Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 kova burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2011 kova burcu yıllık yıldız yorumu
 

KOVA BURCUNUN ÖZ YILDIZI ELEKTİRK ETKİLİ URANÜS!


2011’DA KOVA BURCUNU NELER BEKLİYOR  

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat ) 

Sevgili Kovalar, geçen seneden başlayan bazı transit açılar bu sene devam etse de, bu sene bazı önemli transit yıldız pozisyon değişiklikleri olacak. 

Ve bunlar sizi de etkisi altına alacaktır şüphesiz. 

Bu sene gerçekten önemli yıldızlar ev ve burç değiştiriyorlar. 

Uzun zamandır Balıkta bulunan ve sizin öz yıldızınız olan büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs Balıktaki yolculuğunu tamamlayıp 12 Martta dost Koç burcuna geçiyor!. 

Bu güzel haber sizin için. 

Uranüs Balıkta 2.eviniz yani para eviniz üzerindeydi uzun zamandır ve para kaynaklarınızı zaman zaman gelen ani değişimlerle istikrarsız bir hale getirmişti, bazen aniden süper paralar geldi, bazen yüklü borç ödemek zorunda kaldınız hatta işsiz bile kaldınız.. 

Şimdi bu istikrarsızlıktan kurtulacaksınız. 

Uranüs yaklaşık 7 sene Koç burcunda kalarak size pozitif enerjiler gönderecektir. 

Şans yıldızı Jüpiter Balıkta idi, 22 Ocakta Koç burcuna geçiş yaptı bile. 

Bu sene Jüpiter’in hızına yetişene aşk olsun, normalde bir yılda bir burçta kalırken, bu sene Koçta hızla ilerleyerek 4 Haziranda Boğa burcuna geçecek ve yılı burada tamamlayacak. Boğa sizin sert etki aldığınız bir burçtur ama Jüpiter’in burada olması sert olaylar olacak demek değildir, telaşlanmayın, geleceğim ona daha sonra… 

Diğer önemli bir yıldız pozisyonu ise, uzun yıllar sizin burcunuzda yani Kova burcunda kalan hayaller yıldızı Neptün bu sene kısa bir süreliğine – 4 Nisan-5 Ağustos – sizden çıkıp Balık burcuna girecek. Sonra tekrar burcunuza dönerek 2012 ilk aylarına kadar sizde kalmaya devam edecek. 

Neptün enteresan, bir bakımdan muhteşem bir bakımdan garip bir yıldızdır ve bu açıdan Neptün’e güven olmaz. 

Neptün sert etkisinde kişi depresyona, kaosa hatta kimlik kaybına bile maruz kalır. Yani ‘lost’ olur ruhsal olarak. Ama iyi etkisinde insanın ruhsal derinliğini yükseltir, aklın sınırlarından kurtarır, sezgisini ve öngörüsünü açar, vizyonunu genişletmesi ve netleştirmesini sağlar. 

Bu güzel etkide kişiye gizemli bir cazibe, yüksek bir manyetizma verir, insanları bu çekim gücünüzle kendinize bağlar, onları ikna etmeyi başarırsınız. 

İşte Neptün sizden gidince kaotik havadan kurtulacaksınız ama manyetizma da gidecek.. Takke düşecek kel görünecek. Gerçekten o manyetizmanın aslında sizde olmadığı başka bir şeyden kaynaklandığı gerçeği anlaşılacak. (şakaJ) 

Bazı Kova arkadaşlarıma takılayım dedim:) 

Gerçekten, şaka bir yana, siz Kovaların Uranüs gibi elektrik etkili bir öz yıldızı varken gizemli bir manyetizmaya o kadar da ihtiyacınız yok zaten, değil mi?..:) 

Transit Neptün burcunuzda iken, bazen amaç duygusundan uzaklaştığınızı, hayattan ne istediğiniz hakkında kafanızda fikirlerin kaybolduğunu, adeta rotasız bir gemide gittiğiniz duygusuna kapıldığınızı tahmin ediyorum. 

Ama dediğim gibi, olumlu zamanlarında en net, en duru görülere sahip olursunuz gelecek amaçlar, vizyonunuz hakkında. 

İşte, onun için bazen sizi usandırsa da Neptün’ün dumanlı havası, iyi haliyle size daha lazım o… 

Neden mi?.. 

9.eviniz yani kariyer tırmanışı, terfi, meslekte ilerleme evi üzerinde disiplin ve kısıtlama yıldızı, yapı ustası, kariyer oluşturma ustası ve sizin de ikinci öz yıldızınız sayılan Satürn bulunmakta hem de dost burç Terazide! 

Kariyer tırmanışı sürecinde, Neptün’ün resmetme gücüne, vizyon belirleme ve genişletme özelliklerine ihtiyacınız olacak. Kafanızda kurduğunuzdan daha yüksek ve geniş fikirler fısıldayacaktır o kulağınıza… Hayal gücünüzü zenginleştirerek amacınızı gerçekleştirmeden önce adeta onu kafanızda resmetme becerisi aşılayacaktır. 

Ve tabii hayallerinize kavuşmanızda yardımcı olacaktır. 

Tabi bunların hepsi büyük düşünseniz de, ‘gerçeklik’ duygusunu elden bırakmadığınız zaman işe yarayacaktır. 

Zaman zaman Neptün negatif etkisinde, tembelleşir, işin kolayına kaçmak ister, bazen gerçeğin ötesinde şeyler ister bulursunuz kendinizi. İşte, bunlara dikkat edin derim. Aşırı hayallere kapıldığınızı fark edin ve bu durumu uzatmayın, gerçek hayattan kopmamaya özen gösterin derim. 

Bu bakımdan bu ara Satürn’ün Terazide ve 9.eviniz üzerinde olması ve 2012 Ekime kadar buradan size destek verecek olması bence bir nimet sizin için. 

Ve siz akıllı Kovaların bundan en iyi şekilde faydalanacağınıza eminim. 

Terazide Satürn-Kovada Neptün… 

Hani bu açı varken, değmeyin keyfinize.. Bu hayatınızın bir amacını, çok önemli bir hayali, bir vizyonu gerçekleştirmek imkanı demektir. Çabalarla bugüne kadar inşa edegeldiğiniz, vazgeçmediğiniz, istediğinizden emin olduğunuz, peşini bırakmadığınız bir büyük hayal, bir büyük amacınıza bu iki ağır top sizi ulaştırabilir. 

Bunlar ulaştırmasın da kim ulaştırsın.. Bence muhteşem ve önemli ve özel bir zaman dilimindesiniz bu bakımdan. 

Bu büyük amacını hala bilmeyenlere eyvah derim, bu güzel açıyı nasıl kaçırırsınız?.. 

Bence kendinizi toplayın, gerçekten ne istediğinizi sorun kendinize, kafanızda o büyük resmin canlandığına şahit olacaksınız. Büyük düşünün hem de en büyüğünden hayal kurun ama gerçekten kopmadan.. Ne demek istediğimi anladınız.. 

İşte, bu büyük amacınıza rotanızı kırıp onun için çaba gösterin şevkle, kararlılıkla ve inançla.. Gerisini yıldızlara bırakın.. Çabayın, olan biteni görün, izleyin, sonra yeniden çabalayın vs vs derken bir bakmışsınız, hop, o büyük amacın içindesiniz. Hayat tarzınız, çevreniz, hayata bakışınız, mesleğiniz, eviniz vs ona göre şekillenmeye başlamış.. 

Yalnız, amacınızı gerçekleştireyim derken kişiliğinizden çok taviz vermeyin derim. Neptün insanı sıvı gibi her kaba göre değiştiren bir etkidedir. Bu bence sakıncalı.. Benden söylemesi.. Amaca giden yolda her yol mübah diyen Kovalar olursa ki, Satürn-Plüto sert açısı bana olabilir dedirtiyor, bence, Dimyat’a giderken eldeki pirinç.. atasözünü da unutmayın derim.. 

Açıkcası, evrim/dönüşüm yıldızı Plüto 2007 sonlarından itibaren 12.eviniz üzerinde bulunan Oğlak burcunda konuşlanmış durumda. Ve daha çok uzun yıllar orada kalacak. 

Plüto insanı dönüştüren, evrimleştiren yıldızdır. 

Fakat Terazideki Satürn’den sert etki almakta.. Aslında Satürn sert etkisinden kurtulmuş sayılır ama bu sefer de Koçtaki Jüpiter ve Uranüs’ten sert etki alacaktır zaman zaman. 

Bunlar yasal olmayan işlere dalmayın demektir. Küçük bir uyarı.. Dinlemek size kalmış.. 

Evet, Plüto’dan bahsetmişken, biraz detaya girelim onun için, değer doğrusu. 

Plüto sizden önceki burçta yani Oğlak burcunda dolayısıyla 12.ev ruhsal eviniz üzerinde ve uzun yıllar orada kalmaya niyetli. 

Plüto nedir?.. 

“Plüton evrim, dönüşüm yıldızıdır, olayları yavaş ilerletir ve bir an gelir, pat diye bir değişim olur ve hayatımızın yönü geriye dönmemecesine değişir ve dönüşür.” 

Plüton sizin ruhsal eviniz üzerinde yer yer baskılar yaparak, ruhsal bir dönüşümle yenilenmenizi istiyor. 

Bu transit etkisinde, kiminiz kişisel gelişim kitaplarına sarılacaksınız, kiminiz geçmişle bağlantı kurmak isteyeceksiniz bir şeyleri daha iyi anlamak, geçmişle-bugün arasındaki bağlantıyı daha iyi algılamak ve buradan bir senteze varmak için, kiminiz belki de yazıya yöneleceksiniz. Kiminiz ise, bir terapiste ihtiyaç duyacaksınız. Bunu depresyona girdiğiniz için değil, kendinizi, bilinçaltınızı bilinçli bir yolla anlamak, temizlemek için. 

Ruhsal dönüşümden geçtiğinizi düşünecek ve bazen bir keşiş gibi yaşayacaksınız. Kiminiz bu inziva dönemini uzun kiminiz kısa kısa sürelerle yaşayacak. Geçmişi neşter altına alacaksınız, bir şeyleri sorgulayıp kesmek isteyeceksiniz. Artık bazı şeylerin geçmişte kalmasını, bugünde ayağınıza bağ olmamasını isteyeceksiniz. Ama geçmişi sert ve keskin bir şekilde atmayın derim. Geçmişinizi sevin çünkü sizi iyi veya kötü bugüne getiren geçmişiniz ve geçmişte yaptıklarınızdır. 

Özetle bu dönemi hayatın sırrına erme dönemi olarak yaşayın, olayı böyle görün. 

Plüto kuvvetli olan sezginizi daha da kuvvetlendirecektir. Derinleri görecek, perdenin arkasını algılayacaksınız. Ama çok da dalmayın derim. Plüto ağırdır, kaldırmak için akıl sağlamlığı şarttır. Plüto’dan kendi derinliklerinizi, içinizdeki cevherleri çıkarmak için faydalanın derim. Yani doğanızda, içinizde var olan ve henüz tam çıkmamış yeteneklerinizi keşfetmek için yararlanın derim. 

Uranüs Martta size olumlu enerjiler gönderen Koça geçiyor dedim. Koç 3.ev yani düşünce evinizde. Uranüs sizin öz yıldızınızdır. Burada size çok destek olacak, çok faydasını göreceksinizdir. Ufkunuz açılacak, düşünceleriniz gelişecek. Hatta Plüto ile zaman zaman sert açılar yapsa bile, yine de bu etkide, aranızda varsa bilimle, occult çalışmalarla ilgilenen, bu tür becerilerinizin yükseleceği bir sürece gireceksiniz. Kiminiz bir icat bile yapabileceksiniz. 

Uranüs Koçta 3.eviniz üzerinde bulunduğu sürede, iletişim alışkanlıklarınızda hızlı değişimler bekleyin derim. Bazen iyi bazen aksi tutumlar içinde olacaksınız, özellikle de yakınınızda bulunan kişilerle, kardeş, aile, kardeş kadar yakın kişilerle iletişim tarzınız değişecek. 

Bazen isyan edecek, tavır değiştireceksiniz, yakınlarınızın sizi böyle kabul etmesini isteyeceksiniz. Onlar başta şaşırsa, tepki gösterse bile, sonra sizin bu yeni tutumlarınıza alışacaktır. 

Dediğim gibi, Plüton’un sert etkilediği dönemlerde yine de keskin sirke olmamaya özen gösterin, bu dönemlerde mümkünse sakin, yoksa mesafeli olun, başka şeylerle hobilerle, başka insanlarla hatta tanımadığınız insanlarla internet üzerinde iletişim kurun. Gerek arkadaşlık gerekse becerilerinizi ve işinizi daha geniş çevreye tanıtmak için teknolojiye yönelin derim. Zaten Uranüs de sizi buna yöneltecektir. 

Bu arada, teknoloji yoluyla arkadaş olduğunuz herkese de inanmayın derim. Hele Jüpiter de Koçta iken ve Koçun zıt burcu Terazideki Satürn’den Jüpiter sert etki alacakken.. 

Özetle, karşınıza kimin çıkacağını bilmeden güven duymayın derim. 

3.ev ayrıca anlaşma/kontrat evidir. Bu sene yıldızlar sizin için çok iyi iken, dediğim gibi, Terazi-Koç zıt ekseninde Satürn-Jüpiter çekişmesi yaşanacak ve bir de Koç-Oğlak kare ekseninde Uranüs-Plüto sert açısı yaşanacak zaman zaman. Bu da anlaşmalara, iyi tanımadığınız kişilere karşı acele kararlar vermeyin demektir. 

Mesela, Şubat ayında Jüpiter-Plüto sert açısı var.. Bu da bu konularda dikkat etmek gerekir demektir. 

Jüpiter-Satürn çekişmesi ise özellikle Mart ve Nisanda yaşanacak. Bu dönem de dikkat edin derim. 

Öte yandan, bakmayın o kadar uyardığıma sizi. Ruhsal dönüşüm yavaş gidecek, günlük hayatınızı etkilemeyecek bile belli bir noktaya gelene kadar. Bu süreçten ilk elden Kovanın ilk 10 gününde doğanlar daha belirgin etki alacaklar. Ama Jüpiter-Satürn çekişmesi herkesi, hatta dünyayı etkileyecektir. 

İnsanların tahammül sınırlarının taştığı, ekonomik istikrarsızlığın bozulduğu bir süreç bu genel olarak.. Sizi de dolaylı olarak bir süre etkisi altına alır, işleriniz yavaşlar ama merak etmeyin bu süreçten özellikle iş ve kariyer bakımından en az olumsuz etki alacak sizsiniz. Çünkü hem Terazideki Satürn hem Koçtaki Jüpiter size olumlu enerjiler göndererek, ortamın bozukluğuna rağmen size irade, inanç ve güven duygusu vermeye devam edecektir yeter ki amaçlarınızdan şaşmayın. Sağduyunuzu elden bırakmayın ve kendinize inancınızdan vazgeçmeyin. 

Ve büyük amaca yani büyük hayale giden yolda devam edin. Bu önemli yolda sonbahar deyince epey yol kat edeceğinizi ve en geç 2012 deyince ulaşacağınızı bilin. 

Ve tabii gerçekçiliği elden bırakmadan tabii.. 

Jüpiter bu sene leyleği havada gösterecek size. Bol bol çeşitli amaçlarla gezmek var size. Hatta gezmek için kendiniz de bahaneler yaratacaksınız. Yaşadığınız yerde de durmayacak, kent içinde bol gezecek, koşturacaksınız. 

Yakınlarla iletişim bol olacak. Ama bu fazla muhabbet tez ayrılık riski doğurabilir, arada bir mola vermeyi ihmal etmeyin özellikle yıkılmasını istemediğiniz ilişkilere daha özenli davranmak adına.. 

Jüpiter Boğaya geçince ne olacak acaba?.. 

Sanki belki Jüpiter boğaya geçince, belki daha önce, evinizde, yuvanızda bir genişleme yaşanacak gibi. Belki biri bir süreliğine gelip sizde kalacak, belki bekarlar artık biriyle yaşamaya başlayacak. 

Bu sene siz Kovalara evlilik var mı desem, olursa da acele bir evlilik olur ki bunu hiç tavsiye etmem. Yıldırım nikahının zamanı değil derim. Bireysel haritaları uygun olanlara diyecek lafım yok ama genele konuşursak, belki sonbahar deyince ilişkiler konusunda fikirleriniz yerine oturmaya başlar derim. 

Buna göre, Mars’ın Aslanda olacağı Eylül-Kasım arasında ilişkileriniz hayli ilginç bir sürece girecek. Bu dönemde hızlı bir ilişki hayatınıza girebilir, bu ilişkiyi daha sonra sakin, kendi halinde ve hatta gözlerden ırak yaşamak isteyeceksiniz ve kanımca ilişki devam ederse ancak 2012’de evliliğe gider, belki ikinci yarısına bile sarkar. 

Ondan önce, şayet düzgün yürütebildiğiniz bir ilişki kurarsanız evlilik düşünenlere Mars’ın İkizlerde olacağı Haziran-Ağustos arasını öneririm. Ama acele karar yok tamam mı?.. 

Bu sene aşkı bulabilecek misiniz peki?.. 

Neden olmasın?...Hele yılın ikinci yarısında Boğaya geçen Jüpiter-Oğlaktaki Plüto birbiriyle olumlu ve kadersel bir etki yaparken sizin de hayır demeyeceğiniz bir ilişki pat diye hayatınıza girebilir. 

İlk yarı bol koşturmaca, iletişim, tanışma süreci ile geçer bence.. Dediğim gibi istikrar olursa yukarıda verdiğim tarihler uygun bence. Ama yok, henüz kafanız net değilse, bence çılgınlığın zamanı değil.. 

Yılın uygun, verimli aylarına gelirsek; bu ay yani Şubat inanılmaz dolu ve faydalı geçebilir sizin için. Hem cesaretiniz hem kararlılığınız yerindeyken bence hayatta ve işte çok yol kat edeceğiniz şeyler yapacaksınız az zamanda.. 

Nisan ayı da son derece ilginç ama biraz temkin gerektiren bir ay. Özellikle iletişim konusunda aksaklıklar, tartışmalara ve trafikte sabırsız olmamaya özen gösterin derim. Ve aile ile ilişkilerinize dikkat edin derim. 

Nisan kendinizi iş vesilesiyle ilgili yerlere gösterebileceğiniz ve destek alacağınız bir ay olacak. 

Nisan ayında dikkat edilmesi gereken bir şey daha var; anlaşmalar, imza atacağınız kağıtları iki defa okuyun derim. Ve kendinize güveni abartmayın derim. Evet, güvenin ama arkanız sağlam olsun. 

Mayıs hayli ilginç, hem gergin hem bereketli bir ay olsa gerek. Kiminize bu ayda bir taşınma görünüyor. Evle meşgulsünüz bol bol. 

Para konusunda istikrarı sonbahar deyince yakalamaya başlarsınız ondan önce beklenmedik masraflar olur, beklenmedik paralar da gelir. Bu sene sanki yılın ilk yarısında eskilerden kalma bir hesabı ödeyip kapatmanız gerekecek, ikinci yarıda ise eskilerden kalma bir alacağınız gelecek gibi. Bu belki aile bağlantılı bir arsa, bir miras, belki de bir alacak para olabilir. Yılın ikinci yarısı ayrıca ev, araba vs gibi yatırımların karlı olacağı bir dönem yaşayacaksınız gibi. 

Şubatta uzaklardan veya eskilerden biri gelebilir. Ya da iletişim kurabilirsiniz. Kiminiz ise, uzaklarla ticaret olayına başlayabilir ya da var olan ticareti genişletebilirsiniz. Kimi Kovalar da uzun zamandır beklediği bir yerden sizin için önem taşıyan bir haberi alabilirsiniz. Bu haber veya gelişme gelecek kararlarınızı etkileyeceğe benzer. 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

Semavii  

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..