Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Seni asıyorum ki bir daha bu suçu işlemeyesin!

Seni asıyorum ki bir daha bu suçu işlemeyesin!
 

: www.ferfecir.net/3-bombaciya


Akşam haberlerinde İran'da insanlık dışı diye sunulan bir infaz görüntülenmekte idi. Birçok hukuk devleti ülkenin bu infaz şeklinin karşısında olmasına rağmen İran bu tutumunu sergilemeye devam ettiği bilinmektedir v.s

İbreti alem için vince asılarak infaz edilen bu kişilerin suçu dokuz kadına tecavüz etmek ve onları öldürmek İranda açık-saçık kadın olmadığı için belliki “karşı tarafın tahrikinden dolayı cezanın hafifletilmesi “gibi saçma bir şeyden de yararlanamadılar.

Evvela bu tür kişilerin infaz edilme- hatta o kalabalığın içinde muhtemelen çocuklar da vardı seyirci olarak ve ibret alması gereken – kesinlikle karşıyım. Ancak öldürülmelerini kesinlikle haksız olarak görmüyorum.

Dokuz kadına tecavüz et, öldür ondan sonra insanlar arasında insanmış gibi dolaş. Buna elbet de müsaade eden hukuk devleti ülkeler vardır. Ancak böyle bir mağduriyeti yaşayan hiçbir insanın bu hayvan ruhlu insanların öldürülmesine karşı olacağını sanmıyorum.

Az önce Milliyet haberde bir olay: Evden kaçan 14 yaşındaki kız 47 kişinin tecavüzüne uğramış. Bu ve benzeri suçları işleyenlere ne oluyor? Hiçbir şey. Birkaç sene yat, çık tecavüze devam.

Siz böyle bir kızın babası olsanız eminim ki bu kırk yedi kişiyi hiç acımadan kafasına sıkar öldürürsünüz. Bence bu tür saldırıların cezası zarar gören kişi tarafından verilmeli ki vicdanı rahat etsin. Çünkü kanunların verdiği cezalar bazen ne toplumu ne de zara gören kişinin vicdanını rahatlatıyor.

İnsan derisi ile dolaşan hayvanlara biraz daha yaşam ve tecavüz hakkı veriyor o kadar.

Bilinen bir hikaye vardır.

Köyden bir kız tecavüze uğrar ve mahkemesi görülür.

Tecavüz eden şahıs, mağdurdan önce mahkemenin kapısından dışarı çıkar ve elini kolunu sallaya sallaya çeker gider.

Kız “Hakim Bey bu adam bana tecavüz etti nasıl serbest bırakırsınız?”diye sorar.

Hakim:”Affettim”diye cevap verir.

Kız”İyi de Hakim Bey bu adam size mi tecavüz etti bana mı?”der ve göz yaşları içinde mahkeme salonundan ayrılır.

Bu elbette ki gerçek bir hukuk vakası değil ama bazen bu hikayeleri andıran ve mağdurların vicdanını tatmin etmeyen kararlar da oldukça fazla.Bu yüzden ülke suç cenneti haline geldi.

İrandaki infaz şeklini kınıyoruz ama toplum bazen suçluları linç etmeye kalkıyor ve “Asacaksın bir iki tanesini….”türü kanaatler de az değil

ABD de bir hukuk devleti ama idam cezası hala uygulanıyor.Bizim gibi ülkelerde idam cezasının kaldırılması “hukuk lüksü” bence.

 
Toplam blog
: 49
: 1026
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

On beş yıllık eğitimciyim. Halen bir devlet kurumunda öğretmenlik yapıyorum. Dünyanın en zor ama en ..