Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Sen misin, borazan sesinle sözleri dillendirerek, kanatlandırarak gökyüzüne uçuracak olan?

Sen misin, borazan sesinle sözleri dillendirerek, kanatlandırarak gökyüzüne uçuracak olan?
 

Hayatın yolunda kendi düşünceleri inançları ile yürüyen insan, Yüce Allah seçimlerimize karışmamış iken önümüze doğru ve yanlışı sunmuş gerisini bize bırakmış. Bırakmışta peki hayat yolunda yürür iken insan, yolda ayağına çelme takarak yönünü değiştirmek için yolda olana utanmaz edepsizlerin ne işi var? Sen kimsin? Senin yolun ortasında ne işin var? Ha senin fikirlerini mi kabul edelim? O zaman sen önce benim fikirlerimi kabul et daha sonra bakarız dediğin anda, vay sen baskıcısın sen diktatör müsün diye avaz avaz, bağırır utanmadan sıkılmadan! Ulan ed...iz senin yaptığın nedir peki? Açıklasana?

Beni, benim dünyamdan alıp uzak diyarlara neden sevk edersin? Erdemli bir şekilde yaşar iken, sen mi bana erdemliği öğreteceksin? Bildiğin bir şey var ise paylaş öğrenilecek bir şey ise aklımız ile gönlümüz ile tahlil edelim, gerisine sen ne karışırsın? İçindeki kangren olmuş düşüncelerin kokuşmuşluğunu, hissetmeyen sen, kalkmış taptaze fikirler sunuyorum diye yoldan geçenlerin ayağına çelme tak yönünü değiştir!

Sen misin, borazan sesinle sözleri dillendirerek kanatlandırarak gökyüzüne uçuracak olan? Senin zaten kolun kanadın kırılmış be hey kör, görmez misin? Şiddet dolu sancı, dolu bu edepsizliğinle çekil yol ortasında, git biraz edep dersi tevazu anlayış dersi al sonra gel katıl düşünce kervanına, sana ne insanların kabullenmelerinden, herkes kendisi seçer kendisi yaşar, yanlış yolda ise doğruyu söyle, doğru yolda ise karışma. Müdahale etmek senin neyine be ap...l!

Sen, sessizliğim ile edebimle inancımın şaha kalkmış övüncü ile bana nasıl müdahale edersin? Sen sessizliğimi dinleyebilir misin? Ruhuma müdahale edebilir misin? Sessizliğim ki inancım gereği, sana kin nefret duymadan senin yanlışlığını sana söylemek ve senin kabullenmelerin ile seni kucaklamaktan başka hiçbir şey değildir.

Seçer beğenir yaşarız sonucuna katlanırız, yanlış varsa söyle müdahale etme. İnsanları görünce tebessüm et gülümse, yüreğinde kanat çırpan edep tevazu ile anlayış ile kanat çırp sessiz ol kimseyi incitme. İnsanların sessizliğini dinle anlamaya çalış, bilmiyorsan sor öğren. Kapat gözlerini, sessizliğimizin mısralarını dinle, dinlemeye çalış başka bir şey de yapma.

 Mehmet Aluç

 

 

__________________
 Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
 Selam ve dua ile...

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..