Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
Güncel
 

Semboller Savaşında Asena'nın Dansöz İsmi Olarak Seçilmesine Şaşırtıcı Duyarlılıklar

Semboller Savaşında Asena'nın Dansöz İsmi Olarak Seçilmesine Şaşırtıcı Duyarlılıklar
 

Malum Türkiye’de bazı şeylerin semboller üzerinden aşağılama, değersizleştirme işlemleri yapıldığı iddia edilir. Kim yapar ve neden yapar bilinmez, ya da bilinir de söylenmez ama illa ki bir amacı olmamalı diyenler de olabilir. Her şey her halükarda doğru, her şey her halükarda yanlış ve anlamsızlar bir o kadar anlamlı olurlar, olabilirler.

Türkiye’de yıllarca aşağılandığı, bilinçaltından yapılan bilinçli çalışmalarla bazı kutsalların değersizleştirildiği söylenir hatta yazılır. Bu bilinçli aşağılamada bazı filmler özellikle başı çeker ve özellikle biz Müslümanlar için kutsal değerler, isimler özenle seçilerek değersizleştirilir. Recep, Şaban, Ramazan, Ayşe, Hatice, (Hacca)   gibi dini olarak biz Müslümanlarca anlamlı kabul edilen isimler bilinçli olarak filmlerde kapıcı karısı ve başka birçok manada kullanılması birçok kişinin dikkatini çeker.

Yabancıların sembolleri kullanmaları ne kadar anlamlıdır. Majestic, Odin, Clio, Agemennon daha niceleri;  batıda isim olmamış bir mite rastlamak olası değildir.

Ancak diğer taraftan ülkemiz, yabancı savaş gemileri ve kutsallarının, 1.Dünya Savaşı ve Çanakkale’de üzerimize bomba şimşekleri yağdıran bombalar atan, Mehmetçiği, kınalı kuzuları şehit eden gemi isimlerinin, güneyimizde o eski günleri hatırlamayanlara hatırlatması ne acıdır.

Mesele dinle ve kutsal savaşlarımızla ilgili olur da Türk mitlerine saldırmak olmaz mı, Ergenekon, Asena, Ötüken ve birçok şey olmaz olur mu?  Dansöz olur, terör örgütü olur, olur da olur! Ne derler su akar, yolunu bulur veya su akar Türk bakar.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..