Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Astroloji
 

Semavii'den Kasım ayı burç yorumunuz

Semavii’den Kasım Ayı Yıldız Yorumları

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olabilir. )

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )

Bu ay önemli bir şeyi halletmek üzere bir olay sizi harekete geçirecek. Bu olay sizi öfkelendirecek ve “yeter artık!” dedirtecek bir şey de olabilir, uzaktan alacağınız işle ilgili güzel bir haber ile de olabilir. Bir şey vesilesiyle aniden işe, yola koyulma söz konusu kısaca. Bu meseleyi ayın ilk yarısına kadar halledin, yoksa mesele büyüyebilir veya şartlar daha sonra sizin için elverişli olmayabilir. Uzun yolculuklar, uzaklardan gelenler, uzak yerle iletişim, yabancı yetkili kişilerle görüşmeler ve yeni projeler gündemde. Dikkatiniz uzaklarda. Rakipleriniz var, öne geçmek isteyen kişiler... Adeta bir pasta kapma savaşı yaşanacak. Mücadelenin sonunda bu pastayı başkalarıyla paylaşma söz konusu olabilir. Uzun zamandır Yay’da bulunan ve size hep destek olan Plüton, burada son gülerini yaşarken, atacağınız uzun soluklu adımlar, girişeceğiniz yeni projelere dört elle sarılın. Ay sonunda Plüton burç değiştirdikten sonra, size artık destek vermeyi bırakacak. O yüzden, musluk akarken kovanızı doldurun. Yalnız, atacağınız adımları iyi hesap edin, çünkü yakın zamanda yanlış ve geri dönüşü sancılı bir adımın faturası ağır olabilir. Gelecek seneyi kurtarmak şu sıralar alacağınız tedbir ve atacağınız yeni adımlara bağlı. Resmi işlerinizi de ilk yarıda halledin, ay sonuna bırakmayın. Bu ay iki perdeli oyun gibi; ikinci perdenin iyi sonuçlanması ilk perdeye bağlı… Çekişmeli bir ay. Ruh sağlığınızı korumak için elinizden kaçacak olanı kabullenmeyi bilmek gerekiyor. Ayrıca, özel bir not: gizliden kulağınıza gelen veya fısıldanan bir şey bir kandırmacadan ibaret olabilir… Bazı Koçlara aşk görünüyor ama sanki kısa süre sonra bir şeyler önünü kesecek gibi...

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )

Boğalar bu ay sevdiği işler, hobiler, heyecanlı sosyal ilişkiler ve aşkla meşgul. İki-üç aydır uğraş verdikleri işlerin ödüllerini almanın tadını yaşayacaklar. Çok sevildiğinizi ve beğenildiğinizi görüp mutlu olacaksınız. Bazılarınıza sürpriz ve aniden gelen hoş bir teklif görünüyor. Kiminize bir iş, bir gruba katılma teklifi, kiminiz için de bir evlilik vs. teklifi. Siz de zaten epeydir dumanlı, muğlak seyreden genel yaşantınız ve statünüze bir netlik getirmek istiyordunuz. Bu sene, özellikle de bu sıralar, bu gidişi değiştirmek için elinize çok güzel fırsatlar geçiyor. Yaratıcılığınızı geliştirecek yepyeni bir hayat alanı açacak bir faaliyete katılacaksınız. Bu vesileyle yeni ve kıymetli insanlarla tanışacak, yollar yapacaksınız. Yatırım konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ani, ucu pek de belli olmayan bir şeye yatırım yapmayın. Veya birine kefil olmak, borç vermek gibi bir durum olursa, iyi düşünün ve bence kabul etmeyin. Gereksiz bir borcun altına girmeyin. Ayın ikinci yarısı ve ay sonu uzak yerlerden, uzak yerde yaşayanlardan gelen güzel ve kalıcı gelişmeler görünüyor. Bir ziyaret, bir telefon görüşmesi önemli gelişmelerin başlangıcı olacak. Bazı ciddi kararlarınızı ay sonuna veya gelecek aya bırakın. Şartlar bu zaman aralığında çok elverişli.

İkizler ( 21 Mayıs-21 Haziran )

Bu ay İkizlerin yuva, iş ve ikili ilişkiler, ortaklık, yakın arkadaşlıklar alanı kritik bir süreç geçirecek. Zorlayıcı, engelleyici gelişmeler var. Birinin iyi veya kötü amaçlı ani bir çıkışı sizi şaşırtacak. Durumlara nasıl bir tavır koyacağınızı bilemeyip şaşıracaksınız. Duygularınızın kontrolünü en azından bir süre kaybedeceksiniz. Sizi sıkan bir şeye resti çekmek isteyeceksiniz, fakat bu tavrı kontrolsüz yapmak iyi sonuç vermeyebilir. Genel olarak bütün İkizlere bu ay fevri davranmamayı ve yaşayacağı şaşkınlıktan çabuk kurtulup sağduyulu davranmayı tavsiye ederim. Bir de her şeyi bir andan halletme isteği işleri karıştıracak. Bu ay sizi yine de şanslı görüyorum. Sağduyuyu hakim kılmayı sonunda başarabileceksiniz. Günlük hayat, günlük işler ve sağlık konusu üzerindeki yoğun ve gergin şartlar dağılmış, bu alanlarda rahatlamış ve güzel sonuçlar da almışsınız. Resmi işleri de rahatça halledeceksiniz. Diğer yandan, başkalarının mutluluğu sizi saracak. Eşinizin bu ay güçlü desteğini alacaksınız. Bazı İkizler de unuttuğu bir hayalinin gerçekleşmesinin şaşkınlığı içinde kalacak. Son olarak; uzun süredir uğraştığınız size maddi-manevi pahalıya patlayan önemli bir meselenin sonuna yaklaşmışsınız, olası sonuç sizi şimdiden memnun etmeye başlamış. Bekar İkizler, aşktan şaşkınlığa düşecek, ne yapacağını bilemeyecek, kısacası tam bir çift karakterli İkizler olup, bir öyle bir böyle davranacak. Haydi kolay gelsinJ..

Yengeç ( 22 Haziran-22 Temmuz )

Yeni bir dönemin ışıkları uzaktan belirmeye başladı. Bunun için bu ay yıldızlar size enerji ve güç vererek geleceğe hazırlıyor. Yükselen moralinizle işleri ve sorunları halletmeniz biraz daha kolay olacak. Bu arada sağlığınıza dikkat edin. Artık “her şeyi ben hallederim”, tavrınızı bırakmanız gerektiğini yavaş yavaş anlıyorsunuz. Yıldızlar sizin elinizi kolunuzu bağladı epeydir, bu durum devam ediyor. Yine de, bir şeyleri oluruna bırakmaya başlamanız yükünüzü en azından ruhsal olarak hafifletti. Öte yandan, çocuklarınızla ilgili mutlu gelişmeler size keyif verecek. Yalnız, kardeşlerle ilgili bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Onların meselesi sizi meşgul edecek ama ay sonu öyle veya böyle bir çözüme kavuşur. Günlük işte veya eşinizin ailesi ile ilgili olabilecek bir tartışma, bir sürtüşme ay sonu yeni boyut kazanacak ve yeni karar almaya, yeni bir girişimde bulunmaya sevk edecek sizi. Her şeye rağmen bu ay hiçbir şey moralinizi bozamayacak. Sosyal hayat alanı ve çocuklarla ilgili güzel gelişmeler ve yaratıcı bir uğraşı sizi kaygı ve sıkıntıdan uzak tutacak. Adeta yeni döneme güçlü başlamak için bu türlü uğraşlardan moral ve enerji depolamaya bakacaksınız. Bekar ve aşık Yengeçler; siz bir alemsiniz. Ortalılığı birbirine katarken, kendiniz sevgilinizle ve arkadaşlarınızla eğlenmeye hatta bazınız tatile bile gideceksiniz.

Aslan ( 23 Temmuz-22 Ağustos )

Bu ay geçen ayın yorucu uğraşlarının ve maddi fedakarlıkların somut ve güzel sonuçlarını alıp derin bir oh çekeceksiniz. Çabalarınız karşılıksız kalmayacak. Harcamalar bu ay da yoğun ama stres verici olmaktan ziyade keyfi, lüks harcamalar şeklinde olacak. Çok istediğiniz lüks bir şeye sahip olacaksınız. Evle, işle ilgili büyük para çıkışı söz konusu ama geçen ayki zorlanma bu ay fazla yok gibi. Bu ay tartışmayı bırakıp, yatırım için fikir birliği yapacaksınız.

Siz yine de paranın bir kısmını zulaya koymayı ihmal etmeyin. Umutlarınız giderek yükseliyor. Sosyal hayatınız çok canlı geçecek. Yalnız yeni tanışacağınız kişilere dikkat edin, gizli hesapları olabilir ve bu kısa sürede kendini belli edebilir. Tedbirinizi alın. Günlük hayatınız değişiyor adeta. Yeni iş koşulları günlük hayat alışkanlıklarınızı da beraberinde değiştiriyor. Bu esnekliğiniz, durumlara karşı pozitif tavır belirleme yeteneğiniz size maddi başarı kazandıracak ve taktir toplayacaksınız. Bekar Aslanların hayatına aşk ve sosyal olaylar hakim. Sırılsıklam aşıksınız. Bu ay genel olarak hareketli ve pozitifsiniz. Geçen ayların zorlayıcı etkisi yok.

Başak ( 23 Ağustos-22 Eylül )

Bu ay her türlü ilişki hassas durumda, kırılma noktaları var. Sanki bu ay olaylar iki keskin yönde ilerleyecek. Evde ve ikili ilişkilerde durumlar keskin ve sıkıntılı, sosyal hayatta güzel ve mutluluk verici. Bir taraftan çok gergin, diğer taraftan mutlu ve keyifli. Belki de uzun süredir devam eden durumlara karşı alacağınız açık tavır olayları sizden yana çevirecek. Ne dersiniz? Ama çok keskin olmamaya bakın yine de. Kararlı ve açık olun ama keskin olmayın. Geçen ay yeni girişimlere başlamadıysanız şayet, gelecek şartlar daha elverişli. Ayın ilk yarısının gerginliğini doğru tavır alıp hafif atlatırsanız, ikinci yarısında gelişecek yeni oluşumlardan ortaya çıkacak yeni bir durum veya yeni tanıştığınız insanlardan gelebilecek bir teklif, yeni bir uğraşıya girişmek vs gibi sosyal hayatınızı canlandıracak ve size mutluluk verecek şeylere sevk edecek sizi ve bu yeni gelişmeler günlük hayatınıza canlılık vermeye başlayacak. Evdeki sorunlardan dolayı kardeşlerin desteğini alacaksınız. Çok istediğiniz, niyet ettiğiniz bir şey için ayın ikinci yarısı harekete geçin. Ama sonucu elde etmek için en iyi dönem kanımca Aralık ikinci yarı. Bazı Başakları büyük bir başarı ve zenginlik bekliyor. Ev almak vs gibi harcamalar ve hareketlilik var hayatlarında. Bu ay unutulmayacak bir ay olacak bir çok açıdan. Şaşırtıcı, sürprizli bir ay sizi bekliyor. Kolay gelsin.

Terazi ( 23 Eylül-22 Ekim )

Ayın ilk yarısı harcamalar, kendiniz için lüks harcamalar ve ayın ikinci yarısı kısa yollar, yakın ziyaretleri ile geçecek. Bu ay yaşayacağınız olaylar geleceğinizin işaretçisi olacak. Yuvanızdaki koşullar değişmiş, değişmeye de devam ediyor. Ve bir süre sonra birden dönüşüm yaşanacak yakında… Bu sene yaşadığınız değişimler sizi bu dönüşüme hazırlamak içindi. Yeni koşullara bir an evvel adapte olmaya bakın, değişimleri kabul edin. Yeni hayatınızı mutlulukla yerleştirebilmek için önce yeniyi benimsemeniz lazım. Eskide ısrar etmek sizde sarsıntılı geçiş dönemleri yaşatır. Ve genel olarak ilişkilerde kopuşlar yaşatır. Yeni hayatınızın sizin için daha iyi olacağını, hatta bazı ideallerinize, isteklerinize kavuşturacağını anlarsanız, değişime kendinizi teslim etmeniz daha kolay olur. Bazı Terazilere taşınma, eve yeni eşya alma görünüyor. Aşka gelince; aşkın gidişatını kendi haline bırakın ve somut gelişmeler için gelecek ayı bekleyin. Çünkü bu ayki girişimler ya ters teper ya da sonuç vermez. Şayet arkadaşlıkla başlayan bir ilişki aşka dönüşüyor gibiyse, durum değişir. Böyle bir ilişki size hayatın diğer sıkıntılarını göğüslemek için güç verir.

Akrep ( 23 Ekim-21 Kasım )

Bu sene kendiniz için yaptığınız en iyi iki şey: arkadaşlıklarınızı temizlediniz, aralarından özel ve değerli olanı seçip gereksizleri ayıklayıp attınız. Ve şu an bunun yararını görüyorsunuz. İkinci şey ise; ideal ve amaçlarınızı yeniden saptayıp bazı önemli kararlar aldınız. Şimdi kendinize yeni çevre oluşturmak, yeni ilgi alanları yaratmak, veya bir becerinizi pratiğe dökmekle meşgulsünüz. Yakında bu sizin hayatınızın bir parçası olacak. Bu ay önemli bir meseleyi halletmek üzere veya bir isteğinizi başkalarına kabul ettirmek üzere son bir gayretle hamle yapacaksınız. Ve büyük çabanızın sonunda kazanacaksınız. Ardından elde ettiğiniz zaferin tadını çıkarmak için kendinizi şımartacaksınız. Alışveriş yapıp, sevdiğiniz şeyler için harcama yapacaksınız. Yalnız, siz Akreplerde bir başarının, bir zaferin ardından çabuk şımarma huyu var. Bu da sizin bazı detayları kaçırıp başarınızı biraz gölgeleyebilir. Bu ay buna dikkat edin, derim. Öte yandan, taptaze, çok verimli bir çevre oluşuyor etrafınızda. Bunun keyfini şimdiden çıkarmaya başladınız bile. Evet, bu ay uzun süredir emek verdiğiniz bir idealinize kavuşmanın sevinci var. Kardeşlerinizle, yakınlarınızla bu sevinci paylaşıyorsunuz.

Yay ( 22 Kasım-21 Aralık )

Sevgili Yaylar kendinizi bir işe, bir ideale kaptırınca tam kaptırıyorsunuz. Bu kadarı da fazla. Evi o kadar ihmal ettiniz ki, evde adeta bir yabancı gibi olmuşsunuz. Bu ay, aileniz size zorunlu check-out yaptırıp, faturayı elinize tutuşturabilir her an… Öte yandan, sizin de bildiğiniz gibi, size huzur yok. Baş koyduğunuz iş için son bir hazırlık ve ardından önemli bir hamle yapmaya hazırlanmanız gerek. Yine de, iki alanı da dengeli tutun. Aksi taktirde, şu sıralar alttan alttan gelen kızgınlık ay sonu öfke nöbetlerine dönüşebilir. İlişkiler bu tavırdan ciddi bir şekilde etkilenir. Bazı Yayların gizli hesap peşinde bir düşmanı var… Buna dikkat etmeli. Ay sonu bu düşman veya kendinizi zor duruma sokacak kötü gelişmeye karşı gardınızı alın. Bir vefasızlıkla karşılaşabilirsiniz, benden söylemesi… Parasal açıdan bu sene genişleyen imkanlar daha da iyiye gidiyor. Bu ay beklediğiniz, beklemediğiniz yerden para gelecek. Ve rahatlayacaksınız. Aşka gelince; bazı Yaylar için, gizli yürütülen bir ilişkinin ay sonu ortaya çıkacak olması onu zor duruma sokacak. Son olarak, bu ay sanki iki her şey havada kalacak. Hareket, uğraşı bol ama beklediğiniz taktir henüz tam gelmiyor…. Ama iyi yoldasınız.

Oğlak ( 22 Aralık-19 Ocak )

Bu ay öncelikle küçük veya büyük bir hayalinize kavuşup bundan sevinç duyacaksınız. Bu uzun zamandır almayı düşündüğünüz bir kitabı alıp çok mutlu olmak da olabilir. Ekonomik kriz herkesi vururken sizin durumlar iyi olacak, çünkü her zamanki gibi, tedbirleri çok önceden alıp, girişimci adımlarınızı kararlılıkla attınız. Her ülkeye bir Oğlak yönetici lazım.. Bu ay her açıdan çok verimli, her şey çok akıcı gelişiyor. Uzak yerler, yabancılarla yaptığınız bir işin son derece güzel sonuçları hayatınıza giriyor tek tek. Mutlu ve dışa dönüksünüz. Yeni döneme hazırsınız. Plütonun Oğlak burcuna bu ay sonu geçmesiyle, artık dünyada Oğlak dönemi başlayacak. Tabii bu öncelikle Oğlak burcu mensuplarını köklü bir şekilde etkilemeye başlayacak. Peki, bu ne demek: dönüşüm! Bu ay siz gözdesiniz. Ayın ilk yarısı dostlarınızla karşılıklı dayanışma içinde olacaksınız. Ayın ikinci yarısı ise, bazı kişilerin gizli hesaplarını ortaya çıkarıp, onlardan önce harekete geçerek durumu bertaraf edeceksiniz. Bekar Oğlaklar, karşı cinsin ilgi ve beğenisini üzerinde toplayacak. Epeydir devam eden güzel bir ilişkisi olan, bunu ciddi boyuta taşıyacak. Kalbi hâlâ eski sevgilide kalanlar ise, bu ay sürpriz bir gelişmeye hazır olsun. Güzel ve keyifli bir ay sizi bekliyor…

Kova ( 20 Ocak-18 Şubat )

Bu ay her şeyden önce ketum olmanızı tavsiye ederim. Sizin için önemli bir şeyi almak isteyeceksiniz ama maddi engel var. Bu ay için genel olarak şunu söyleyim: gizli gizli, ufaktan ufaktan tohumlar atma ayı. Gerekli görüşmeleri yapın ama somut kararları almayın, bekleyin. Gelişsin, olgunlaşsın bir şeyler. Tohumlar yavaş yavaş yeşermeye başlasın. Bir şeyleri almayı hedefleyin ama eylemi için bekleyin. Kısacası tohumu atın, sonra doğaya bırakın işi.. Günün ağarmasını bekleyin yola koyulmak için… Sabredin, az kaldı. Bu ay bir arkadaşınızın sorunuyla ilgileneceksiniz. Ona destek olmanız gerek. İlginç bir dönem… Birçok şeyi gizli halletmeniz gerekecek. Daha önce kavga ettiğiniz veya pek de dost görmediğiniz birinin gizli bir desteği var size. Veya bir desteği hiç beklemediğiniz, halledeceğine hiç ihtimal görmediğiniz birinden alacaksınız. Yıldızların seyri size işleri oluruna bırakmanızı ve yavaş yavaş adımlar atmanızı söylüyor. Göreceğiniz gizli destekle ne kadar sevildiğinizi anlayıp duygulu anlar yaşayacaksınız. Kiminiz de maneviyatla ilgilenecek, biraz inzivaya çekilip yaşadıklarını gözden geçirecek. Ay sonuna doğru içiniz umutla doluyor. Sanırım bu ay çok duygulu ve dokunaklı anlar sizi bekliyor. Sevinç ile umut gözyaşları ve biraz hüzün gözyaşları birbirine karışıyor…

Balık ( 19 Şubat-20 Mart )

Bir dilek tutacaksınız. Bazılarınız ise bir amacına ulaşmanın gururu ve mutluluğuyla dua edecek. Uzak yerlerden yaptığınız görüşme, girişimle ilgili güzel gelişmeler bu ay da devam ediyor. Sizi destekleyen ve gerçekten dost olan yabancı biri veya uzakta bulunan birinin iyiliği güç veriyor. Bu ay geçen ay gibi umut vaat etmekle birlikte bazı riskler de taşımıyor değil. Özellikle resmi işlerinizi ihmal etmeyin. Beklediğinizin üstünde bir sorumluluk almışsınız. Çatışmalar, anlaşmazlıklar yaşasanız da, sağduyulu hareketinizle sorunları aşmayı başaracaksınız ama epey terleyeceksiniz. Ciddi bir kişilik değişimi içine girmişsiniz. Başkalaşıyorsunuz. Dönüş yok, ve uzun bir yoldasınız… Nefesinizi uzun tutup yola kararlıkla devam edin. Uzak yerden beklediğiniz bir haber ay sonu gelecek ve ona göre durumları ayarlayacaksınız yeni baştan. Bazı olaylar sizin dışınızda gelişecek, o yüzden gereğinden fazla enerji sarf edip yorulmaktansa, bekle gör taktiği uygulamak gerekecek. Hayatınızda yeni bir perdenin başlamış olduğunu bu ay çok net görecek ve anlayacaksınız. En büyük desteğiniz idealinizin sağlamlığı. Bu giderek ihtiyacınız olan şeyleri kendine çekecek. Yalnız bu ay, sağduyu ve bekle gör taktiği şart gibi… Yani dengeli olmak ve zamana güvenmek gerek…

Bekar veya kalbi boş Balıklar, geçen ay aşkı yakalayamadıysa, bu ay beklemesin. Dost sohbetleriyle ve kendi cinsinden yeni ve verimli arkadaşlıklarla yetinsinJ

Bu Ay Genel Yıldız Açıları

Bu ayki yıldız konumları beni afallattı?? Çok hassas bir terazi üzerindeyiz bu ay. Her an terazinin bir kefesi ağır basabilecek.

Yine ülkede ve dünyada yaşanacak olaylar hayatlarımızı yakından etkileyecek. Sarsılmaya devam ediyoruz maalesef. Bu arada, bazı açık düşmanlıklar ortaya çıkacak. Bu aya özellikle dikkat etmek gerek. Bazı düşmanlarımızı açık açık tanıyacağız. Neyin ne olduğu belli olmaya başlayacak. Gizli bir takım faaliyetler yüzünü gösterecek, rengini belli edecek. Yalnız güzel bir şey görüyorum ülkemiz için: artık gerçek ve güçlü bir muhalefet anlayışı doğacak ve giderek ülke sorunlarına karşı güçlü ve hakim duracak... Ve muhalefetten yepyeni bir lider doğacak… Bu kişinin kararlı adımlarla gelişine şahit olacağız…

Bu ay yıldızlar beni tedirgin etti ülkemiz için.. Ama öte yandan bu bir uyanışın da başlangıcı…Haydi hayırlısı…

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..