Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Şemdinli'de yiten nice mehmetçikten biri

Şemdinli'de yiten nice mehmetçikten biri
 

MEHMET


Eklediğim resimdeki aileye bakın. Mehmet'in ana babası ile son fotoğrafı idi sanırım. Komondo eğitimi alip asıl görev yeri Semdinli ' ye gitmeden önceki fotoğrafı. Mehmet şimdi kara toprağın altında uyuyor. Belki yavuklusu bile yoktu. Annesine babasına mektupta merak etmemelerini bulunduğu yerin emin olduğunu yazarken, arkadaşlarına çok zor günler geçirdiklerini iletirmiş mektupları ile...

On yılı geçti MEHMET'İ yitireli. Acıya dayanamayan baba ardından... Anne yalnız.

Şemdinli' de hala canlar yanıyor. Diğer şehirlerde de. Ağlayan anaların bacıların babaların kardeşlerin yavukluların eşlerin seslerine daha ne kadar kulak tıkanacak... Şehit ailesine maaş bağlamak cenaze törenlerine gitmek acıyı ne kadar dindirecek.

Gazetelerde tüm dünya da bu olaya tepki gösterildiği yazılı ama ben buradaki gazetelerde öyle bir yazı okumadım. Kızım cep telefonunda haberleri okuyunca "Anne Türkiye'deki çatışmada otuzdan fazla kişi ölmüş "deyince hemen netteki gazetelere göz attım. O günkü habere göre 15 askerimizin şehit olduğu yazılı olduğunu okudum. Sayı sonra 17 oldu. Peki buradaki habere göre ölen diğer kişiler kim. Çatısmadaki karşı taraf yani PKK üyeleri mi?

Bence kendi ülkemiz dışında PKK yı terör örgütü olarak ciddi olarak tanıyan yok.

AH GÜZEL ÜLKEM... Binlerce yıllık kültürü bağrında barındıran canım ülkem ve o topraklar üzerinde yaşayan insanlar ne zaman huzura kavuşacak. Çocukken mahallemizde ülkemizin hemen her şehrinden gelen komşularımızla ne güzel günler geçirmiştik. O günlere dönülemeyecek biliyorum. Komşu ülkelerin sorunları bizi etkiledi ve etkileyecek de.

Berlin duvarı yıkılıp Sovyetler parça parça olunca sanki dünyada barış dolu günler yaşanacak sanılmıştı. Ama yeni duvarlar yapılıp ülkeler parçalandı iç savaşın etkisi masum insanların ölümü kaçınılmaz gibi oldu.

Ne derseniz deyin ülkem için de endişedeyim. Kuzenim MEHMET'i Şemdinli'de kaybettik yıllar önce hala canlar yitiyor. Değişen NE?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..