Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Şubat Ayı Burç Yorumları

Semavii’den 2011 Şubat Ayı Burç Yorumları
 

KOVA BURCU AYI


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)  

Astroloji meraklıları astroloji sitem www.yildizfalim.com adresini de gezebilir. 

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )  

Sevgili Koçlar, bu ay daha iyi, daha huzurlu bir ay olacak sizin için..  

Kovaya yığılan transit yıldızlar size güzel bir şey getirmeye aday. Büyük veya küçük bir dileğiniz gerçekleşecek bu ay.  

Kiminiz bir yakının mutluluğu ile sevineceksiniz, kiminiz, uzun zamandır almak istediği bir şeyi alıp kendini şımartacak, kiminiz işte veya bir grupta, ekipte vs faaliyet yürüttüğü bir yerde sanki bir başarı elde edecek gibi.  

Kimi Koçlar eşi veya sevgilisi ile bir şeylere karar verecek, bazı şeyleri planlayacak gibi.  

Halen Oğlak burcunda bazı yıldızlar sizi geren etkiler yaratsa da, ilk haftadan sonra yıldızlar Oğlaktan çıkıp Kovaya girince, daha bir ferahlama hissedeceksiniz.  

Bu ay tek kelimeyle güçlüsünüz, istediğiniz şeyleri çevrenize kabul ettirebilmenin huzuru ve gururunu duyacaksınız, bir şeylerin artık sizin istediğiniz gibi gitmesi size derin bir oh çektirecek. Çabalarınız somut olarak karşılık bulacak.  

Geçen ay burcunuza girerek size adeta doping yapmaya başlayan şans yıldızı Jüpiter bu ay Oğlakta bulunan Plüto ile biraz gergin açıda. Bu ayın tek gergin yıldız açısı bu sayılır. Bu bakımdan diğer yıldızlar size süper destek çıksa da, siz yine de temkinli olun derim. Ani ve fevri çıkış yaparak çabaların sonucu elde ettiklerinizi yıkan ters bir duruma maruz kalmayasınız.  

Bu sert açı ne getirebilir dersek?...  

İş veya aile içinde ani bir sert çıkış söz konusu olabilir. Ailede bir büyüğün ani bir rahatsızlığı biraz heyecan yaratabilir. İşte de, beklenmedik bir yönetim değişimi veya yönetimin bir şeylerden vazgeçmesi söz konusu olabilir. Sizi gerer mi bu peki, bence, siz sağlam durumdasınız, yıldız desteği inanılmaz iyi.  

Bu ay dostlarla bir arada hem çok faydalı işler yapmanın keyfine varacaksınız, hem bir başarıyı veya mutlu bir olayı kutlayacaksınız. Dostluklarınız ve yakınlarınızla ilişkileriniz daha sıcak ve karşılıklı somut destek söz konusu.  

Venüs’ün ayın 4’ünde Yay burcundan çıkıp Oğlak burcuna girmesi size ay boyunca farklı duygular verecektir. Sanırım toplumda, hoş ortamlarda boy göstermekten, mutluluk ve başarılarınızın tadını ortamlar içinde çıkarmaktan hoşlanacaksınız.  

Geçen aylardan beri çabalayarak iyi bir noktaya taşımak istediğiniz bir şey var, bu belki iş yerindeki ilişkileriniz veya sevgiliniz/eşinizle bir konu üzerine gösterdiğiniz bir çaba.. İşte, bunların somut meyvelerini bu ay alıyorsunuz. Zaten dikkatiniz de aylardır emek verdiğiniz bu konudan uzaklaşacak bu aydan sonra, kendinizle ve kendi önceliklerinizle ilgilenmeye başlayacaksınız. Yani yapabildiğinizi yapıp bazı güzel sonuçlarını almanın rahatlığı ile ve bazı şeyleri de zamana bırakmanın gereğiyle artık dikkatinizi başka yöne, yani kendinize çeviriyorsunuz.  

Gitmeyen bir şeyler varsa, onları da olduğu gibi bırakmaya meyledeceksiniz, çünkü artık insanı tüketen ve zamanını boşa harcatan şeylerle ilgilenmek istemeyeceksiniz, hem bıkmışsınız hem de içinizde yepyeni duygular uyanmaya başlarken, yeni umutlar ve istekler başlarken, ıvır zıvıra ayıracak vaktiniz olmayacak.  

Giderek daha bir geniş özgürlük alanı açmaya başlıyorsunuz kendiniz için. Bu aydan itibaren kendiniz için yaşamak, biraz tatlı bencil olmak isteyeceksiniz.  

Para konusu bence fena değil, bazı beklediğiniz ek paralar var, onları alabileceksiniz, ayrıca daha önceden aileden gelmeyen destek gelmeye başlayacak. Kiminiz de iş yaptığınız yerlerden gelecek paralarla rahatlayacaksınız. Kovadaki yıldızlar iş girişimleri yapanlar için sağlam bir anlaşmaya işaret etmekte. Hem de uzun vadeli ve önemli bir iş gibi görünüyor bu…  

Bu ay ekip işi yapanların kesin bir zaferi, bir başarısı var..  

Bu ay insanlardan destek ve sevgi görmenin mutluluğu var. Gittiğiniz ve katıldığınız ortamlarda sanki başarınız ve kendine güveninizle göz dolduracaksınız.  

Aşka bakarsak, bence, iletişim konusunda yıldızlar çok destek size, derdinizi, taleplerinizi, beklentilerinizi anlatıp onay almak, iyi sonuç almak için tam zamanı. Özellikle ilk haftadan sonra.. İlk hafta bence dinleyin, sonra konuşan siz olun..  

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )  

Sevgili Boğalar tam tepenizde inanılmaz bir yıldız yığılması var, başınıza talih kuşu mu konacak desem, al başına bela mı desem buna?.. J  

Neden ikilemdeyim çünkü tepenizde bulunan burç Kova, yani size sert enerjiler gönderen burçtur. Ama öte yandan bazen sert enerjiler en büyük başarıları getirir.  

Bu gerçeği hesaba katınca, artık kararı size bırakıyorum.. Yani, bu sert enerjiler size ya istediğiniz ama beklemediğiniz bir başarı getirecektir ve hatta başınızı döndürecek bir başarı olabilir bu, ya da sizi şaşkına çevirecek bir aksilik ya ailede ya iş yerinde…  

Genel hayat düzeninizi değiştirmeye, rutini bozmaya aday gelişmeler bekleyin derim…  

Mars Kovada tepedeyken, mutlaka yoğun olarak bir hedefe kitlenme var demektir. Ne için özel ve yoğun mücadele ediyorsanız bu bahsettiğim başarı veya tam tersi öfke yaratan aksilik o konuda olsa gerek.  

Ama merak etmeyin şayet aksilikler ve ciddi çatışma/kavga yaşarsanız bile sonuç bir kayıp olmayabilir. Dost Oğlaktan hala yıldız desteği almaktasınız çünkü. Özellikle ayın ilk 3-5 günü bu bakımdan çok olumlu. Üstelik Venüs ay boyunca dost burç Oğlakta iken..  

Hem hızla bazı işlerinizi sonlandırmak için yıldızlar size hız verecek ve de olayları akıllı kontrol etmek için esneklik ve güç verecektir.  

Venüs ayın 4’ünde dost burç Oğlaka geçip ay boyunca burada kalacak dedim..  

Bu kiminiz için gerçekten bir romantizm ayı olacak demektir. Kiminiz içinse sürpriz bir haber demektir. Müjde gibi adeta. Ve bu haberin ardından yoğun bir koşturmaca sizi bekliyor..  

Tepenizdeki yıldızlara bakıp sonra o yıldızlara Terazideki Satürn’ün desteğini dikkate alınca, ortaya çabalarınızın sizi iyi bir noktaya getireceği olasılığı çıkmakta..Yıldızlar sizi yoracak bu ay belli, bazen işte bazen aile içinde gerilimler olacak, anlama ve anlayış sorunu olacak karşılıklı ama Satürn’ün desteğiyle kısa sürede sağduyu hakim olur ve hem siz hem diğerleri rahatlar diyorum.  

Hatta kimi Boğalar için işte gerçekten önemli bir başarı görünüyor. Yani, nerdeyse, olaya damgayı vuruyorsunuz diyebilirim.  

Bu ayın gergin açıcı, Jüpiter-Plüto arasında. Bu gergin açıyı Koçlar için de yazdım çünkü bu açı kişisel olmaktan öte dışsal bir olay, dışınızda gelişen bir olay diyebilirim. Sanki bazı şeyler eskiyor, sanki bir eski-yeni çatışması var. Kimimiz bunu işte, kimimiz aşk veya evlilikte vs yaşayacağız. Artık bir şeyler gitmiyor, tıkanıklık var gibi..  

Kimimiz bazı planlarımızı yenilemek, bazılarından vazgeçmek zorunda kalacağız. Bu yeni-eski çatışması bazen sinirleri çok gerecek. Hayatınızda kadersel türden, yani, atsan atılmaz, satsan satılmaz bir şey varsa, bu ara onunla ilgili ciddi git-geller olabilir, bence, esnek olun özellikle de bu ay. Çünkü değiştiremediğiniz bir şeyi bu ay zorlar, üzerine giderseniz, fena halde geri teper. Bu sefer zorladığınıza pişman olursunuz. Sorunu olduğu gibi kabul edip hayatın akışına bırakmak en iyisi bu durumda..  

Para konusu, bu ay dediğim gibi ya diplerdesiniz ya da hemen bir piyango alın derim. Ocak yorumumda Boğalara tavsiye etmiştim, piyango alın diye.. Bu arada İran ve İsrail Boğa burcu ülkesi, ikisine de piyango gibi servet değerinde petrol ve doğal gaz kaynakları vurdu.. J)  

Neden dibe vurma riski var diyorum, dediğim gibi bazı yıldızlar biraz sert, bu ya yüklü para çıkışına neden olur veya yüklü masrafa. Evet, para gelebilir ama masraf da var, hem de astarı bezinden pahalı masraf..  

Yine de planlı ve kararlı gittiğiniz işe güvenin derim, o size bir süre sonra sağlam ve kalıcı para getirecektir. Zaten bu ay Venüs’ten de destek alıyorsunuz, o zaman çok korkmaya gerek yok derim, sadece temkinli olun yeter...  

Aşk durumlarına gelirsek, ayın ilk haftası Ay ve Merkür’ün bir müjdesi var size. Bu kiminiz için işle veya seyahatle ilgiliyken, veya iş yerinde güzel bir gelişme iken, kiminize de aşk getirecek.  

Aşk sürprizi, yeni veya eski. Sevgiliden güzel bir haber, güzel bir davet var gibi. Venüs de Oğlak burcuna girince, bu ay duygularınızı doya doya yaşayacaksınız demektir. Mars Kovadan arada bir muhalefet etse de, o da tutkuyu artırır, işi tatlıya bağlamayı bilirseniz, barışırsınız. Bu arada, inat etmeyin, bazı şeylerde ben bunu istiyorum diye diretmeyin, sağduyulu olun derim.  

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )  

Çok ilginç bir ay olacak İkizler için..  

Her şeyden önce dost Kova burcunda inanılmaz bir yıldız yığılması var, bu size mutlaka güzel bir şeyler getirecektir.  

İşte son derece verimli bir çalışma dönemindesiniz. Yurt dışı veya iletişim bağlantılı işte çalışanlara hem iş gezisi hem bol ve üretken iletişim görünüyor. İşbirliği ve dayanışma son derece iyi. Dost ve yetkili kişilerle karşılıklı bir dayanışma ve işbirliği var.  

Kimi İkizlere güzel haberler var. Önemli bir hedefe Kovadaki bu güzel yıldızların desteği ile ulaşmanız an meselesi. Ancak bu ay hedefe tam ulaşmak yerine belki önce beklediğiniz veya umduğunuz haberleri alacaksınız veya planladığınız bir işe kalkışacaksınız, ardından durumların istediğiniz gibi gitmesini görerek hedefe son bir atış daha yapacaksınız sonra, yani ardından hedefe kesin ulaşmak için mücadele olacak.  

Hedefe ulaşmanız bu ayki güzel haberlere ve olayların gidişatına bağlı çünkü gelecek ay bazı yıldız açıları sertleşecek ama bu ay sıkı çalışır, uğraşır ve istediğiniz gibi gelişirse durumlar, gelecek ay yıldızların sert olması sorun değil. Sorun değil diyorum ama özellikle İkizlerin son günlerinde doğanları uyarayım yine de. Siz yine de, bu ay işleri sıkı takibe alın, sıkı tutun derim ve temkini de elden bırakmayın. Çünkü gelecek ay öyle sakin veya sağduyu olmak istemeyeceksiniz, resti çeken bir havada olacaksınız. Sabretmekten sıkılmışsınız çünkü, baskı ve sabır artık fazla gelecek size.  

Bu ay mahkeme işleri olanlar için akıcı ve hızlı gelişmeler var, Mars Kovadan bu tür işleri hızlandıracak, sonuca yaklaştıracaktır. Ayrıca dost insanlar denk gelecek karşınıza, gerçekten onların size iyi niyetli yardımı yükünüzü hafifletecek.  

Bu ayın gergin açısı Jüpiter-Plüto arasında; bu sizi iş çevrenizde ve evli olanlar için eşle ilgili, kiminizi de parasal konularda gerecek gibi. Kiminiz iş çevresinde, arkadaş ortamında sizi üzen bir gelişme yaşayabilirsiniz, kiminiz eşle bağlantılı bir sıkıntı ile meşgul olabilir bir süre, kiminiz de dediğim gibi, maddi sorunları halletmekle meşgul. Sabır gerektiren bir maddi sorun ise bu, özellikle banka vs gibi resmi kanallarla bağlantılı bir maddi sorun ise, bence, bu işi zamana yayın, o zaman durum kendiliğinden olumluya döner.  

Şans yıldızı Jüpiter Koça yani sizin 11.ev idealler, amaçlar, dilekler evinize girmiş durumda.  

Jüpiter size buradan şans vermeye başlarken, bence, önce ideallerinizi bir gözden geçirin, kafanızda takıntı yapmış ama farkında olmasanız da artık sizin idealiniz olmaktan çıkmış şeyleri atmanın vakti gelmiş, ve yerine yeni ideal koymanın.  

Yani, ideallerinizi önce bir güncelleyin, ben gerçekten ne istiyorum sorusunu sorun, buna cevabınız, eski ideallerinizi ve yeni ideallerinizi net ortaya koymanızı sağlayacaktır, ondan sonra o yeni ideallere sarılın dört elle. Hem böylece suçluluk duygusundan da kurtulmuş olursunuz, şunu yapmam lazım, deyip yapmamak insanı rahatsız eder çünkü ne zaman o şeyi artık yapmak istemediğinizi, başka istekler beslediğinizi anlayacaksınız, kafanızda dönüp duran suçluluk yılanını da atacak, rahatlayacak ve yeni hayatın yeni idealleri, yeni beklentilerine yöneleceksiniz iç rahatlığıyla.  

İşte bu ay bunlar su yüzüne çıkacak, bu tür şeyler gelişen durumlarla gündeme gelecek, kafanızı meşgul edecek. Bu arada, ideallerinizi yenilemekte biraz acele edin derim, şans ve değişim yıldızları olayları hızlı getirecek hayatınıza, uyanık ve hazır olmak lazım..  

Gittiğiniz yerlerde gördükleriniz ya da paylaşacağınız şeyler kafanızda büyük resmi oturtacak adeta, bir gelecek vizyonun resmi çıkacak ortaya. İşte bunu istiyorum, diyeceksiniz ve sanki geleceğiniz gözünüzde fotoğraf olarak netleşecek.  

Kiminizde adeta geleceğinizi belirleyen bir şeye imza atıyorsunuz.  

Para konusu, dediğim gibi bir süre daha fedakarlık gerektiriyor. Bir şeylerden vazgeçmenin, ya da bir borcu ödemenin vs vakti. Bu gitmesi gereken, artık vakti dolmuş bir şey. O yüzden aldırmayın, hayatınıza yeni bir gelir kaynağı hem de daha iyisi gelecektir.  

Bazı sorumluluklar, kiminiz için iş kiminiz içinse yeni kurduğu düzenle ilgili sorumluklar sizi sosyal hayattan biraz alıkoymakta, daha çok kurduğunuz düzen içinde sosyalleşme imkanı bulmaktasınız. Yani boş vakit kavramı değişmiş anlaşılan. Satürn sizi bu konuda değiştirmekte, kiminiz bir amaç için boş vaktinizi kullanmaktasınız, kiminiz kurduğunuz yeni düzeni rayına oturtmak için meşgulsünüz. Yola devam, Satürn size gayretlerinizin, sabrınızın karşılığını verecektir emin olun..  

Aşk ne durumda?..  

Evli veya ilişkisi olanlar bence bu ay çok iyi durumda. Birlikte dayanışma, anlayışı sağlamak mümkün. Siz onun o sizin ne dediğinizi iyi anlayacak, empati yükselecek, nihayet konuşabilmenin ve anlaşabilmenin hafifliği gelecek üzerinize ayın ilk haftasından sonra.  

Aşk isteyenler için ilginç bir ay… Ancak aşkın istediğiniz noktaya gelmesi sanki gelecek aya sarkar gibi. Bu ay aşk konusunda taşlar aslında yerinden oynuyor, siz cesur ve iradeli ve ne istediğinizi iyi bilir hale geliyorsunuz. Ya resti çekmek ya da bir karara varmak üzeresiniz, hızlı bir yön belirleme kararı gibi. Gidişatın değişmesini istiyorsunuz çünkü mutlu olmak istiyorsunuz. O yüzden mutsuz edene güle güle, havası hakim düşüncelerinizde.. Çünkü hem duygu hem düşünceleriniz taze bir özgürlük havası ile doluyor..  

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )  

Aşkta kaybeden parada kazanır, parada kaybeden aşkta kazanır… Seçin beğenin..  

Ben size para görüyorum.. Ama şöyle bir durum da var.. Kiminiz için eş kaynaklı bir para bu. Yani, merak etmeyin herkes aşkta kaybetmeyecek.. Hem para da gelecek..  

İlişkiler eviniz üzerinde epeydir süren gergin enerjiler ilk haftadan sonra büyük oranda gidiyor ama tabii Plüto duruyor, o daha uzun yıllar duracak. Çünkü sizin ilişki, iletişim, paylaşım alışkanlıklarınızı değiştirmeye kesin niyetli..  

Plüto etkisinde aşklar da evlilikler de zor olur, çünkü ya siz ya da partneriniz zordur, zoru seçmişsinizdir. Seven katlanır öte yandan..  

Plüto bazen sosyal ilişkilerde, zaman zaman sizi yalnız bırakacak, çevrenizde insanları bazen uzaklaştıracak, hayatınızda bazı kişilere veda edeceksiniz belki, tabii yeni insanlar girecek.. Bütün bunlar ilişkiler üzerine anlayışınız değiştikten sonra yerine oturmaya başlar. Geri dönecek döner, gelen gelir ve sonra yola devam..  

Para gelecek diyorum ama bireysel haritasında bazı sert açıları olanlar için bu ay para konusunda son derece dikkatli gidilmesi gereken bir ay olduğunu da belirteyim. Aşırı masraf ve büyük para çıkışı da söz konusu olabilir ama yine de şanslısınız, ayın sonlarından itibaren dost Balık burcunda toplanmaya başlayacak yıldızlar maddi durumları çabuk toparlayacak hızlı gelişmeler de getirecektir. Kiminiz de kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez taktiği ile bazı harcamalara yöneleceksiniz, kısa sürede de olumlu karşılığını alacaksınız.  

Yatırım, emlak alım-satım için uygun bir ay.  

Oğlak burcunda kalacak olan Venüs ile, sanırım sevdiğiniz bir yakınız sorununu paylaşmakla meşgul edecek sizi. Ayrıca, Jüpiter-Plüto sert açısı var ki bu herkesi bir şekilde etkileyen dış olaylar getirecektir. Size de sanırım bir sıkıntı getirecek gibi. Bu ya işle ya aileyle bağlantılı bir sıkıntı.  

İş konusunda sıkıntı yaşayanlar kendilerini rahatlatan, daha sonra özgürleştiren bir karara varıyorlar, ama bu bir fedakarlığın arkasından geliyor.. Aile içinde sıkıntı yaşayanlar için ise, kiminiz erken bir mekan değişiminin, belki birinin gitmesinin, belki düzeni yerinden oynatan bir gelişmenin olmasının sancıları var, kısacası fedakarlık kaçınılmaz. Aile için sorumluluklar değişiyor, görev dağılımı değişiyor.  

Aşka bakarsak, yeni aşk isteyenler ayın sonunu beklesinler derim. İlişkisi olanlar başta zor görünen ama daha sonra ilerletmeyi başaracakları bir ilişki ile meşgul olacaklar. Bu ay siz kendinizi, hatalarınızı masaya yatıracaksınız, sonra bunlardan çıkaracağınız dersle daha ılımlı olmayı, aşkta akıllı olmayı öğreneceksiniz ve bunun faydasını ay sonundan itibaren görmeye başlayacaksınız. Yani siz bir el verin, eliniz boşta kalmayacaktır. Ama bu ay biraz kendinize acıma, sadece kendinize empati yapma meyli var, bu da karşınızdaki kişiyi anlamamaya sevk edebilir. Alınganlık yapmayın derim.. Bence bu ay aşkta duyguların sesini değil, aklın sesini dinleyin, çünkü duygularınız bilinçaltının etkisi altında..  

Tam tepenizde değişim rüzgarı başlamışken kafanızı kuma gömmenin vakti değil, kendinizi olan bitene, hayata açın derim. Bırakın olduları olmadıları..  

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )  

Zıt burcunuz Kovada inanılmaz bir yıldız yığılması var bu ay…  

Politik davranır, anlaşma yolu seçerseniz güzel bir kazanım getirir bu yığılma birisi üzerinden size. Yani ilişkiler üzerinden.  

Belki de birisi sayesinde bir başkası ile barışma kapısı açılacak.  

Bu ayı siz değil, başkaları yönetecek, size de düşünüp uygun gelen yerde anlaşma, onaylamak düşecek. Bu ay kesin bir uzlaşma ayı. Aksi takdirde, birileriyle kafa kafaya toslamanız an meselesi.  

Sanırım Terazideki Satürn’den sizi olgunlaştıran, sabrınızı pekiştiren dersleri almaya başladınız. Eğer dersleri almayı bildiyseniz, işte ve ilişkilerde bunun faydasını somut olarak bu ay göreceksiniz.  

Sabır, konuşmadan önce dinleme, uzlaşma, olayları yönetme değil, sizin dışınızdaki olayları akıllı yönlendirme vs var bu ay payınıza.  

Birilerine kendinizi beğendirme telaşı da var sanki.. Belki toplum önünde kendinizi ifade edeceksiniz yeni bir dille ve yeni bir tarzla, belki biriyle özel bir buluşma, randevunuz olacak, belki birebir bir iş görüşmesi olacak.  

Öyle veya böyle yoğun bir şekilde insanların karşısındasınız. İş veya yakın bireysel ilişkilerinizi yerine oturtma ve düzeltmeyle meşgulsünüz. Ancak sizi uyarayım bu ay söz sizde değil diğerlerinde. Yani, dinleyin insanları, ondan sonra konuşun ve ne diyecekseniz deyin. Tartmadan, dinlemeden tepki vermek geri teper..  

Öte yandan son derece hareketli bir ay da olacak. Size ilginç tecrübeler yaşatacak, hem eğlendirecek hem öğretecek, bir yaşıma daha girdim, dedirtecek şeyler var. Aktifsiniz ilk haftadan itibaren.  

İş yerinde geçen ayın yoğun temposu hafifliyor, daha ahenkli, daha sakin bir ay geçiriyorsunuz. Sanırım bazı Aslanlar için iş yerinde bir ayrılık da söz konusu, birinin gitmesi sizi üzecek biraz. Ya da umduğunuz bir şeyin henüz olmaması biraz düşündürecek ama bunlar kısa süreli sıkıntılar. Öte yandan ahenkli, sakin bir ortam hakim. Koşturmaca dışarıda…  

Şans yıldızı Jüpiter’in Koça girip size destek vermesi hayatınıza taze bir hava, taze umutlar getirmeye başladı.. Yakında Uranüs de Koça girince, değmeyin keyfinize. Hızla yeni gelişmeler içinde bulacaksınız kendinizi. Şimdiden bunu hissetmeye başlamışsınızdır bile.  

Para konusu istikrarlı ilerlerken, giderek daha iyi olacak gibi.  

Aşka bakarsak, ilginç bir ay.. Kalbi boş olanlara sanki iş yerinde gelişen bir aşk var gibi. Yani, iş ortamında tanıdığınız biri olabilir ya da iş vesilesiyle karşılaştığınız biri olabilir. Bu kişi uygun mudur, şimdiden bir şey söylemek zor ama sanırım bu karşılaşma, yakınlaşma dışarıya taşınacak gibi. Yani birebir görüşme söz konusu.  

Öyle veya böyle aşk hayatınız daha sağlıklı ve daha tatmin edici bir ritme kavuşacak. İlişki tarzınızda değişme ve ilişkilerinizi yaşama biçiminde olumlu, daha mutlu edici ve doğru bir rotaya girme söz konusu.  

Ama şunu da söyleyim, kalbi boş olanlar için, doğru aşk ve aşkı adam akıllı yaşama imkanı sanki Nisanda somut olarak mümkün olacak gibi. Çünkü karşınıza doğru kişiler çıkmakla beraber siz eski alışkanlıkla hareket edeceksiniz gibi, bu da ters tepecek..  

Bu sizde bir çarpma etkisi yapacak, artık aşkta bir şeylerin değişmesi gerektiğini anlayacaksınız.  

Evliler için ilişkiyi canlandıran güzel gelişmeler var.  

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )  

Sağlık ve çalışma evinizde önemli bir yıldız yığılması var. Bu da iş yerinde önemli bir hareketlilik var demektir, belki zaman zaman fazla mesai bile yapmak gerekecektir. Yoğunluk ne zaman azalır, kanımca, ay sonu deyince.  

Ev ve iş koşturmacası arasında sağlığınız yıpranabilir, yorgunluk vücudunuzun direncini kırabilir. Ama siz tedbiri önceden alacak gibisiniz. Bu konuda hassas, titiz ve biraz da pimpirikli biri olarak.  

Ay içinde yapacağınız iyi çalışmalarla göz dolduracaksınız, yönetimin takdirini alacaksınız. en azından yönetimi rahatlatan işler çıkaracaksınız.  

Bir taraftan sosyal ortamlarda hoşunuza giden, duygularınıza dokunan ortamlarda bulunacaksınız. Gittiğiniz yerlerde size gelen öneriler, söylenen sözler sanki gülümsetecek sizi. Yani, iyi bir şeyler yaptığınızın başkaları tarafından da takdir edildiğini bilmek kafanızda güzel düşünceler doğuracak, kendinize inancınız pekişecek.  

Bu arada, kalbi boş veya bekar Başaklar iş ve aşka yetişecek vakti ve enerjiyi bulacaklar. Yani, yeni ve güzel bir aşk gelirse şaşırmayın diyeceğim ama sanki şaşıracaksınız, bu beklenmedik bir anda gelen bir şey, hani aşk tesadüfen gelir dedirten türden.  

Kiminiz de böyle bir aşka bir teklif ile adım atacaklar sosyal ortamlarda veya attılar.. Aslında geçen haftaki yıldızlar oluşturmuştu havada aşk kokusunu ve ilişki olasılığını, sanırım, kiminiz, bunu sosyal ortama taşıyacaksınız yani çıkmaya, birbirinizi tanımaya başlayacaksınız. Bana sorarsanız, bu ilişki yürür. Yeni ve beklenmedik bir aşkla karşılaşanlar için karışık durumlar var ama aşılır türden..  

Açıkçası burada planlı bir çıkma, tanışma olasılığı da görmekle beraber, sizi savunmasız yakalayan bir aşk görüyorum. Bu ya beklediğinizden fazla etkileneceksiniz demektir ya da planlı olan değil, tesadüf olan bir karşılaşma sizi derinden etkileyecek demektir.  

Para konusu, gayet iyi gidiyor. İş programınız son derece aktif ve verimli bir şekilde işliyor, özellikle bu ayki yoğunluğun ardından tatlı bir yorgunluk ve memnuniyet var.  

Ayın sonunda kendinizi şımartmak isteyecek, rutinden çıkıp farklı şeyler yapmak isteyeceksiniz. Kiminiz de sevgili/eşle sıra dışı, biraz rutinden farklı sosyal eylemlere, eğlenceye meyledeceksiniz.  

Bu ay evle veya yatırımla ilgili yanlış bir karar verme riskiniz var. İstediğiniz bir yatırım olayından şimdilik vazgeçmek gerekebilir, zamanı oluşmamış demek ki deyip, zamana bırakmak en iyisi.  

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )  

Uzun zamandır sizi kontrol altına alan disiplin yıldızı Satürn hayatınızı ve sizi biraz yavaşlatmış, sabrınızı iyiden iyiye deniyorken, 22 Ocakta şans yıldızı Jüpiter Koça girerek tam da kaçmayı, sosyal ortamlar içinde bulunmayı, kelebek gibi dolaşmayı seven Terazilerin imdadına yetişti.  

Sosyal hayatınıza, bireysel ilişkilerinizin gelişmesiyle beraber bir hareketlilik gelmeye başlayacaktır. Bu iyi haber..  

Bir taraftan sorumluluklarını unutma, diye tepenizde söylenip duran Satürn, beri yandan özgür ol, gez, dolaş, diyen Jüpiter arasında kalmak bazen sizi fena usandıracaktır. Bırakıp gidemediğiniz sorumluluklar ile girmek istediğiniz sosyal ortamlar ve yapmak istediğiniz girişimler çatıştıkça hayatınızı dengede tutan ip hayli gerilecektir.  

Jüpiter’in getireceği yeni imkanlar, hayatınıza taşıyacağı yeni insanlar ve yeni gelişmeler bir yandan size nefes aldıracaktır. Ama bir çatışmayı da kışkırtacaktır.  

Jüpiter zıt burcunuz Koçta iken, sizi uyarmak isterim şimdiden. Çünkü bir 6 ay Koçta kalacak çünkü.. Bu süreçte, hem kendi kafanızda hem çevrenizde çok farklı düşünceler dolaşıp duracaktır, sizi manupule etmek isteyen, kasıtlı ya da kasıtsız yönlendirmek isteyen insanlar çıkacaktır karşınıza. Kimi zaman da kendi kafanızda 40 tilkiyi dinlemekten yorulacaksınız.  

Açıkçası bu etkide, sağlıklı bir fikre varmanız zor olacak. Jüpiter hayatınıza bir özgürlük getirmeye başlar, ama bu özgürlük eskisi gibi değil, Satürn’ün dayattığı yükümlülükler var öte yandan çünkü, birilerine karşı sorumluluklarınız ve bitmemiş işleriniz var.  

Ve bana sorarsanız, Jüpiter’i mi Satürn’ü mü dinlemeniz gerektiği konusunda; ben Satürn sizi yükümlülüklerinizi tamamlamadan rahat bırakmaz ve Satürn her zaman haklıdır, derim.  

Satürn’ü dinlemeyen insanların hayatları asla tamamlanmaz, dön dolaş başa gelirsiniz. Jüpiter’in şanslı fırsatları ve özgürlüğü şayet sorumluluklarınızı tamamlamadıysanız, bir balondur. Hele zıt burcunuzda karşınıza sizi yanlış yönlendiren kişiler çıkar ki...  

Özetle, Bu Jüpiter’e güven olmaz derim. İki günlük cicim hayat için, kurduğunuz düzen yıkılmaz..  

Jüpiter 7.evinizde iken, karşısında burcunuzda Satürn varken, plansız, hesapsız bir yere varılmaz, varılan yer geçici, boş başarılardır, boş özgürlüklerdir. Bir süre sonra bazı insanların da maskesi düşer, kullanıldığınızı anlarsınız, bu da yıkım olur.. Benden söylemesi…  

Biraz fazla uyarıyorum sizi biliyorum ama gerçekten çok hassas bir noktaya geldiniz hayat yolunda..  

Neyse biz güzel haberlerden devam edelim..  

Bu ay çok güzel yıldız yığılmaları var sizi için..  

Dost Kova burcunda size inanılmaz destek olan yıldızlar var. O yüzden siz siz olun yukarıdaki uyarılarımı dikkate alın, geçici bahar türünden insanları, olayları bir kenara bırakın. Yaşamayın, yeni insanlarla tanışmayın demiyorum, ama bir şeyler belli olmadan boş umutlara bağlanmayın, onun yerine daha evvelden edindiğiniz hedeflerinize, amaçlarınıza bakın bu ay, özellikle dost Kovada size doping gibi bir destek gelirken.  

Sıkıntıların ardından umut doğar fırsatlar da gelir ya, işte aradığınız fırsatlar bu ay geliyor. Bir türlü gitmeyen bazı şeyleri hal yoluna koymak için tam zamanı.  

Bu güzel yıldız etkisinde, kiminiz planladığınız bir şeyi devreye koyacaksınız, kiminiz önemli bir girişime imza atacaksınız. Bu da planlanan, yapılan bir işin ardından gelen bir gelişme gibi. Gerçekten girdiğiniz sosyal veya iş çevresinde size ilerleme ve başarı kaydedecek olaylar yaşayacaksınız, doğru insanlarla da bu planlanan işler vesilesiyle karşılaşacaksınız. Ya siz birilerine ya size güzel öneri, teklifler var. Veya ortak bir organizasyon var. Önemli bir şey var kısacası, sorumluluklarınızı tamamlama yolunda size büyük bir ivme kazandıracak bir gelişme.  

Bireysel haritası uygun olan ve bekar olan Teraziler bu ay evlilik yapacak gibi görünmekte. Zaten bu sene onlar için evlilik senesi, Jüpiter 7.evden bu konuda destek verecek.  

Ancak bu bir kaçış amaçlı evlilik olmasın derim. Yukarıda bahsettiğim uyarıları hatırlayın, karşınıza sizi yönlendiren, kimi zaman da çıkarına göre kandıran kişiler olabilir demiştim. İşte bu dediğim evlilik konusunda da geçerli. Geçici bir bahar tadında bir evlilik riski var, yeni tanışma yaşayacaklar için. Biraz daha iyi olasılıksa, sanki bir kültür farklılığı sıkıntısı olacak gibi. Tanıyarak ve anlayarak ilişki yürütenler korkmasın derim, gayet iyi bir evlilik olur.  

Bu ay Jüpiter-Plüto sert açılı iken, bir akraba, bir yakınla ilgili sıkıntı sizi üzebilir. Kiminiz içinse, evden bir uzaklaşma kararı var gibi, bu ailede huzursuzluk yaratacak gibi.  

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )  

Geçen haftadan başlayan Kova burcundaki yıldız yığılması bu ay tam anlamıyla bir yıldız çıkarması halini alacak sizin yuva evinizde. Bu da, bu ay tüm dikkatinizi yuva, ev olaylarına vereceksiniz demektir.  

Kimi Akrepler eşiyle, yoğun, hararetli sohbetlerle ev meselelerini konuşacak, bu hususta gelecek planları yapacaklar.  

Atmosfer değişimi ve beklentilerdeki değişim evle ilgili planlarda da bir değişim ihtiyacı duyuracak çünkü.  

Kiminiz de sanki hır gürden bıkmışsınız, daha bir sessizliği özlemeye başlamışsınız – ki daha dün hareketin içinde olmaktan hoşlanırken… Satürn etkisini göstermeye başlamış, ruhsal bir kış temizliği, bir inziva korkusu özleme dönüşmüş. Tabii hayatın gerçeklerini kabul edenler için böyle, diğerleri hala bazı korkularıyla meşgul olsa gerek.  

Özetle, ister zamanında korkuyu aşıp geçici bir inziva dönemine girdiğinizi çabuk kabul edersiniz, ister biraz daha korkularla boğuşup sonra pes edip kabullenirsiniz ardından, bir şekilde bu inziva lazım size, doğanın gereği.. Hani yaz olması için önce kış olması gerekir..  

Gerçeği çabuk kabul edenler için güzel bir yanı var tabi ruhsal döneme girişin..  

Kendiyle, hayatıyla daha barışık olmanın güzelliğini inzivada daha bir doyasıya yaşayacak gibi. Ruhunu açan, kafasındaki sorulara cevap veren kitaplara yönelecek, sorunlarını bilinçli çözmenin yollarını arayıp bulacak.  

Eşiyle, ailesiyle daha yakın iletişim kuracak, belki yıllardır gözünün önünde duran ama koşturmacadan es geçtiği güzellikleri ve değişimleri fark edecek. Çocuğu olanlar onların büyüdüğünü şaşkınlık ve hayranlıkla seyredecek zaman zaman.  

Bir film izlerken durduk yerde ağlayacak, duygusallaşacak..  

Ruhunuz arınmak ve temizlenmek için bulduğu bu ortamda rahat rahat açığa çıkacak, kendinizin derinliklerine ineceksiniz.  

Ama size tavsiyem, Satürn 12.evdeyken, pozitif yollarla derinliklere inin, bilinçli yöntemlerle yapın ve severek, gönüllü yapın. Fakat bunu başaramayanlar bence dikkatini kendine değil, dışarıya yöneltsin derim. Ruhunu başkalarını, hayatı izleyerek temizlesin, birilerine yardım ederek arınsın, hafiflesin, daha iyi sonuç verir bu.  

Bu ay kiminiz için evde kavga olasılığı var, Mars, Neptün Kovada yuva evinizde kaotik bir hava, bir hayal kırıklığının getirdiği olası bir öfke var. Ama belki de şaşkınlıkla eskisi gibi öfkelenemediğinizi göreceksiniz. Satürn burada da etkili olacak, kaderci, gerçekleri kabullenici olmaya açık olmak öfkenizi de kontrol etmenizi sağlayacak.  

Kiminiz içinse, tam tersi evde bol bol iç sohbetler var kendinizle, eşinizle/sevgilinizle gelecek üzerine ve tutku var..  

Para konusu bence planlı bir şekilde gitmek kaydıyla iyi. Satürn zaten geleceği düşünerek hareket etme ihtiyacı duyuracaktır size, bu da akıllı hesap-kitap olayına sevk eder sizi.  

Evde düzen değişip yeni ev düzeni, gündelik hayat düzeni oluşmaya başladı. Jüpiter hem aile hem kendinizle daha bilinçli ilgilenme düşüncesi doğurmuş olsa gerek kafanızda.  

Geniş ailede bir sorun ay boyunca sizi endişeli yapacak gibi görünmekte. Sanki aile ile ilgili ortak bir konuşma, bir karar alma var gibi.  

Ayın sonunda hayat yine hareketlenecek, yılın ilk fırsatları da elinize düşecektir.  

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )  

Bu ay sözleriniz ve konuşmalarınız tek kelimeyle etkileyici olacak. Kiminiz aile içinde, kiminiz işte, kiminiz daha geniş bir toplumda planlı, programlı bir şekilde birileriyle konuşuyor, kendinizi, planlarınızı anlatıyor bulacaksınız.  

İş koşturmacası var ay boyunca, hem kent içinde git-gel var yoğun olarak hem iş trafiği yoğun ve dinamik. Verimli bir iş çıkarmak ve kendinize güveninizi tazelemek için çok uygun bir zaman. Sözler eylem etkisi yapacak adeta. Ve konuşmalar eyleme dökülecek gibi.  

Özetle, sıkı bir ay sizi bekliyor.  

Ve parasal bakımdan güzel ekstra gelirler sizi rahatlatacak gibi. Maddi hesapları olumlu bir şekilde rayına oturtmayı başaracaksınız ay boyunca gelen paralarla ve planlı olarak yürüttüğünüz işler de tatmin eden bir seviyeye ulaşacak.  

Bu ay öyle veya böyle yıldızlardan güç alıyorsunuz, motivasyonunuz yükseliyor.  

Bulunduğunuz kurum veya ekip, herneyse, birlikte yürüttüğünüz planlı işler son derece verimli ve etkileyici bir seviyeye ulaşıyor.  

Kiminiz de aile ile birlikte bir amaca doğru çabalarınızı devam ettirmenin güzel sonuçlarını almaya başlıyorsunuz.  

Ama işte ama ailede güzel ve sağlam bir dayanışma görüyorum.  

Reklam veya medya veya kısa/uzak mesafe ile iletişim gerektiren işlerle uğraşanlar bu ay çok gayretli ve başarılı olacak gibi.  

Ay sonunda sert enerji aldığınız Balık burcunda yıldız yığılması başlayacak. Bu da, gelecek ay Uranüs Balıktan çıkıp Koça geçerken, son bir huzursuzluk verebilir demektir. Buna dikkat edelim. Yıldızlar sizden yana dönmeye başladı ama Mart çıkmadan temkini elden bırakmayın yine de diyeyim.  

Dost burç Koçtan güzel, taze enerji almaya başlamışsınızdır.. Hayatınıza tam da size göre, hareket ve bereket gelecek. Bir şey yapmadan duramayan huzursuz ruhlu, enerjik Yaylar nihayet ihtiyacı olan özgürlük alanına kavuşmaya başladı. Yüzünüz gülmeye başlıyor..  

Hayatınıza yeni girecek bir girişim, bir aktivite dolayısıyla sanki bir işinizi şimdilik kenara koymak zorunda kalacaksınız. Ama sanki şimdilik bir vazgeçiş gibi bu şey. Ya da bu konuda, yönünüz değişecek. Girişim tarzınızda değişim olacak. Gelişen durumlara göre manevra almak gibi bir şey...  

Kimi Yaylar için de bir hobi edinmenin zamanı diyorum.. Bakarsınız ileride bir işinize dönüşür..  

Genellikle güçlü ve dost enerjilerin etkisindesiniz bu ay. Sadece ay sonlarına doğru sizi geren yıldızlar olacaktır ama sanki onlar sizi etkilemez gibi eğer ayı genel olarak iyi değerlendirirseniz, ki öyle tahmin ediyorum, bu yıldızlar insanı güçlendirir çünkü.  

Aşka gelirsek, ya yakın çevrenizde, yani tanıdık ortamda bir aşk ihtimali çıkabilir. Hatta buna bir yakınınız vesile olabilir. Yani sanki randevulu, planlı bir görüşme var gibi ama bir yakın aracılığıyla ama sizin yaptığınız bir randevuyla..  

Veyahut ayın ilk haftası anlık bir çarpılma yaşayacaksınız ve sonra bunu bir görüşmeye götüreceksiniz. Sizi çarpan biri çıkacak..  

Bu ay bile isteye rutinin dışına çıkacaksınız, farklı bir şey yapmak, hayatınıza renk katmak ve ivme kazandırmak için.  

Evliler bence son derece mutlular, lüks harcamalarla meşgul olmaya başlayacaklar. Ve sosyal hayatı canlandırmak adına bir şeyleri hayatlarına katmaya meyledecekler. Daha sosyal yaşamak isteği var içinizde çünkü..  

Kimi evli Yaylar için aileyi büyütme arzusu var…  

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )  

İlk günü Ay burcunuzda ve Merkür’le kavuşum yaparken, son derece enerjik ve aktif başlayacaksınız aya.  

Evet, geçen aydan bitirmeniz gereken işleri hızla bitirmek üzere kolları sıvıyorsunuz ilk hafta.  

Ayın ilk haftası bol iletişim var, kendinizi sözle vs ifade ediyorsunuz gerek işte gerekse özel hayatınızda. Kararlı ve hırslısınız. Kafanızda berrak fikirler ve kısa sürede halledilmesi gereken işler var.  

Keyifli görünüyorsunuz. Bir şeyleri de geride bırakmanın rahatlığı olsa gerek ayrıca üzerinizde.  

Sözlerle ifade edilen planlar hemen eyleme geçiriliyor. Zaten çok konuşmayı değil, iş yapmayı seversiniz siz.. İşte, bu ay tam da size göre bu bakımdan..  

Bu ay, gelsin paralar..  

Ama öte yandan gidecek gibi de görünmekte, para giriş-çıkışı, sirkülayson hızlı..  

Kendiniz için de harcamalar var gibi. Hoş olmak, bakımlı olmak ve beğenilmek isteyeceksiniz. Venüs ay boyunca burcunuzda kalırken, şımartılmak hoşunuza gidecek.  

Evet, nihahet bazı Oğlaklar hayatta sadece iş olmadığını, gelecek planları olmadığını bu ay sanki anlayacak gibi. Para sadece ev için, yatırım için değil, hayata renk katan şeyler için de harcanması gereken bir şeydir.. J  

Ve hem kılık-kıyafet için hem eve lüks harcama için paraya kıyacaksınız..  

Bu ay kulağınıza gelen bir haber var.. Bu haber sizi harekete geçirecek. Duygusal kökenli bir şey mi desem.. Yoksa, birinin sizden habersiz bir şeyler karıştırması mı desem..  

Kiminizin de bir kenarda tuttuğunuz, düşündüğünüz bir şey var, işte o herneyse bu ayki gelişmelerle eyleme dökülecek..  

Ve sanki gelişmeler ardından sizi bir şeyden vazgeçmeye sevk edecek.  

İşten dolayı evini ihmal edenler bu ay kendini affettirecek şeyler yapacak gibi.  

Yeni sorumlulukların getirdiği iş koşulları oturmaya başlamış ve şimdi, bu aydan itibaren yeni işe göre hayat tarzını oluşturma zamanı gelmiş. Belki bu kimi Oğlakları ev mekanını da değiştirmeye sevk edecek gibi. Bu ay henüz bu eyleme dönüşmez tam olarak, sadece görünen değişen şartları masaya yatırma, şimdi ne yapmalıyı düşünme var… Bir çevre değişimi, ev mekanını da işe göre ayarlama sanki artık gerekli gibi.  

Aşka gelirsek; ay boyunca Venüs burcunuzda.. Ama öte yandan Satürn de tepenizde Venüs’e muhalif..  

Bu kimi Oğlaklar için özlem demektir.. Kimi içinse, bir duygusal şeyden vazgeçmek demektir.. Hatta bireysel haritaları da gergin bazı açılar yapıyorsa, bir olası ayrılık demektir.  

Yani, biriyle ilişkiye ya ara veriyorsunuz ya da noktayı koyuyorsunuz. Tabii bu sanırım bekar Oğlaklar için geçerli.. Kısacası, pek de sıcaklık bulmadığınız bir ilişkinin sanki miyadı dolmuş gibi. Bunu bu ay daha iyi anlayacaksınız.  

Kimi Oğlaklar da sevgililerinden eleştiri alacak gibi, iş diye diye kendisini ihmal ettiğiniz için. Özetle bir duygusal restleşme veya muhasebe var…  

Evlilere bakarsak, geçen aylar ne yaptınız bilmem ama bu ay sanki bir saksı düşecek başınıza, eşinize empati yapmayı öğreneceksiniz. Hem kendinize hem eşinize.  

Bu ay keyifli olmak isteyeceksiniz. Bu da kafanızı sorunlardan, oldulardan olmadılardan çıkarıp hayata çevirmenizi sağlayacaktır.  

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )  

Bu ay sizin ayınız diyebilirim gönül rahatlığıyla…  

Burcunuzda ay boyunca inanılmaz bir yıldız yığılması varken yerinizde duramayacaksınız, aktif, dinamik, kararlı, hevesli ve canlısınız.  

12.evde yıldız birikimi azalmakla beraber, birkaç yıldız sizi eski bir konuyla meşgul etmeye devam edecek yine de. Çünkü Venüs Oğlak burcunda ruhsal evinizde ay boyunca. Sanırım bir sevgi, aşk olayı var sizi düşünceye sevk eden, muhasebeye sevk eden, olur mu olmaz mı dedirten?..  

Böyle düşünmeye sevk eden bir şeyler var demek ki? Yani arada bir somut veya düşünsel bir engel var.. Bunun aşılıp aşılmayacağının hesaplarını yapsanız da sanırım yaşamadan, bir şeyler su yüzüne çıkmadan anlayamayacaksınız.  

Zaten bu ay düşünmeye fazla vakit de yok.. Düşünün ama bırakın, kararı zaman versin.. Bu da çok yakında merak etmeyin..  

Ya uzaklardan, ya eskilerden bir aşk, bir duygusal olay bu… Özlem de var gibi. Belki o kişiye, belki sevilmeye özlem.. Emin olun, somut ve muhtemelen olumlu bir karar vermeniz çok sürmeyecek, bu ay biraz daha olayları akışa bırakın ve esnek olun derim..  

Gelelim bomba gibi burcunuzda biriken yıldızların neler getireceğine size?..  

Planladığınız olaylar süper ilerliyor, çabalarınız somut olarak sonuç veriyor.. Önemli bir amaç, hedef için hareket halindesiniz. Ucunda bir şeye kavuşma var gibi. Bu kiminiz için bir tayin, kiminiz için bir kavuşma, kiminiz için de bir anlaşma/belge veya ciddi bir işbirliği gibi bir şey..  

Gerçekten adeta yılın en önemli işlerini bu ay yapacaksınız gibi. Yani, bu ay yapacaklarınız yıla damgasını vuracak, hayatınızı ona göre yönlendireceksiniz, hayat çıtanız bu ay yapacaklarınızdan alacağı güçle yükselecek.  

Aile içinde veya geniş ailede sizi düşündüren ve sanırım zaman zaman üzen, endişelendiren bir şey var.. Arada bir yüreğinizi hoplatan bir şey..  

Para konusu yine bu ay yapacaklarınızla bağlantılı daha sağlam bir seviyeye gelmeye başlayacak. Değişken para durumları daha dengeli bir duruma gelmeye başlayacak.  

Bu ay tüm Kovalar cazibeleriyle, aktif ve enerjik, güçlü ve gizemli havalarıyla ilgiyi üzerlerine toplamayı başaracak. İnsanları kendinize çekmeyi, ikna etmeyi ve takdir almayı başaracaksınız duruşunuzla.  

Aşk derseniz, dediğim gibi, içinizde giderek sevilme arzusunu ateşleyen, özlemle dolduran bir şeyler var. Umut da var. Bu aşkın görünür olması gelecek ayı bulabilir ama.. Varsın olsun..  

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )  

Geçen ay şans yıldızı Jüpiter’i uğurladınız, komşu burç Koça gönderdiniz. Gelecek ay da hızlı değişim yıldızı Uranüs’ü Koça uğurladınız mı, artık değişimler yerine oturmaya başlar, hayat sizin için normal ritmine kavuşur ve yeni hayatın içinde ilerlemeye devam edersiniz..  

Bu ay sizin için neler var bakalım…  

Ruhsal eviniz Kovada ay boyunca inanılmaz bir yıldız yığılması var, öte yandan ay sonlarında yığılma sizin burcunda gerçekleşecek..  

Bir taraftan Kovadaki yıldızlar yatırım planlarınıza arka çıkmaya devam ediyor, öte yandan, para evinize yerleşen Jüpiter sizi bir şeylerden vazgeçiriyor.  

Size tavsiyem, para konusunda kararlar alırken, hele de bu ay anlık gelişmelere göre almayın, eski planlardan da vazgeçmeyin. Çünkü bir anlık hevesle yapacağınız bir plan değişimi olası bir taktik hata demek olabilir. Yani, bu ay tavuk esirmediğiniz yerden kaz gelmeyebilir..:)  

Sanki bu ay ya kendi başınıza planlar yapmakla meşgulsünüz, ya da ortak/larla, dostlarla bazı gizli planlar içindesiniz. Verimli fikir teatisi var aranızda.. Ya da kendi kafanızda uzun vadeli hesaplar..  

Para konusu dediğim gibi güzel akışa yöneldi, kendiliğinden gelen paralar var, girişimleri rayına oturtmanın getirileri var. Ama siz maddi kazancı daha da genişletmek niyetindesiniz. Fakat bu ay gelişmeler daha çok kağıt üzerinde eski planları masaya yatırmak, plan tazelemek, yol haritası tazelemek şeklinde.. Eyleme dökülmesi sanırım ay sonlarından itibaren başlar.  

Bu ay sanatsal, sosyal etkinlikler içindesiniz, gerek dostlarla, yakınlarla birlikte sanki kültürel aktiviteler içinde sosyalleşmeye ağırlık vereceksiniz. Bir takım eski şeyler var hala.. Onlar karşınıza çıkacak bu ay sanki.. Ama adı üstünde eski eskidir, eski hesapsa kapatın gitsin..  

Bu eski diye tabir ettiğim şey kiminiz için bir aşk, kiminiz için beklediğiniz ama umduğunuzu pek de bulamadığınız bir girişim olsa gerek.  

Aşka bakarsak; gelecek ay sizi bir ciddi karara götürecek gelişmeler olacak sanki.. Bu ay özellikle kendinizi beklemeye, olayları gözlemeye alacaksınız aşk ve ilişkiler konusunda.. Aslında kafanızda karar oluşacak ama bunu sınayacak, test edeceksiniz ay boyunca…  

 

 

Semavii  

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..