Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Semih Şentürk tek devrelik futbolcu diyenlere ve Özer Hurmacı'nın takıma olan katkısı.

Semih Şentürk tek devrelik futbolcu diyenlere ve Özer Hurmacı'nın takıma olan katkısı.
 

..


Son haftalarda Fenerbahçe’nin yakaladığı bu çıkıştaki en önemli etken şüphesiz ki Guiza’nın sakatlığı ve Semih Şentürk’ün ilk 11 de sahaya çıkmasıdır. Çünkü Semih bir forvet olarak takıma üst düzey katkı sağlıyor. Semih’in takıma sağladığı olumlu katkılara bir göz atarsak. 1.si topu ayağında tutması ile takımın ileri çıkmasını, ileride çoğalmasını sağlıyor. Bu çok önemli çünkü ne takımda iken Kezman ne de Güiza’nın bu özelliği yoktu ve takımı ileri taşıyamadıkları için onlara atılan her top, rakip defansın topa sahip olması ile rakibin hücumuna dönüyordu. 2.si Semih topu çok iyi sakladığı gibi kendisine atılan topları da çok iyi kullanıyor, topun takımda kalmasını sağlıyor. Alex vari pasları ve asistleri ile arkadaşlarını pozisyona sokuyor. 3. Olarak ise Semih oyundan hiç kopmuyor ve ceza sahasında sürekli rakip defans oyuncuları ile boğuşuyor. Her an ceza sahasında gol atacak gibi sürekli golün peşinde. Guiza’nın sakatlığını bu yüzden takım adına bir şans olarak görüyorum. Ve çok önemli spor yazarları olsun futbolcular olsun Semih’i Türkiye’nin en iyi forveti olarak lanse ediyorlar ve bu kesinlikle böyle. Semih son haftalardaki maçlarda da hepimizin gördüğü gibi 90 dakika takımı adına savaşıyor. Semih’e tek devrelik futbolcu diyenlere kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum. Çünkü bu Semih Şentürk’ e yapılan büyük bir haksızlıktır. Takımın pozitif futbol oynamasındaki en büyük etkendir Semih Şentürk.

Özer Hurmacı’nın Ankara Spor da iken müthiş futbolunu biliyoruz. Ciddi ve uzun süreli bir sakatlık geçirdi ve Fenerbahçe’nin sezon başı kampına katılamadı. Özer yeni- yeni kendini buluyor. Fizik gücü arttıkça takıma olan katkısı da artıyor. Çok yönlü bir futbolcu, Orta sahanın sağ ve sol kanadında, Emre’nin yokluğunda ön liberoda, Alex’in yokluğunda forvet arkasında oynadı ve eksik olan arkadaşlarını aratmayacak derecede başarılı bir performans ortaya koydu. Dünkü Bursa maçında ise alışık olduğu bölgede sağ kanatta oynadı ve takımın en iyilerinden biriydi. Her an maçın içinde oluşu, yüksek tekniği ile takıma olumlu katkılarda bulundu. Alex ile Semih ve Gökhan Gönül ile çok iyi anlaştı. Fizik olarak da kendini tamamen hazır hissettiğinde kesinlikle takımın en önemli oyuncularından bir tanesi olacaktır.

Son olarak Sivas’taki müthiş performansından sonra formayı kapan ve şansız bir sakatlık geçirerek, sezonu kapatan Uğur Boral’a çok geçmiş olsun diyorum.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..