Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii'den 2011 balık burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii'den 2011 balık burcu yıllık yıldız yorumu
 

BALIK BURCUNUN ÖZ YILDIZI HAYALLER YILDIZI NEPTÜN!


2011’DE BALIK BURCUNU NELER BEKLİYOR 

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

 

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart 

 

Sevgili Balıklar, geçen sene sizin yılınızdı. 

 

Ciddi sorunlar da oldu ama bütün bunları kuvvetli bir değişim rüzgarıyla hayatınızdan süpürüp her zaman ele geçmez o sıra dışı yıldan elinizden geldiğince faydalandınız. 

 

Bakalım, 2011 ne diyor sizin için?... 

 

Bu sene gökyüzünde bazı önemli yıldız pozisyon değişiklikleri olacak. 

 

Sizin için en dikkat çekici transit yıldız değişikliği burcunuzla ilgili.. 

 

Evet, yaklaşık 7 yıldır burcunuzda ağırladığınız büyük ve ani değişim yıldızı asi Uranüs’e veda ediyorsunuz 12 Martta, onu komşunuz Koç burcuna uğurluyorsunuz! 

 

Uranüs bu sefer Koç burcunda 7 yıl kalmak üzere konuşlanıyor. 

 

Geçen sene burcunuzda bulunan diğer bir yıldız; şans yıldızı Jüpiter idi. Jüpiter sizin ikinci öz yıldızınızdır bu arada. 

 

Jüpiter burcunuzdan çoktan gitti bile, 22 Ocakta Koç burcuna girdi. 

 

Bu sene Jüpiter’in hızına yetişene aşk olsun, Koçta inanılmaz bir hızla ilerleyerek 4 Haziranda Boğa burcuna girecek ve yılı burada tamamlayacak. 

 

Diğer önemli bir transit yıldız değişikliği.. 

 

Uzun yıllardır Kova burcunda bulunan ve sizin birinci öz burcunuz olan hayaller yıldızı Neptün bu sene kısa bir süreliğine – 4 Nisan-5 Ağustos – sizin burcunuza yani Balıka geçiyor!. 

 

İşte size bir ağır top daha. Sevdiniz galiba ağır top dediğimiz önemli yıldızları ağırlamayı.. 

 

Tabii Neptün Balık’a kısa süre için geçecek, bu sürede gelecekte size neler getireceğinin ipuçlarını verip sonra tekrar Kova burcuna geri dönecek ve 2012 ilk aylarına kadar oradaki misafirliğine devam edecek. 

 

Alın size ilginç bir yıl daha.. 

 

Ama tabii geçen seneki gibi hem süper hem aksi sıra dışı olayları pek bulamayacaksınız. Gerçi Martta Uranüs sizden gidene kadar son sıra dışı sürprizlerini verebilir.. 

 

Öte yandan bu sene sanki sizin için geçen yılların bir muhasebesini yapacağınız ve özellikle Uranüs’ün sizde kaldığı sürede hayatınıza sıra dışı önemli kazanımlar olarak neleri kattığını somut olarak görüp anlayacağınız bir sene olacak gibi. 

 

Uranüs sizden gittikten sonra ani gelen sorunlar da yok ama ani ve mucizevi kabilinden güzel gelişmeler de yok… 

 

Artık ne elde edecekseniz bileğinizin hakkıyla elde edeceksiniz. 

 

Tabii Uranüs, Jüpiter ve Satürn’ün zor ama çok değerli geçmiş tecrübeleri ve hayatınıza katmış olduğu fırsatları sizin rehberiniz olacaktır. 

 

Artık değiştiniz, siz artık eski siz değilsiniz ne de olsa. Uranüs sizi inanılmaz hızlı ve köklü bir sıra dışı kişilik değişiminden geçirdi. Eh, bunun da mutlaka bugüne faydası olacaktır haliyle.. 

 

Bu değişimleri bu sene çok daha iyi anlamak, somut getirilerini test etmek imkanı bulacaksınız. 

 

Yani Uranüs’ün bir muhasebesini yapacaksınız. O büyük ve hızlı gelişen değişimler sizi ne kadar etkiledi, değiştirdi, hayatınıza kalıcı olarak hangi yenilikleri, değişiklikleri katabildiniz, hangileri gel-geç maceralara dönüştü ya da dönüşmeye başladı. Hangilerinin zemini sağlam hangilerinin kaygan.. 

 

Sanırım bu bakımdan birçok şey sizin o önemli değişimleri nasıl karşıladığınıza ve nasıl yaşadığınıza, kendi payınıza hayatınıza neleri katmaya çaba gösterdiğinize bağlı.. Nelere önem verdiniz, neleri es geçtiniz? İşte bunların görünür olacağı, hayatınızda daha bir yerine oturacağı bir sene olacak. 

 

Transit yıldızlar burç değiştirirken haliyle ev de değiştiriyorlar.. 

 

Koça yerleşen Jüpiter ve yerleşecek olan Uranüs sizin 2.eviniz üzerinde konuşlanmış olacak. Tabii Jüpiter 4 Haziranda Boğaya ve dolayısıyla sizin 3.eviniz üzerine gelecek. 

 

Önce 2.evin anlamını vereyim; 2.ev tek kelimeyle para evidir, para kaynakları evi.. 

 

Buraya gelen şans yıldızı Jüpiter haliyle para kaynaklarını genişletir, parayı bollaştırabilir.. 

 

Ancak bu senenin özel bir durumu var.. Para evi 2.evin tam zıttında yani 8.evde Koçun zıt burcu Terazi var ve Terazide geçen Temmuzdan beri bulunan disiplin ve kısıtlama gezegeni Satürn var!.. 

 

Ve üstelik para konusunda 8.ev belki de 2.evden daha önemli. Neden mi? Çünkü orası daha büyük paralardan, ortak hesaplardan, büyük yatırımlardan, borç ve alacaklardan, banka hesaplarından sorumludur. 

 

Jüpiter 2.ev üzerinde iken, kişiye daha fazla kazanma isteği ve hırsı verir. Para kaynaklarını genişletme düşüncesi doğar kişinin aklında. Kısacası paraya odaklanırsınız. Ayrıca hem kendiniz hem ev, hem genel yaşantı için aşırı ve hatta tedbirsizce harcamaya meyledebilirsiniz. Bunun için gerekirse çekinmeden borca girersiniz, nasıl olsa öderim duygusunun rahatlığı ile.. 

 

Martta Jüpiter’in yanına Uranüs eklenecek ki, Uranüs para kaynakları konusunda, kişi geleceği düşünmeyen biriyse hele, insanı aşırı rahat, kendine güvenli yapar, el attığı işlerden acaip paralar kazanacağını sanır, yeni yolları tecrübe ve plan, hazırlık demeden denemek ister, sonuç büyük olasılıkla iflastır.. 

 

Gerçi Uranüs daha yeni geçecek, Satürn’den de sert etki almayacak, Satürn ilerlediği için onu etkilemeyecek. Yine de, bu iki önemli yıldızın bu evleri etkisi altına almaya devam ettiği sürece dediğim olası zaaflar geçerliğini korur.. 

 

Bunun yanı sıra, tam zıttında 8.ev üzerinde olan bir Satürn kişiyi tedbire ve uzun vadeli sağlam hesaplar yapmaya zorlar, sağlam yatırımlarla geleceğini garanti etmesini tavsiye eder. Ayrıca geçmiş borçların da temizlenme, tabiri caizse bir pay-back zamanıdır. 

 

Özetle, bu sene iş girişimlerinde bulanacaklar, daha önce önemli girişimler başlatanlar ve iş sahibi Balıklar dikkat etsin derim. Bu sene geçen seneki gibi paçayı kurtarmanıza yardım edecek gezegeni pek bulamayacaksınız bu bakımdan.. İş sizin maharetinize ve geleceği görebilme, paranın kokusunu alma ve hazırlıklı olmanıza bakıyor. 

 

Bence bu sene işlerinize gayretle devam edin, tedbiri de elden bırakmadan. Yeni girişimleri de iyi düşünün öyle karar verin derim. 

 

Bu seneyi şöyle düşünün derim: bir çocuğunuz dünyaya geldi. Artık paraları eskisi gibi savurma dönemi bitti. Bundan böyle çocuğunuz için de yaşamayı öğreneceksiniz. Yani, paralar gelse bile sorumluluklar daha önemli ve daha hassas bir noktaya taşınıyor. 

 

Zaten sanırım kimi Balıklar mecazi anlamda dediğim şeyi gerçekte yaşayacaklar. Artık sadece kendiniz için değil, başkaları için de, hatta çocuğunuz için yaşamayı öğreneceksiniz. Ev ve çocuk sorumluluğu binecek gibi üzerine kimi Balıkların. 

 

Bu senenin önemli ve dikkat edilmesi gereken bir yıldız açısı var ki, bu da para konusunda dikkat etmek gerektiğinin altını çizen bir husus. 

 

Bu sene hem ülkede hem dünyada ekonomik sıkıntılar ve ciddi istikrarsızlıklar hatta krizler yaratabilecek bir yıldız açısı gerçekleşecek gökyüzünde: transit Jüpiter Koçta ilerleyerek zıt burcu Terazideki Satürn’le zıt enerji oluşturacak. İşte bu açının gerçekleşeceği dönem dikkatli ve tedbirli gidilmesi gereken hassas bir dönemdir.. 

 

Bu bakımdan Martın ikinci yarısı ve Nisan ayının tamamı önemli bir zaman dilimi.. 

 

Bir diğer gergin sayılabilecek transit yıldız pozisyonu ise, 2007 sonlarında Oğlak burcuna ve sizin 11.eviniz üzerine gelen ve burada uzun yıllar kalmaya niyetli evrim/dönüşüm yıldızı Plüto. 

 

Oğlak size olumlu enerjiler gönderen bir burçtur ama hem Teraziden hem Koçtan sert enerjiler alır ki, bu sene Terazide ve Koçtaki transitler olayları ve olayların yönünü belirleyecektir. Plüto da bundan etkilenecektir. 

 

 

Aslında, bu sene adeta hepimiz dış olayların etkisi altında kalacağız. Yani kendi irademiz değil, kadersel olayların bu seneyi yönlendirmesi söz konusu.. 

 

Bu bakımdan, bu sene size de bu dış olaylara göre iyi hesaplar yapmak düşmekte.. 

 

11.ev dostlar, idealler ve amaçlar, dilekler evidir. Plüto önce yavaş adımlarla sonra hızlanarak sizi bu konularda önemli bir dönüşüm sürecine tabi tutacaktır. İyi açılı zamanlarında çok önemli ve insanları etkileyen işlere imza atacaksınız ama negatif dönemlerde dostlarla veya işbirliği yaptığınız kişilerle bir zaman gelip karşı karşıya gelecek, birileriyle dostken düşman olabileceksiniz. 

 

Ya siz ya da birileri maddi konularda ve ideallerde zarar verebilecektir. Sanırım bir çıkar çatışması söz konusu olacak ve bu çatışma bazen kimi Balıklar için riskli, tehlikeli boyuta varabilecek. 

 

Mesela, bu sene Plüto-Uranüs sert açısının gerçekleşeceği Haziran-Eylül arası dönemler yer yer bu bakımdan önemli ve dikkat gerektirmekte. Ayrıca Plüto-Jüpiter sert açısının olduğu Şubat ve Mart aylarına dikkat etmek gerekir derim. 

 

Tabii bu olası çatışma kimi zaman evli Balıkların eşleriyle aralarında olabilecek.. 

 

Özetle, hem iş ilişkilerine hem de özel ilişkilere çıkarı bulaştırmak bu sene geri tepebilir.. 

 

Bu sert açı kimi Balıklara sanırım aileden veya dost çevresinden bildiği bir tanıdıkla ilgili sorun getirebilir, olasılıkla bir sağlık sorunu veya başka türlü kritik bir mesele olabilir. Bu dolaylı olarak sizi de üzer.. 

 

Bu arada bu sene genellikle yıldızlar birçok kişiyi sağlık sorunuyla uğraştıracak gibi. Siz de sağlınıza dikkat etmelisiniz bu arada. Özellikle Satürn sağlık evlerini etkilerken… 

 

Bu sene size olası bir sağlık sorunundan kurtulmak için küçük bir operasyon gerekebilir. Sağlık sorunundan kurtulmak için ve doğru tedavi için sanırım yılın ikinci yarısı daha uygun. Ayrıca bu konuda elverişli dönemler Şubat ayı, Mayıs ve Haziran diyebilirim. Ve ayrıca Ağustos.. 

 

Aşk konusuna gelirsek; sanırım özellikle Balık burcunun ilk günlerinde doğanlar bir hayallerini gerçekleştirecek gibi. Kiminiz aşk, kiminiz evlilik olabilir. 

 

Bu sene aşk ve evlilik için özellikle Mayıstan sonraki dönem hayli hareketli görünüyor. Boğaya geçen Jüpiter 11 Kasımda zıt burcunuz Başaka geçip bir süre sonra geri pozisyon alarak yaklaşık 6 ay Başakta kalacak olan Mars ile birlikte çok güzel enerjiler yaratarak sizi güzel ve heyecanlı bir düğüne sevk edebilir. 

 

Evlilik/düğün sonbaharda olursa, sanırım heyecanlı, hareketin bol olduğu ve tutkunun bol olduğu bir evlilik olur gibi. Öte yandan tartışma hatta kavganın da olabileceği bir evlilik olması riski var; ancak, sonbaharda Mars-Jüpiter-Plüto arasındaki son derece olumlu açı bu evliliği korur gibi, bireysel haritanız da uygun ise şayet… 

 

Aşk için uygun aylara gelirsek; Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım diyebilirim. 

 

Yalnız bu sene dediğim gibi, sonbahar haricinde, sanki evlilik için uygun zemin olmaz gibi. Ancak en erken Mayıs deyince uygun zemin oluşabilir. Hatta kiminizin evlilik düşüncesi seneye kayabilir.. 

 

Para konusuna yeniden dönersek; bu sene risklere rağmen önemli yatırımlar için gerçekten verimli ve önemli bir zaman. Bazı geçmiş kökenli yani geçmiş bağlantılı ve hala alamadığınız paraları alabilecek, belki aileden arsa vs. den gelen ciddi derecede para yatırım hanenizi sağlamlaştıracaktır. 

 

Ve bu sene bazı uzun vadeli maddi yükümlülüklerden kurtulacağınız bir sene olacak gibi. Bazı ciddi ödemeler bir süre sonra bitip geride kalacak ve sizi hafifletecektir. 

 

Şubat ayı hem çok iyi hem de kritik gibi. Bu dönem ilişkilerinizde kırgınlık, küskünlük olabilir. Biri hakkında üzücü bir gelişme yaşanabilir. 

 

Öte yandan sanırım maddi konularda ve başkalarıyla bağlantılı maddi veya başka türlü konularda size iyi haberler var. Ama beklentileri abartmamak da gerekir derim.. 

 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

 

Semavii  

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..