Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Semih'ten hayat öpücüğü

Semih'ten hayat öpücüğü
 

http://www.sporsitesi.net/images/news/66489.jpg


Ziko, korksaydık maçı evden izlerdik demişti. Korkmadılar, çıktılar kendilerini küçümseyen Jimenez'in takımına haddini bildirdiler. Hakeme rağmen, şansız yenen gole rağmen maçı çevirmeyi başardılar. İspanyol devini 3-2 ile yıktılar. Bu sezon Kadıköy'de bileği bükülmeyen Fenerbahçe, zor da olsa galip gelmeyi başardı.

Şampiyonlar liginde sahasında bir zafere daha imza atan Fenerbahçe, zorlandığı maçta İspanyol devi Sevilla’yı 3-2 lik skorla devirdi. Tarihinde ilk kez bir İspanyol takımını, hem de son iki yılın UEFA Şampiyonunu devirdi. Tur için umutlarını sürdürdü.

Edu’nun talihsizliği devem ediyor

Son günlerin formda gölcüsü Kezman 17’inci dakikada soldan Uğur Borol’ın yaptığı güzel ortayı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirirken, maça tutuk başlayan takımını ateşledi. Golden sonra toparlanan Fenerbahçe, Edu’nun Şampiyonlar liginde bu sezon kelesine attığı üçüncü golle şaşkına döndü, dakikalar 24’ü gösteriyordu. İlk yarıda Edu’nun talihsiz şekilde kendi kalesine attığı golle morali bozulan kanaryalar ilk yarıyı berabere tamamladı.

Kanarya ikinci yarıda coştu

İkinci yarıya iki takımda dengeli başladı. Köşe vuruşunda forvete destek için ileri çıkan Lugono, Alex’in ortasına müthiş vurdu. 57’inci dakikada arkadaşı Edu’nun hatasını telafi etti adeta.

İspanyol ekibi Sevilla’nın her pozisyonda yerde kalan futbolcuları yeniden hareketlendi. Hakeminde desteğiyle hemen hemen her pozisyonda lehine düdükler çaldıran Sevilla ouyunu Fenerbahçe’nin sahasına yıkmayı başardı. 66’ıncı dakikada kazanılan köşe vuruşunda fırsatçılığını konuşturan Escude, Polsen’in kafasından seken topu filelerle buluşturdu 2-2. Aynı pozisyonda Roberto Carlos’un ayağına basan Escude rakibinin sakatlanmasına neden oldu.

Maçın sonlarına gelinirken Artur Ziko risk almaya başladı; Uğur Boral’ın yerine Colin Kazım, Kezman’ın yerine ise Semih Şentürk’ü oyuna aldı. Baskısını artıran Fenerbahçe maçın bitimine dakikalar kala sahanın durgun isimlerinden Alex’in akıl dolu pası ile buluşan Semih Kadıköy’ü ayağa kaldırdı. Maça sonradan girip oyunu çevirmesiyle bilinen yıldız futbolcu Semih, Sevilla’nın işini 87’inci dakikada bitirdi.

Jimenez’in önlemleri boşa

Jimenez’in aldığı önlemler işe yaramadı. Gençlerbirliği OFTAŞ maşı sonrası Türkcel Süper ligi küçümseyen açıklamalarda bulunan Sevilla’nın hocası Jimenez de Kadıköy’den çıkamayanlar arasına adını yazdırdı. Kadıköy’den çıkış olmayacağını gördü. Jimenez’in oynatmamak üzere kurduğu oyunu Fenerbahçe’nin yıldızları bozdu. Oyunun büyük bölümünü kilitlemeyi başaran Sevilla takımı, aynı oyunu maçın tamamına yansıtamadı. Kadıköy’de kaybetmeyen Fenerbahçe bir devi daha eli boş gönderdi.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..