Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Sen Türkiye'sin! Çok düşünme bunları!

Sen Türkiye'sin! Çok düşünme bunları!
 

.


Cümle âlem Japonya’da yaşanan tsunaminin ardından yaşanması olası nükleer felaketin korkusuyla yatıp kalkarken, ne mutlu bize ki nükleer tehlikeyi piknik tüpünden daha tehlikeli görmeyen tek cesur Başbakan’ı Allah bize nasip etmiş. Bu biraz da ‘Secret’ kitabında bahsedilen pozitif düşünce hadisesi aslında. Zaten Japonlar da orada kaybetti bence. Yıllardır bana bir şey olmaz diyen Türk erkeklerinin kaç tanesi AİDS’ten öldü? Olay bana bir şey olmaz diyebilmek yani. Balık çiftlikleri kurulunca o bölgedeki ekolojik denge bozulur yaygarası yapan uzman bozuntularının aksine Bakan’ımız pozitif yaklaşıp yüreğimize nasıl da su serpiverdi, bir şey olmaz diyerek? Fabrika yapılırken kesilen ağaçların sayısınca ağaç dikerek, bozulan ekolojik denge sorununu çözmeyi akıl edemeyen dünyanın sözde ileri gelen ülkelerinde yaşamıyor olduğumuz için ne kadar övünsek, sevinsek azdır… 

Adamlar ayrıntılarda kaybolmuş. İçleri fesat! Tutturmuşlar, göçmen kuşların konaklama yerleri, gemilerin balast suları vs vs… Bir geminin tankerlerine doldurduğu şuncacık balast sularının yaydığı mikroorganizmadan ne olur? Bu kadar takarsan kafaya, olmayacak felaket de olur işte! Bizim geldiğimiz noktaya bak, onların takıldığı konulara bak… Koca koca adamlar milyon dolarlık yatırımları çevreye zararı var diye erteleyebiliyorlar! Çevreye zararı var diye yatırımdan vaz mı geçelim diyemiyor biri de çıkıp. Stres atmak için ucubeleri ziyaret eden, stadyumlarda tepinen cahil bir halkın iktidarı onlar! Oysa bizim eğlenmemiz için elinden geleni yapan muhalefetimiz var. Polisin şapkasını alıp kaçanları mı ararsın, bir kere de beni deneyin diyerek oy isteyenini mi? Aylarca propagandasını yaptığı oyu kendisi bile kullanamayanları mı? 

Burası Türkiye! One minute şovlarıyla gaza gelirken ve zafer naraları atarken, gerçekte Dünya üzerinde kapladığın önemi sorgulamazsan, Libya toplantısı gibi önemli konularda neden kapıda bekletildiğini kavrayamazsın… Elbette burası Türkiye! Eski raylara seçim öncesi apar topar hızlı tren koşan iktidarların, polisi taşlayıp tokatlayan vekillerin ülkesi… 12 Eylülden hesap soracağız komedisiyle yarısına anayasa kabul ettirilen, o anayasayla tamamı yönetilen, sonrasındaysa o hesabın sorulması yerine maaşlarına zam yapılan darbe generallerinin sorgulanmadığı ülke… Lakin bir çıkışı olmalı bu karabasanın! Bir çıkışı olmalı! Bir çıkışı olmalı!!! 

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..