- Kategori
- Yemek - Mutfak
Semizotu yemeği
Omega 3 deposu semizotunun tüketim çeşidi çok fazladır. Çırpılmış yoğurt içine katılarak çiğ olarak, zeytinyağlı ya da kıymalı pişirilerek veya çoban salatanın içine karıştırılarak tüketilir. Her çeşidinin tüketimi çok nefistir. Çoban salatasında semizotunun nar ekşisiyle tüketimi bir başka lezzettir, et yemeklerinin yanında çok iyi gider.
Vereceğim tarif zeytinyağlısı içindir şayet kıymalı semizotu yapmak istiyorsanız fazladan kıymayı kavurmanız ve içine ilave etmeniz olacak.
Malzemeler:
1 demet semizotu (yarım kilo geliyor ve 2 porsiyonluk oluyor.)
1 tane büyük boy kuru soğan
Yarım çorba kaşığı biber salçası(acısı daha lezzetli oluyor)
Sızma zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
2 tane orta boy domates rendesi
1 Türk kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 Türk kahve fincanı su
Yoğurt (Servis yaptıktan sonra tabağın üzerine dökmek için)
Yapılışı:
Semizotlarının dibindeki kökleri kesilir, ayrık otları temizlenerek 5-6 kez suda biraz bekletilerek yıkanır.
Semizotları iri iri doğranır, soğanlar çentiklenerek minik minik doğranır. Domatesler rendelenir veya ufak ufak doğranır, pirinçler bol suyla yıkanır.
Tencerenin dibine yağ konularak yağ ısıtılır, ısınan yağa önce soğanlar sonra domatesler konularak biraz kavrulur ve üzerine semizotları ilave edilerek semizotları da kavrulur.
Tuzu, şekeri ve 1 kahve fincanı suyu ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın altı kısılarak semizotları pişmeye bırakılır.
Pirinçler pişince semizotu da pişmiş demektir, ocağın altı kapatılınca yemek yavaşça alt üst edilir ki malzemeler birbiriyle iyice özleşsin.
Tabaklara servis yapılan semizotunun üzerine 2 çorba kaşığı yoğurt da ilave edersiniz yemeğin hem lezzeti artmış olur hem de protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.
Afiyet olsun, güzellikler sizinle olsun.