Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '10

 
Kategori
TV Programları
 

Şen Yuva

Şen Yuva
 

"Şen Yuva" Komedi Dizisi ve Diğer Diziler

ATV'de yaz döneminde çok sevilen aile komedi dizisinin yayını önce başka günlere ve geç saatlere çekilmişti sonra da birden bire bitivermişti. Dizinin sevenleri olarak bizler üzülmüştük. Fox televizyonunda yeniden yayınlanacağını duymak sevindirici. Çünkü nitelikli komedi dizisini kanallarımızda hem bulmak zor hem de bulsan bile erken saatlerde izlemek zor. Genelde erken saatlerde izlenen ve yüksek izlenme oranları alan diziler tecavüz, adam öldürme, kan davası, uyuşturucu kaçakçılığı, uluslararası askeri operasyonlar, polisiyeler iken komedi dizileri ve ailece izlenen diziler gecenin 10.30'undan sonra hatta bazıları gece saat 11'den sonra yayınlanıyordu.

Komedi dizileri ya da kısaca insanlarımızı güldüren diziler mutlaka çocukların da televizyon izlediği akşam saatlerinde yayınlanmalı saat gece 10'dan sonra da sevenleri için her türlü şiddet ve cinnet dizileri ve filmleri yayınlanabilir. Ama güldüren dizilerin sürekli izlenme günlerinin ve saatlerinin değiştirilmesi son derece vahim bir durumdur.

Bazı dizilerde (Ezel, Bir Ankara polisiyesi vb.) de bol küfürlü sahnelerin olması da iyi değil. Küfür toplumun bir gerçeği değil. Toplumda her yerde ve her zaman küfür ediliyor, o zaman dizilerde de küfür normal demek yanlış ve yanıltıcı bir saptama.

Bizim gibi çok televizyon izleyen az kitap okuyan toplumlarda en azından güldüren diziler olsun ki insanlar az da olsa gülebilsinler.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..