Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '15

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Şemsiye ve sincap

Şemsiye ve sincap
 

Bak bakalım çözebilecek misin mekanizmayı!


Bazen biz doğayı kurgularız, bazen de doğa bizi. Ne zaman haddini aşsa insanoğlu; okkalı bi tokat atar tabiat ana.

Evcilleşmesi, insana alışması en zor hayvanlardandır sincap. Karakteri gereği, kuytulara kaça kaça, oyuklara saklana gizlene sürdürür yaşamını. Hoplaya zıplaya korur minik bedenini. En iyisi, onları doğal ortamlarında kendi özgür iradelerine bırakmaktır. Gelgelelim, yaratıcı zekalar işin içine girdiğinde; oyunculuğu, merakı, sevimliliği anlatır; şemsiye – sincap ikilisi. En azından benim için.

Max Ellis adlı fotoğrafçı, doğayla bütünleşen bir insani nesnenin, doğru kullanıldığında nasıl da keyifli ve sevimli görüntülere neden olacağını ispatladı bize. İyi niyetle yaklaşıldığında, sonsuz işbirliği vaddeder yeryüzü. Ve hiçbir emeği boşa çıkarmaz. Akılcı hiçbir isteği geri çevirmez. Örneği yukarıda.

Neyi ararsak onu verir, onu buldurur hayat. Niyetimizle yolumuz; kaderimizi belirler. Önce tek tek. Sonra hep beraber.

Hayat böyledir işte. Kimileri, kedi, köpek, ördek; ne bulsa tekmelemeye, canını acıtmaya çalışırken; kimileri de minik bir sincapın peşinde saatler, hatta bazen aylarla yıllar geçirir. Sırf insanlığa, hayatın olağan akışına katkı sağlayabilmek, ufak da olsa rengini katabilmek için.

Bizler, tercih ettiğimiz yaşamları tüketiyoruz. Güzel olan; olumlu yaklaşıp, pozitif katkı sağlamaksa da yaşama… Çoğunluk tam tersinin peşinde. Yoksa milyarlarca insan, acıyla karışık gözyaşlarını yağdırır mıydı üzerimize doğru? Sanmam. Çünkü insan, mutlu olmak için gelir dünyaya. Gülmek varken çileyi tercih etmek, akıl işi değil. Hele de günümüz dünyasında.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..