Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Şener ve yeni oluşum hareketi

Şener ve yeni oluşum hareketi
 

58 ve 59. hükümetlerde devlet bakanıydı.

Ekonomi ona teslim edilmişti.

AKP'nin kurucuları arasındaydı.

Eski bir milli görüşçüydü...

22 Temmuz seçimlerinde aday olmadı.

İşte Abdüllatif Şener'in son dönem siyasi macerasını özetleyen birkaç cümle. Belki bu özellikler onu anlatmak için yeterli olmaz özelikle diğer AKP'lilerden ve bakanlardan ayırmak için...

Çünkü Abdüllatif Şener diğerleri gibi değildi. AKP'ye en fazla karşı olanların bile saygı duyduğu kişilerden biriydi. Hükümet icraatlarına körükörüne bağlı değildi. Yanlış bulduğu kararları imzalamıyordu. Tayyip Erdoğan saltanatına karşı çıkan bir isimdi.

22 Temmuz seçimlerinde milletvekilliği ve bakanlığı garanti olmasına rağmen seçime katılmadı çünkü milletvekillerinin belirlenme usulünü eleştiriyor ve geçmiş dönemin başarılı milletvekillerinin sebepsiz yere liste dışı kalmasına tepki gösteriyordu.

Abdüllatif Şener AKP'nin marjinalleşmeyen yüzüydü. Şenersiz geçen AKP dönemi giderek uçlaşan bir dönemdi. Demek ki Şener'in safdışı edilmesi bir planın sonucu olmuştu. Artık herkese hitap etmekten sıkılan AKP kendi öztabanına dönmek istiyordu. Bunun içinde herkese hitap edeneleri uzaklaştırıp Bülent Arınç ve Dengir Mir Fırat gibi isimleri etkili konuma getirmesi gerekirdi. Ve istedikleri de oldu. AKP'nin toplumla barışık yüzleri gitti yerine asık suratlı hem toplumlun belli kesimleriyle hem de devletle kavgalı kadrolar geldi.

Şimdi Abdüllatif Şener yeni bir oluşum içinde.

Umarız bu çalışması başarılı olur. Çünkü kendisi Türk siyasi hayatının çok değerli simalarından biri. Ülkemiz için bir şans. Başarılı bir akademisyen ve değerli bir devlet adamı.

Abüllatif Şener parti kurma çalışmalarını ince eleyip sık dokuyor. Çok yeni dinamik ve merkezi bir kadro kuruyor. İlk söylentiler toplum nezdinde büyük değeri olan Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sinan Aygün'ün de bu çalışma içerisinde yer aldığı...

Eğer Abdüllatif Şener milletin tamamına hitap eden bir parti kurabilirse AKP'den ve kararsızlardan büyük oy alır. Son dönemde anketlerin sayısı fazlalaştı... Anket yapanların artık millete özellikle AKP seçmenine şunu sorması gerkeiyor. 'AKP'ye neden oy veriyorsunuz.' Başka alternatif olmamasından dolayı oy verenlerle , ekonomiden dolayı oy verenler muhtemel bir Şener siyasi oluşumuna kayabilir.

Eğer Sayın Şener güçlü bir kadro, iyi bir taban çalışmasıyla ve en önemlisi herkesi kucaklayan politikalarla yola çıkarsa en az yüzde yirmilik bir potansiyeli var.

Herşeyi zaman gösterecek ama yeni oluşum şimdiden milletimize hayırlı olsun.

İyi hafta sonları.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..