Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Nisan ayı burç yorumları

Semavii’den 2011 Nisan ayı burç yorumları
 

NİSANDA KOÇ BURCUNDA ÖNEMLİ BİR YILDIZ YIĞILMASI VAR!!


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.) 

Astroloji meraklıları astroloji sitem www.yildizfalim.com adresini de gezebilir. 

Bu ay önemli gökyüzü hareketlerinden biri; uzun yıllar Kovada seyreden Hayaller Yıldızı transit Neptün’ün bir süreliğine (4 Nisan-5 Ağustos) Balık burcuna geçecek olmasıdır.  

Balık zaten Neptün’ün öz burcudur. Bu değişen dünya şartları için önemli gelişmeler ve değişimlerin bir habercisidir. Neptün gazlar, sular, hayaller, depremler ve yüksek ideallerden, inançlardan sorumlu gezegendir. 

 

Ayın bir diğer gökyüzü olayı; zeka ve iletişim yıldızı transit Merkür’ün 30 Mart-23 Nisan arası retro yani geri pozisyon almasıdır.  

Bu geçen ay başlanan olaylarda bir geri sayıma, belki bir hesaplaşmaya girileceği ve ardından bir sona gelineceğini gösterir.  

Ayın diğer ve belki de en önemli gökyüzü olayı; ay boyunca Koç burcunda gerçekleşen yıldız yığılmasıdır.  

Bu yıldız yığılması çok önemli gelişmeler ve olaylar getirecektir, özellikle öncü burçlar için (Koç, Oğlak, Yengeç ve Terazi) ve ayrıca bireysel haritasında öncü burçta yıldızları olanlar için, Yükseleni öncü burçtan olanlar için.  

Bu ay isyan ateşi adeta yayılacak, kontrol dışı olaylar iktidarları hayli zorlayacak, buna ülkemiz de dahil gibi geliyor bana. Sanki isyanlarda bir dönüm noktası yaşatan hızlı ve çok önemli gelişmelere gebe Nisan ayı.  

Ülkemiz üzerinde de gergin isyan bulutları dolaşıyor… 

 

Ayrıca, dünyada sanki çok orijinal bir buluş sesini duyuracak gibi. 

Bu ay “ilk”lerin de ayı olacağa benzer… 

Tüm dünya için, ayın 2-4’üne dikkat; transit Mars, Ay, ve Uranüs bir araya gelecek!  

Gelelim burç yorumlarına…  

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan ) 

Sevgili Koçlar bu ay inanılmaz bir yıldız yığılması var burcunuzda, tam 6 yıldız sizin burcunuzda toplanıyor, hem de ay boyunca… 

 

Anlaşılan olaylar, gelişmeler adeta sökün edecek hayatınıza. 2 Nisanda öz yıldızınız Mars’ın burcunuza geçmesiyle, ciddi kararları eyleme dönüştüreceğinizi, bazı konularda sonuca gitmek adına geri sayıma gireceğinizi tahmin ediyorum. 

 

Belki de olaylar patlak vererek bir sonuca doğru ilerleyecek.. Bu ay öyle ya da böyle olayların içindesiniz. 

 

Olaylar kontrol dışı ve resmen akın ediyor gibi, akıllı bir manevra hayli zor olacak gibi. 

 

Merkür burcunuzda 23 Nisana kadar geri pozisyonda kalarak, sizi prosedür, randevu, konuşma, görüşme, yasal işlemler gibi konularda tekrar tekrar uğraşmak ve ilgilenmek durumunda bırakacak gibi. Mesela, biriyle bir konuşmada yanlış anlaşılan veya tereddütte bırakan bir meseleyi tekrar tekrar konuşmanız gerekebilecek. Veya bir resmi prosedürde çıkabilecek bir sorunu çözmek için birkaç git-gel yapmak durumunda kalacaksınız ilgili daireye falan. 

 

Tabii kiminiz için bu kadar kesin konuşamıyorum; kafanızı kemiren bir sorun var, orada duruyor hala… 

 

Uzun yıllar Kovadan 11.evden size destek veren Hayaller yıldızı Neptün, Nisan 4-Ağustos 5 arası geçici bir süre ile Balık burcuna yani sizin 12.eviniz üzerine gelerek, daha önce idealler, amaçlar, dostlar konusunda destek iken, bu sefer ruhsal bir koruma verecek gibi görünmekte. 

 

Yalnız, Neptün sizi biraz ruhsal yapabilir, ruhsal dünya ve inziva size göre değildir ama belki de böyle bir şeye zaman zaman ihtiyaç duyacaksınız. Neptün 12.evinizde iken, rüyalarınıza dikkat edin derim… 

 

Bu ay bir kavşaktasınız kesin olarak, yolunuzu kesin olarak belirliyorsunuz, sizi geleceğe taşıyacak önemli ve somut kararlar veriyorsunuz, vermekle kalmıyorsunuz, harekete geçiyorsunuz. Zaman zaman Merkür retrosu işlerinizi aksatacak, ayağınıza taşlar, küçük engeller koyacak, daha iyi, daha sağlam düşünmeniz, olan sorunları es geçmemeniz ve daha sağlıklı bir çözüme ve sonuca götürmeniz için. 

 

Ve ileride olabilecek aksilikler büyümeden, daha küçükken halletmenizi istemektedir Merkür. Engeller canınızı sıkmasın, önemseyin onları ve yolunuzu açacak çözümler getirin Nisan 23’e kadar. 

 

Bu ay size tavsiyem, transit Ay’ın gergin olduğu dönemlerde, birilerini zorlamayın, dolu dizgin üzerine gitmeyin kişilerin veya olayların, daha akıllı, daha sakin bir yol ile çözmeye çalışın derim. Mesela, 2-4 Nisan arası transit Ay burcunuzda olacak, havada biraz fazla gerginlik oluşacak o tarihlerde. Farkına varın ve gerginliği üzerinize çekmek yerine, dışarı boşaltın.. O gergin enerjiye maruz kalmayın derim. Gerginliği olumlu bir fırsata dönüştürün derim. 

 

Venüs Balık burcunda 21 Nisana kadar, şiir, müzikle ilgilenmek isteği getirir, şarkılar söylersiniz, dinlersiniz bol bol. Ve biri ile ilgili düşüncelere dalarsınız… Karar veremediğiniz bir şeyle ilgili, bu bir kişi olsa gerek… 

 

Bu ay her bakımdan açıksınız, ne yapmak istiyorsanız onu yapacaksınız, kimseye aldırmadan, bu da bazı dedikodular yapılmasına neden olacak gibi. Siz bunları duysanız da, kulağınıza gelse de, aldırmayacaksınız. Güç sizde. İnisiyatif de sizde. Ne istediğinizi iyi bilmeniz insanları durduracak gibi. Önünüze geçemeyecekler. 

 

Ama bu tabii ne istediğini bilenler için geçerli… Bir gün sonra fikrini değiştiren, maymun iştahlı bir Koçsanız eğer, içten içe kemiren bir pişmanlığın ruhunuzu rahatsız etmeye başlaması an meselesi. Ok yaydan çıkmış ama içinizde de bir soru işareti?...Ne olacak şimdi?.. 

 

Bütün Koçlar somut olarak kendilerini bir kişilik değişimine sevk eden hedefler peşinde. Yani yapacağınız şeyler önce olası bir mekan değişimi veya önemli ölçüde bir çevre genişlemesi ve değişimi, bir hayat tarzında değişim ve ardından ciddi bir kişilik değişimi sürecine giriyor. Girdiniz bile. 

 

Para konusu ilginç bir zemin üzerinde, kiminiz sıkı para kazanırken, kiminizin kaybetme riski var. Bu bakımdan özellikle Nisan ilk yarısı akıllı gitmenizi tavsiye ederim. İş sahibi olanlar veya çalışanlar için çok verimli, hareketli bir ay olacak. Çok sürprizli ve birden gelişen işbirlikleri ile beklediğinizin ötesinde bir ivme kazanacak işleriniz. Güzel anlaşmalar yapmak için iyi bir ay. 

 

Ay sonlarında para ve iyi bir iş birliği getiren bir anlaşma var gibi. Kimi Koçlar da aniden işten ayrılabilecek gibi. Bu kiminiz için sizin inisiyatifinizde gelişen bir şey olacak kiminiz için, birden patlayan çatışmadan dolayı olacak. Ne şekilde olursa olsun bu sizi ani bir başka şeye, belki de epeydir yapmak isteyip de yapmadığınız bir planı harekete geçirmeye sevk edecek gibi. 

 

Kiminiz geri dönüşü zor bir hatalı kararla, pişmanlıkların başlangıcı olan olayların içinde bulacaksınız kendinizi. 

 

Sanatla uğraşanlar adeta toplumu şaşırtacak şeylerle ses getirecek gibi. Ve bu arada, bir Koç burcu sanatçı, yaptığı bir işi bırakmasına neden olan bir olayın içinde bulabilecek kendini. 

 

Aşk yaşayanlar, adeta aşkları üzerinden hayatın birçok sınavından geçmekte.. Çünkü bu aşk köklü olarak hayatınızı değiştirecek türden, bazı önemli ve kalıcı kararları almak durumunda bırakan bir aşk. Gitmek mi kalmak mı, o sorumluluk mu bu sorumluluk mu, o fedakarlık mı, bu fedakarlık mı?... Hangisi daha doğru sizin için?.. 

 

Vazgeçip kalmak mı, var olan sorumluluk vs devam etmek mi, yoksa, aşkla gelen yeni sorumluluk ve sıkıntılara katlanmak mı?.. Karar sizin.. Ama yıldızlar geriye dönüşü zor bir karar alma noktasında bırakırken sizi ve bazı şeyleri değiştirmek arzusu veren sabırsız ve asi değişim yıldızı Uranüs burcunuza girmişken, Jüpiter de varken, yıldızlar son bir şans verir düşünmek için belki, Merkür retrosu sayesinde. Çıkan aksilikler belki de yol ayrımında sizin imdadınıza yetişecek gelişmeler getirerek, sizi bir süreliğine de olsa rahatlatacak, kararlarınızı 5-10 gün daha bekletebileceksiniz. 

 

Bu arada, hapis veya hastanede olanlara müjde var gibi. 

 

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )  

 

Ruhsal dünya eviniz olan 12.evinizde Koçta yıldız akını var adeta. Bu sizi bazı şeyleri beklediğinizden daha erken yapmaya sevk edecek gibi. 

 

Sanırım bazı Boğalar bu ay sağlıklarını ciddi derecede kontrol ettirmek zorunda kalabilir. Bu belki de ani gelen bir rahatsızlığın ardından olacak. Zaten epeydir yazıyorum, sağlığınıza önem vermeniz gereken bir süreçtesiniz. İyileşecek hastanın doktor ayağına gelir misali, belki küçük ama acil çare gerektiren bir sağlık sorunu sağlınızla tümden ilgilenmeye sevk edecek sizi. 

 

Kafanızda sürüyle düşünce sökün edecek adeta. Düşünceler uçuşacak zihninizde. Ancak kararları netleştirmek zamanı değil henüz. Öte yandan arkadan akın eden yıldız enerjisi, taşan bir dere misali sizi olayların içine çekecek ve müdahale etmek zorunda kalabileceksiniz. 

 

Ay sonlarında zihninizi, ruhunuzu rahatlatan çözümler belirir gibi. 

 

Kimi Boğalar ise, sanki bir yasal sıkıntı içinde bulacak kendini. Umarım ciddi bir şey değildir. Belki de eskiden beri halletmediğiniz bir yasal, resmi sorunu çözmek zamanı gelmiş. 

 

Sosyalsiniz, sanat veya sosyal ortamlardasınız bol bol. Kiminiz de, bir hayalini paylaşacak birileri ile. 

 

Uzaklar ilginç gelişmelere gebe anlaşılan.. Ani gelişen olaylar var.. 

 

Kiminize ani bir yurt dışı veya bir uzak yol görünmekte. Kiminiz de ani bir ziyaretçi ile şaşıracak. Görünen o ki, sizi biraz şaşırtacak bir şeyler gelişecek. Sanki eski veya epeydir var olan bir mesele, bir yara, bir sorun deşilecek gibi bu ziyaret veya yol vesilesiyle. 

 

Bu ay yaşanacaklar size ya bir sayfayı kapattıracak, ya da bir iki ay daha, sorunlarla uğraştırıp olumlu bir yeni sayfa açtıracak. Yani, ya sorunun muhatabı ile yüzleşme vs biraz gerecek sizi bir süre daha ama sonra sonra düzelme, anlaşma, beraber olumlu bir karar vermeye sevk edecek ve bu karar size planınızda olmayan bir yeni sayfa açtıracak. Bu ne olabilir derseniz, kiminiz hiç aklınızda yokken, birden farklı bir ülkeye yerleşme kararı alırken bulacaksınız kendinizi bir süre sonra ya da kent değişimi kararı. Kiminiz ise, eski sayfayı kapatıp, kendine devam eden hayat düzeni içinde çareler arayacak, hayatına kaldığı yerden devam edecek. 

 

Açıkçası işleri akışa bırakmak kolay olmayacak, yıldızlar sizi yerinizden kaldıran, inisiyatif almanızı gerektiren olaylara sevk edecek. Ve ya iş, mekan konusunda bir karara zorlanacaksınız adeta dış gelişmeler dolayısıyla, ya da bir sayfayı kapatmak, ondan vazgeçmek zorunda kalacaksınız. 

 

Bu ay biraz gergin haberler gelebilir size veya üzen gelişmeler. Canınız sıkılabilir, moralinizi düzeltmeniz ay sonunu bulabilir. 

 

Sağlık konusunda bazı yıldızlar sizi destekliyor merak etmeyin, ancak ilgilenmek gereği de ortada. 

 

Para konusuna gelirsek; yatırım alanı iyi görünmekte, paralar geldikçe, yatırım işlerini, büyük borçları hızla hallediyorsunuz. Aile ile alakalı sürpriz bir para haberi alabilirsiniz. Ve resmi işlerinizi hızla halledebilirsiniz. Bu konuda dost desteği de alacaksınız. 

 

İşte yeni iş, yeni proje düşünenler acele etmesin derim, biraz gelişmelerin görünür olmasını beklesin. Belki dış gelişmeler sizi belli inisiyatif almaya itebilir, yine de bu hanenize para getirecek türden sanki. Ya da çok önemli bir sıkıntıdan kurtulup, alacağınızı da alıp sayfayı kapatacaksınız. 

 

Aşka gelirsek; Venüs Balık burcunda aşk durumlarını koruyucu pozisyonda, ancak, ruhunuz karışık durumda. Nisan sonlarında gelişmeler sizi memnun eder noktaya gelebilir ve ne yapacağınızı daha iyi bilecek hale gelirsiniz. Yine de aşkta gerginlik var gibi, dış gelişmeler sizi bu ay zorlar epeyce, ay sonlarında yıldızlar size destek olmaya başlar bu konuda. 

 

Aşk konusunda kesin kararlar için bu ay uygun değil bir şekilde, en iyisi yıldızların sizden yana döneceği gelecek ayı bekleyin derim. 

 

Bir aile büyüğü veya uzaklardan bir akrabanın bir üzüntüsü gelebilir size. 

 

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )  

 

Sosyalleşme adına çok iyi bir ay gibi görünmekte sizin için. 

 

Geçen ayların fırtınalı enerjilerinden de uzaklaşmışken, toplum, grup, ortamlarında bulunmanın keyfini çıkarmak isteyeceksiniz. 

 

Bu ayın güzel bir yanı da, küçük veya büyük bir hayalinizin, bir isteğinizin gerçekleşecek olması. 

 

İkizlerin başlarında doğanlara küçük bir uyarıda bulunmak isterim; uzun yıllar dost Kova burcundan sizi destekleyen Neptün bir süreliğine size gergin enerjiler gönderen Balık burcuna geçiyor ayın 4’ünde. Bu ilk günlerde doğanları etkisi altına alır. Ve tam tepenize yerleşiyor; bu da hayatınızı biraz karıştıran, muğlak gelişmeler demek olabilir. Biri ya da birileri gerçekten hayatınızı biraz karıştırmaya niyetli olabilir. Buna karşı dikkatli olmak gerekir. Bu durumu yaratan olaylar sizi biraz düşündürecek. 

 

Dostlar, meslek grubu, sosyal gruplar evinde inanılmaz güzel yıldız desteği var size. İdeallerinizi, hayat amaçlarınızı yenilemeye sevk eden sıra dışı olaylar yaşamaya hazır olun. Hayatın içinde olmak, insanların içinde etkileşim içinde kalmak size yepyeni duygu ve düşünceler aşılayacak. Hayata adeta başkalarının gözünden bakacaksınız. Hangi konuda hayatın gerisinde kalmışsınız, hangi istekleriniz artık miyadını doldurmuş, yeni istek ve amaçlarınız ne olmalı vs sorularla epeyce meşgul olacak, düşüncelerinizi yenileyeceksiniz. 

 

Bu arada, bu ay bir dost, arkadaş veya bir yakınınız (eş, kardeş vs) ile ilgili ani bir gelişme sizi şaşırtabilir ve biraz üzebilir. 

 

Belki de bir kıskançlık yaşayacaksınız, belki bir ani üzücü gelişmenin haberini alacaksınız. Bir şeyin açığa çıkması söz konusu belki de. 

 

Tavırlarınızı değiştiren gelişmeler içindesiniz. İnsanları şaşırtacaksınız. Kiminiz kelli felli, otorite grubunun bulunduğu sosyal etkinlik, toplantı, eğlence ortamlarında boy göstereceksiniz adeta. Kafa tutar gibi görüneceksiniz ortamlarda. Veya geçen aylarda gösterdiğiniz çabaların tadını çıkarır gibi, stres atacaksınız önemli insanlar arasında. 

 

Kimi İkizler sanki, bir kıskançlık davası içinde bulacak gibi kendini. Yani, ya sizin önemli bir pozisyona seçilmeniz bir başkasını kıskandıracak, ya da tam tersi, başkasının tercih edilmesi size biraz hayal kırıklığı getirecek. 

 

Öyle veya böyle bir şey su yüzüne çıkıyor. Ve biri ile kesin bir karara götürüyor bu sizi. Ay sonunda bir rest çekme, birinden uzaklaşmanız mümkün görünüyor. 

 

Girişimci, girişken ve sosyalsiniz bu ay. Hem bazı kuralları da rafa kaldıracaksınız bir süreliğine. İşleri racona göre yürüteceksiniz. Madem öyle, işte böyle, der gibi.. 

 

Ani kararlar var bu ay ayrıca. Aniden yola çıkma, aniden bir teklif alma vs gibi. Aniden bir kavganın içinde bulma.. 

 

Para konusu nasıl?.. 

 

Ay sonlarında hanenize yeni bir gelir girmesinin müjdesi var gibi. Öte yandan işinizde de sürpriz maaş artışı veya bir ek gelir, beklemediğiniz bir gelir alabilirsiniz. Bazı yıldızlar para işlerinizi olumlu yönde düzene koyacağa benziyor. 

 

Bu arada, kiminiz banka, kiminiz ise bir kişi ile para meselesi üzerine bir tartışma veya can sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Resmi işler bu ay can sıkacak zaten. 

 

Sevgili İkizler size ayrıca uçak yolculuğu görünüyor. Acaba bu yurt dışı seyahati mi? 

 

Aşka bakarsak; yeni aşk sosyal ortamlardan geliyor. Birinin size duygularını açması söz konusu. Öte yandan, Venüs’ün bu ayki pozisyonu biraz muğlak, kafa karıştıran duygusal olaylara işaret etmekte. Bu ay birinin bir tavrı can sıkacak gibi. Veya bir sırrın açığa çıkması hayal kırıklığı yaratacak gibi. Yine de, sanki bir aşk itirafı var, bu kimden gelir acaba?.. Ya da ne bileyim, bir teklif var, sizden veya karşıdan.. 

 

Uzun zamandır koyduğunuz bir hedefinizde bir yol ayrımı üzerindesiniz bu ay. Yani bu aydan itibaren hedefe ulaşmaya doğru geri sayım başlayacak gibi. 

 

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )  

 

Sevgili Yengeçler, bu ay zorlu geçecek gibi.. Geçen aylarda sizden önceki burçların üzerinde gezen yoğun enerji bulutları bu ay sizin tepenizde dolaşıyor. 

 

Tepenizde adeta gergin bir enerji topu yığılmış durumda… 

 

Kafanızın içinde dönüp dolaşan bir fikir, düşünce bu ay görünür hale gelecek gibi gelişen olaylar sanki bir düşüncenizi erken uygulamaya koymaya sevk edecek sizi. 

 

Hayatınızı adeta karıştıran, yoğun bir şekilde mücadele gerektiren bir takım gelişmeler var gibi. 

 

Tepedeki bu yoğun enerji topu ancak bir sanatçı, bilim adamına falan yarar, çok önemli bir çıkış yapacak, çok önemli ses getirecek bir sanat olayının veya çalışmasının baş kişisi olacaksınız. Adeta gündeme tepeden inen bir olay bu. 

 

Kimi Yengeçlerin ise, bir sırrının veya sorununun açığa çıkması çok konuşulacak gibi. 

 

Genel olarak söylersem, bu ay resmen sizi yol ayrımına getiren keskin gelişmeler var. Belki uzun süredir devam ettirdiğiniz bir şeyden el çekmeniz söz konusu, belki bir ayrılış söz konusu. Bu ne tür ayrılış derseniz; iş, mekan olabilir. 

 

Ama dediğim gibi, önemli plan aşamasında olanlar, özellikle sanat, siyaset, bilim gibi konularla uğraşanlar tam tersi bir rest çekme, bir manifesto gibi bir çıkış yapmaları söz konusu. Gündemi şaşırtacaksınız, nefes kesen bir gelişmeye vesile olacaksınız gibi. 

 

Kimi Yengeçleri ise biraz üzücü bir gelişme bekliyor gibi. Bir sağlık, bir işten çıkarılma olabilir. Bir büyüğün durumu olabilir. Telaş, panik yaratan durumlar söz konusu. Ay sonunda bir rahatlama olur gibi. 

 

Bazı Yengeçler sanki bir emeklilik dönemine girecek sanki. 

 

Kimi Yengeçler bu ay adeta uçağı dolmuş gibi kullanır hale gelecek, çok gezecek. Biraz gergin bir yolculuk yapmanız mümkün. Kafanızda bir şeyler varken yola çıkmak sizi huzursuz edecek gibi. 

 

Ay sonunda yıldızlar biraz dağılmaya başlayacak. Yine de, bir süre daha devam eden ciddi gergin enerjiler sizi meşgul etmeye devam edecek. 

 

Para konusu fena görünmüyor. Yoğun koşturmaca size epey para harcatır, bazı özel konular para harcatır gibi. Hesapta olan olmayan harcamalar var. Bir de, hesapta olmayan bir borcu ödeme zamanı gelmiş olabilir. Ancak, para kazanmanız da mümkün, hem de yüklü para. 

 

Yani, o kadar gergin yıldızlara rağmen, transit Jüpiter’in tepede olmasının bir nimeti olsa gerek size. Maddi durumunuz adeta çıtayı yükselten ölçüde bir sırçama yapabilir. Tabii transit Uranüs kare açılı iken, bir otorite, resmi bir kurumun veya önemli birinin bir darbesini yemeniz mümkün, buna karşı dikkat edin derim. Özellikle borsada oynayanlar için bu ay bence kumar resmen. Yani, ya büyük para kazanırsınız, ya da açıktan bir dolandırılmaya benzer bir darbe yersiniz. 

 

Aşk ay sonlarında iyi bir seyir almaya başlar sanki. Ay boyunca gergin enerji bir öyle bir böyle savurur sizi, ancak ay sonlarında durulma, aşkın geleceği netlik kazanmaya başlar. 

 

Bazı Yengeçler sanki bir terk ediş yaşayacak, bir bitiş ama bu mekanla, işle veya aileyle alakalı bir durum olsa gerek. 

 

Ayrıca, ailede önemli bir konu uğraştıracak herkesi. 

 

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )  

 

Koçtaki yıldız yığılması sizin 9.eviniz üzerinde… 

 

Uzun yollar, yurt dışı, yasal işler, terfi, tayin, uzaktaki yakınlar, hayatınıza katmak istediğiniz bir güzel şey… Seçin beğenin, neyle ilgili güzel bir gelişme istiyorsunuz, neyle ilgili bir müjde almak istiyorsunuz, neyin hayatınıza girmesini istiyorsunuz?... 

 

Tabii sanırım hep iyi gelişme olmayacak gibi.. Ama önce bu güzel gökyüzü pozisyonunun ne anlama gelebileceği üzerine yazayım. 

 

Bir kere birçoğunuzun hayatında sanki kötü bir gidişi yıkan güzel bir sürpriz gelişme olsa gerek bu ay. 

 

Kiminiz bir yasal sıkıntıdan kurtulacaksınız veya yasal bir yetki, bir güç kazanacaksınız gibi. Resmi kurum ve yetkili kişilerin desteği ve olumlu, sizden yana tavrı ile sizi gerçekten sevindiren bir gelişmeyi adeta kucağınızda bulacaksınız. 

 

Bu gelişme hayatınızın gidişini, rotasını değiştiren ani bir gelişme gibi. 

 

Kiminiz bir yola giderek, yoldan sürpriz gelişmelerle döneceksiniz, kiminiz gelen bir kişinin teklifi/önerisi üzerine hayatının rotasını değiştiren bir kararı verecek, kiminiz yasal bir süreçten kurtulup, belki gerçek anlamda, belki ruhsal anlamda adeta özgürlüğünüze kavuşacaksınız. Bazı sorumluluk, sıkıntıları geride bırakacaksınız. 

 

Kiminiz uzaklardan ev almak üzere harekete geçiyor gibi. Yaşadığı kenti, ülkeyi değiştirmeye hazırlanıyor gibi, gelen ani gelişmelerle. 

 

Kafanızdaki bir önemli düşünce, plan hayat buluyor adeta. 

 

Gergin diyebileceğim gelişmeye gelirsek; dediğim gibi, kiminiz belki de köklü bir meslek değişimine giden yolun taşlarını bu ay döşüyorsunuz gelişen ani ve sürpriz olaylarla. Rutinden çıkmanın ilk somut işaretleri var. 

 

Kiminiz ise, bir yetkili kişi ile olan gerginliği tırmandıran bir sürece giriyor, bu bir süre sonra bir kopma getirir. Bu yetkili kişi yerine, evli olanlar için eşin ailesi olabilir.. 

 

Bir başka gergin olay ise, belki de aileden birinin uzaklaşması olabilir. Bu bir çatışmanın sonucu veya bir dış gelişmenin sonucu olabilir. Biriyle veya bir yerle bağlar kopuyor gibi. 

 

Para konusu ay sonları iyi bir gelişme seyreder. Bu arada, havadan, aileden, iş yerinden falan sürpriz para gelişi söz konusu. Araba, ev gibi yüklü para çıkışı gerektiren bir alım, satım söz konusu. 

 

Aşka bakarsak, yeni aşk uzaktan, yolculuktan, kültürel ortamlardan ve yeni girdiğiniz mekanlardan gelir. Devam eden bir aşk yol ayrımında, sanki kısa bir süre sonra net kararlar verilir, rota belli olur gibi. 

 

Bu yıldızlar size ani evlilik yaptırabilir. Ani bir ilişki başlayabilir. Ani gelişmeler bekleyin derim. 

 

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )  

 

Başaklar bu ay yatırım, borç, alacaklarla meşgul gibi. Kiminiz ortak yatırımlarla, kiminiz eşle birlikte yaptığınız yatırımlarla meşgul olacaksınız. İyi şeyler de var gerilim yaratan şeyler de.. 

 

Bazı Başaklar sanki bir gelirden fedakarlık yapacak gibi, ya da bir gelirden vazgeçecek gibi. Eşten kaynaklanan sıkıntıların birikimi sizi ya hesapları ayırmaya sevk edecek ya da daha ileri adıma.. 

 

Kimi Başaklar için ev almasının veya araba vs bir lüks alım için tam zamanı diyebilirim. Bu ay gerçekten karlı, içinize sinecek bir mal alımı söz konusu. 

 

Sağlık konusu önem kazanıyor. Hem kendiniz için hem evli iseniz eşiniz için. Size tavsiyem, bir doktora görünün, özellikle tansiyon, kalp gibi ani sıkıntı veren bir rahatsızlık var mı yok mu emin olun derim. Bazı yıldızlar destek enerjiler verse de, emin olmakta fayda vardır. 

 

Bir de, fazla düşünmeden bankadan vs borç alanların bu ay dikkatli olması gerekir. Gerçekten beklenmedik bir borç, bir fatura çıkabilir. Tedbirli olmak gerekir. 

 

Uzun süredir zıt burcunuz Balıktan size zor zamanlar yaşatan transit Uranüs’ten geçen ay kesin olarak kurtuldunuz ama bu sefer de Neptün karşınıza dikiliyor. Balık burcuna bir süreliğine gelecek olan hayaller yıldızı Neptün karşıt enerjiler göndererek ilişkilerinizi biraz muğlak hale getirebilir. Hayatınıza yeni giren insanlara dikkat etmeniz gerekecek bu süreçte, ne olduğu belli olmayan, dili tatlı, ikna edici ve özünde kandırıkçı, dolandırıcı kişiler hayatınızı karıştırmak isteyebilir. Kendini farklı bir kimlikle, farklı bir imajla tanıtan ama aslında niyeti çıkar olan kişilere karşı uyanık olmak gerekecek. 

 

Öte yandan, bazı dostluklarınız daha sağlam olacak, sizi ruhsal olarak bağlayan, yakınlığınızı artıran bir noktaya varacak. 

 

Bu ay para veya miras konusunda sürpriz bir güzel gelişme olabilir. 

 

Para, yatırım konusunda hem tekin olmayan, kaygan bir zemine girmiş durumdasınız, hem sürpriz güzel gelişmelerle maddi, sosyal çıtanızı kısa sürede yükseltecek bir atmosfere girmiş durumdasınız. Beklenmedik şeylerden para kazanmaya hazır olun derim. 

 

Aşka bakarsak; evlilik veya ilişkisinde sorun yaşayanlar bu ay hayli gergin bir zaman geçirebilir. Ancak durumlar gelecek ay itibariyle bir düzelmeye gider gibi. Hem düşüncelerinizin kesinleşmesi, hem barış ortamı arıyorsanız gelecek ayı bekleyin derim. Aşkta kararsız bir moddasınız. Hem sevilmek istiyorsunuz, romantik şeyler paylaşmak, duygusallığınız bu ay üzerinizde olacak çünkü hem tutarlı tavır içinde değilsiniz. 

 

Başaklar bu ay adeta sır küpü. Bir plan, bir hazırlık, bir düşünce içindeler yoğun olarak, ancak, ser verip sır vermeyecekler. Sanırım gelecek ay düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız. 

 

Bu ay, dediğim gibi ailecek bir sağlık kontrolünden geçin derim. Bir de, sanki sevip saydığınız bir önemli büyük ile ilgili sıkıntılı bir habere biraz üzüleceksiniz gibi. 

 

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )  

 

Zıt burcunuz Koçta yığılan yıldız yığılası hayatınıza sizin dışınızda gelişen bazı gelişmeler getirecek gibi görünmekte. 

 

Kimi Teraziler ise şimşekleri üzerine çekecek bazı radikal şeylere adım atıyor gibi. Radikal kararlar ama sanki biraz alelacele verilen türden.. Belki de sabrınızın sınırı bitti.. 

 

Teraziler hem ev, aile hem yakınlar, arkadaşlarla ciddi bir yol ayrımı, çatışma içinde. 

 

Bol bol seyahat, gezme var size. Yoğun bir şekilde görüşmeler içindesiniz. Gergin görüşmeler çoğunlukla, çünkü geri pozisyondaki Merkür işlerinize set vurmaya kararlı görünüyor. Ancak ay sonu itibariyle süreç ilerlemeye başlar. 

 

Teraziler sanki bir taşınmanın eşiğinde. Ev, mekan değişimi var havada. Bulunduğunuz çevreden ayrılma söz konusu. Kendinizi yeni bir çevre içinde bulacaksınız. Ve bu size bir süre da olsa iyi gelecek, uzun süredir boğan, bunaltan çevre, aile ortamından biraz uzaklaşmak, yeni çevre içinde olmak iyi gelecek. 

 

Bu çevre içinde ilginç insanlarla taşınacaksınız. Kimisi önemli, sizin için faydalı kişiler olabilir. Bir işbirliği, bir iş veya hedef vesilesiyle tanışma, görüşmeler de var tabii. 

 

Yalnız yasal işlemlerde zorlanma söz konusu. Mahkeme işleri bu ay sizden yana görünmüyor. Haklı olsanız bile sonucunu hemen almaya kalkarsanız, olumsuz olabilir. Olumlu bir sonuç için sabretmeniz gerekecek. 

 

Sanki sevdiğiniz biri de bir taşınma, ayrılık aşamasında. Belki uzaklara bir gidiş olacak. Yani bir kavuşma, bir vedadır gidecek ay boyunca. 

 

Bir aile büyüğü veya akrabalardan biri ile ilgili üzücü bir gelişme, bir haber gelebilir. 

 

Yeni çevre yeni imkanlar açmaya başlıyor somut olarak. Bu çevre içinde kendinizi gösterme, gelişme, yükselme, parlama imkanınız var. Yeni bir sayfa açıp, yeni umutlarla yola devam etmeniz moralinizi yükseltecek. Ancak karşıt burçta gezen transit Jüpiter ve Uranüs ya sizi ya da çevrenizdeki bazı kişileri istikrarsız tutumlar içinde bırakacak gibi. Yani, ya sizin bazı çelişkili, bugün böyle yarın öyle tutumlarınız karşı tarafta soru işareti ve güvensizlik yaratacak, ya da tam tersi birilerinin çelişkili tutumundan huylanacaksınız. 

 

Yeni hedeflerinizi ortaya koyduktan, ne istediğinizi bildikten sonra, bu tür şeyler sizi bir süre rahatsız etse de, amacınıza uygun yolda ilerlerken, işinize uymayan, tavrını pek tutmadığınız kişileri de zaman içinde ayıklarsınız çevrenizden. Yeter ki, ne istediğinizi bilin ve şartları iyi anlayın. 

 

Kimi Teraziler bir hobiye el atacak gibi. Belki bir kurs alacak bunun için. Bu belki araba kullanma, belki bir sanat yeteneğini değerlendirme veya işte itibarını artıran bir dil, meslek kursu olabilir. Zaten bir hobi lazım size bu aralar, enerjinizi boşa harcamamak ve savrulmamak için. Sözüm amacını bilen ve kararlı olan Terazilerden uzak…J 

 

Kimi Terazilere yeni bir iş görünüyor. Bu belki şirketin başka yerde ofis açması şeklinde gelişebilir, belki yeni ortaya çıkan bir fırsat, gelişme vesilesiyle olabilir. Planınızı, hesaplarınızı iyi yapın ve ona göre adımınızı atın derim. Kimi Terazilerin bir yeniliğe kesin olarak ihtiyacı var, bu yeni iş durumu belki de iyi gelecektir ona. 

 

Bu ay oldukça sosyalsiniz, adeta girdiğiniz ortamların yıldızısınız. Hadi yine iyisiniz, yıldızlar size yine popüler olma imkanı veriyor. Hem de beklemediğinizden fazla. Yalnız biraz fazla garip denecek hareketler içine girebilirsiniz, sıra dışı olayım derken, tuhaf olmamaya dikkat edin derim. 

 

Sanki hüzün de sürpriz mutluluklar da ard arda geliyor. 

 

Kimi Teraziler bir sıkıntıdan kurtuluyor, uzun süredir devam ettirdiği bazı yükümlülükleri üzerinden atıyor. Belki bir rest çekme, ayrılma şeklinde olacak gibi. Evliliği iyi gitmeyen Teraziler biraz gergin zemin üzerindeler. Mahkeme vs işleri yorucu ve yıpratıcı boyutta olabilir. Ve bazı tavizler vermek durumunda kalabilirsiniz. Dediğim gibi, sanki mahkeme işleri bu ay sizden yana değil. Olursa da, şans olur. 

 

Kimi Teraziler de, eski ailevi veya iş sorumluluklarından kurtulup yeni sorumluluklar içinde buluyor kendini. 

 

Para konusu beklemedik harcamalara maruz gibi görünmekte. Sanki bir mal elden çıkacak gibi, belki satacaksınız, belki de yüklü para harcayıp önemli bir eşya alacaksınız gibi. Yine de, para konusu fena değil. Giden parayı telafi edecek gelirler gelir. 

 

Aşk ilginç bir seyir alıyor bu ay. Kesin kararlar, kesin adımlar atılıyor. Kiminize bir başlangıç, kiminize bir bitiş var. Bu ay evlilik, düğün yapanlar olacak ve yaşadığı mekandan, evden ayrılış var. Kimi Teraziler belki yaza evlilik kararı alacak. Kimi Teraziler de sanki evliliği bitirme yolunda. Keskin bir zemindesiniz. Kararlar veriliyor gibi. Ancak, evliliği bitirme niyetinde olanlar için çatışmalı, kavgalı bir ayrılış söz konusu gibi. Bu ay epey kişiyi karşınıza alabilirsiniz bu konuda. 

 

Evliliği iyi gidenler için ise, güzel şeyler var görünmekte. Sanki evle ilgili bir taşınma, belki bir kısa tatil, baş başa kalma arzusu söz konusu. Ve yakınlarla görüşüp özlem giderme söz konusu. 

 

Bütün Terazileri bir konuda uyarmak isterim; biriyle bir açık rekabet, açık çatışma, hatta kavga söz konusu olabilir. Haklı olsanız da, diplomatik kanallardan tavrınızı koyun ortaya. Çünkü karşı tarafın pek akıllı davranmaya niyeti yok gibi. Hele transit Ay’ın gergin olduğu zamanlar öfkeli kişilere maruz kalmayın derim, mesela yeni Ay’ın Koçta doğacağı 2-4 Nisan arası temkinli olun derim. Trafikte vs de temkinli olun derim. Bir de, ağzı laf yapan, hırslı bir tip çıkabilir karşınıza. İltifatlarına kanmayın derim. Bu ay karşınıza çıkan, yanınıza gelen insanların niyetini iyi anlayın. 

 

Yeni aşk isteyenler için aşk pat diye çıkabilir ama pat diye bitebilir de. İlişkiler sürecine girmişsiniz. Sürprizli gelişmeler bekleyin bu konuda. Ve ilişkiler, aşk konusunda radikal tutum ve görüş değişikliğine sevk eden gelişmeler sürecine girdiniz. Bu konuda fikirlerinizi adeta kökten değiştiren ilişki/ilişkiler yaşamaya hazır olun. Ancak bu arada, farklı olayım derken yoldan çıkma veya tutarsız olma gibi eğilimler söz konusu. Ya siz ya karşınıza çıkan partneriniz böyle bir eğilimde olabilir. 

 

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )  

 

Öncelikle size güzel bir haberim var sevgili Akrepler; uzun zamandır yuva evinizde bulunan ve aile, yuva ortamında zaman zaman belirsizlik yaratan, umutsuzluk yaratan, dumanlı, karmaşık bir hava veren Neptün gezegeninden geçici bir süre de olsa kurtuluyorsunuz. Transit Neptün Kovadan ayrılıp 4 nisan-5 Ağustos arası dost burç Balıkta kalacak. 

 

Bu arada, bu ay Koç burcunda gerçekleşen yıldız yığılması sizin gündelik hayat, iş yeri, sağlık eviniz üzerinde ay boyunca. Bu ay bu konularda sürpriz olaylar bekleyin derim. Bu olayların kimisi iyi iken, kimisi biraz can sıkan veya üzen türden olacak gibi. 

 

Geniş aile/akraba ile birden gelişen sorunlar büyüyebilir. Kiminiz için de iş yerinde bir sorun beklenmedik şekilde büyüyebilir. Bunların bir çözüme kavuşması gelecek ayı bulabilir. 

 

Sağlık konusunda gelişebilecek ani sorunlar olabilir ama bunları çözüme kavuşturmak, tedavi için iyi bir zaman ayrıca. 

 

Satürn krizinden, depresyonundan çıkmak adına bulduğunuz yeni ve sıra dışı yolları somutlaştırıp, hayatınıza renk katmak istiyorsunuz, ancak ay boyunca kararsızlık, git-geller yaşayabilirsiniz. Yine de çözüm üretmek, yeni yollar bulmak size iyi gelecektir. Bunların umut vermesi hiç yoktan iyidir. 

 

Kendinize bakıma düşeceksiniz bu ara iyice. Yenilenmek, yeni başlangıçlara yeni bir imajla girmek istiyorsunuz. Bunun için de bol bol alışveriş yapacaksınız, kiminiz diyet uzmanına git-gel, kiminiz bakım merkezlerine git-gel yapacaksınız. 

 

Bu arada, iş yerinde çıkabilecek ani bir krize karşı sizi uyarmak isterim. Sanki bu sorun sizin dışınızda gelişen, beklenmedik bir sorun gibi. İş yerinde birinin ani gidişi şaşırtabilir. Yönetim iş yerinde bazı değişiklikler yapabilir iş yerini geliştirmek adına. Yine de, iş yerinde çok fazla gerginlik olacağını sanmıyorum.. İş yerinde hareket ve yoğunluğu artıran gelişmeler biraz yorar sizi, bir süreliğine katlanılan bir gelişme.. Bir talebiniz yönetim takımınca kabul görebilir. İş sahibi olanlar ise, sanki eski hesapları temizleyen alacakları alacak gibi. 

 

Öte yandan, sizi yakın çevre veya bazı kişilerden uzaklaştıran gelişmelere hazır olun derim. Bu belki yeni gelişmelerin getirdiği bir sonuç olacak, belki bazı anlaşmazlıkların giderek büyümesi sonucu. 

 

Para konusunda güzel gelişmeler var gibi. Beklediğiniz paralar gelebilir, iş yerinde gelirinizi artıran gelişmeler olabilir. Öte yandan bir gizli arzunuz, isteğiniz var, para kaynaklı. Bununla ilgili şartlar biraz uzaklaşmakta, ama siz yine de düşünmeye ve istemeye devam edin ve sabredin derim. 

 

Aşka bakarsak; bu sene evlilik yapanlar yeni düzenleri içinde zaman zaman mutluluk verici şeyler yaşarken bazen de şoklar yaşamakta. Bu tür zikzaklı durumlar sanki bu ay daha fazla olacak gibi. 

 

Yeni aşk bekleyenler aşkı sanki iş yerinde veya sanki alışveriş ortamında bulacak gibi. Ancak bu ay kalıcı bir aşk ufukta görünmüyor. İlişkisi olanlar değişen koşullar içinde aşkını sınayacak sürpriz gelişmeler yaşayabilir. 

 

Bu ay bazen sabrınızı zorlayan şeyler olacak evde.. Yeni şartlara adapte olmak adına çabalarınızın destek bulmamasına isyan edebilirsiniz. Evde ve işte ayrıca küçük kazalara dikkat edin derim. 

 

Kafanızda bir sürü düşünce, plan var, bunlar için biraz daha beklemek zorundasınız gibi ama bu arada eksik, yarım kalan işleri halletmek için iyi bir zaman. 

 

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )  

 

Bu ay Koçtaki yıldız yığılması sizin 5.eviniz üzerinde. 

 

Sanki bir çark çevriliyor, devran sanırım sizden yana dönüyor. 

 

Ay boyunca, sahnedesiniz adeta. Sosyal ortamlarda, son derece hareketli girişimci bir ruh haliyle ve yoğun bir tempo ile koşturacaksınız. 

 

Bu inanılmaz yıldız yığılması sizi adeta ön plana itiyor, kendinizi göstermek istediğiniz alan ne ise, o alanda, adeta bir fırsat patlaması yaşayabilirsiniz. İçinizde biriktirdiğiniz istek ve düşünceler geçmiş tecrübelerinizin size sunduğu sağlam zemin üzerinde önemli bir hayat alanı buluyor. 

 

Bu yıldız açılarıyla, kiminiz önemli bir girişimle iş kuracaksınız gibi görünmekte, kiminiz sanat, spor veya bilim alanında kendinizi topluma göstereceğiniz görünür ortamlarda, sahnede, ne bileyim toplum karşısında olacaksınız ay boyunca. Yılın belki de en önemli ayı diyebilirim sizin için. 

 

Fırsatlar, gelişen olaylarla adeta eyleme dönüşecekler. Hayat enerjisi, canlılığınız takdire şayan olacak. 

 

Epeydir 11.ev ideal, amaç evinizde sizin sağlam ve emin adımlarla ilerlemeniz adına işlerinizi yavaşlatmakta, ayrıca yeni amaçlarınıza gerekli zemini oluşturmanız için gerekli tedbiri almanız ve zemin adına gerekli taşları örmeniz için destek vermekte transit Satürn. Satürn ayrıca bu büyük amaca giden yolda kararlılığınızı, iradenizi, yenilenme potansiyelinizi ve azminizi ölçmekte, bazen aksilikler vererek ve eksiklerinizi göstererek… 

 

Bu ay bu bahsettiğim Satürn döngüsü Jüpiter’in Koçta ilerlemesiyle kırılıyor, yani, hız almanın tam zamanı. Yola çıkmanın tam zamanıdır diyorum. 

 

Satürn’ün tam karşısına, şans ve fırsat yıldızı Jüpiter gelmiş durumda… Başka yıldızlar da var Jüpiter’in yanında, neler yok ki; Güneş, Mars, Merkür. Ve isyan, devrim, değişim yıldızı Uranüs! 

 

Bu yıldızlarla insan uzaya fırlar… 

 

Bütün Yaylar için söylüyorum; eteklerinizde ne varsa dökün ortaya, beceriler, projeler, fikirler vs.. Emin olun çok ilgi görecek, kabul görecek, üstelik size öneri ve teklifler de gelecektir ardından. Gerçekten girişim ayı bu ay sizin için. İş kurmak için, bir projeyi hayata geçirmek veya kabul ettirmek için, bir hobi veya yetenekle kendinizi göstermek için, veya bunu işe çevirmek için. Son derece yaratıcı enerjilerin benliğinize dolduğu, çok üretken bir sürece giriyorsunuz. 

 

Öte yandan, bazı Yayları uyarmak isterim; Koçtaki yıldız yığılmasının tam zıddında bir demoklesin kılıcı gibi Satürn varken, iyi hazırlanmadığınız, detaylarını iyi düşünmediğiniz bir iş veya projenin şu an çok iyi görünse de her şey, kısa süre sonra çuvallama riski var. 

 

Bu tür sıra dışı açılar, hazırlıksız ve kendine fazla güvenen kişilere fena halde oyun oynayabilir. Rotanızdan vazgeçmeyin, ne istediğinizi iyi bilin, esnek olun, gerekli değişimleri, tedbirleri alın, kısacası yola tam takım hazırlanın ve çıkın! Bu şekilde süper hız ve şans verecektir yıldızlar sizin niyetinize, amaçlarınıza. 

 

Kimi Yaylar çocukları ile ilgili bir sevinç, mutluluk yaşayacak gibi. Bir müjde var adeta, gurur ve mutluluk var. 

 

Yaylara hobileriyle ilgilenmelerini tavsiye ederim, hem hayatınıza anlam ve renk katmak adına bir yeteneğinizi, bir hevesinizi hayata geçirerek, sosyal hayatınızı da zenginleştirirsiniz. Kiminize de bir hobinizi işe çevirin derim, tam zamanı. Bu tür şeyler size inanılmaz bir sosyal çevre açacak, yeni insanlar girecek hayatınıza, bunların bazısı çok önemli ve hatta tanınmış kişiler olabilir. Popüler olmanızı sağlayan, aradığınız hareketi ve canlılığı da bulacağınız bir ortam verecektir size. 

 

Bu arada, yıldızlar bu kadar yoğunken, dikkatiniz birden fazla işe, insanlara kayacaktır, dikkatli ve sakin olmanızı tavsiye ederim, çünkü dikkatsizlik küçük kazalar doğurabilir, zaten geri pozisyonda olan Merkür size bazı aksilikler yaratarak dikkatli olmanız uyarısı da yapacaktır. 

 

Merkür’ün yaratacağı aksilikler size çok hızlı gidiyorsun, şu konuda biraz yavaşla, şurada acele etme, şeklinde uyarılardır aslında. Bu aksilikler eksiklerinizi tamamlamak, bazı yargılarınızın doğruluğunu kontrol etmek fırsatı vermek içindir. Mekrür’e kızmayın ayağınıza taş koyuyor diye. Belki de sizi başka bir beladan kurtarmaktır amacı?.. 

 

Mesela biri ile bir anlaşma imzalayacaksınız, kalem tükendi birden, anlayın ki, biraz bekle, mesajıdır o.. J 

 

Ay boyunca dışarıdasınız, son derece faalsiniz, eğlence veya sosyal toplantılar vs, bir araya geldiğiniz ortamlarda, şaşırtıcı teklif, öneriler alabilirsiniz. Belki yeni belki eski dostlardan, insanlardan… 

 

Her teklife de kanmayın, şans enerjiniz o kadar güçlü ki, adeta insanları kendinize çekeceksiniz, altın yumurtlayan tavuk yerine koyacak bazı kişiler sizi ve sizin aklınıza girmek isteyecekler. Bu tür kişilere karşı da uyanık olun derim. 

 

Bir de, hanenize, bu iş yeri olabilir, ev olabilir, gelen biri ya da birilerine dikkat edin derim. Bu kişi sinsi biri, yumuşak, sakin görünen, duygusal insan havası yaratan biri, sizden yana görünen ama içten içe meraklı bir tip. Bu kişiye dikkat edin derim. 

 

Ve ayrıca evde, doğalgaz vs dikkat edin derim. Eve arkadaş veya başka amaçla gelen, niyeti başka olan, belki bir hırsızlık, belki bir dedikodu taşımak olan birine dikkat edin derim. Bir de, sanırım, bazı Yaylar evlerine yeni bir şey alacaklar ama sonra ondan rahatsız olacaklar gibi. 

 

Para konusu sanırım ay sonunda iyi ve sağlam bir seyir alacak gibi. Bu ayki yıldızlar size ay sonu itibariyle para bırakmak istiyor adeta. İşler kısa sürede nakte çevrilecek anlaşılan. Bu ay harcama var, bir de sanırım, bir girişim, iş vs için nakit sorunu da masaya yatırılıyor gibi. Belki bir yatırımdan vazgeçilmesi, onun bir amaç uğruna satılması söz konusu olabilir. Belki arabanızı yenilemek isteyeceksiniz. Bir şekilde para çıkışı da var, lüks harcama adına. Ancak, para için, bir şeyi satmak için acele etmeyin derim, bu ay bence yıldızlar bu bakımdan uygun değil, zarar riski var, onun yerine ay sonunu bekleyin derim, ya da Haziranı bekleyin derim. Veya bireysel yıldızlarınızın uyumlu açılar aldığı günler halledin derim. 

 

Aşka gelirsek; aşk var bu ay, sürprizli bir aşk. Teklif alacaksınız birinden, bu teklif sanırım beklemediğiniz birinden ya da beklemediğiniz bir anda olacak gibi. Kimi Yaylar sırılsıklam aşık bu ay. Yıldızlar bu ay sanki yeni aşka kapı açıyor gibi. Eski aşklarını bekleyenler ay sonunu beklemek durumunda sanki.. Belki de, eski aşkınız sürpriz bir şekilde bir evlilik teklifi veya bir tatil teklifi ile karşınıza çıkacak gibi. 

 

Sevdiklerinizle beraber bir sevinci, bir mutluluğu kutlama var. 

 

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )  

 

Sevgili Oğlaklar, bu ay radikal bir dönüm noktası görünmekte size… 

 

Çok ilginç bir dönemeçtesiniz özetle. Sanki bir köklü iş ve/veya mekan değişimi içindesiniz. Geçen aylarda da yazdım size, ama sanki bu ay daha somut gelişmeler var. 

 

Yani, ev alarak bir taşınma söz konusu kiminiz için. Kiminiz için, ev mekanı içinde değişim var, belki birinin aile içine katılması şeklinde. Bir şekilde ev, ev mekanını ilgilendiren yoğun bir ay sizi bekliyor. 

 

Veya işte, iş ortamında değişim, köklü yenilikler, yeni insanlar var. 

 

Bir şekilde bu ay hem kararlar hem eylem ayı diyebilirim. Hızlı gelişmeler sizi hızlı kararlara sevk ediyor. Bu arada belki gelişen sürprizli olaylarla, bazı plan değişikliklerine gidebilirsiniz. Ya da bazı planlarınızı erken zamana çekebilirsiniz. 

 

Evde ve işte inanılmaz yoğunluk var, hareketlilik var. Evde misafir ağılamanız söz konusu bol bol, ve bazı planları konuşmak, hayata geçirmek adına evde yoğun fikir teatisi var. Hararetli bir şekilde sökün eden gelişmelere göre işleri, durumları yerine oturtmaya çalışıyorsunuz. 

 

Ev koşulları olsun, iş koşulları olsun ani gelişen değişim enerjisi menziline girmiş durumdasınız. Yani iş ve ev konusunda ani gelişmelere uzun süre hazır olun derim. Artık yaşam tarzınız değişti değişiyor, bunu bu ay somut bir şekilde göreceksiniz yaşayarak. 

 

Bu yıldızlar size yaşadığınız mekanla ilgili sürpriz kararlar aldırır gerçekten. Mesela, başka kente yerleşmek, başka bir yaşam tarzına has bir semte yerleşmek, yurt dışına yerleşmek gibi radikal kararlara hazır olun. Yani, gideceğiniz mekan çevresi de son derece farklı olacak, öncekinden çok farklı. Kültürel bir değişimi de beraberinde getiren bir değişimden söz ediyorum. Adeta hayatınız değişiyor. 

 

Kimi Oğlaklar ise, bu ay sanki bir yurt dışı yapacak gibi, orada nasıl bir yaşam koşulları olduğunu gözlemek adına ve taşınma, yerleşme sanki yazı bulacak gibi. Öyle veya böyle kararlarınızı etkileyen olayları bu ay yaşayacaksınız. Ciddi fikir değişimleri, bilinç sıçramaları gerçekleşecek düşüncenizde gördüğünüz şeylerden, yaşadığınız tecrübelerden dolayı. Ayrıca uzun süredir yapmak isteyip de yapamadığınız bazı şeyleri de yapmak adına sanki çılgın, öncü bir cesaret gelecek size. Siz kararlı, öngörülü, tedbirlisinizdir, ani ve tabansız çılgınlıklar size göre değildir, onun için korkmayın, ne yapacağınızı bilirsiniz siz... 

 

Kimi Oğlaklar bu ay evini yeni baştan döşeyecek. Ev alan, yeni yere daha önceki aylarda yerleşenler, evin içini yenileyecekler yani. 

 

Epeydir enerjiniz zorlanmakta idi, bu ay enerji depolayacaksınız yıldızlardan alacağınız güçlü enerji ile. 

 

Öte yandan, dönüşüm, evrim yıldızı Plüton burcunuzda gezmekte biliyorsunuz, bu yıldız bu ay boyunca Koçta yığılan yıldızlarla zaman zaman çatışmalı, gergin enerjiler oluşturacaklar. Bu gergin enerji bazı sorunları alevlendirebilir, istenmeyen öfke nöbetlerine, fiziksel saldırıya dönüşebilir. Buna dikkat edin derim. Size dayatılan bir şeyden son derece rahatsız olup birden patlayabilirsiniz ya da sizin aile içinde veya işte bir dayatmanız karşısında kişiler size patlayabilir. Bir hararetli ve ani öfkenin patladığı ortam oluşabilir. Ve istenmeyen bir sonuç doğurabilir. Bunları hesap edin derim. 

 

Bu arada, evde küçük ev kazalarına, yangına ve hırsıza karşı dikkatli olun derim. 

 

Para konusu çok iyi görünmekte, özellikle yüklü para, yatırım konusu. Ama acele etme riski var gibi, siz iyi hesap etseniz de, bir şekilde sizi ikna etmeyi başarıp sizden daha fazla para koparmaya çalışan biri çıkabilir. Dikkatli olun derim. Yine de çok büyük sorun çıkacağını sanmıyorum, paraların geldiği ve iyi bir ev, araba vs yatırımların yapıldığı bir ay gibi geliyor bana. 

 

Hatta bu ay bazı Oğlakların bir şekilde zengin olması içten bile değil. Bir piyango mu alsanız acaba diyorum? Satürn biraz muhalif durumda ama Satürn’ün sert açılı olmadığı bir gün, yüklü bir paranın havadan girmesi çok mümkün. Kiminiz de belki bir aile mirasına konacaksınız gibi. 

 

Gerçekten yıldızlar para, miras, havadan para konusunda çok ilginç bir pozisyon almış durumda. 

 

Sağlığınıza dikkat edin derim, özellikle ani gelişen rahatsızlık türünden şeylere; mesela kalp, tansiyon falan gibi şeylere dikkat edin derim. Yıldızlar çok iyi pozisyonda olmakla beraber ani aksilikleri de getirebilecek durumda. Siz tedbiri alın, gerisini yıldızlar halleder merak etmeyin. 

 

Aşka gelirsek; devam eden ilişkisi olan Oğlaklar sanki aşk ilişkisini eve taşıyor gibi. Sevgilisini aile ile tanıştıracak kimi Oğlaklar anlaşılan. Kimi Oğlaklar da ilişkisini daha yakın, daha ciddi bir boyuta taşıyacak gibi. 

 

Öte yandan ilişkisi veya evliliği bozuk giden Oğlakları da uyarmak isterim; Koçtaki yıldızlar kopmaz denen ilişkiyi koparacak güçte.. Benden söylemesi.. İlişkiniz için pozitif emek, pozitif çaba ve işbirliği şart. Merkür size ay boyunca konuşma, sorunları masaya yatırma, çözme uyarısında bulunacak ama Merkür’ün uyarısını “kavga et” şeklinde algılarsanız, ilişki ciddi bir şekilde kopma noktasına gelebilir, Merkür’ün yanında kavgacı ve sabırsız bir Mars, olayları büyüten bir Jüpiter ve ani, beklenmedik olaylar, ters rüzgarlar yaratabilen bir Uranüs varken, nasıl olsa bitmez bu ilişki, sözüne pek güvenmeyin derim. 

 

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )  

 

Bu ay çok istediğiniz bir şey aklınıza düşecek. Yani kafanıza girecek bir şekilde, belki de gelişen olaylar dolayısıyla. 

 

Kiminiz için bu kısa bir tatil kaçamağı, kiminiz için bir taşınmaya hazırlık, kiminiz aniden karar verilen bir uçak yolculuğuna, kiminiz de kendinizi tanıtmak, savunmak veya kafanızdaki bir şeyi anlatmak üzere hazırlık yapıp insanlara kendinizi anlatacaksınız hararetle. 

 

Kiminiz de sanki kendi reklamını yapacak gibi. Mesleği tanıtım gerektiren kişiler böyle bir girişime atılacak gibi. Ve ayrıca, mesleği gereği TV’ye çıkanlar da böyle bir imkan bulacaklar. Yani, ya haklarında iyi konuşma yaptıracak bir programa imza atacaklar ya da propoganda, reklam veya hakkını savunmak adına kameralar karşısına çıkacak gibi. 

 

Kısa seyahatlar var bol bol. Sevdiklerinizle görüşme, özlem giderme imkanı bulacaksınız. Eş veya sevgili ile bir kısa tatil gündeme gelecek gibi. 

 

Bu ay işinizi farklı bir boyuta ya da formata çekmek gündemde. Açıkçası farklı ve orijinal fikirler kafanızda uçuşacak adeta. 

 

Eski bir konunun geri dönmesi canınızı sıkacak. Bu belki bir yakınızın sağlık sorunu, ya da kendinizle ilgili bir eski mesele. Çevrenizde dedikodu kokusu almak ya da birilerinin eski konuyu deşmeye çalışması canınızı sıkacak. 

 

Bir şey geride kalacak bu ay sizin için. Bu belki düşüncede başlayacak ama kısa süre sonra eylemde de geride kalacağa benzer. Sizi geren, epeyce yoran ve artık ihtiyacınız olmayan bir şey. 

 

Bu ay Venüs’ün para evine gelmesiyle elinize ek gelir, ek paralar geçecek ve parasal olarak bir rahatlama yaşayacaksınız. Ayrıca yeni bir fikir, yeni bir proje beklediğinizden de hızlı ilerleyerek amacınıza uygun sonuçlar vermeye başlayacak ve bu sizi memnun edecek. Üstelik bu proje veya planın hızlı gitmesi yeni fikirler ve yeni işbirliklerini de beraberinde getirecek. Olay dallanıp budaklanacak adeta. Bu projeyi akıllı yürütün derim, birileri sizin fikrinizi aşırabilir.. 

 

Ruhsal bir dönüşüm sürecinde olduğunuzu sanki bu ayki gelişen olaylarla daha iyi anlayacaksınız. Düşüncelerinizde ve ruhunuzda radikal değişimler hissedeceksiniz. Yalnız bu ay çok sık fikir değiştirme riski var sizde, bu da aslında ruhsal değişimin işareti, yeni başlamış sürecin git-gelleri. Ay sonu itibariyle bu git-geller azalır, düşünceleriniz, duygularınız yerine oturmaya başlar. 

 

Bu arada, başlayan sadece ruhsal bir dönüşüm değil, düşünsel bir değişim de başlamış durumda. Transit Uranüs düşünceyi temsil eden önemli evlerden birinde, yani 3.eviniz üzerine konuşlanmış durumda. 

 

Uranüs size yeni iletişim araçları kazandıracak, daha farklı yollarla insanlara ulaşmaya meyledeceksiniz. Yalnız bunlar daha yeni başlamış durumda, acele etmeyin derim, çok sık fikir değiştirmeleri arasında git-gel size detaya takılma yanılgısı verebilir. Bu tür zikzakları zamanın halletmesine izin verin, kafanızda oluşan şeylerin eyleme dökülmesi nasıl olur, eylemde nasıl olacağını, kendinize tecrübe ve gözlem için zaman tanıyarak anlayın derim. Çünkü birden vazgeçme ile daha hızlı ilerleme arasında fazla istikrarsız bir çizgidesiniz bu ara, yazı bekleyin neyin ne olduğunu görmek, anlamak için derim. 

 

Kafanızdaki bu zikzaklı düşünceler ilişkilerinize de yansıyacak gibi. İletişim tarzınız, ilişki tarzınız değişiyor çünkü. Ergenlik dönemindeki genç misali bir öyle bir böyle olacak gibisiniz, yıldızların değişen pozisyonları sizi şaşırtabilir, nelerin değiştiğini anlamak için zaman verin kendinize. Çevrenizi değiştirmek istiyorsunuz, hatta belirgin oranda değişmeye başlamış bile. Daha dinamik, daha bilgili ve daha canlı insanlar giriyor hayatınıza. Bu da hoşunuza gidiyor. Fakat bunların bir kısmı geçici olacak anlaşılan çünkü hızlı başlayan tez biten samimiyet türünden… Yani herkese o kadar güvenmeyin derim bu aralar, kendiniz de dahil.. 

 

Aşka gelirsek; yeni aşk arayanlar kısa yolculuklarda, yakınlarla görüştüğü ortamlarda, yakın çevresinde aşk bulabilir. Sanki kiminiz de geçmişle bir hesaplaşma halindesiniz, bu tür bir hesaplaşma yaşayanlar için yazı beklemelerini tavsiye ederim. Çabuk kararlar için uygun bir zemin yok bu ay. Aşk sanki bu ara pek tekin bir zeminde değil gibi. Siz değişmektesiniz, bu aşk hayatınızı da etkiliyor gibi. En iyisi yaşayıp görmek. Bir de, eski bir hesap var, o hesap geri gelecek gibi. Bu hesap ne tür bir şey bilemiyorum ama bunu anlamak uzun sürmez, gelecek ay bir şeyler çıkar ortaya bununla ilgili. 

 

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )  

 

Yıldızlar bu ay cebinizi doldurmaya niyetli, ne cebi, kesenizi desem yeridir. 

 

Geçen aylarda bahsettiğim “pek tekin” olmayan şey bu ay görünür olmuş durumda. Yani, onunla ilgili gerçekler su yüzüne çıkmış ya da çıkıyor ve siz rotanızı netleştiriyorsunuz parasal konuda özellikle. 

 

Transit Jüpiter para evinizde epeydir ve bu ay Koçta yani para evinizde, başka misafirler de var, hem de ne misafir; Merkür, Mars, Venüs, Güneş. Daha ne olsun.. 

 

Parasal konular kesinlikle aya damgasını vuruyor. Kiminiz gücünüzü ve para kaynaklarınızı genişletiyorsunuz ve yaptığınız çabaların maddi getirisini alıyorsunuz. 

 

Öte yandan bir şeyden vazgeçiş var. Satürn-Jüpiter karşıt açısı gerçekleşti gökyüzünde geçen ayın sonları itibariyle, bu çok kimseyi bir yol ayrımına getirdi, sizi de maddi konularda kesin bir yol ayrımına, bir rota belirlemeye sevk ediyor. Olaylar, gelişmeler somutlaştıkça, rota da belirginleşiyor. 

 

Bu arada, bu ay fatura, ödemelere falan dikkat edin, unuttuğunuz ya da ihmal ettiğiniz bir borç kapınıza faiziyle gelebilir. Hele dikkat konusunda sorunu olanlar için kesinlikle bir mali bedel söz konusu. 

 

Harcamalar var ay boyunca, canınız resmen alışveriş yapmak isteyecek, hatta alışveriş çılgınlığı gelecek üzerinize. Kendinizi şımartmak isteyeceksiniz adeta. Uzun zamandır koşturmanın, çalışmanın karşılığını görmek ister gibi bir sürü şey satın alacaksınız, giyinip kuşanmak isteyeceksiniz. 

 

Merkür Koçta ayın 23’üne kadar geri pozisyonda, bu da ödeme, para işleri, anlaşma gibi konularda dikkatli olun demektir. Zaten Merkür bu konuda bazı aksilikler yaratarak sizi uyarmak isteyecektir adeta, bazı eksikleri adeta gözünüzün önüne getirecektir. 

 

Bu ayın en ilginç yıldız olayı; uzun yıllar ruhsal evinizde kalan Hayaller yıldızı Neptün burcunuza geçiyor Nisan 4’te ve Ağustos 5’e kadar sizde kalacak. Üstelik Neptün sizin öz burcunuzdur. 

 

Neptün size gizemli bir çekicilik verecektir, yıldızınız daha bir parlayacaktır. Ancak Neptün’ün çok güzel ve özel yanlarına rağmen, kandırıkçı yanı da vardır; Neptün’ün negatif etkisinde, insan rotasız gemi gibi hisseder kendini, ister amacı olsun ister olmasın, bir boşluk duygusu verir. Bu etkide ciddi kararlar vermeyin derim, etki geçince zaten gerçekler ortaya çıkar. 

 

Bu ayın aşk durumuna bakarsak; Venüs burcunuzda, Neptün de giriyor, gizem ve pırıltı üzerinizde demektir bu. Romantiksiniz bu ay. Ve girdiğiniz ortamlarda garip bir çekimle insanları kendinize çekeceksiniz. İlişkisi olanların içlerinde sanki bugüne kadar hissetmedikleri bir duygu belirecek, garip ve hoşunuza giden duygu/duygular. Sanki böylesini hiç yaşamamıştım, dedirten türden. Yeni ilişki arayanlar ise, farklı biri ile karşılaşacak gibi. Sanki yaşam tarzı farklı olan, yeni tecrübeler öğretecek biri girecek hayatınıza. 

 

Bazı Balıkları sağlıkları konusunda uyarmak isterim, yoğun çalışma ve stres bu ay sağlığınızda sinyaller verebilir, doktora görünmeyi ihmal etmeyin derim. Sağlık yıldızlarının bir yerde toplanması bu konuda hassas olmayı gerektirir. Jüpiter size destek olmakta, ama siz yine de ihmal etmeyin derim. 

 

 

Semavii  

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..