Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Sende de olsun.. Acele et..

Sende de olsun.. Acele et..
 

Bugün, delik desik ettigimiz ozon tabakasinin son hali nedir diye merak ettim. Yaptigim arastirmalar nispeten sevindiriciydi. Buraya kendi cumlelerimle ozetliyorum. Ozon tabakasini 1980`lerdeki haline donebilmesinin zor olacagi ama dikkat edilirse 2070`lerde düzgün hale gelecegi öngörülüyor. Soğutma gereçleri ve spreylerde kullanılmak üzere üretilen kloroflorokarbonun (CFC) kullanimi azaltildigi bu nedenle tabakamizin bize geri donusumunu zaman icinde sagliyacagi soyleniyor..

Peki bu iklim degisikliklerine ne demeli? Uc bes yil oncesine kadar sadece cevrecilerin konustugu bir konuyken simdi günlük cay kahve sohbetlerimizin arasina girmedi mi..? Hergün televizyonlarimizda bu tarz haberleri izlemiyor muyuz.. Bilim adamlari ve cevreciler basbas bagirmiyor mu..?

Dün ocagin ortasinda kipkirmizi guzelim cicekleri gordugumde ve sapka bere eldiven uclemesini uzun zamandir kullanmadigimi farkettigimde icime bir aci saplandi. Bugun internette dolanirken AB Komisyonu'nun raporuna gözüm kaydi. Rapora göre Avrupa'nin kuzeyinde iliman bir iklim olacak. Bu sayede tarim üretimi yüzde 70 artacak. Kuzey Denizi sahilleri yeni Riviera olacak. Canim Akdeniz iklimini biz cöl iklimine gecince, yukariya ihrac edecegiz..

Insanlar artik susuzuz diye aglamaya basliyor.. Bu ne demek ileride su savaslarinin kapida oldugunu gosteriyor.. Barajlardaki suyun yüzde yirmi bes azalmasi bunun en güzel ispati sanirim..

Bunlar senin de canini acitmiyor mu????

Yoksa basin coktandir topragin icinde mi???

Türkiye`de yasiyorsan böyle olman cok normal.. Cünkü Türkiye`de öyle bir gündem var ki..Hersey o kadar hizli tüketiliyor ki o faunusun icinden cikmak ise zor.

Bize gösterilen oyunlari oynuyor, mutlulugu anti depresanlarimizda yakaliyor, sicakligi satin aldigimiz kürklerimizde ve pahali elbiselerimizde hissediyor, takim tutar gibi hayat görüslerimizi yaristiriyoruz..

Hadi herkese kolay gele indirimler baslamis... dünyanin sonu geliyormus kime ne.. Tüketime devam.. aman ondan da al sen de eskik kalmasin..yoksa dünyanin sonu gelir...

 
Toplam blog
: 6
: 566
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Sanatsız bir hayat düşünemiyorum. Özellikle sinema ve k..