Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Sen kime saldırıyorsun bre densiz?

Sen kime saldırıyorsun bre densiz?
 

İnsan saygı kalmadı bu ülkede.Yazık.


Başlıktan ötürü herkesten özür dilerim. Kusura bakmayın ama bu terbiyesizlere başka bir şey diyemiyorum buradan.

Hatırlarsanız 15 Aralıkta Muş’un Bulanık İlçesi’nde 10 kişinin yaralanması 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan bir olay olmuştu. Güya güvenlik gerekçesiyle dava Samsun’a alınmıştı. Olayla ilgili olarak bugün (12.04.2010) Samsun’da ilk duruşma yapıldı. İşte bu duruşma sonunda Ahmet Türk’ün basın açıklaması sırasında kendini bilmez bir veya birkaç kişi tarafından kendisine saldırı yapıldı.

Olaya şöyle bakıyorum. Genç bir adam ağır bir kalp ameliyatı geçirmiş babası belki de dedesi yaşındaki insana gaddarca, utanmadan yumruk atıyor ve burnunu kırıyor. Bunun affedilir hiç bir yanı yoktur.

Siyasi görüşü ne olursa olsun, kimsenin kimseye şiddet uygulamasını hoş gösterecek mazeret, uyduracak bir gerekçe asla olamaz. Şiddetin daima karşısında olan bir kişi olarak bu saldırıyı ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasında hassasiyet gösterilmemesini de esefle kınıyorum.

Oysaki BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık Samsun’a gitmeden önce İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayarak bilgi vermiş.

Güvenlik deyince, bu ülkede sadece başbakan ve iktidar yöneticilerine mi yapılıyor acaba?

Mesela başbakan peşinde, önünde koruma ordusu ile gezerken, aynı ülkenin ana muhalefet lideri için korumada yüzde biri kadar hassasiyet gösterilmiyor.

Kolluk güçleri tarafından Van’da Deniz Baykal’a kongrenin yapılacağı salona kadar otobüsten inip yürümesi bizzat kolluk güçleri tarafından söyleniyor. Gerekçe, sokak darmış, hâlbuki otobüs girebiliyormuş oraya. Nitekim otobüs şoförü girilebileceğini ısrarla söylüyor ve kongre salonunun önüne kadar gidiyorlar.

Sonra bildiğimiz o nahoş olaylar oluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik. “Eylemde bir tek AK Partili yok . CHP, Baykal bize iftira atıyor. Baykal’a 1 TL'lik manevi tazminat davası açacağım” diyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Van'daki yumurtalı saldırının görüntüleri topladı ve görüntülerdeki AK Partili isimleri basına tek tek gösterdi. Hem de bu isimler sıradan partililer değil bizzat AK Parti Van İl yöneticileriydi.

Eeee! Bir liralık dava ne oldu? Tümüyle mosmor elbette.

Tüm bunlardan anlıyoruz ki AKP sadece kendisine Müslüman.

Bu arada şunu da söylemek isterim, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık Samsunda yaşanan arbede sırasında :

Biz de size bu yumruğu atacağız” gibi saçma sapan ve tahrik edici sözler söyledi. Hiç şık olmadı. Söylediği sözler en az yumruk atan genç kadar hatalı affedilir gibi değildir..

Bir emniyet müdür yardımcısı ile bir şube müdürünün görevden alınmaları böyle tatsız olayları çözümlemez. Çözüm insana değer vermekten geçer.

Ahmet Türk’e geçmiş olsun derken, bir daha böyle olayların hiç kimsenin başına gelmemesini dilerim.

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..