Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Akrep Burcu Yıllık Yıldız Yorumu

Semavii’den 2011 Akrep Burcu Yıllık Yıldız Yorumu
 

AKREP BURCU SEMBOLÜ


Akrep Burcu ( 23 Ekim- 21 Kasım ) 

Geçen sene sorunlar da vardı ama şansınız daha yüksekti, hatta kiminiz için sıra dışı, çok şanslı ve özel bir yıldı. 

Bakalım 2011 neler getirecek sizlere?.. 

Geçen sene size bol şans dağıtan şans yıldızı Jüpiter 22 Ocak itibariyle dost Balıktan çıkıp Koç burcuna girmiş bulunmaktadır. Büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs halen Balıkta, o da 12 Martta Koç burcuna girecek... 

Transit Uranüs Koçta yaklaşık 7 yıl kalacak. 

Jüpiter normalde her sene bir burcu dolanırken, bu sene çok hızlı ilerleyip 4 Haziranda zıt burcunuz Boğaya geçiyor. 

İlginç bir gökyüzü olayı daha var bu sene; uzun süredir Kova burcunda olan ve sizi sert etkileyen hayaller yıldızı transit Neptün geçici bir süre yani 4 Nisan- 5 Ağustos arasında dost Balık burcuna girerek size kısa süreli de olsa destek verecek, daha sonra yeniden Kovaya dönecek, ta ki 2012 in ilk aylarına kadar burada kalacak. 

Bu arada, Kovadaki Neptün Akreplerin son günlerinde doğanları ve bir de, Akrep burcunun son derecelerinde yıldızları olanları sert etkilemekte, diğerlerini rahat bıraktı. 

Bu transit yıldız etkisinde hayallerimizin yıkılması, her şeyin 180 derece ters dönmesi ve kaos riski vardır, bundan kurtulmanın tek yolu gerçekçi olmayı elden bırakmamak, sakin gitmek, aşırı beklentilere girmemek ve ayaklarımızın yere sağlam basmasıdır. Ve uzun vadeli amaçlarımıza da bu bilinçle sakin ve kararlı devam etmektir. 

Disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn geçen yaz Terazi burcuna girdi ve 2012 Ekime kadar burada kalacak. 

Terazi sizin 12. evinizdedir, astrolojide bu eve ‘ruhsal ev’ deriz. 

Bu ev üzerine gelen Satürn ruhsal bir sürece girdiğinizin önemli bir işaretidir. Ruhsal bir ayıklanma süreci... 

Sorunlarınızla bilinçli bir şekilde başa çıkabilmek için, Satürn 12.ev olayına böyle bakın, bu bilinçle yaklaşın dedikten sonra, detaya geçebiliriz.. 

Satürn burada insanın korkularını, endişelerini tetikleyebilir, uyandırabilir.. .Onlarla yüzleşmek ve çıkarıp atmak üzere... Amacı budur, ama korkularla yüzleşmekten korkanlar depresyon riskine maruz kalabilir, şimdiden uyarayım dedim... 

Satürn bu evin üzerinde iken, kişi nerdeyse tüm geçmişinin hesabını yapmak zorunda kalır. Özetle geçmişin, olan bitenin ciddi bir sorgulama sürecidir. Buradaki sorgulamayı dip köşe bir ‘kış temizliği’ne benzetebiliriz. Kendimizi yeniden bahara hazırlamak için bir kış sürecinden geçeriz. 

Hayatta bazı şeyleri aşmışsak artık ayağımıza bağ olmazlar, bizi güçlendiren bir noktaya getirmişlerdir. Ama aşamadığımız şeyler – sorunlarımız, özellikle korkularımız ve bazı huylarımız - transit Satürn bu ev üzerindeyken, ayağımızın prangaları olur, bir an gelir bu ayak bağı diye düşündüğümüz şeyler gözümüze batmaya başlar. Çünkü bu prangalarla artık bir yere varamaz hale gelebiliriz. Sanki gerçeğe gözümüz açılmıştır birden. Bir kabusa uyanmış gibi oluruz adeta. Hayatımızı, kendimizi karanlık, pek de iç açıcı olmayan bir aynada görmeye başlarız. Buna gerçeğin aynası deriz. 

Bir yerde doğrudur bu. Ama aslında bir yerde de değildir.. Bu ev üzerinde ağır bir yıldızın, hele ki Satürn’ün geçişi bizi olduğumuzdan fazla karamsar yapabilir, dolayısıyla bazen gerçekçi gözle gördüğümüzü sanırken yanılabiliriz, farkında olmadan siyah gözlük takarız, her şeyi siyah görürüz, yani karamsarlaşırız, bu umutsuz ve karamsar ruh halimizle her şey kötü gelir gözümüze. 

İşte bu noktada sizi uyarmak isterim… 

Evet, bu ev üzerindeki bir Satürn insana gerçekleri gösterir, birden ampul yanar içimizde, çıplak gerçekler karşımıza çıkar. Kral çıplaktır artık! 

Ama Satürn burada insana negatif duygular, karamsar ruh hali verdiği için, bazen gerçekleri olduğundan daha kötü görebiliriz, hatta bazen gerçekleri çarpıtırız, ruh halimizin kötü yansımasıyla bir şeyler gözümüze olduğundan farklı ve kötü gelir. 

Belki gerçekte kötü olan o/onlar değildir, başka şeylerdir ama kendimize onları itiraf edemediğimiz ya da çuvaldızını kendimize batıramadığımız için bir şeyleri, birilerini günah keçisi yapabilir, oku ona yöneltebiliriz.. 

Burada durup düşünmek gerek; gerçek nedir, kötü olan, gitmeyen nedir? Gerçek diye gördüklerimiz mi yoksa onların arkasına sakladığımız ve kendimize itiraf edemediğimiz başka bir şey/ler mi var? 

Evet, sevgili Akrepler, ne olduğunu sanırım anladınız, Satürn transitini bu kadar uzun uzadıya anlatmanın nedenini kiminiz çoktan anladınız, kiminiz yeni yeni anlamaya başladınız. 

Bu süreç ne zaman biter ve gerçekleri ne zaman anlarız, gördüğümüz ve gözümüze kötü gelen şeyler gerçekten mi öyle yoksa ruh halimiz mi çarpıtmaya neden oluyor vs, bunları anlamanın zamanı, sizin ruhsal bir temizlik, bir köklü hesaplaşma sürecinden geçtiğinizi kabul etmekle başlayacak… Bu ruhsal kış temizliği öyle veya böyle yapılacak, ötesi yok.. 

Tabii bu kadar karamsar bir tablo çizmem başkalarını şaşırtabilir, ben böyle hissetmiyorum, diyebilirsiniz.. Ben de o zaman size, siz kendisiyle hesaplaşmasını aşama aşama yapmayı başarmış, hayatıyla kucaklaşmayı kanıksamış ve geçmişte doğru kararlar vermiş ve hayatının iplerini sorumluluklarını bilerek eline almış biri olmalısınız, o yüzden bu karamsar süreci yaşamıyorsunuz, derim. 

Ve sizi tebrik ederim. Önceden, zamanında yapmanız gereken yüzleşmeleri yapabilme iradesi ve cesareti gösterdiğiniz için. Siz hayattan ne istediğini iyi bilen, kendini de hayata hazırlamış, sorumluluklarını yerine getirerek güçlenmiş birisiniz. Helal olsun size... 

Şimdi, geçmiş hesaplarını yapanlar ile yapmayanların Satürn’ün dayattığı ruhsal temizlik süreçleri arasında ne gibi farklar olacak diye sorarsanız?.. 

Geçmiş hesaplarını sağlıklı ve doğru düzgün yapmayanlar, korkularından, sorumluluklarından kaçanlar, bunalıma girebilir, hem de ciddi bir depresyon riskine maruz kalabilirler. Her yer karanlık şarkısını mırıldanırlar.. Keyifsiz, mutsuz, hayattan bezmiş bir halde gündelik hayatlarını yürütemez hale gelebilirler. 

Bu kişilere, şayet kendi başlarına bu depresyonu aşamazlarsa mutlaka psikolog desteği tavsiye ederim. Çünkü bu süreç bir süre sonra bitecek ama bundan güçlü ve sağlıklı çıkmak istiyorsanız, ya kendiniz ya da bir destek alarak bilinçli aşın derim.. Aynı zamanda bu sürecin bir faydası olsun size derim, bugüne kadar yapmadığınız sorgulamaları yapın ve kurtulun şu korkularınızdan, hayattan ve kendinizden ne istediğinizi net anlayın. 

Geçmiş hesaplarını zamanında vermiş olanlar için bu süreç, kendi derinliklerine inme ve keşfetmediği kapalı bölgelere ulaşma ve ruhsal bir olgunlaşma dönemi olacaktır, hatta bilge olma süreci geçirecekler derim. 

Bu süreçte gündelik hayatın hır gürü, bir türlü bitmek bilmeyen hırsları, mücadelelerinden bir parça olsun uzak durmak, kendinizle baş başa kalmak, daha önce koşturmacalardan vakit bulmadığınız şeylerle meşgul olmak, bol kitap okumak, yazmak, derin düşünmek, belki ruhunuza iyi gelen hobilerle meşgul olmak, ailenizle, özel hayatınızla daha yakından ilgilenmekle meşgul olmak isteyeceksiniz. 

Yalnız olmaktan, inzivadan korkmayacaksınız, bilakis inziva isteyeceksiniz zaman zaman. Ruhunuz buna ihtiyaç duyacak. Geçmişi uzun uzun düşüneceksiniz. İçinizde ukte kalan şeyleri sorgulayacaksınız, derinliklerinize inip, içinizden çıkarmadığınız cevherleri çıkarmaya başladıkça hoşunuza gidecek. 

Ruhsal sorgulama süreci, korkularla yüzleşmek vs sizi korkutmak bir yana, daha bir güçlendirecek. 

Ruhsal ayıklanma ilerledikçe hafiflediğinizi ve güçlendiğinizi hissetmenizin hazzını yaşamaya başlayacaksınız. Ve içinizde, hayatınızda, kişiliğinizde artık gitmesi gereken bazı şeyleri atıp yaklaşan yeni bahara kendinizi hazırlayacaksınız. 

Ve süreç bittikten sonra, “ben olgunlaştım” diyeceksiniz. Korkular artık korkular olmaktan da çıkacak, ya tamamından kurtulacaksınız ya da onları da hayatın bir parçası olarak görüp, seveceksiniz, onları da normal göreceksiniz. Tıpkı bir kişinin daha önce hayvanlardan korkması ama bir şekilde bir hayvanla karşılaşınca, korkusunu atmaya çalışıp yavaş yavaş o hayvanın sırtını ürkekçe sıvazlamaya çalışması ve giderek bunu sevmesi, hatta onu kucağına alabilmesi gibi. 

Özetle, bu ruhsal süreç bize, insan olduğumuzu da hatırlatan bir süreçtir. Kendimizi nasıl ki cesaretlerimizle seviyor, onaylıyorsak, korkularımızla da sevmemiz, onların da insana has özellikler olduğunu anlamak bir olgunlaşma sonucu bilincine varılan olgudur. 

Bu süreçte, başta depresyona girenler de irade gösterirlerse, aşmaya kararlı olurlarsa gelecekleri nokta budur işte. Özetle kiminiz daha kısa sürede kiminiz biraz daha uzun ve sancılı bir sürecin ardından bu noktaya gelirsiniz. 

Transit Uranüs Marta kadar size pozitif destek olmakta, hem şans vermekte, beklenmedik fırsatlarla yapmak istediğiniz şeyler için güç vermekte hem de bu ruhsal sürece daha ılımlı bir geçiş yapmanız ve daha kısa sürede aşmanız için güçlü bir enerji ve cesaret yüklemekte... 

Uranüs Koça geçince, ki Jüpiter çoktan geçti, sizin 6.eviniz yoğun enerji etkisine girecek. Bu ev sağlık, iş yeri ve gündelik hayat evidir genel olarak. Bir de akrabalar evidir diyelim... 

Bu sene, bu yıldız etkileriyle, iş yerinde ve gündelik rutinle ilgili ani gelişen olaylar bekleyin derim. Kimi gelişmeler günlük hayatınızı olumlu etkilerken kimisi biraz düzeninizi bozabilir. Ayrıca siz de, işte ve evde biraz asi olabilirsiniz. Tahammülsüz olabilir, hele ki Satürn tam zıttında 12.ev üzerinden bazen sert ve negatif enerji gönderirken. 

Kiminiz bir an evvel değişen iş ve gündelik hayat koşullarına uygun düzen alışkanlıkları yerleştirmeye çalışacaksınız, kiminiz de sanırım kendinizi biraz dağıtacaksınız. Yakın akraba veya aile ile çatışma söz konusu olabilir. 

Akrepleri uyarmak isterim; Uranüs burada insanın bazen sinirlerini fena halde gerer ve fiziksel sağlığını olumsuz etkiler. Sağlığınızla ilgilenin özellikle de sinirlerinizin gerilmemesine dikkat edin. Ruhsal süreci bozulan bir sağlıkla geçirmemeye bakın. Kendinizle ilgilenin ki, yıldızlar da bir an evvel sizi düze çıkarsın ve yeni hayat düzenine bir an evvel adapte olmanıza yardım etsin. 

Öte yandan, bazı Akrepler galiba olan biteni kabul etmek istemeyecek. Resti çekme ve kendi istediği yolda gitme isteği belirecek. Yani bu bir yerde iyidir, ama bir yerde, sizi düşünülmeden atılan ani adımlara sevk eder. Resti çekseniz de, neyi, niçin yaptığınızı bilin, iyi düşünün ve ondan sonra somut adımlar atın derim. Yoksa arkası pişmanlık olabilir. 

Tabii geçen seneden sıra dışı fırsatlar yakalamış şanslı Akrepler bu sene bu yeni gelişen olayların getirdiği yeni düzene alışma süreci içindeler bu sene. 

Sanırım kimi Akrepler kendilerinden oldukça farklı biriyle evlendi, yaşam tarzı, zevkleri hayli farklı olan biriyle, kimi Akrepler sıra dışı bir iş fırsatı yakaladı, kimi kendini toplumda gösterme fırsatı yakaladı, hatta ödüllerini aldı, şimdi, bunları sindirme, yeni şeylerin getirdiği yeni düzen unsurlarını hayatına yerleştirme zamanı... 

Bu şanslı Akrepler, kendilerini şımartmak isteyecekler, yeni düzene ayak uydurmak adına daha bir bakımlı, havalı olmak isteyecekler, hatta bu uğurda kimi Akrepler estetik bakıma bile yönelebilecekler. Sağlığını doğal şeylerle koruma yoluna gidecekler. Gündelik egzersize ağırlık verecekler. 

Ve yeni düzeni oturttuktan sonra, yeni düzenin getirdiği çevre ile haşır neşir olmaya başlayacaklar. Kendilerini bu çevreye kabul ettirmeyi başaracaklar. 

Tabii bunlar onlar için de bazen pek kolay olmayacak çünkü bazı yıldızlar yeni girdikleri ortamlarda, yeni gelişmelerle tanıştığı kişilerde beklediği şeyleri göremeyebilecek. Ayrıca kendini kabul ettirmenin öyle pek de kolay olmadığını anlayacaklar. Zaman zaman bunalacaklar, daha sakin bir hayatı özleyecekler. Yine de, yollarına devam edip kendilerine o dünyada yer açmaya çalışacaklar. İşte zaman zaman gelişen güzel olaylarla moral bulacaklar. 

Bekar ve hala kalbi boş Akrepler ne yapacak acaba?.. 

Bu sene yılın ilk yarısı olaylar keskin olabilir. İlişkileri zorlayan açılar olacak, ilişkiniz yılın ikinci yarısı ayakta kalmayı başarırsa evliliğe gider. Bu sene yeni ilişki kuracak Akreplerin karşısına sevmeyi bilen kişiler, şefkatli kişiler çıkacak. Ama kiminizin karşısına da medeni durum sorunu olan ilişki denk gelebilir. Ya da aynı mekanda olamamak gibi bir sorun, bir şekilde arada bir duvar, bir engel olacak. 

Kişi belki doğru kişi ama engel aşılır mı, orasını zaman gösterecek ve sizin o ilişkiye ne derece sahip çıkacağınız gösterecek. Ruh haliniz bozukken gitmeyecek diye umutsuzluğa kapılacaksınız, ama değecek bir şeyse vazgeçmeyin derim. Tabii engeller aşılacak türdense, yoksa, zor... 

Yine de bazı yıldızlar sabreden derviş muradına ermiş mesajı veriyor gibi.. Yani, ilişkiyi rayına oturtmak zaman alacak ama bir şeyler de sağlam gidecek. Ruhunuzu tamamladığınız duygusu yaşatacak size, belki de ruh eşinizi bulacaksınız... 

Evlilere gelirsek, kimi evliler hayatlarında olan yeni düzene alışma, bu süreçte zaman zaman eşle, aileyle çatışma yaşayabilir. Belki ailenizin desteğini tam alamamaktan şikayet edebilirsiniz.. Eşinizi bazı konularda yanınızda görememekten yakınabilirsiniz. 

Sanki Neptün etkisinde –Neptün yuva eviniz üzerinde – onun yeterince evi, yuvayı sahiplenmemesi, canınızı sıkabilir, her şeyi sizin halletmek zorunda kalmanız usandırabilir. Bir şeyleri tek başına çekmek zor gelebilir... 

Veya artan iş gücü ve ani gelişmelere gebe iş hayatınız evi ihmal etmenize neden olabilir, bundan dolayı sizden yakınabilir aileniz, siz de onları anlayışsızlıkla suçlayabilirsiniz. Ama ben size sabredin diyorum ve yola devam edin diyorum, ailenizle de çatışmadan, empati kurarak sorunları büyütmeden devam edin, sonra hem siz onlara hem onlar size destek olabilecek. Bu ara siz dahil herkesin kafası karışık. Hava muğlak, hele şu muğlak hava bir geçsin, zor süreç yavaş yavaş ilerlesin, hafiflesin bir şeyler... Satürn sonbahar deyince ilerleyerek Neptün’e kuvvetli açı yapacak ve işte o zaman hem siz ailenize hem onlar size güç verecek, birbirinizin yüklerini hafifletmeyi nihayet başaracaksınız. 

Ama bu sürede bütün kızgınlığınızı ailenizden çıkarırsanız, kalp kırabilirsiniz hem de geri dönüşü zor, ciddi pişmanlık yaratan sözler dökülebilir ağzınızdan... 

Zorlayıcı bir süreçtesiniz, nasıl ki siz zorlanıyorsunuz, aileniz de zorlanıyor.. Bu düşünceyle şimdilik sonbahara kadar, hatta sonbahar değil, yaza kadar olanla yetinin, siz üzerinize düşeni yapın, arkasından beklediğiniz desteği de almaya başlayacaksınız. Sizin ve ailenin üzerinde gezinen ağır hava dağılmaya başlayınca... 

İyi ve gergin dönemlere bakarsak; gergin dönemler mesela, bu ay yani Şubat ayı sizin için hayli gergin, dikkatli olun derim. Hem ev güvenliğine, hem de evde olası kavgalara karşı… Bu ay çıkan gergin durumlar evde önce sizi öfkelendirse bile sanki Satürn’ün ruhsal sürecinin farkına varmanızı da sağlayacak, önemli ve ciddi bir süreçten geçtiğinizin ve eskisi gibi fevri olmamak gerektiğinin, sakin gitmek gerektiğinin bilincine varmak öfkeden sizi kurtaracak ve şimdi ne yapmalıyım sorusuna yöneltecek, bu da sizi ruhsal olarak güçlendirecektir. 

Diğer bir gergin ay Nisan ve Mayıs.. Nisan hayli gergin, son derece özenli yönetmek gerekir bu ayı derim.. Beklenmedik aksilikler, masraflar, olası bir sağlık sorunuyla ilgilenmek, iş yerinde bir sorunla baş etmek gerekebilir... 

Mayıs hem gergin hem bir bakıma krizin fırsata dönüştüğü bir dönem gibi. Krizden fırsat doğar sözünü aklıma getiriyor bu ayın transit yıldızları.. Olayları lehinize çevirme imkanı bulacaksınız gibi, şayet farkındalıkla hareket ederseniz. 

Uygun aylara gelirsek, Mart fena değil, eski ayların, geçen senenin son fırsatlarının nimetlerini yaşayacağınız bir süreç, geçen sene fırsatları iyi değerlendirenlerin bir ödülü var gibi bu ay... 

Kasım ayı da sanki iyi bir ay gibi, bir şeyleri geride bırakmak ve güçlenmek için uygun bir zaman, bazı çabalarınızın meyvelerini alacağınız bir ay gibi. Ve ruhsal iyileşme sürecinin de hızlanacağı dönem diyebilirim. Ve bir amaca kavuşmanın veya ulaştığınız bu amaç yolunda iyi bir noktaya gelmenin de keyfini sürebilirsiniz aynı dönem. 

Para konusu nasıl derseniz?. Haziran iyi bir dönem gibi. Önemli bir borçtan kurtulmak veya emlak alım- satım için uygun bir dönem. Mayıs da ödeme gücünüzün yükseleceği bir dönem.. Mart girişimler için iyi bir ay. 

Eğitim döneminde olan Akrepler biraz sabırlı ve sakin gitsin derim. 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

Semavii  

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..