Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Talip Karamahmutoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tkmo

03 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Sen kimsin?

Sen kimsin?
 

Filmin fragmanına bakınca Tolga Çevik, ben Pembe Panter filmindeki Steve Martin'im diye bas bas bağırıyordu ama olsun iyi bir uyarlama olabileceğini ümit ettim.

Ne de olsa Tolga Çevik Avrupa Yakası'ndan, Komedi Dükkanı'na kadar beğenimizi kazanmış bir oyuncu idi. Daha önce de yazdığım gibi Türk Sinemasında oyuncuların Woody Allen olma kervanına Tolga Çevik'de katılmış. İyi bir oyuncu isen bırak öyle kalsın, ille de senaryo yazmak zorunda mısın
 
Benim anlamadığım Tolga Çevik'in etrafında hiç mi bir dostu yoktur, kimse ya abi bu senaryo olmamış demedi? Yapımcı Necati Akpınar'a ne demeli bildiğim kadarı ile aman biz gişe yapalım da film iyi olmuş, kötü olmuş bize ne diyecek biri değil, tam aksine konu sinema olunca titiz bir adamdır.

Nasıl olmuşta Berlin Kaplanı ve Sen Kimsin filmlerinin senaryosu, ekibinde Ali Hakan'ında olduğu BKM'den geçmiştir.

Filmin hiç mi iyi bir tarafı yok, tabi ki var. Tolga Çevik ve Köksal Engür geleneksel Türk tiyatrosunun Pişeker ve Kavuklu ikilisinin güzel bir örneği idiler.

Eminönü, Mercan Yokuşu, Haliç gibi mekanlarlarla filmlerde aşina olmadığımız farklı istanbul karaleri gördük. Çetin Altay'ın takdire değer bir oyunculuk sergiledi. Tolga Çevik, Toprak Sergen ve ak sakallı dedemiz Köksal Engür'ü daha sağlam senaryosu olan bir filmde tekrar görmeyi çok isterim.

Talip Karamahmutoğlu

EĞER İZLEMESİYDENİZ
SAVAŞ ATI (2012)

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 18
: 1050
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Sinema eğitimini Londra’da yaptı. Çeşitli reklam ve televizyon filmleri çevirdi. Girdap, filmiyle il..