüzün perdesi açılacak.

En büyük sorunu sanırım bireysel ilişkiler alanında, işbirliği alanında yaşadınız. Kiminiz de bir yakının sorumluluğunu aldı veya evliler evlilik ilişkisinde paylaşmaya dair ciddi sorunlar yaşadı.

Bu aydan itibaren dedim ama siz yine de, bu ayı da sağduyulu geçirmeye bakın, çünkü Satürn 21 Temmuza kadar, Mars 29 Temmuza kadar zıt burcunuz Başakta. Bu da kavganın, çatışmanın veya anlaşmazlığın zirve yapması demektir.

Açık rekabet, açık düşmanlık ve sorunları açık konuşmak var bu ay. Sanırım bu ay biraz şiddetli geçecek gibi. Ne siz ne de yakınlarınız veya sorun yaşadığınız kişiler taviz vermek istemeyecek. Kartlar açılmış durumda. Kozlar paylaşılıyor.

Sonbaharı mutlu ve verimli geçirmeniz ve bazı beklentilerinizi elde ederek huzur bulmanız için bu ayı da sağduyulu ve olgun atlatmanız gerekir.

Bu ay bir şeylerin veya birilerinin hayatınızdan çıkması kaçınılmaz gibi. Bu belki zorunlu olarak belki de bir kavga sebebiyle. Artık bir şeyleri iyi veya kötü geride bırakmak üzeresiniz. Yerinizde olsam dersleri alırım ve geriye bakmam. Çünkü hala istediğiniz önemli değişimleri yapmanız için yıldızlar sıra dışı şanslar oluşturacak size. Bunun kıymetini anlamak sizin faydanıza.

Kişilik ve çevrenizde ve eylem alanlarında farklılaşmak, değişmek zorundasınız. Çünkü konjonktür sizi değişime zorluyor. Üstelik bu değişim sizin lehinize iken, diretmenin ve bazı eski huyları devam ettirmenin bir anlamı yok. Değişime karşı diretirseniz, Satürn Teraziye geçince, hayat sizi kıyıya itecek. Ve epey bir süre ruhsal sorgulama, hayatın anlamını kökten sorgulama süreci kaçınılmaz olarak başlayacak.

Parasal durumlara gelirsek; beklediğiniz veya beklemediğiniz dışarıdan gelecek maddi desteği bu ay değil sanki gelecek ay elde edeceksiniz gibi, ona göre hesabınızı yapın derim. Ayrıca, çevre değişimi ile gelecek sıra dışı şansların size maddi-sosyal getirileri devam etmekte, ani ve olumlu, akıllı kararlar sizi aniden önemli bir yatırımın sahibi etmeye devam ediyor. Bu arada, değişen iş koşullarınızda da sürpriz maddi imkanlar ortaya çıkacak gibi. Beklemediğiniz yerlerden sürpriz iş birliği veya iş almak size iyi maddi kaynak sağlayacak gibi. Yani ani nokta atışları ile ani maddi kazanımlar olacak gibi. Maddi bakımdan en verimli dönem yine de sonbahar diyeyim.

Aşka gelirsek; kavgadan, çatışmadan doğan aşk veya kavga ile biten ilişkiler söz konusu bu ay. Ortası yok. Sivri uçlarda git-geller yaşanacak gibi. Biriyle hayatı paylaşmanın zorluğuna katlanmak istemiyorsunuz gibi ama iyi düşünün, partneriniz önem verdiğiniz kişi ise, ona beklenti ve korkularınızı kavga çıkmadan yani iş işten geçmeden sakince anlatmayı öğrenin. “Seni seviyorum ama şundan şundan korkuyorum, şöyle bir çekincem var” demeyi deneyin derim. Zaten ilişkilerde kişileri sınamak için zorlu ama ders verici bir ay olacak, kişileri iyi tanıyacaksınız ve kendinizi de aynadan göreceksiniz, henüz çiğ kalan yanınızı da şaşırarak göreceksiniz bu ay. Bu dağınıklığı, saçılmışlığı toplamak gelecek aylarda olacak gibi. Unutmayın, siz siz olun, hayatınızdan çıkarmak istemediğiniz kişiye derdinizi özenle anlatmaya azami çaba gösterin, yoksa ağzınızdan geri dönüşü zor bir laf çıkar, derdinizi anlatamadığınız gibi sevdiğiniz kişiyi de kaybedersiniz.. Benden söylemesi..

Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..