Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '10

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Ocak ayı burç yorumları

Semavii’den 2011 Ocak ayı burç yorumları
 

2011 dilekleriniz gerçek olsun, şerefinize kadeh kaldırıyorum!


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)

Sevgili Astroloji seveler, 2011 yılının ilk ayının astrolojik yorumuna geçmeden önce, 2011’in hepimize güzel ve mutlu yenilikler getirmesini diliyorum.

Şans yıldızı her sene bir burcu ziyaret eder. Bu yıl 22 Ocak’ta Balıktan ayrılıp
Koç burcuna geçiyor. Dolayısıyla geleneksel olarak, bu yıl Koçların Yılı diyebiliriz. Tabii, bu yıla mahsus farklı bir durum var. Jüpiter bu yıl çok hızlı ilerleyip senenin ikinci yarısı, 4 Haziran’da Boğa Burcuna geçecek. Bu durumda, Koç Burcu “Yılın Burcu” ödülünü Boğa ile paylaşacak haliyle…

Astroloji meraklıları astroloji sitem http://www.yildizfalim.com/ adresini de gezebilir. Ayrıca, "Semavii ile Gelecek Günler" üzerine Gazeteci Aycan Aşkım Saroğlu'nun Astroloji Röportajını www.derki.com adresinden okuyabilirsiniz. Semavii'den Haftalık Burç Yorumları başladı, semavii facebook sayfası, tartışma bölümünde ve ayrıca sitem, www.yildizfalim.com adresinde. Meraklılarına duyurulur!..

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Sevgili Koçlar, 22 Ocak 2011’de şans yıldızı transit Jüpiter sizin burcunuza geçiyor ve 4 Haziran’a kadar burcunuzda kalacak. Normalde Jüpiter bir sene yalnız bir burçta kalır. Özetle, Jüpiter hepimizin hayatına hızlı olaylar getirecek, demektir, özellikle de sizin hayatınıza.

Jüpiter o sene hangi burçta ise, Astrologlar o seneyi o burcun yılı ilan eder. Bu geleneği bozmayalım ve sevgili Koçlar, bu yıl sizin yılınız olacak diyelim, tabii Boğa ile beraber!

Bu yıl hızlı ve köklü olaylar yaşayacağınız kesin ama burada sadece bu ayın olası durumlarını yorumlamakla yetineyim.

Ayın ilk yarısına kadar mücadele yıldızı Mars Oğlak burcunda, daha sonra Kova burcuna geçiyor. Mars her kadar sizin öz burcunuz olsa da, Oğlaktan size biraz sert enerjiler gönderecek ilk yarıda, daha sonra dost Kova burcunda sizi desteklemeye başlayacak.

Yeni yıla sanki biraz sevdiklerinizden uzakta veya resmi bir ortamda gireceksiniz. Bu ya sıkıcı bir aile meclisi olacak ya da pek de sizi eğlendirmeyen bir ortam.. Kiminiz de, sanki yeni yıla bir kırgınlık veya bir kızgınlıkla gireceksiniz.. Ama bence uzatmayın, inanın ayın ikinci yarısı yıldızlar sizden yana geçiyor. Olayları durduk yerde arap saçına çevirmeyin derim.

Kiminizi, ayın ilk yarısında bir kariyer mücadelesi bekliyor, zorlu bir pazarlık, sıkı bir mücadele olacak gibi.

Ocak ayı genelde gergin geçen bir aydır sizin için, bu ay da biraz gerilim var, sanırım bu biraz da hayatınıza yeni bir şeyler katmak arzusunun gerilimi olsa gerek. Bu ay iletişim hatlarında sanki “hay aksi, nerden çıktı bu” dedirtecek şeyler var gibi. Ama bu geçici aksilikler sizi güçlendirecek, bazı kararlarınızı netleştirecek ve bu aksilikler vesilesiyle ortada belli belirsiz duran ve sizi rahatsız eden bir meseleyi çözme cesareti verecek veya bunu çözmenin tam da vakti dedirten bir uyanış yaşatacak. Ve ardından çözmek sizi rahatlatıp güçlendirecek. Size bu sorunu ikinci yarıda çözmenizi tavsiye ederim..

Bu ay duygusal olarak gergin, sinirli ama mantık, akıl olarak uyanık ve esneksiniz. Ruhunuzda sızlanıp duran bir şeyin farkına varacaksınız. Duygu kanallarınız açık, kiminiz belki de gizli gizli sanatsal çalışmalar yapıyorsunuz. Kiminiz de duygularınızı içten yaşamanın tatlı keyfindesiniz. Ama dediğim gibi ya ailede ya da işte geren, sinirlendiren şeyler sizi gündelik hayatın mücadelesine taşıyacak, en azından ayın ilk yarısı böyle geçecek..

Kimi Koçlar ise, sanki gündelik hayatın gerginliğinden kaçma adına sanki gizli heyecanlara yönelecek gibi. İçinizde garip, aykırı duygular uyanacak.. Öte yandan bu aykırı duygular ruhsal temelde, ama duygusal haliniz sağlıklı… Demek istediğimi anlamışsınızdır..

İkinci yarıda, tam 15 Ocakta transit Mars Kovaya geçiyor. Ve tabii muhteşem Jüpiter burcunuza geçiyor 22 Ocakta!

Bu ay sizin cephenizden gerçekten enteresan geldi bana.. Kimi Koçlar sanki bir arkadaş, dosttan veya uzaktan bir tanıdıktan darbe yedi yiyecek.. Yani, bu belki bir darbe değildir ama mutlaka hiç beklemediğiniz bir tavırla karşılaşacaksınız. O kişi adeta size sırtını dönebilecek ya da onun bilmediğiniz bir yönüyle karşılaşıp hafif çaplı bir şok yaşayabilirsiniz. Bu bilmediğiniz bir yön dediğim şey belki de onun bir sırrı olabilir.

Ocak ilk yarıda sinir halinde ulaşmaya çalıştığınız bir hedefinizi ayın ikinci yarısı elde edebileceksiniz. Çünkü ayın ikinci yarısı yıldızlar sizden yana geçiyor ağırlıklı olarak.

Bu ay bebek sahibi olmak isteyen Koçlar için sürprizli ve bereketli yıldız açıları mevcut.

Ayın ikinci yarısı istediğiniz, beklediğiniz bir dileğiniz olacak gibi. Kiminiz de yeni oluşan bir gelişme arkasından, dediklerinizi dinletip, beklentilerinize uygun bir ortamı sağlayabileceksiniz. Yani kiminiz belki yeni bir işbirliğine, projeye girdi veya yeni bir işe girdi vs her ne ise, bu yeni sayılan durum içinde varlığınızı ortaya koymayı başaracak ve beklentilerinizi inşa edebileceksiniz.

Bu arada, yeni yeni oluşan bir arkadaşlık sanki dostluğa doğru gidiyor. Samimiyetiniz artıyor. Size faydası olduğunu ve iyi geldiğini hissettiğiniz, olaylara, hayata son derece geniş perspektiften bakan, son derece modern bulduğunuz biri bu kişi. Onun size bir hediye olduğunu hissedeceksiniz.

İş sahibi veya girişimci Koçlar, hayli heyecan verici bir ay sizin için. Adeta bir kumar oynayacak gibisiniz. İçten gelen hislerinizi, risk alma yetinizi sınayacağınız, bir taraftan arkanızı sağlamlaştırırken, öte yandan sivri bir atılımla kendinizi sınayacak, ortaya çıkan sonuçlardan keyif alacaksınız. Bu bir yeni deneyim olacak sizin için. Belki epeydir cesaretinizin hatta cüretinizin sınırlarını bu denli test etmediniz… Ancak dediğim gibi, bu sıra dışı çıkışları ayın ikinci yarısı yapacaksınız..

Sanki bu daha önce size “hayır” diyen bir kurumu veya yetkili şahsı kendinize çekmek, onu ikna etmek sınaması gibi bir şey. Size tatlı bir zafer kazandıracak..

Aşk bakımından nasılsınız?..

Venüs-Uranüs açısından dolayı içten, ruhunuzdan kopan heyecan yaşama arzusu sizi rahatsız edecek. Aklınız gizli planlara çalışacak… Ama garip bir şekilde siz bu sıra dışı, gizli, aykırı her neyse bu arzunuzu meşru bir zemine taşımayı başaracaksınız. Bilemiyorum bu nasıl olacak?.. Belki de bu gizli arzuları eşinize veya sevgilinize yöneltecek, ondan karşılık alacaksınız. Belki, kiminiz de, gizli arzularınızı bir sanat alanına kaydıracaksınız. Onları sanat çalışmasına yansıtacaksınız.

Her bakımdan ilginç bir ay sizi bekliyor…

Ay sonlarında bir uzak yol, hatta birden karar verilen bir yurt dışı seyahati hiç fena olmaz sizin için.

Aşk bekleyenler için ne diyebilirim?. Aklınıza gelmeyen ama arzu ettiğiniz bir şeyin gerçekleştiğini görmenin şaşkınlığını yaşayacaksınız. Zaten epeydir enerjinizi siz yönetmiyordunuz adeta.. Ama düşünce kalıbınızı kırıp farklı bir şeyler istemeye başlamanızla şansınız açılıyor.. Tatlı heyecanları hayatınıza çekmek arzunuz size bir aşk getirecek gibi..

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Bu ay Marsın Oğlaktan size destek vermesi devam etmekte. Hareket ve enerji içinize dolmaya devam ediyor. Ancak Marsın Satürn’le aldığı sert pozisyon size bazı aksilikler getirecek gibi. En başta yeni yılda yollarla, iletişimle ilgili bazı aksilikler olabilir. Eğlenmek adına gittiğiniz yerdeki organizasyondan hoşlanmayabilirsiniz. Kiminiz de bazı yakın veya uzak bir akraba ile ilgili sizi rahatsız eden bir durum yaşayabilirsiniz, öfkenizi şimdilik içinizde tutacaksınız ama tavrınızla belli edeceksiniz. Bu ara kimseyi çekecek halde değilsiniz. Enerjinizi sıkıştırmak, bir şeyleri içte tutmak pek işinize gelmeyecek. Ancak yine de zamanını beklemekte fayda vardır hissi ile büyütmeyeceksiniz olayı.

Kiminiz de bir uzak akrabanın sağlık durumu ile ilgili bir haber alabilirsiniz. Zaten bu aralar yaşlı akrabaların sağlık haberleri eskiye oranla biraz artacak gibi.

İşle ilgili ilginç durumlar var. Ayın ilk yarısı cesaret ve kararlılık var sizde ama sanırım zamanlama konusunda sorun olacak. Yani, siz yetkili bir kişi ile beklentiniz veya hedefiniz üzerine bir talepte bulunacaksınız, kendinizi açık ve cesur ifade edeceksiniz, olur da alacaksınız, ancak uygulama zamanı için ikinci yarıyı beklemeniz gerekecek. Ben size beklemeyin derim, istediğiniz sözü en azından resmi ağızdan alın, yoksa, sonra otoritenin işine geldiği gibi bu talebi yontması söz konusu, yani ikinci yarıda olası bir sonuç beklediğiniz gibi değil olmayabilir, epey bir yontulma, çarpıtılma söz konusu olabilir. En iyisi o kişiye isteğiniz gerçekleşene kadar hatırlatın ara ara derim. Belki verdiği sözden dolayı utanır bakarsınız.

Kimi Boğaları ise, bir sorumluluk, bir görev bekliyor. Bu sanki beklediğiniz bir şey ama başta size biraz fazla yüklenilecek, yine de üstesinden geleceksiniz ve işleri yönetimi memnun eden bir şekilde sonuçlandırmanızla takdir toplayacaksınız. Çalıştığınız, görev aldığınız kurumun aranan kişisi olacaksınız giderek. Yapacağınız her yeni görev sizi otoriteye veya daha üst seviyedeki kişilere veya topluma daha fazla yakınlaştıracak her geçen gün.

İş yapma tarzınız değişiyor.. Sanki “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır” misali, adım adım ilerleme taktiğini benimseyip arzu ettiğiniz büyük hedefe ulaşma kararı veriyorsunuz. Eskiden hani direkt hedefi 12’den vurmak şeklinde bir iş yapma alışkanlığına sahipken, sanırım bu taktik gelişen yeni koşullarla beraber değişiyor anlaşılan. Emin olun bu yeni taktiğin faydasını göreceksiniz.

Ayın ikinci yarısı Mars-Satürn açısı size beklentinize uygun sonuç verecek olsa da, ya siz sonuçtan aşırı derecede gururlanma havasına gireceksiniz, ki bu da birilerini kızdıracak veyahut tam tersi sizin hedefe ulaşmanız birinin gözüne batacak, sizinle uğraşmak isteyecek. Yine de, size dokunacak ciddi bir düşmanlık göreceğinizi tahmin etmiyorum. Çünkü ay boyunca zekanız uyanık ve sanırım istihbaratınız da kuvvetli..

Sağlık için harekete geçmek isteyenler ilk haftadan sonra harekete geçebilirsiniz. Hatta geçmelisiniz harekete. Bir rahatsızlığınız büyümeden önce tedaviye başlamalısınız.

Sevgili Boğalar, ya beklenmedik bir yerden bir para kaybınız var aniden ya da beklenmedik bir yerden para kazancınız var. Bu yılbaşı büyük ikramiyelerden biri bir Boğa burcuna veya Boğa yükselene çıkarsa hiç şaşmam doğrusu… Siz beni dinleyin hem yeni yılda hem Ocak ayı boyunca şansınızı denemeye devam edin.

Ayın ikinci yarısı belirsizliğin dağıldığı ve olayların ilerlediği bir sürece giriyorsunuz. Sizi epeydir sıkan dumanlı hava böylelikle dağılıyor.

Bazı planlarınızı aniden değiştirecek gelişmelere de hazırlayın kendinizi derim. Sizi adeta bir meslek değişimine/pozisyon değişimine de sevk edecek bir gelişme hayatınıza girecek gibi.. Bu değişimin kokusunu alacaksınız bu ay.

Bir yol planı veya yoldan gelen biri ile yapacağınız bir görüşme veya alacağınız bir haber sizi hızla resmi bir girişime sevk edecek gibi. Kiminiz sanki aniden bir evlilik planı içinde bulacaksınız, hızlı bir evlilik kararı olacak bu. Kiminiz de, aniden bir şeyin altına, bu bir farklı iş girişimi veya projesi olabilir, imza atacaksınız. Sanki isteyip de kendinizi tam da hazır bulmadığınız bir şeyler olacak, en azından bu ay bu tür bir olayın kıpırtıları olacak.

Para konusuna gelirsek; dediğim gibi sürpriz bir şekilde ani para gelmesi veya gitmesi var. Şansla ilgili bir şey bu. Sizin gayretlerinizle alakası yok, birden olacak bir durum gibi.

Gerçekten bu ay bazı kadersel olaylar sizi bekliyor gibi. Şaşırtıcı bir ay. Mesela, kiminiz bir aşk olayında alt üst olmayı beklerken rüya gibi bir teklif alacaksınız, kiminiz de belki aşkla ilgili güzel gelişmeler beklerken hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Duygularınızı iyi-kötü yönde şoke edecek ani gelişmeler olacak özetle.. Duygusal anlamda ezber bozacak, aniden gelişecek bir uyanış içinde bulacaksınız kendinizi.

Bu ay yollara biraz dikkat etmek gerekir derim. Aşırı güven ve dikkatsizlik küçük kazalara davetiye çıkarabilir. Küçük detayları atlamayalım, derim.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Ayın ilk yarısında geçen aydan sizi meşgul eden bir olay varken, ikinci yarıda geçen ay yaşanan Ay Tutulmasının hayatınıza yansımalarını göreceğiniz şeyler olacak gibi.

Geçen aylarda, ortak bir mal, para, eş/başka bir yakından kaynaklı bir maddi sorun gündeminizi meşgul etmişti. Bu çekişmeli, zorlu bir şekilde devam etmekte.. Ama istediğiniz noktaya doğru ilerlemesi ayın ikinci yarısında mümkün. En azından sizi memnun edecek bir sonuca doğru ilerleyecek.. Öte yandan kimi İkizler de sanırım, ya kendisi ya da yine bir yakınının bir sağlık sorunu ile meşgul olmak zorunda kaldı. Bu belki de küçük bir operasyon gerektirdi. Kısacası, sağlık için bir harcama, acil bir çözüm durumu olmuş gibi. Bu sorun da ayın ikinci yarısı olumlu bir seyre doğru gidecek.

Mali açıdan bir kayıp veya bir para çıkışı olayı ayın ikinci yarısına kadar devam edecek. Ama alıştığınız veya beklediğiniz durumlar olması sebebiyle olsa gerek, durumu kontrol altına almayı başaracaksınız.

Bu ay sizi şaşırtacak haberler alacaksınız gibi. Kiminiz de sanki bireysel ilişkilerinde veya iş ilişkilerinde birden farklı bir tutum almak isteyecek ve insanları bu aniden değişen tavrınızla şaşırtacaksınız. İşte değişim isteğiniz, özgür bırakılmak isteğiniz size ay boyunca sizi de şaşırtan ilginç/garip tutumlar aldıracak. Bunun ölçüsünü tutturmak gerekir derim çünkü aniden bazı ilişkileriniz bozulabilir, insanları hiç istemezken kırabilirsiniz. Neyse ki, ayın ikinci yarısı tavır ve düşünceleriniz arasında bir denge kurabileceksiniz. Bu sefer de, duygusal olarak farklı isteklerle dolacaksınız ve bu sizi ilginç sosyal ortamlara sevk edecek. Bu ortamlarda gerek giyiminiz gerek tavrınızla insanların ilgi ve şaşkınlığını üzerinize çekeceksiniz. Bu aniden gelen heyecan, sıra dışı olma isteği belki de sizi sevindiren bir zaferin ardından gelebilir. Yani, sizi havalara uçuran güzel bir gelişme/haber inanılmaz bir duygu fışkırması yaratacak gibi sizde, bu da sizi uçuk-kaçık olmaya itecek, sevincinizi tatlı çılgınlıklarla yaşamak isteyeceksiniz.

İş sahibi veya yönetici olan İkizler işte özgürlük isteği ile bazı karşı çıkışlar yaşayabilir. Dümen sizde olacak ama bu seslere de kulak vermek zorunda kalacaksınız ve ikinci yarıda akıllı ve hızlı manevralarla durumu iyi bir sonuca bağlayacaksınız. Belki de bu olay size bir hayalinizi gerçekleştirmek üzere adım attıracak. Eğer özgürlük isteği ile karşı duruşa geçen sizseniz şayet, beklediğiniz desteği almayı başaracaksınız. Ama tabi iki günde değil, bu dileğinizin olması hızlı olacak ama sonuç almanız gelecek ayı bulabilir. İradeniz ikinci yarıda oldukça kuvvetli ve sezginiz de son derece yüksek olacak, bunlar sizi doğru sonuca götürecek anahtarı verecektir.

Bu işin sonunda sanki bir yetki artışı, yükseliş olabilecek gibi..

Yeni bir hava, yeni bir fırsatlar dönemi açılacak önünüze çok yakında, azıcık sabredin derim. Kiminiz de devam eden ve uğraştıran eski bir sorundan tam olarak kurtulmak üzere, az kalmış.

Bir iş başvurusunda bulunmak isteyen İkizlere ayın ikinci yarısını tavsiye ederim. Belki de eski bir dosttan gelecek bir teklif var.

Aşk nasıl diye bakarsak, hayli ilginç bir ay olacağa benzer.. Sanki bir aşk olayı patlak verebilir. Bu sizinle mi ilgili bir arkadaşınızla mı bilemem… Belki de bir haber ateşleyecek bu olayı. Öte yandan bakıyorum yıldızlara bu bir skandal mıdır diye, sanki, skandal değil de, beklenmeyen, birden çıkan bir şey gibi. Belki de kimi İkizler evlilik kararını aniden duyuracak iş ortamına ve aile ortamına, bu birden gündeme pat diye oturan bir haber gibi bir etki yaratabilir.

Evden uzaklara gidenler var; kimi iş için kimi planlanmış bir gezi için…

Ayın ikinci yarısı eski dostlarla bol bol görüşme var. Kiminiz de eski bir aşktan haber alabilirsiniz. Kiminiz de ayın ikinci yarısı yurt dışına bir seyahat gerçekleştirebilir, hatta uzaklarda bir aşk gelişebilir.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yengeçlerin başlarında doğan kişileri ayın ilk yarısı uyarmak isterim. Yangına körükle gitmeyin, ipleri koparmak an meselesi.. Keskinsiniz ve geçmişi bıçak gibi kesme eğilimindesiniz, karşınızdaki kişi/kişiler de öyle.

Aslında bazı duygu yıldızları durumları hızla kurtarmaya veya iyi, pozitif bir yöne yönlendirmeye destek olan açılar yapıyor hala. İşte, sonucu sizin hangi yıldızları dinleyeceğiniz belirleyecek.. Aslında olaylara biraz uzaktan baksanız veya yüreğinizi ortaya koyarak baksanız, olaylardan olumlu bir şekilde sıyrılma şansınız var. Ancak öte yandan zıt burç Oğlaktan duygularınızı hayli sertleştiren, katılaştıran enerjiler gelmekte.

Kimi Yengeçler de işinde bir yol ayrımında bulabilecekler kendilerini. Kimi Yengeçler ise, acısı-tatlısıyla bir yılı geride bırakıp yeni bir düzen, yeni bir hayata doğru adım atıyorsunuz. Eminim dost burcunuz Balıktaki Jüpiter’in size destek veren şanslı enerjisini arkanıza almayı başardınız ve şimdi, bu ay bunun güzel bir sonucu alacaksınız. Bu size yeni bir hayat getirecek. Bazı eskileri geride bırakan bir yeni hayat tarzı diyebilirim. Kendinize zaman tanırsanız alışacak, hatta seveceksiniz. Çünkü size yepyeni tecrübeler öğretecek, kişiliğinizi inanılmaz geliştirecek farklı şeyler öğreneceksiniz.

Evlilik planlayan Yengeçler, sanki bu ay evlilik, düğün olasılığı var ve sanki bu evliliğin getireceği yeni hayat uzaklarda bir yerde olacak gibi. Kiminiz için ise, evlilik daha ileri bir tarihte olsa da, uzaklara yerleşmenin hazırlığı başlayacak gibi. Eski düzen, eski ilişkileri geride bırakan bir yeni mekan vs..

Para veya uzun vadeli bir yatırım planınızı ikinci yarıda uygulama imkanınız var. Bazı para dönüşleri mümkün olacak ve beklediğiniz bir parayı alacaksınız, bu da planınızı uygulamanıza yardım edecek. Mali durumları ikinci yarıda toparlamanız mümkün olacak.

Sevgili Yengeçler, sanki kiminize de yurt dışına yerleşmenin önü açılacak gibi. Anlayacağınız kuş yuvadan uçuyor..

Bu ayın ilk yarısına kadar insanlarla gergin iletişimden kaçının derim, sizi kızdıran, üzen insanlardan uzak durmaya çalışın.

Bu ay işte verilen sözlere pek kanmayın derim, iyi niyetli olsa da tutulamayacak türden olabilir. Size verilen yanlış bilgiler de kafanızı karıştırabilir. En iyisi karar vermeden önce iki defa düşünmek..

Gelişen umutları boşa çıkaran sözler, haberler duyabilirsiniz ancak dediğim gibi sözlerin zemini sağlam değil.. O yüzden takılmayın, derim..

Ayın ikinci yarısında bir yakından gelen mali destek söz konusu. Kiminiz de daha önce planlanmış bir büyük ödeme yapmak için hazır olacaksınız.

Aşk konusunda yukarıda bahsettiğim gibi, Venüs’ün hala dost burç Akrepte olması ayın 7’sine kadar, ayrıca uzun süredir dost Balık Burcunda bulunan şans yıldızı Jüpiter ve değişim yıldızı Uranüs’ten destek almanız size duygusal ilişkilerinizde destek veren açılar oluşturdular. Ancak, zıt burcunuz Oğlaka yerleşen Plüto ve geçen aydan beri Oğlakta bulunan Mars ani duygusal tepkiler oluşmasına neden olmakta. Bu tepki kimi zaman sizden çıkıyor, kimi zaman partnerinizden. Bu ortamda ilişkileri ayakta tutmak veya devam ettirebilmek olgun tavır almakla mümkündür. Kader deyip geçemezsiniz. Hele transit Satürn Terazi burcundan size sert açı yapmaya başlayınca yeni bir olgunlaşma dönemine girmişken.. Hayata biraz daha farklı pencereden bakmanızın, özellikle ev hayatı, ilişkilerde başka pencereden bakmayı öğrenmenin zamanı gelmiş. Hayatınızın iplerini elinize alıp, üzerinize düşen sorumlulukları, gerekirse alttan almayı başarmak zorundasınız. İlgi beklerken karşıdan, karşı tarafın da sizden ilgi beklediğini anlamanız gerekiyor.

Bu bakımdan, bu ay hala duygusal sorunları düzeltmek mümkün diyorum.. Bunun için yıldızlar bu ay size şanslı sürpriz fırsatlar verecek, değerlendirmek size düşüyor.

Yıldızlar bir taraftan iyi, diğer taraftan gerginken, dikkatinizi gergin yöne vermeyin, olayları iyi tarafından alın derim. Bir de kafanızı kuma gömmeyin, antenlerinizi etrafınızda olup bitenlere açın, derim. Bu sizi ayrıca olası bir depresyondan da kurtaracaktır.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Sevgili Aslanlar bu ay eğlenmeye, sevdiklerinizle güzel anlar paylaşmaya hazır olun. Gerçekten sizi mutlu edecek bir ay var önünüzde.

Ya sizin ya da bir yakınınızın bir kararını hayata geçirmesi söz konusu. Bu aileye yeni bir soluk, yeni bir güç katacak gibi.

Size bir şekilde duygusal yük olan bir şeyden nihayet bir kurtuluş söz konusu gibi. Gelişen olaylar kararınızı etkileyecek, bir türlü ilerlemeyen veya kafanızda net fikri oluşturamadığınız bir durumu harekete geçirecek.

Ancak şunu da söyleyim; bazı Aslanlar o kadar da şanslı değil gibi bu ay. Aslında hayat içinde sorumluluklarını eline almayan veya kendini savuran Aslanlar diyelim… Sizin artık yeni ve taze bir başlangıç yapmanız için kanımca biraz canınızın yanması gerekecek.. Umarım yanılıyorumdur.. Belki de sizi biraz üzecek bir olay sizi kendinize getirecek, bir toparlanmaya yöneleceksiniz. Ne istediğinizi daha net anlayacaksınız veya duygusal hayatınızda neler olup bittiğini daha açık anlayacaksınız.

Kimi Aslanlar dediğim gibi tatlı şaşkınlıklar yaşayacak. Hem ayın ikinci yarısı bir toparlanma var, ayrıca beklediğiniz bir iş, bir gelişme her ne ise, onun olumlu ilerlemesiyle rahat bir nefes alacaksınız, sosyal ortamlara keyifle karışıp adeta bu mutluluğunuzu arkadaş, sevdiklerinizle paylaşacaksınız. Hayatınızın ilerlemeye başlamasıyla adeta hafifleyeceksiniz. Ve bu arada anlaşmakta zorlandığınız bir yakınınızla da bir vesileyse anlaşmanın bir yolunu bulacaksınız. Yani, bu ay biraz daha barışçıl ve sevecen olacaksınız. Bazı çözümsüz sorunlara nokta koymak için orta yol, hatta gerekirse “sen de haklısın” demenin uygun olduğunu göreceksiniz ki, bu da sorunu bitirecek bir yaklaşım olacaktır.

Kimi Aslanlar bu ay sonlarından itibaren, yeni bir hedefe, yeni bir yol planına eğilecek, yeni istek ve beklentiler sizi yeni planlarla meşgul etmeye başlayacak.

Para konusunda, güzel bir ay gibi, maddi olarak bir toparlanmanın ardından, keyif için de rahat rahat para harcayacaksınız.

Sanırım geçen aydan beri devam eden bir aile sıkıntısı vardı, bu bu ayın ilk yarısı daha çekilmez bir hal alabilir, ama dediğim gibi, siz bir orta yol, bir anlaşma, uzlaşma yolu bulup durumu ılımlı bir noktaya çekmeyi başaracaksınız. Mesele şayet bir sağlık sorunu ise, ki bu bir büyüğün sağlık sorunu olabilir daha çok, sanırım siz onu tedaviye ikna edecek kişi olacaksınız.

Bu ay sizden beklenmediği kadar ılımlı, uzlaşmacısınız.

Aşka bakarsak, aşk bekleyenler için sanki beklenmedik bir karşılaşma, “işte o” dedirtecek bir karşılaşma söz konusu olabilir. Ancak bunun arkasının sağlam geleceğinden emin değilim.. O kişinin veya tam tersi sizin medeni haliniz işleri karıştırabilir..

Sevgilisi olanlar veya evliler eşlerini şaşırtacak bir havada olmak isteyecekler. İçlerinden taşan pozitif enerji ve neşe ile sürprizli olacaksınız. Eşinizi bir konuda ikna edeceksiniz. Tam umudu kesmişken onun olurunu almak sizi mutlu edecek.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu ay hayli ilginç ve tantanalı bir ay sizi bekliyor sevgili Başaklar.. Ayın ilk yarısı Oğlakta bulunan Güneş ve Mars’tan aldığınız destekle cesur, çalışkan, ataksınız. Siz her zaman çalışkansınızdır ama bu sefer enerji ve hevesiniz de size eşlik edecek. Belki de bir konuda istediğiniz bir noktaya gelmeniz hevesinizi artıracak.

Bu arada, bir terfi bekleyen veya yaptığı bir çalışma, projeyi ilgili yere veya topluma göstermek isteyen ve bunun için uğraşan Başaklar varsa, yani, bir tanıtım, girişim, reklam işi düşünen ve bunun için uygun zamanı bekleyen varsa, ayın ilk yarısı bence tam da zamanıdır derim.

Kimi Başaklar ise, eş veya çocuklarının bir başarı veya mutluluğunu kutlayacak dışarıda.

Aile ve yakınlarla bir arada güzel, sevgi dolu bir yılbaşı kutlaması yapacaksınız gibi. Aile ilişkilerini daha sıcak ve mutlu görüyorum. Sanırım bazı şeyleri de görmemeyi öğreniyorsunuz. Öte yandan şunu söyleyim; evinizde aile üyeleriyle ilgili bir konu var henüz gündemden düşmemiş. Bu bir kişi veya olay üzerine bir sorgulama, tahlil gibi geliyor. Ama bunu çözmek, sağlıklı bir konuşma için zaman doğru değil gibi, bundan dolayı dön dolaş başa geliniyor.

Anlayacağınız evde bir zamansız bir konuşma ve daha sonra da zamanız bir eşya alım olayı ayın en önemli ve çözümsüz meselesi olacak gibi.

Tabii bazı kişileri uyarmak isterim, bazı Başaklar daha ağır bir olay yaşayabilir, mesela arkadaş veya yakın saydığı, hatta aileden saydığı birinin bir anda size garip gelen bir tavrı ile şaşırıp, şüpheye düşebilirsiniz. Yani bilemiyorum belki bu çok daha evvelki bir konu da olabilir, bir şekilde tekrar gündeme geliyor. Bence gündeme gelmesi uygun değil, olay daha fazla kafa karıştırır, konuşmak da çözüm getirmez, size zarar verir.

Ayın ikinci yarısına bakarsak, maddi açıdan sağlam ilerlediğinizi görüyorum. Gelişen iş ilişkileriniz olsun, aldığınız köklü kararlar olsun bunları belli ve sağlam bir zeminde ilerletiyorsunuz. Bu ay da bu köklü kararı daha sağlamlaştıracak bir çalışma, bir iş temposu içindesiniz. Kiminiz daha da şanslı olacak, geniş aileden biri adeta bir maddi fedakarlık yapıp size önemli bir katkıda bulunacak.

Bu biraz ilginç, biraz karışık, çetrefilli aydan alnınızın akıyla çıkacaksınız. Karışık diyorum çünkü, sanki siz değil, etrafınızdaki birileri üzerine garip olaylar, garip söylentiler veya daha önce olan garip bir olayın yeniden gündeme gelmesi ve yine kafaları karıştırması sizi de rahatsız edecek. Ama bunu gündeme getirenin de yakın saydığınız biri tarafından yapılması sizde soru işareti yaratacak. Bu soru işareti doğru mudur?.. Bence birileri sizin kafanızı karıştırmak, sizin fikrinizi manupule etmek istiyor. Kanmayın, derim. O yakın saydığınız kişi ya iyi niyetli, saf bir elçi/ haberi yeniden taşıyan kişi ya da niyeti bozuk.. İşte, soru işareti yapan şey de bu.. Olaydan daha ziyade, kafanızı meşgul şey eden bu…

Para konusunda giderek, istikrarlı yükselme devam etmekte. Bu ay anlaşmalar, yapılan somut işbirliği, görüşmeler olumlu, parasal bazda anlaşmalardan ziyade, arkadan para ve başarı getirecek, iş konseptinizi biraz daha genişleten türden eylemler var. Yani geleceğe yatırım diyebileceğim türden eylemler, hedefleri somutlaştırma söz konusu. İnanın bu ararlar her ne yapıyorsanız ve yapacaksanız, çok değil, senenin ikinci yarısından sonra onlar sizi eylemin baş aktörü haline getirecek. Ya da eylemi çeken, katalizör, eyleme yöne veren, sözü geçen baş kişi/kişilerden biri haline getirecek. Umarım yıldızları dinliyorsunuz.. Yıldızlar sizi önemli bir pozisyona, önemli bir dönemeci aştırıp sizi bir şeylerin baş aktörü yapmaya hazırlıyor. Siz yavaş yavaş yatırım planı düşüncesindeyken, gelişen hızlı olaylar daha fazlasını vermeye hazırlanıyor size. Bu dediğimi not edin bir yere… Ve hayalinizin kapasitesini genişletin derim, Mart sonuna kadar dikkatli gitmek kaydıyla..

Aşka gelirsek; evli olan Başaklar ayın ilk yarısı, bir hamilelik sürprizi ile karşılaşabilirler.

Başkalarının meselesi ailede sıkıntı yaratmış olsa da, aranızda kurulan tatlı uyum ve Jüpiter’in her ne kadar sert açı verse de, bazı sorunları görmezden gelmeye sevk etmesi, gözünüzde biraz toz pembe gözlükle dolaşmayı tercih etmeye sevk etse de, bunlar en azından sizi depresyondan uzak tutuyor, hem Satürn’ün çıplak gözlükle görmeye zorlayan acı gerçeklerinin hepsini çözmek nasıl olsa mümkün değil, eh, o zaman size de, güneş gözlüklerini takarak gezmek iyi geliyordur, hem bu olası tartışmalardan da uzak tutuyordur sizi. Epeydir Akrepten size bu konuda destek veren Venüs, olayları, hayatı tatlı yanından almaya yardım etti. Ayın ikinci yarısı Yay burcuna geçiyor Venüs. Bu sefer de, aşırı, sıra dışı arzulara yönelmek isteyeceksiniz. Bu arzunuzu belki de eve yöneltecek, biraz aşırı harcamaya meyledeceksiniz gibi. Ayın bazı günleri alışveriş için hiç uygun olmasa da, yine de olabilir derim. Uzun süre kullanacağınız bir şey almayın, modası geçen bir şey olur çabuk sıkılırsınız ama geçici bir süre kullanılacak bir eşya alımı için neden olmasın, derim.

Bu ay dışarı ortamına da katılacak, sevdiklerinizle eğlenceli, bol kahkahalı anlar yaşayacaksınız.

Bekar ve sevgili bekleyen Başaklar ne yapar acaba?. Sanırım siz aşk için bir ay daha beklemek durumundasınız. Ama etrafında aşk için daha önce olasılık belirmiş kişiler için durum farklı. Onlar bu olasılığı hayata geçirmek için istekli ve atak olacaklar.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )

Ayın ilk yarısı hayli gerginken, ikinci yarısı sizi mutlu edecek, umudunuz ve şevkinizi yükseltecek yıldız açıları oluşacak gökyüzünde. Bu da yeninin habercisidir. Yeni derken, belki var olan hayat düzeninize eklenecek hoş yenilikler, belki de hayat düzeninizi değiştirecek yenilikler.

Dediğim gibi ayın ilk yarısı kiminiz için evde kiminiz için işte rekabet, ego savaşı hakim. Ama ne yapıp edip daha sonra sakin olmayı, meseleleri hakim ve uyumlu bir tonda halletmeyi başarmaya meyledeceksiniz. Belki de özellikle en çok uğraştığınız bir soruna birileri el atacak, size destek verecek. Bu da bir rahatlama getirecek.

Öyle veya böyle ayın ikinci yarısında iradeniz güçleniyor. Ve bu güçlenen irade ile, daha önce karar vermiş olduğunuz bir planı uygulamaya koyuyorsunuz. Bu sizi mutlu edeceğini düşündüğünüz bir plan, hayatınıza biraz mutluluk katacak, hareket alanınızı genişletecek ve kendinizi daha iyi ifade edeceğinizi düşündüğünüz bir şey. Özetle, istediğiniz bir şeyi yapacaksınız. “Akıllı-özgürlük” diyebilirim bunun adına. Neden çünkü Satürn’den kaçış yok, Satürn görevleri yıktı üzerinize. Kaçış yok. Ama hayat sadece sorumluluk da değildir, üstelik sorumlulukları hakkıyla yerine getirmek için insanın bir yerlerden beslenmesi, güç alması gerekir, işte planladığınız bu karar bu amaca hizmet edecek. Bence, hiç tereddüt etmeyin, bu planınızı uygulayın derim, şartlar tam zamanı diyor.

Gelelim diğer durumlara…

Ayın 4’ünde bir Güneş tutulması var Oğlakta, bu Terazinin ilk yarısında doğanları etkiler bir şekilde ama korkmayın, hafif bir tutulma bu. Ve bu tutulma evdeki planları değiştirecek gibi. Planlarınızı değiştirmek zorunda kalabilir ya da daha sonraya attığınız bir kararı daha önce halletmek zorunda kalabilirsiniz. Belki önce işle ilgili bir beklentiniz varken ve onu bekleyim derken, işlerin rengi, gidişatı sizi önce belki evle ilgili değişime zorlayacak gibi.

Evdeki hesap çarşıya uymayacak anlayacağınız..

Ayın ikinci yarısı gezmek isteyeceksiniz. Kısa geziler planlayacaksınız aniden. Ve belki de uzun süredir gitmediğiniz bir yere gidip özlem gidereceksiniz. Bu gezme size iyi gelecek, tanışacağınız yeni kişiler ve eski dostlarla görüşmeler sizde yeni bir fikir, yeni bir umut uyandıracak. Beklemediğiniz bir umut girecek içinize. Bu belki de hayata yeni bir bakış kazandıracak güzel bir arkadaşlığın ilk tohumları olabilir. Kiminiz de belki bir dosttan iyi bir öneri veya teklif alacaksınız, kalbinizi ısıtan, yeni umut getiren bir teklif.. Sanırım yeni dönemin en büyük uğraşısı bu teklif veya öneri ile gerçekleşen bir iş, bir proje olacak.

Para konusu bu ay hala iyi durumda görünmekte, küçük-büyük gelen paralar bazı maddi sorunlarınızı çözmenize destek verdi. Bu ay taşınmayı düşünenler eldeki bu ekstra biriken parayı bu taşınmaya harcayacak gibi. Taşınmak stresli olacak ama sanki mekan seçimi, taşınma üzerine maddi harcamalar akılcı yapılacak, bu da kazançlı bir seçim..

Aşk nasıl?.. Evli Teraziler ayın ikinci yarısı, gerginliği aşıp eşinizle, çocuklarınızla falan mutlu olmak için hoş, keyifli anlar yaratmayı başaracaksınız. Sosyal ortamlarda bulunacaksınız, dost veya yabancı olsa bile sıcak ortamlarda. Bu ortamlarda sıcak karşılanmak mutlu edecek sizi.

Aşk bekleyen Teraziler, ayın ikinci yarısı bir yabancı ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın, derim, ama sanki dilini bilmediğiniz, iletişimde sıkıntı yaratan bir tanışma, karşılaşma olacak gibi. Fakat iletişim ve sosyalleşme arzunuzun yüksek olacağı ayın ikinci yarısı, iletişim sorunlarını geride bırakacak, bir şekilde arkadaş olmayı başaracaksınız. Ama bu aşk mı desem, bence aşktan çok arkadaşlık.. Ama kiminiz için de, henüz dillendirilmeyecek bir aşk olabilir..

Eski sevgili ile buluşmak için uygun bir ay. Ama sorunu çözmek için değil, eski konular açılırsa gerilim olur, bugünden, gelecekten bahsedilirse uygun bir anlaşma dili sağlanır. Olduları olmadıları konuşmak için biraz geç kalınmış zaten, biten bir şeyi açmanın lüzumu yok.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )

Akrepler, uzun süredir sizde kalan transit Venüs ayın 7’sinde sizden ayrılıyor.. Şans yıldızı transit Jüpiter de ayın 22’sinde dost Balık burcundan ayrılıyor. Bu da gündeminizin ilerleyip değişeceğinin iki önemli işaretidir..

Tabii bu iki şans verici, ortamı yumuşatan, hayatı daha sevilir hale getiren, özlemlerinize, beklentilerinize güzel çareler üreten yıldız burç değiştirirken, güzel enerjilerini serpip ayrılacaktır, ve özellikle Akrep burcunun sonlarında doğanlara son güzel şansları dağıtacaktır.. Özetle, arkasından bazı güzel fırsatlar, şanslar vererek yeni rotasına yönelecektir.

Bu ay dualarınıza dikkat edin, gerçekleşebilir, diyorum bu bakımdan..

Bu güzel yıldızlar ayrılmadan önce, kendinizi bir sorgulayın, epey zamandır size adeta torpil yapan bu güzel enerjilerden yeterince faydalanıp faydalanmadığınızın hesabını çıkarın. Neden?.. Çünkü önümüzdeki aylardan itibaren iş biraz şansa değil, beceri, tecrübeye kalacak. Yani, bu güzel yıldızların etkisi ile, bugüne kadar ne kar ettiyseniz, ne tür doğru karar verdiyseniz, onların faydasını göreceksiniz, hatalarınızın da bedeli olacak gibi biraz…En azından kaçan fırsatlar için bir hayıflanma yaşayabilirsiniz. Güzel yıldızlar size pozitif enerji verirken hala, bunu bir düşünün, çabalarınızı bu ay daha fazla artırın, derim. Sonuçta, Jüpiter şans fırsat verir ama çaba göstermeyen insan fırsatı yakalayamaz, hatta önünden geçip giden fırsatı dahi göremez…

Jüpiter ayın 22’sinde Koç burcuna yani sizin sağlık evinize girecek. Bu da, yaklaşık bir 6 ay sağlıkla, bakımla uğramak demektir. Gündelik hayatınıza daha hoş, ahenkli bir düzen getirmek isteyecek, günü daha formda karşılamak, daha sağlıklı ve bakımlı olmak adına sağlık-bakımla ilgili merkezlere başvuracaksınız. Belki aranızdan bir estetik ameliyat geçireniniz bile olabilecek. Stilinizde, giyim tarzınızda değişiklik arayışı sizi güzellik, bakımda farklı bir anlayışa götürecek.

Ayın ilk yarısı, aniden gezme planı yapacaksınız gibi. Birilerinin daveti üzerine hiç aklınızda yokken, kent dışına çıkacaksınız. Hareketli ve canlandırıcı bir kısa tatil olacak sizin için.

İkinci yarısında, evde bazı tamir gerektiren sorunlara karşı hassas olmanızı tavsiye ederim. Tamir veya bakım gereken bir sorunu ihmal etmeyin, derim. Doğalgaz, elektrik, su vs tesisatını sağlamlaştırın. Ayrıca, hırsızlara karşı da önlem almakta fayda var gibi. Evde güvenlik sorunu önem kazanacak kısacası. Aranızda taşınan olursa veya evde önemli bir tadilat başlatan olursa ki, öyle görünüyor, zamanlama iyi değil gibi, bir sorunu giderirken başkası peydah olabilir.

Ayın ikinci yarısı evde misafir ağırlamak yoğunlaşacak bu ay. Ayrıca aile içinde bir eski planı masaya yatırıp çözmek isteyeceksiniz ama sanki sizde bir hayal kırıklığı yaratacak bir durum sonucu pek de tatmin edici bulmamanıza neden olacak. Yine de razı olmanız lazım, sanki paylaşımda adalet için gerekli bir fedakarlık olacak sizinkisi.

Para konusunda, daha gerçekçi ve daha somut durumlar söz konusu. Yani, sanki gerçekçi olmayan bir proje, bir anlaşma ortada dolaşıyor, bunun gerçekçi olmadığını kabul edeceksiniz bu ay. Ve daha somut kazançlara yöneleceksiniz. Ufak ufak bazı paralar gelecek. Kiminiz için de büyük paralar söz konusu, yıldızlar bu kadar şans dağıtıcı iken size karşı hala, büyük paranın gelmemesi mümkün değil hala, bence, bu ay şansınızı piyango ile bir deneyin, derim.

İş girişimi ile ilgilenenlerin bir konuda tereddütü var, o da önlerine yeni gelen, emin olmadıkları bir anlaşma. Bence de pek sağlam bir işe benzemiyor, en iyisi zamana bırakmak.

Kimi Akrepler sanki evi işe uygun bir yere göre taşıma kararı verecek gibi. Ama bu tür kararı verenler taşınmak için biraz daha bekleyecekler.

Öte yandan, ya sizin ya da yaşlı bir yakınızın sağlık sorunu ile ilgilenmek gerekiyor. Bu sağlık sorunu, gündelik hayatı daha sağlıklı yaşamanın yollarını öğretecek size, sağlığınız için günlük alışkanlıklarınızı biraz değiştireceksiniz gibi. Veya bu sağlık sorununuzla, adeta bir doktorun bilgisine sahip olacak kadar bilgi edineceksiniz. Zaten bir şeye el attımı mutlaka onu sonuna kadar bilmeniz, o işe hakim olmanız gerekir, bunda da yine aynı huyunuz harekete geçecek..

Aşk için hala güzel enerjiler var; çıkın dışarı ve sevdiğiniz ortamlarda bulunun, aradığınız aşk belki yanı başınızda belirir, ne dersiniz?..

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )

Ayın 7’sinde uzun süredir Akrepte kalan Venüs burcunuza giriyor, ayın 13’ünde burcunuzda bulunan Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Ayın 22’sinde şans yıldızı Jüpiter 1 yıllık yolculuğunu tamamlayıp Koç burcuna geçiyor. Bunlar bir şeylerin değişeceğini, özellikle hareketin bu aydan itibaren başlayacağını gösterir.

Venüs ayın 7’inden itibaren burcunuza girerek, sizi parlatacak, cazibenizle ve hoş tavırlarınızla ilgi odağı olacaksınız. Dikkatleri üzerinize çekiyorsunuz.

Bu ay insanları şaşırtmak, sürprizler yapmak isteyeceksiniz gibi. Zaten içinizde doğan bazı duygulara hayat alanı bulmak için hareket halindesiniz. Ayın ikinci yarısından itibaren yerinizde durmayacak, kent içi-dışı bol kısa geziler yapacaksınız. Kiminiz de, iş ortamında daha fazla hareketlenen tempoya kendinizi kaptıracaksınız.

Kimi Yaylar, ayın ikinci yarısı daha önce planlanmış ama belki ertelenmiş bir yurt dışı gezisine katılacak gibi.

Ayın ikinci yarısı dedi mi, adeta yollarda geçiyor günleriniz. Bazı eski dostlarla görüşmeler olacak ve bu görüşmelerde destek alacak güzel karşılıklar, onaylar alacaksınız. Bir planı uygulamaya koyacaksınız bir dost grupla veya iş arkadaşlarınızla. Ve sanki aranızda bazı tatsızlık geçmiş kimi kişilerle dost ortamlarda bir arada olacak, ilişkileri barışçıl, tatlı bir noktaya getirebileceksiniz. Bu da, sizin bazı konularda ne kadar doğru adımlar attığınızı kanıtlayacak. Desteğin artması sizi ayrıca güçlendirecek.

Sevgili Yaylar, bu ay insanları şaşırtmak isteyeceksiniz. Kiminiz gireceğiniz bir sosyal ortamda farklı giyim tarzınızla ilgi odağı olacaksınız, kiminiz konuşmalarınızla insanları şaşırtacaksınız. Ancak bunun dozunu ve zamanını iyi ayarlayın derim, çünkü yıldızlar bu konuda biraz dengesiz zaman zaman, yani, evet, şaşırtabilirsiniz ama ertesi günü, yapacağınız sivri çıkışı sahiplenmezseniz, garip karşılanabilirsiniz. Yine de, ne yapıp edip ilgiyi üzerinize topluyorsunuz.

Para konusunda, hırslısınız bu ay. Zaten bazı anlık çıkışlarınız para kazanmak üzerine olacak ve hedefi ayın ikinci yarısı tutturacaksınız. Yani, somut ve olumlu dönüşlerini ayın ikinci yarısında elde edeceksiniz.

Ayrıca harcamalar devam ediyor. Para adeta kontrolünüzün dışında çıkıyor cebinizden. Kontrol ancak ayın ikinci yarısı elinize geçecek. Zaten siz de bu ara giden parayla ilgilenmiyorsunuz, uzun vadeli amacınıza hizmet eden bazı harcamalar size pozitif yatırımlar olarak dönecek, bunu iyi biliyorsunuz.

Bu ay ya bir gelirden fedakarlık söz konusu, yani bir gelir elinizden gidecek ya da uzun süredir ödemekte olduğunuz bir yükümlülükten kurtulacaksınız. Kiminiz de bir malı elden çıkarmaya bakacak. Bunların hepsi belli amaçlara hizmet edecek, kiminiz eve yönelik yatırımlar için bazı kaynakları elden çıkarmaya yöneliyorsunuz, kiminiz de, yeni sayılan bir işe yönelik harcamadan dolayı bazı para çıkışına karşı çıkmıyor.

Aşk durumu nasıl dersem?.. Sevgilisi olan ve evli olan Yaylar düzelttikleri ilişkilerinde mutlular. Hatta sürprizler bekleyebilirler bu aydan itibaren evde. Öte yandan aşk bekleyen kalbi boş Yaylar ne yapabilecek bu ay?. Bu ay sıra dışı aşklara açık yıldızlar, zemini kaygan olan ama sizi çeken bir aykırı enerji birikmesi söz konusu. Seversiniz aykırı şeyleri ama acaba bu ay ihtiyacınız olan bu mudur, bilemem. Ayın 22’inde dost Koça geçen şans yıldızı Jüpiter bakarsınız beklemediğiniz bir yerden bir aşk çıkarır size..

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Ayın ilk yarısına kadar burcunuzda yıldız yığılması devam edecek. Hayli zorlu yıldızlar var burcunuzda; Plüto uzun süreli misafiriniz, Mars ayın 15’ine kadar sizde, Güneş ayın 20’sine kadar sizde ve ayrıca Merkür ayın 13’inde burcunuza girecek.

Bu da zor ama dinamik bir ay demektir sizin için.

Merkür 13’ünde burcunuza geçmeden önce, sanki kimi Oğlaklar kulağına çalınan ama ne olduğu belli olmayan bir haberin netleşmesi üzerine bir tavır alacak, harekete geçecek gibi. Kimi Oğlaklar ise, ihmal ettiği bir rahatsızlığını dikkate alması gerektiğini düşünüp ilgilenecek, kiminiz de, kafanızın içinde evirip çevirdiğiniz bir düşünceyi netleştireceksiniz. Ama biraz sert düşünmeye eğilimlisiniz ayın ikinci yarısına kadar, neyse ki, düşünceniz katı olsa da, şartlar daha planlı, daha inisiyatifli bir yolla meseleyi çözmenizi isteyecek sizden. Ayın özellikle 4-16 arası gibi, sert tutumunuza engel olmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü bazı gerilim yaratan yıldızlar aynı zamanda yüksek enerji de veriyor size, bu enerjiyi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Yine de, Güneş’in burcunuzda bulunması, öfkenizi tutmanıza ve yatıştıktan bir süre sonra, akılcı çözüme gitmekte size güç verecek.

Gergin anlar yaşanması kaçınılmaz olsa da, bir şekilde bu meselenin kesin konuşulup çözülmesi sizi rahatlatacak ve dikkatinizi daha olumlu işlere yönelteceksiniz.

Ayın 4’ünde burcunuzda hafif bir Güneş Tutulması yaşanacak. Hafif de olsa, sizi geren bir enerji verecek. Açıkcası bazı aksilikler üst üste gelir misali, siz sakin olmak istedikçe, sizi geren şeyler üst üste gelecek, yine de, ayın ikinci yarısı Kovaya geçecek olan Mars sizi biraz rahatlatıp sorunları çözümsüz noktadan çıkaracak, önünüze, asıl işlerinize bakacaksınız.

Ancak, sanırım, bu yaşanacak gerilim bir şekilde, sorunun kesin çözümünü getireceği için, belki de iyi olacak sizin açınızdan. Yani derdinizi anlatmak için biraz sesinizi yükseltmek kaçınılmaz olacak.. Sonra ortaya çıkan ılımlı ve sağduyulu enerjiler meseleyi akılcı ve pozitif bir noktaya taşıyacak, özetle, konuyu kendi cephenizde bitirip kapatacaksınız.

Ayın ikinci yarısı, dikkatiniz para işlerinde. İstediğiniz paraları almanız, yeni para kaynakları yaratmanız mümkün. Çalışkan, gayretlisiniz. Artan işler moral gücünüzü, çalışma temponuzu artıracak. Ayın ikinci yarısı gerçekten zorlu ama çok sağlam, ayakları yere sağlam basan, gelecek vadeden, tam dişinize göre bir proje, bir anlaşma sizi bekliyor. Bu hem dikkatinizi negatif şeylerden uzaklaştıracak hem de enerjinizi üretken işlere yöneltmenize destek olacak.

Ayın ikinci yarısında yapacağınız işler sizin elde ettiğiniz yeni sorumlulukları, kariyerinizi pekiştiren işler olacak.

Bu ay para geliyor, geldiği gibi gidiyor, harcamalarınız artıyor. Ama iş sahibi Oğlaklar kendilerine yeni müşteriler bularak bu para çıkışını dengeleyecekler. Gerçekten verimli ve son derece sağlam işlere imza atacaksınız. Biraz inatçı bir müşteriniz olabilir ama o da sizin gibi, çalışmayı, üretmeyi seven biri olacak.

Bu arada, işler çok iyi olacak, dedim ama detayları önemsemezlik etmeyelim, derim…

Aşk konusuna gelirsek, bekar veya sevgili arayan Oğlaklar sanki bu ay aşkta zoru seçecek gibi. Ya medeni durum sorunu yaşanabilecek bir gizli aşk durumu olabilir ya da aşktan ziyade geçici isteklerin yaşandığı kısa süreli ilişkiler olabilir. Bilemiyorum, belki de umut vermediğiniz bir ilişki söz konusu.

Bu ay hiç alışkın olmadığınız bir şey yapabilirsiniz. Bu belki eyleme dökülmeyebilir ama düşüncesi bile sizi şaşırtabilir..

Bu ay sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir kişi ile ilgili biraz üzen bir haber almanız mümkün. Bu belki ta çocuklukta tanıdığınız biri olabilir. Ya da kökleri eskiye dayanan bir tanıdıklık..

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )

Ayın ikinci yarısı hem Güneş hem Mars burcunuza geçiyor. Bu da ikinci yarıdan itibaren güçleniyorsunuz demektir. Hem itibarınızı artıran gelişmeler yaşayacaksınız hem işinizde ve genel hayatınızda daha inisiyatifli olup olayları yönlendiren kişi olabileceksiniz.

Ayın ilk yarısı, biraz geride durup belki bir kısa tatil yapacaksınız, artan arzu ve beklentilerinizi sorgulayacaksınız. Evde ve biraz kendi köşenizde çalışmalar yapacaksınız. Bugünü, geleceği düşüneceksiniz.

Uzaklardan eski tanıdıklardan haberler alacaksınız. Bu size geçmişin kısa bir muhasebesini yaptıracak. Ama ikinci yarıda, dışarı çıkıyorsunuz, kabuğunuzdan sıyrılıp daha görünür eylemler içine atıyorsunuz kendinizi. Sanki geçmiş yıldan kalan son bir hedef üzerine yoğun ve enerjik bir faaliyete dalıyorsunuz. Merak etmeyin, her şey planladığınız gibi gidecek ama Mars sizden inisiyatif ve çalışma bekliyor, onu dinlemeniz kaydıyla… Öte yandan Mars olayları, beklentilerinizi de net görmenizi, yakın gelecek vizyonunuzu netleştirmenizi destekleyecek. Sizi büyük bir amacınıza yaklaştıracak, bir hedefe ulaşmanızda yardım edecek gibi.

Kiminizin bir tayin beklentisi var, kiminiz, kariyerinize katkı verecek bir proje, bir çalışma üzerindesiniz. Kiminiz ise, bir ilişki başlatma kararına yaklaşıyorsunuz. Her ne ise bu ayki hedefiniz, emin olun Güneş ve Mars size gerekli enerji ve desteği verecek, gerisi size kalmış.

Bu ay dostlarla bir araya gelmek için güzel bir ay. Bazı arkadaş grubu, dost grubu içinde bulunup grup halinde eğleneceksiniz. Ve onlardan şaşırtıcı haberler alacaksınız. Bol bol arkadaşlarınızla beraber, sanat, eğlence ortamlarına girip, ilginç şeyler yaşayacaksınız. Arkadaş ortamında yeni arkadaşlıkların doğuşu ile çevrenizde genişleme başlayacak. Böyle bir arkadaş ortamında bir aşk yakalama imkanınız da olacak gibi.

Para bakımından verimli bir ay. Beklediğinizden de iyi bir para geçebilir elinize.

Yıldızların nerdeyse tamamı haritanın sol tarafına toplanmış durumda, bu da kaderi beklemeyip hayatın iplerinizi elinize almak ve sıkı mücadele ile hedeflerinize yaklaşmak veya ulaşmak demektir. Ayın ikinci yarısı kendinizi göstermek ve kanıtlamak için adeta rakip veya zorluk tanımayacaksınız. Hırs ve şevkle dolacaksınız. Niyetiniz işinizde ve dolayısıyla hayat standardınızda bir çıta atlamak, bir sıçrama yapmak, bir büyük hamle yapmak… Bunun için de çok kararlı görünüyorsunuz. Yıldızlar kararlı insanları severler…

Size verilen bir vaad ya da tutulamayacak söze aldanmayın, insanların niyeti iyi olsa da, şartlar verilen sözü yerine getirmek için uygun olmayabilir, bu ay iş başa düşecek, zaten sizin eliniz daha güçlü, kendi işinizi ancak siz halledebilirsiniz bu ay..

Sevgili bekar veya kalbi boş Kovalar, bu ayın ikinci yarısından itibaren etrafınıza dikkatli bakın derim, beklediğinizden de iyi bir aşk partneri her an çevrenize, görüş alanınıza girebilir, üstelik, zevkleriniz, eğlence anlayışınız ortak olan, tam aradığım veya beni mutlu edecek diyen türden bir partner olacak gibi. Bu ayın ikinci yarısından itibaren, aradığınızı bulabileceğiniz aşkın enerjisi sizi çekim alanı içine alıyor.. Artık her an aşk doğabilir. Geçici heveslere yönelik enerjiler devam etse de, siz daha kuvvetli ve ruhunuzu aydınlatacak, ısıtacak daha kuvvetli bu enerjiyi hissedecek ve dikkatinizi o yöne yönelteceksiniz. Üstelik bu eski acıları da şifalı bir elle silebilecek bir aşk.. Tutuşturucu ve ruhunuzu bütün hissedeceğiniz bir aşk bu… Hazır olun derim..

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Yılın ilk ayında yaklaşık bir senedir sizde kalan şans yıldızı transit Jüpiter’i uğurlayacaksınız Koça burcuna doğru..

Şans yıldızından kiminiz çok faydalandı, kiminiz de sorunları daha büyük yaşadı. Jüpiter eline attığını büyütür, şansı da sorunu da.. Ama sorun emin olun ondan değil sizden kaynaklıdır, geçmiş hatalarınızın, yanlış kararlarınızın sonucudur… Şayet kadersel değilse yaşanılan sorun, mutlaka hata size aittir… Zaten yıldızlar hata yapmaz, olay yaratır.. Hatayı insan yapar. Çünkü Uranüs kendini bugüne hazırlayana, Jüpiter de şanslı fırsatları değerlendirene mutluluk ve başarı verir. Eğer değişime hazır değilseniz, Uranüs yaprak gibi savurur, Jüpiter de, gözünüzün önünden geçip giden fırsatları zahmet edip de değerlendirmediyseniz, dalgasını geçer.. (tüm burçlar feleğin bu iki çarkından geçer, 2010’de sıra sizdeydi, mesele bu)..

Neyse, şans yıldızının yine de biraz insafı vardır, sorunların yanı sıra güzel şeyler de yaşatmış olmalı, en azından hayat neşenizi yerlerde süründürmemiştir, sizi depresyondan koruyan sevinçler vermiştir.. Ağlarken gülmeleri de vermiştir.. Bu da Jüpiter’in size bir iyiliğidir… Uranüs’ün sert etkisiyle yere yıkılmaktan koruyan küçük küçük mutluluklar…

Jüpiter Koça girdikten sonra, Jüpiter’in size armağanlarının kıymetini daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Hatta Jüpiter özellikle Balıkın sonlarında doğanlara şanslı pırıltılarını burcunuzdan gittikten sonra verecektir. Jüpiter’in enerjisi bir sene etkilidir çünkü..

Bu ayın ikinci yarısından sonra dikkatinizi paraya, para kaynaklarını büyütmeye, para, yatırım işlerine yönelteceksiniz. Bundan böyle, kendinizi geliştirmek, tanıtmak, değiştirmek adına yaptıklarınızın maddi verilerini almaya ağırlık verme zamanı geldi. Uranüs Marta kadar sizde, bu da değişim daha bitmedi, demektir.. Ayın 7’sine kadar Akrepte kalacak olan Venüs belki son bir aşk sürprizi verebilir size. Veya uzaklardan sizi mutlu edecek bir müjde getirebilir. Yani, bu müjde ya sanatsal bir olaya birden girmenize destek olacak bir haber veya gelişme olabilir, üniversite okuyanlara eğitimlerinde kolaylık sağlayan bir haber olabilir, sevdiğiniz bir yakının mutlu paylaşım haberi olabilir, uzaktan beklediğiniz ve çok istediğiniz bir haberin müjdesi olabilir veya dediğim gibi bir aşk olabilir. Tabii hep uzaklardan müjde dedim ama bu müjdeyi veren kişi bizzat siz de olabilirsiniz.

Bu ay bol bol sosyal, sanatsal türden ve son derece şık, elit ortamlara gireceksiniz. Hatta sıra dışı olmak isteyeceksiniz, kiminiz bunu kendinize yakıştıracaksınız, kiminiz de şaşırtacaksınız. Sanki daha önce sizden beklenmeyen bir şeyi yapacaksınız sosyal ortamlarda ve insanların şaşkın bakışları arasında dikkatleri üzerinize çekeceksiniz.

Evlenmek isteyenler için son derece ilginç ve sıra dışı bir ay olacak, unutulmaz bir düğün için tam zamanı diyorum.

Gelelim bu ayın riskli yıldız açılarına.. Mars Oğlakta, Güneş Oğlakta ayın 3. haftasına kadar, bu da yatırım, banka işlerinizde sıkıntı söz konusu olabilir, demektir. Erken bir yatırım işi veya bir banka ile beklemediğiniz bir sorun sizi ay boyunca uğraştırabilir. Kiminiz de çalıştığı yerde bir haksızlığa uğrayabilir, parasal olarak bir hakkınız yenebilir. Hem de bunu dost dediğiniz birinden görebilirsiniz. Ve sanırım bu işi çözecek kişi de bir dost ama başka bir dost. Ya da, ayın ikinci yarısından sonra, o kişiyle uygun bir dilde konuşmayı başarıp istediğiniz sonucu alırsınız gibi. Demek istediğim, panik yapmaya, aşırı kızmaya gerek yok, Mars Kovaya geçince, durumları adil bir şekilde çözmenize destek olur gibi..

Kimi Balıklar ise, bir bedelden kurtulmak istiyor, beklentisi ayın ilk yarısında olması ama bu ayın sonunu bulabilir.. Bir bedelin, bu belki bir mahkumiyet, evlilik/iş sorumluluğundan kurtulmak veya mali bir ceza olabilir, sonuna yaklaşıyorsunuz..

Yıldızlar o kadar garip ve ilginç ki bu ay, kiminize sıra dışı heyecan ve mutluluklar verirken, kiminize de her an bir skandal yaşatabilir. Yani bu olay direkt sizi bağlamayabilir ama kanımca çok yakınınızdaki birinin şok olay denecek türden bir durumu ortalığı bir anda karıştırabilir. Bu bahsettiğim kişi bir olası saldırıya karşı dikkatli olmalı. Ya da siz bir grup ortamında bir saldırıya karşı dikkatli olmalısınız. Benden uyarması, yanılırım inşallah. Ama bu tür hızlı manevra ve sağduyu gerektiren bir olası duruma karşı en azından esnek ve uyanık durun derim.. Bu tür durumlar ayın ikinci yarısında hafifliyor. En azından sorun su yüzüne çıkmış oluyor..

Aşk konusunda, bahsettiğim gibi gerçekten mutlu eden bir aşkın tohumları bu ay atılabilir ayın ilk yarısında. İkinci yarıda, gel-geç aşk var gibi ya da en azından sizin ciddiye almadığınız türden aşklara açık bir hava var…

Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..