Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Sen kendinle yetin..

Sen kendinle yetin..
 

Sen kendinle yetiniyorsun, hedeflerini biliyorsun, çıkarlarını gözetiyorsun, senin eşin benzerin yok.. Yani senin gibi bir sürü var birbirine dokunamayan kendisiyle yetinen…

Doğruyu ulaşmak için başkasından öğreneceğin hiç bişey yok senin doğrun kendine… Sen eşsiz bir bireysin.. Başkası ile konuşmana bile gerek yok, herkes gelmiş bi yerden, herkes farklı farklı..

Herkesin istediğini alıp satma özgürlüğü var, bir sürü seçenek markada var.. Bi gün birini tüket diğer gün ötekini, keyif senin emek senin acayip..

Sen senin sınırların içinde, acayip özgürsün de.. Hiç bişeyden etkilenmeden hiç bişeye karışmadan yaşayıp gidersin de.. Bişeyi etkilemek için hiç kılını kıpırdatmak zorunda da değilsin..

Ne derler benim özgürlüğüm bana, senin ki sana…

Değil mi hele ki “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” (en liberal Türk atasözü)

Alırsın eline ziroyu, takarsın kulağına ipone 3G süngerini geçer gidersin… Ne anayasa derdin vardır ne baba yasa, ne kürt bilirsin ne zalimin zulmü yorar seni..

Bazı kuralların dışında herkes senin gibi özgürdür. Kimse kimseyi ırgalamaz..

Söyleyin başkalarını etkilemeyen kaç tane davranış vardır? Çok az…. Öyleyse evde ve özel hayatınız da özgürsünüz size yeter! Bir mukavelede bu yeteri garantiye alır…

Değil mi, dışarda hukuk var tam bağımsız…

Oturup yarın yapacağım işleri planlayayım derken bir liberal bireye çattım, ne yapayım "iş" onlar ve ataları yüzünüzden… Ah şimdi yıldızların altında yıldız saymak vardı… Ne tembel ruhum varmış..

Bu tembel ruh dayanışmacı, o zaman bitmez bir enerji ile çalışır. Bu ruh ötekini itelemez, ona içerden bakmaya çalışır. Onu anlamaya çabalar yanındadır gerektiği kadar ..

Neyse ne desek boş bu aleme, çok eğitilmiş onlar ve çoklar… Her şey serbest, piyasada tam rekabette, ama sözde.. Atı alan Üsküdar’da tekel olmuş… Olsun düşüncemiz güçleniyor..

Son söz:

Ey sevgiden olan, onu arayan; kendi yaptığının öteki tarafından nasıl algılanacağına bak!
Bunun ona ne ifade edeceğini kendinde sorgula!
Onu anlamaya çalış!
Kendini sesle anlatma çabasından sakın vazgeçme!
Çünkü onlar meşruysa, biz hakikatiz!

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..