Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Felsefe
 

Sen de suçlusun, bütünümün parçası

Sen de suçlusun, bütünümün parçası
 

hayat bazen paslı bir mıhsa.....


Ortalık kan gölü. Eline silahı alan öldürüyor, yaralıyor ve parçalıyor. Bizler bu görüntüleri seyrederken; O yaptı ONLAR yaptı diye mi düşünüyoruz. Bunu yapanlar; İNSAN bizim genetiğimizden; aynı soydan geliyoruz. Çooook geçmişe gidersek hani Jack LONDON deyimi ile Ademden Önce’ ye bu cinayetleri işleyen O; bu kanları döken ONLAR herhangi birimizin bilmem kaç bin kuşak öncesi ortak atadan yakınımız olabilir. Düşününce ne kadar ağır geldi değil mi? 

Uzaklarda gencecik bir kadın yapayalnız ölüyor; şarkılarını dinleyerek ağladığımız O KADIN.... 

Şimdi ey insanoğlu, insan kızı eline bir ayna al da kendine bak iyice gözlerinin içine; ruhuna inesiye……hangi derinlerinde gizlenen gizli seni gör……önce karanlıklarını çıkarmaya çalış ortaya…..hani şu öldüren, parçalayan , kan isteyen seni…..yıllar önce de bu ellerin yazdığı ruhunun kızıllarını (1)gör…..gör ki onları, kendinle yüzleş…..o karanlık çok uzakta değil senin insanın derinlerinde…..yüzleşmeni yaşa , ağla yıkıl…….. 

Sonra dön sor kendine hata nerede diye……bu kadar insan sevgi çığlıkları atarken, aşk filmleri vampirlerin bile aşk öyküleri tepe yaparken…..aşklar reçellere bağlanırken, tesadüf aşklar beklenirken…..HEPİMİZ AYRIMSIZ HEPİMİZ SEVGİ ARIYORUM ÇIĞLIKLARI atarken……nedir bu yalnızlık nedir bu kan, bu vahşet…….hepimiz suçluyuz çünkü, bu paylaşım hepimizin. Çünkü biz bütünün parçalarıyız(2) ve ne yazık ki bu bütünün her bir parçası sevgi için GERÇEKTEN emek vermeyi bıraktı. Herkes sevgiyi vermek değil almak peşinde ve ne yazık ki sevgi ucuzladı; ruhtan çıktı bedene sığındı……ruhsuz bedenler sevişti; mis kokulu çarşaflarda….ten çoktan gemi azıya aldı……şehvet yerini aldı kavuşan dudakların……herkes diğerini kendi gibi sandığından verilen bedenlere, yazılan aşki sözlere bile şüpheyle baktı….. 

İşte bu sevgisizlik çemberi sarınca dünyayı; oluşunca bir boşluk……..başka duygular doldurmalıydı dünyayı……..soğumasın diye ortalık…………..sevgi yoksa ki hep öyle olur zıt kutuplar fırsat arar doldurmak için boşluğu…….. 

Şikayetçi olduğun bu sistemi sen yaratıyorsun işte; senden farklıları ise yiyorsun…. 

Kan geldi işte ; sevgisizliği yaydık boşluk yarattık ve……. 

Dön de aynaya bak şimdi ruhunun kızıllarını gör; AMY ‘ nin umutsuz, uyuşturucuya bırakılmış yalnız gözlerinde bile sen varsın…….Tüm YİRİMİYEDİLERİN içine dönüklüğünde….. 

Sence…….. 

1. Ruhumuzun Karanlık Köşelerinden YAŞAMA DAİR DENEMELER S: 264 

2. Bütünümün Parçaları YAŞAMA DAİR DENEMELER S: 425 

 

 

24.07.2011 09.24 

ANKARA 

 
Toplam blog
: 106
: 680
Kayıt tarihi
: 17.07.07
 
 

Güneydoğu Anadolu bölgesinin Siverek  ilçesinden çıktım; üstüne Maarif Kolej eğitimi aldım ve tıp..