Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Semizotu Yemeği

Merhaba,
Baharın en sevilen, bol bol tüketilmesi önerilen omega 3 kaynağı semizotunun yemeği de kısa sürede yapılan lezzetlerdendir.

Genelde domatesli salatası, ya da yoğurtlu salatası tercih edilen bu harika yeşil renk mayhoş tatları sevenler için iyi bir alternatif.

Ayrıca iftar sofralarında hafif bir başlangıç olarak da sunulabilir.

MALZEMELER :
1 büyük bağ  semizotu
1 adet soğan
3 iri olgun domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI:
Semizotlarının kök kısımları kesilerek bol suda iyice yıkanır. Mutfak tahtası üzerinde birkaç parçaya bölünerek süzgeçte bekletilir.

Soğan yemeklik doğranır ve yağda kısık ateşte yumuşayıncaya kadar çevrilir.
Sonra domatesler rendelenir ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilir.
5-6 dakika da domateslerle kaynatılır. Ardındn semizotları katılır ve sadece domatesin suyu ile tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir.

Zaten çok çabuk pişen bir sebze olduğundan fazla vitaminini öldürmeden kontrol edip ocaktan alabilirsiniz.

Servis ederken sarımsaklı yoğurt ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!