Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sen kimsin?

Sen kimsin?
 

Merhaba sevgili dostlar. Güzel bir haftaya umarım alışkanlıklarınızı değiştirerek başladınız. J Bu hafta sizlere farkındalık yaratmak istediğim başka bir konu ise DEĞERLERİNİZ. Gerçekten Siz kimsiniz? Ne yapıyorsunuz? Yaşam amacınız nedir? Haydi gelin bu soruların cevabını beraber verelim.

Kocaman bir ormanda bir ağaç olduğunuzu düşünün ve sizinle aynı yerde aynı toprağı kullanan milyonlarca sizin gibi  ağaçların olduğunu düşünün. Neden bazı ağaçlar yeşil ve bazıları kuru yapraklı hiç düşündünüz mü?

Bazı insanların devamlı güldüğü, keyif aldığı bir ortam varken neden bazılarımız mutsuz ve depresyonda oluyoruz? Neden bazı insanların başarılı bir hayatı varken bazılarımızın bunun yanından bile geçmesi mümkün olmuyor?

İşte burda vermeniz gereken cevap şu;

Öncelikle aynanın karşısına geçin ve karşınızdaki kişiyi gerçekten tanıyor musunuz bakın. Eğer tanımıyorsanız sorunlarınızın nedeni budur. Eğer tanıyorsanız kendi DEĞERLERİNİZİ çıkarmanız  gerekecektir.

Her iki durumda da, NASIL sorusu devreye girer.

Nasıl? Sorusu zor bir soru… Bunu çözümlemek için maddeler ve eylemler vardır. Bunları madde olarak sıralarsak;

1. Hayal edin

2. Arzulayın

3. Hedef Koyun

4. İsteyin

5. Başarın!

Bilmeniz gereken bir şey de hayal ettiklerinizi ve düşündüklerinizi tamamen kendiniz kurgulayıp uygulamanızdır. Unutmayın NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ.

Şimdi ormandaki ağaçlara baktığınız zaman gerçekten hangi ağaç olacaksınız? Kuru yapraklı mı yoksa yanındaki yemyeşil yaprakları olan ağaç mı? Seçim sizin! İstediğiniz ağacı seçin ve onun durumunu yaşayın.

Yazımın sonunda size güzel bir söz bırakmak istiyorum. Öğrenmek istediğiniz soru veya konularınız için bana c.soykok@gmail.com adresinden yazabilirsiniz. Haftaya görüşmek üzere...

“Hayatının sürekli tekrar ettiğini düşün. Şu an yaptığın şey seni mutlu etmiyorsa bir dahaki sefere tekrarlandığında yine mutlu olmayacaksın. Bunun için eğer mutlu bir hayat geçirmek istiyorsan seni mutlu eden, iyi hissetmeni sağlayan şeyleri yapmalısın.”

(Irwin Yalom)

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..