Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Sen şehit oğlusun!

Sen şehit oğlusun!
 

Bugün 18 Mart: Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü.

Bayrağımız, bağımsızlığımız; o şehitlerin, o gazilerin, o komutanların sayesinde elde edildi. O gün o askerlerin her biri kendini düşmana siper etti. O gün Çanakkale geçilseydi bugün ne Çanakkale kalırdı, ne vatan, ne de bayrak. Ne ülkemizin adı Türkiye olurdu, ne de yönetim şeklimiz Cumhuriyet. Ne Türk'üm diyebilirdik, ne de ülkümüzü söyleyebilirdik. Başımızda bir Fransız, bir İngiliz, bir Yunan olurdu. Türk'ün adı böylece bu topraklardan kovulurdu. Şehidimin kanı akmasaydı, bu vatanda Türk'ün adı yok olurdu. O şehidimin ruhu şimdi göklerde. O şehidimin ruhu şad. Tüm şehitlerimize selam olsun...

Bir de bugün... Vatanım var, bayrağım dalgalanıyor, askerim bugün de vatanını koruyor. Düşman saldırmaya korkuyor. Çünkü gücümüz, cesaretimiz belli; yüreğimiz korku nedir bilmiyor. Düşman sınırı aşamaz, insan kendi mezarını kazamaz. İşte o yüzden vatanıma ayak basmaya cesaret edemeyen kalleş, kardeş görünür gözüme, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışır, onu da başaramaz. Bu gözler düşmanla vuruşurken yaşaramaz.

O yüzden vatanımızın, bağımsızlığımızın kıymetini bilelim. Rengini kandan alan bayrağımızı göndere çekelim. O şehidimin kanı yerde kalmadı, o şehidim ölmedi, bak göklerde dalgalanıyor. Selam sana Ata'm, milletin zaferini kutluyor, şehitlerini anıyor.

Kanla sulanan bu topraklara fiyat biçilmez. Bir karış toprağımızı satanın elinden bir bardak bile olsa su içilmez.

"Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı,
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı."


Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun!
 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..