Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Psikoloji
 

Sen mutluluğun resmini yapabilir misin?

Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
Ama işin kolayına kaçmadan...
Gül yüzlü bebeciğini emziren anneciğinin resmini yapmayacaksın. dedi Nazım.
Sahi mutluluğun resmi yapılabilirmiydi? Nedir Mutluluk?
Mutluluk; söylediğiniz, yaptığız ve düşündüğünüz şeylerin uyum içinde olmasıdır. peki buna nasıl ulaşabiliriz?
Görüşünüz ancak kalbinize baktığınızda netleşir; dışarı bakan hayal görür içeri bakan uyanır.

Kendinizi ne kadar iyi hissetmek istediğiniz ile neyi bilmek istediğiniz arasında her zaman bir seçim yapmanız gerekir. Zekamızıda kullanmamız gerek yani peki zekanın mutuluk üzerindeki etkisi nedir?

Zekanın mutluluk üzerinde pek bir etkisi yoktur aslında. Zeki olmak beklentilerinizi yükselttiği için mutluluğunuzu azaltabilir.Peki kendimizi Nasıl mutlu ederiz?
Söylediğinizi kulağınız duysun. Gerçekleşmesini istemediğiniz şeyi söylemeyin.Lugatınızdan ve düşünme biçiminizden "zorunluluk" ifadesini kaldırın yerine "tercih"i koyun. Çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Ve bir şeyi yapmak istiyorsanız yapın yada deneyin ve asla kendinizi suçlu hissetmeyin.Sucluluk  ne kimseye iyi gelir nede durumu değistirir. Bundan kurtulun kendinizi ozgur birakin.İçinizde sakladığınız tüm haksızlıkları affedin ve gönderin. Hayatınızı daha mutlu nasıl kılarsınız buna odaklanın; Bugünün  dünden daha iyi, daha keyifli, daha rahat ve daha az eksik olduğunu kendize hatırlatın.Vazgeçmek istemediğiniz bir işe kalkıştığınızda mümkün olduğunca çok kişiye bundan bahsedin. Çoğumuz birçok deneyim yaşamak ister bu hayatta, ve Çoğumuz, bir takım deneyimlerden sonra içimizdeki o eski mutluluğa geri döneriz. Mutluluğu önce içinizde keşfedin.
Ve yaşadığınız ne olursa olsun sizin ''tercih''iniz olduğunu untmayın.Tercihlerinizi öyle bir belirleyin ki, kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin. Yoksa en önemlisi, harcadığın zaman bile boşa gider sözünü kendinize hatırlatın. 

 
Toplam blog
: 12
: 197
Kayıt tarihi
: 09.04.12
 
 

1978'te Salihlide doğdum. En sevdiğim yaş 24'dü. Küçükken “çok iyi yazar olursun sen” gaz..