Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii’den 2011 Yay burcu yıllık yıldız yorumu

Semavii’den 2011 Yay burcu yıllık yıldız yorumu
 

YAYIN ÖZ YILDIZI ŞANS YILDIZI JÜPİTERRRR


2011’DA YAY BURCUNU NELER BEKLİYOR 

SEMAVİİ’DEN 2011 YAY BURCU YILLIK YILDIZ YORUMU 

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. ) 

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık ) 

Bol macera ve gerilim ve sürpriz dolu sıra dışı bir yılı geride bıraktınız. 

2011 bakalım siz sevgili Yaylara neler getirecek?.. 

Ben diyorum ki size sevgili Yaylar, asıl sıra dışı yıl şimdi başlıyor.. 

Çünkü hava değişiyor, yani, konjonktür değişiyor, kuvvetli, yeni ve taze bir değişim ve özgürlük rüzgarı eski havayı süpürüp temizliyor. 

Ve yeni bir havaya uyanıyoruz bu sene. 

Sizi de çok yakından ilgilendiriyor bu yeni ve taze hava.. 

Yaylar için sıra dışı ve çok özel ve başarı ve mutluluk getiren süper bir yıl olacak deyip, yoruma başlamadan önce, şunu eklemek isterim: 

Yayların bu seneki transitlerine bakınca, “dünyanın kalbi burada atıyor” diyesim geldi..Yay genel olarak Ortadoğu ülkelerini temsil eder. Resmen bu sene dünyanın kalbi Ortadoğu’da atacak. 

Bu genel tespiti yaptıktan sonra, Yayların 2011 yorum detaylarına geçebiliriz.. 

Öncelikle bu sene çok önemli yıldızların burç ve ev değiştirdiği haberiyle başlayayım. 

Ve özellikle iki tane yıldız var, onlar tam da sizin lehinize bir pozisyon değişikliği yapıyor ki, bu kısa ifadeyle devran sizden yana dönüyor demektir! Çark sizden yana dönüyor. 

Evet, nedir bu yıldızlar diye soracak olursanız?.. 

Jüpiter ve Uranüs derim. 

Geçen sene size hayli gergin açılar yapan ve sizin öz yıldızınız olan şans yıldızı transit Jüpiter 22 Ocakta sizin gibi ateş grubundan dost Koç burcuna geçti bile! 

Büyük ve ani değişim yıldızı Uranüs derseniz, halen gergin enerji aldığınız Balık burcunda geziyor ama o da 12 Mart deyince dost Koç burcuna geçiyor. 

Öz yıldızınız Jüpiter’in bu sene hızına diyecek yok, acelesi var, normalde bir senede bir burcu dolaşırken bu sene Koçta hızla ilerleyerek 4 Haziranda Boğa burcuna geçecek. 

Uranüs ağır toptur, o yaklaşık 7 sene Koçta kalacak, dolayısıyla bir 7 yıl Uranüs’ün köklü ve ani getirdiği güzel değişimlerden nasibinizi bol bol alacaksınız. 

Bu sene başka yıldız değişimleri de var.. 

Kovada sizi olumlu etkileyen hayaller yıldızı Neptün geçici bir süre – 4 Nisan-5 Ağustos – Balık burcuna geçiyor. Balık size gergin enerji gönderen bir burçtur ama ne istediğinizi iyi bilir, gerçekçi olmayı elden bırakmazsanız gergin enerjinin çok etkileyeceğini düşünmüyorum. 

Zaten Neptün 5 Ağustosta Kovaya geri dönerek sizi 2012’in ilk aylarına kadar iyi etkilemeye devam edecektir merak etmeyin. 

Neptün hayal demektir, vizyon demektir, beklentiler, demektir. Tam da sizin 3.ev yani düşünce eviniz üzerinde iken, bu özelliklerinizi güçlendirecek, netleştirecektir. Duru bir görüyle ne istediğinizi iyi anlayacak ve ona göre büyük amaçlara yönelecek ve ulaşmak için çaba göstereceksinizdir. 

Gelelim bir diğer ağır topa.. Yani disiplin ve kısıtlama gezegeni Satürn’e… 

Satürn geçen sene Temmuzdan beri Terazi burcunda. Terazi sizi iyi etkileyen, canlı, pozitif enerjiler aldığınız bir burçtur. Üstelik Satürn Terazide yücelmiş pozisyondadır denir astrolojik dilde. 

Transit Satürn Terazide sizin 11.eviniz üzerinde gezmekte. 11.ev haritanın çok önemli evlerinden biridir ve dostlar, ekip vs çalışması, dilekler, idealler ve amaçlar evidir. 

Kovadaki Neptün ile Terazideki Satürn arasında sonbahar deyince oluşmaya başlayacak çok önemli ve pozitif açı bu bakımdan sizin için çok önemli diyorum. 

Yani, önemli ideal, amaç evi üzerindeki Satürn düşünce evi üzerindeki Neptün’le birleşip el ele verip sizin çok önemli bir amacınızı gerçekleştirmek isteyecekler. 

Bu sizin bir hayaliniz, hem de büyük bir hayaliniz! Martin Luther’in “I believe” diye başlayarak anlattığı tarzda bir hayal… Özetle, içinizden, derinlerden gelen bir dilek, bir emel bu.. 

Neptün’ün olası uzak gelişmelerine takılmaktan, bu sene sizi bomba gibi süper etkileyecek asıl transitlere yeni gelebildim.. 

Onlar bence muhteşem, size ilaç gibi, şifa gibi gelecek yıldızlar. Onlardan keyifle ve bol bol bahsedebilirim. Çünkü onların biri etkilediği alana şans, genişleme ve özgürlük getiren ve sizin de öz yıldızınız olan Jüpiter, diğeri, dokunduğu alanda devrim gibi ani ve hızlı değişimler yaratan ve iyi değerlendirildiği ve hazır olunduğu takdirde insanın hayat çıtasını kısa sürede inanılmaz derecede yükselten ve az zamanda çok işler yaptıran büyük ve ani değişim yıldızı asi Uranüs!.. 

Seçin beğenin, bu sene ne istiyorsunuz hayatınızda, büyük düşünün, korkmayın, hem de çok büyük.. 

Sizi gerçekten mutlu edeceğini düşündüğünüz ve hayat tarzınızı çok pozitif etkileyecek, hayatınıza tatlı, hızlı ve pozitif bir rüzgar getirecek diye düşündüğünüz ne varsa dileyin, bugünden tezi yok onun için çabalarınızı arttırın derim. 

Uranüs için bir küçük uyarıda bulunmak isterim size yine de.. 

Uranüs değişimleri ani, hızlı ve beklenmedik bir anda verir ve kişinin hazır olmasını falan beklemez. Gelen değişimleri sindirmesiyle de ilgilenmez, değişimleri verir, gider. 

Kişinin hazır olması ve sindirmesinden Satürn ve Jüpiter sorumludur. 

Şayet Koç Uranüs’ü, Satürn dersleri ve tecrübelerini ve Jüpiter’in fırsatlarını almayı bilmiş olarak karşılarsanız, herşey süper gider sizin için. 

Hem tecrübe hem kişilik olarak hazır değilseniz, Uranüs insanı şaşkına çevirir. Gelen değişimler hayatınıza birden kuvvetli rüzgar gibi girer, sizi alt üst eder, iyi değişimler ve büyük sıçrama yapacak fırsatlardır bunlar ama hazır olamayan kişi biraz faydalanır, biraz da eline yüzüne bulaştırır, Uranüs etkisi geçtikten sonra geriye boş bir hayal kalır. 

Ama hazırsanız, hem kişilik hem hayat tecrübesi olarak, durduğunuz yeri biliyorsanız, hayattan gerçekten ne istediğinizi iyi biliyorsanız, bu büyük sıçramanın sizi tahmin ettiğinizden de iyi bir yerlere getireceğini bilin. 

Değişim rüzgarı bu sefer sizden yana esiyor, o muhteşem rüzgarı arkanıza alın ve hayatınıza hem kalıcı hem muhteşem değişimleri katın, hızlı ama kararlı bir şekilde o değişimleri sindirin, isteyin hayatınızda onları. 

Olayı gel-geç macera gibi görürseniz, evet, gel-geç macera olur. Ama yıldızların size hayatta ya bir kere ya iki kere vereceği hayatınızın fırsatları olduğunu anlarsanız, o zaman hayatınız eskiye oranla beklediğinizin de ötesinde inanılmaz bir şekilde değişecek, yükselecektir. 

Uranüs ve Jüpiter Koçta yani sizin 5.eviniz üzerindeler.. 

5.ev her şeyden önce, aşk ve mutluluk evidir. Ödüller evidir, şans evidir, kendini topluma gösterme, hatta ünlü olma evidir, ki bu ev kiminize dünya çapında bir ün bile getirebilir, en zayıf olasılıkla bulunduğunuz toplum içinde parlamak, saygın ve tanınan bir yer edinmek geçer elinize. 

Kiminize de dediğim gibi çok daha büyük bir itibar ve ün gelebilir. 

5.ev ayrıca aşk evliliği evidir, çocuk evidir. Bir de mahkeme evlerinden biridir. Ve girişim evidir. 

Bu evi pozitif etkilenen kişiler kendilerine itibar ve yükselme getiren bir yetki alırlar ya da kendileri bir girişim başlatır, bir şirket, bir klüp vs kurar. 

Bu ev bir de, iş ve itibar vesilesiyle edindiğiniz sosyal çevreye de işaret eder. 

Şimdi, bu sene şans yıldızı Jüpiter’in etkisiyle, kiminiz büyük bir aşk yaşayacaksınız, kiminiz aşk evliliği yapacaksınız, kiminiz çocuk sahibi olacaksınız, kiminiz alanınızda bir zafer, bir ödül kazanacak ve itibarınızı yükselteceksiniz, kiminiz büyük bir iş girişimi başlatacaksınız, kiminiz işi büyütecek ve itibarını yükseltecek girişimlere imza atacaksınız, yetki ve sorumluluklarınız da ona paralel olarak artacak. Ve kelli felli, önemli kişilerin de desteğini yanınızda bulacaksınız. 

Bu sene kaçmaz!.. 

Bu sene bu iki transit yıldız ateş grupları için çalışacak ama sizin için bir başka güzel çalışacak gibi geliyor bana. 

Belki uzun yıllardır, Plüto’nun ve Satürn’ün ezici ve tüketici derslerinden yeterince çektiğinize karar verip yıldızlar, artık size ödül vermek, geçmiş yaralarınıza ilaç gibi gelen, şifacı enerjiler vererek hem geçmiş acıları unutturmak istiyorlar hem de size artık hak ettiğiniz yüksek hayat standartlarını ve başarı ve mutluluğu vermek istiyorlar.. Bu bence, yıldızların size bir ödülü, bir hediyesi. Her zaman ele geçmez bir hediyesi.. 

Ama korkmayın, Uranüs daha 7 yıl Koçtan sizi süper etkilemeye devam edecek.. 

Yalnız, küçük bir uyarı daha yapmak isterim; yukarıda dedim ya, dünyanın kalbi burada atacak diye.. 

Bu bakımdan, bazen zorlayan dönemlerde kalbinize, tansiyonunuza dikkat edin derim. Güzel başarıları elde edeyim derken, sağlığınızı sıkıntıya sokacak ani ve kavgacı ortamlara girmeyin, sinirlerinize hakim olun derim. 

Eğitim hayatına atılacaklar için de çok sıra dışı ve şanslı fırsatların geldiği bir sene. 

Öte yandan, bu senenin şöyle bir özelliği de var.. Onu da es geçmemek gerekir diyorum.. 

Satürn faktörü… 

Astrolojide transit Satürn 11.ev üzerinden geçtikten sonra 12.eve girdiği zaman, buna biz “Satürn düşüşe geçti” deriz. 

Yani, 2012 Ekim ayı deyince, transit Satürn Akrep burcuna geçtiği zaman, statü vs konusunda bir düşüş dönemine gireceksiniz. Buna düşüş demeyelim de, bir durgunluk, kendini şarj etme, o güne kadar elde edilenlerle mücadele etme, sorgulama, gereksiz şeyleri hayattan ayıklama dönemi diyelim… 

Satürn’ün düşüş dönemine daha var, o yüzden, biz 11.ev üzerindeki anlamına dönelim yine.. 

Satürn, düşüşten önceki ev üzerine geldiğinde, kişi biraz da sezgileriyle hissettiği sonraki adımda olacak olası düşüş dönemini de hesaba katarak, adeta son bir gayretle, son bir büyük çabayla elde edeceği statü, yetki, amaçlarını gerçekleştirmeye harcar tüm enerjisini. 

Adeta son şansmış gibi önündeki fırsatlara sarılır. Öyle de yapmak gerekir. 

Özetle, evet, özellikle de bu seneki fırsatlar kaçmaz derim. Çok önemli ve pozitif enerji pompalayacak transit yıldızların da desteğini almışken, durmanız hata derim. 

Dönüşüm yıldızı transit Plüto’ya bakarsak, o da önemli bir ev üzerinde yıllarca kalmaya niyetli; para eviniz üzerinde. Bu da parasal koşulların önce adım adım sonra kökten değişeceğini, bir süre sonra başka alandan/alanlardan para kazanacağınızı göstermekte. Kaynakları kullanım, parayı yönetim şeklinizde değişim olacaktır bu yıldızın etkisiyle. Daha başka şeylere para yatırmak, daha başka şeylerden para kazanmak isteyeceksiniz. Zaman zaman parada sıkışma yaşanabilecek, hatta bazen ciddi riskler de doğabilecek ama işler bir şekilde rayına girip önemli para getirecektir size. 

Çünkü transit Plüto 10.ev kariyer, meslek evinin üzerinden geçecek olan transit yıldızlardan zaman zaman sağlam enerjiler alacaktır. 

Kimi Yaylar, 5.ev üzerinden geçen fırsat dolu ve özgürlük, heves, cesaret aşılayan yıldızların etkisiyle, bir hobilerini işe çevirecekler gibi, ya da yeteneklerini topluma gösterip onay alacaklar, kiminiz de bir ödül, bir zafer elde edeceksiniz. Bu etkide, sanat, bilim veya ün getirebilen bir işi olan Yayların adlarını daha geniş topluma duyurmaları, yaptıklarıyla insanların hem ilgisini çekmeyi hem şaşırtmayı başarması mümkün olacak. Bu sene yaptıkları ses getiren ünlüleri takip edin diyorum, içerinden birçok Yay insanı çıkacaktır.. 

Bu sene ayrıca çok gezeceksiniz, yurt dışı gezileri olacaktır, zevk için, tatil için farklı yerleri gezip görmek imkanı çıkacaktır. Belki de sevgiliniz/eşinizle kafanıza göre süper bir tatil yapacaksınız. Gittiğiniz yerlerde sıra dışı olaylar yaşayacak, ufkunuzu açan ve içinizdeki macera aşkını kamçılayan, ateşleyen geziler olacaktır. Özetle, hem yararlı hem yaşama sevgisini ve hevesini coşturan geziler olacak. 

Jüpiter 4 Haziranda Boğaya geçince, maddi kaynaklarda daha bir istikrarlı gidiş olacak. İşlerinizi daha kontrollü götüreceksiniz. Ondan önce, Koçtaki yıldızlar süper olsa da, bazen istikrarı bozan, hatta işlerinizi risk altına sokan dış gelişmeler olabilecek, buna karşı tedbiri şimdiden alın, gelecek olası krizlere göre kendinizi ayarlayın derim. Daha doğrusu bence korkmadan ilerleyin, o kadar güzel yıldızların desteğini alırken, sadece risk taşıyan girişim, projelerde dikkatli gidin derim. Bu tür projeler vs sizin de onlara tam hazırlanmadığınızdan kaynaklı sıkıntılara maruz kalabilir. O yüzden bunları deneye deneye gitmekte fayda var.. 

Şansınızın çok iyi olduğu uygun, olumlu aylara bakarsak, bunlar genelde Mars’ın sizi pozitif etkileyeceği dönemler olabilir diyorum. 

Mesela, bu ay yani Şubat ayı bence bomba gibi hem süper bir ay hem çok sağlam adımların atılacağı, önemli kararların, anlaşmaların ya yapıldığı ya da yapılan, hazırlanan planların korkusuzca eyleme döküldüğü bir ay olacak gibi. 

Şubat iş koşturmacaları çok yoğun ve bir o kadar da verimli. Çalıştığınız kurum veya ekiple dayanışma içinde, almış olduğunuz sağlam kararları gönül rahatlığıyla devreye sokabilirsiniz. Hatta bence Şubatı kaçırmayın, çok iyi faydalanın derim, çünkü, yukarıda sözünü ettiğim ‘son şansmış’ gibi sarıldığınız büyük amacınıza giden yol bence Şubat ayında yaşayacaklarınızla büyük bir dönüm noktasına gelebilir. Yani, bu uzun vadeli yolda, ilk önemli viraj bu ay alınabilir. Yaptığınız planlı işler karşılık bulacak, olumlu dönüşü kesin olacaktır. 

Yeni işe girmek isteyen Yaylar da Şubatta durmasınlar, bol bol görüşme yapsınlar diyorum. Mutlaka önemli bir iş imkanı çıkacaktır karşılarına. Şubat iletişim, anlaşmalar, planlanmış ve iyi hazırlanmış projeler vs için çok elverişli bir zemin oluşturmakta. Kendinizi çok iyi anlatabileceğiniz, eylemlerinizle istediğinizi elde edeceğiniz bir ay. 

Diğer aylara bakarsak; Nisan çok ilginç ve hem kritik hem fırsat dolu bir ay gibi. Yani, Nisanı iyi ve çok sıkı yönettiniz mi gerisini düşünmeyin diyeceğim.. 

Nisan hem inanılmaz bir özgürlük rüzgarının estiği, hem ekonomik olarak dünyanın çok kritik bir dönemden geçtiği, her an çarkın farklı yöne kaydığı, enerjilerin zor kontrol edildiği bir ay. Ama bir o kadar da süper bir enerji yığılmasının gerçekleştiği bir ay gökyüzünde. Bu enerjiyi arkasına almayı bilen zaferini ilan eder! 

Bilemeyene geçmiş olsun, o yüzden, siz bu senenin şanslı Yayları Nisana iyi hazırlansın, boş bulunmasın, krizin yanında fırsatların da sıra dışı olacağının bilinciyle hareket etsin derim. 

Bu ayda, önemli insanların desteğini arkanıza alma imkanınız var. Hızlı şartlara hazır ve planlı olanlar için itibarlarının yükseldiği bir ay olacaktır kesinlikle. 

Ama güne göre ayar yapan, plansız, rotasız biri bu kuvvetli ters rüzgarda savrulur. 

Mayıs da bir o kadar ilginç ve dolu dolu geçecek bir ay. Hem çok çalışma, faaliyet var işte ve gündelik hayatta. 

Bir de Mars’ın Aslanda olacağı, Eylül-Kasım arası çok verimli ve keyifli bir ay olacak gibi. 

Gergin aylara gelirsek; Mart iyi idare edilmesi gereken, dikkatli ve uyanık gidilmesi gereken bir ay, hele ki, gergin enerji aldığınız Uranüs halen Balıkta iken ve Mars da Balıka girmişken. 12 Mart deyince Uranüs sizden yana dönecek ama ondan önce durduğunuz yer sağlam olsun ki, devran hemen sizden yana dönsün.. 

Diğer gergin aylara bakarsak; Haziran iyi idare edilmesi gerekir, daha da önemlisi 11 Kasımda gergin, sert enerji aldığınız Başak burcuna giren ve sonra geri pozisyon alıp yaklaşık 6 ay bu burçta kalacak olan Mars’ı iyi, akıllı idare etmek gerekir derim. 

Mars Başakta 6 ay sizin 10.ev meslek, kariyer eviniz üzerinde olacak, yani tam tepenizde! 

Bu hem süper bir başarı dönemi demek olabilir hem inanılmaz bir rekabet ve çatışma dönemi demek olabilir. Büyük hedef için, kariyerinizde sağlam yer edinmek için adeta hedefinize kitlenecek, mücadele edeceksiniz. Zaman zaman önemli ve dost kişilerden destek alacak, kimisinden de ciddi karşı duruş göreceksiniz. Adeta tepede bir kariyer kavgası var. Mücadeleyi iyi idare ederseniz kazanan kesinlikle siz olursunuz derim. Neden çünkü transit Uranüs Koça boşuna geçmedi, değil mi? Siz ateş grubu burçlarını bir yerlere getirmek, önemli şeyler yaptırmak istiyor, tam da herkesin merakla beklediği sıra dışı 2012 tarihi yaklaşırken.. 

Uranüs Koç devrim, büyük yenilikler getirecektir dünyaya, ülkemize ve insanlara ve bu değişimlerin öncü kişileri arasından özellikle ateş grubundan kişiler veya ateş grubundan yıldızları olanlar çıkacaktır. 

Bir küçük uyarım var; Mart, Nisan ve Haziranda yollara, evde, işte küçüklü veya büyüklü kazalara dikkat edin derim. Yıldızlar hızlı ilerlerken insanın dikkatini dağıtır, tahammül gücünü zayıflatır, sabırsız ve telaşlı yapar. Bu aylarda dikkat edin, acele etmeyin derim. 

Aşka bakarsak, bence aşk geliyor kalbi boş Yaylar için. Uranüs, Jüpiter bu pozisyonda aşk vermesin de ne versin?... J) 

Bu bakımdan, Mart ve Nisan hayli ilginç geçecek gibi. Ve Haziran, Ağustos son derece ilginç, farklı ve sıra dışı duyguların yaşanacağı bir aşk var. Aşkı bulanlar evlenir bu etkiyle. Ama Jüpiter’in zıt burcunda Terazideki Satürn bir engeli de beraberinde getirir. Ama bu yıldız etkisi engeli de yıkar geçer, tıpkı taşan dere gibi, bentleri yıkar geçer alimallah. 

Bu sene kimi Yaylara aşk evliliği varken kimi Yaylara da aşkı doyasıya yaşamak ve sanırım 2012 ikinci yarısı evlilik düşünmek var gibi.. 

Evli Yaylar çocuk sahibi olacak, kimi Yaylar da çocuklarının mutluluklarıyla gururlanacak. 

Yılın ikinci yarısından itibaren yeni ve hızlı gelişmelerin getirdiği yenilikleri hayatınıza katıp onlara göre gündelik hayatınızı ve iş yeri düzeninizi ayarlamakla meşgul olacaksınız. 

Son olarak, 1 Haziranda hafif çaplı bir Güneş Tutulması var zıt burcunuz İkizlerde, 15 Haziranda da burcunuzda Ay Tutulması var, bu dönemler sakin gidin derim. 

Parlak şans yıldızı sizinle olsun. 

Semavii 

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..