Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '19

 
Kategori
Deneme
 

Seni Yaşıyorum

Hüznün, aşkın, romantizmin, tutkunun, heyecanın güzel  ayı...

SEVGİLİ OKURLARIM;

SONBAHAR, devam ediyor... Yaz geldi geçti Sonbahar..  kış ve yaz mevsimi arasında yâr! Eylül geçti severek, Ekim ağlıyor ardından, Kasım Allah Kerim. Bir dilek tuttum, iyi olur inşallah. Eveeet mani ayı, şiir ayı, aşk ayı sevgiliye dedik. Romantizm tüm hızıyla devam ediyor efenim. Bırakalım da efenim akış bozulmasın, içimizdeki ben özgür yaşasın, çocuk ruhumuz ortaya saçılsın... Hava sıcaklıkları çoktan düştü bile. Ağaçlar, çiçekler, tabiattaki bitkiler sararıyor, kararıyor, yapraklarını döküyor, bir bir hayvanlar kış uykusuna yatma hazırlığındalar kimisi çoktan yattı bile. Çünkü havaların en soğuk olduğu kış mevsimine hazırlık yapıyorlar haklı olarak.

YA SONBAHAR.. İçinde yaşıyoruz, içerisinden geçiyoruz.. içimizde durgun dalgalar her an büyük fırtınaların habercisi. Baştan aya gökten gri yağan yağmurlar içlerimizin katranını yıkıyor, ilaç oluyor ruhlarımıza, sonra zihinlerimizi temizliyor, duygularımızı harekete geçiriyor çevrede olan o onca sakinlik, durgunluk içinde heyecanlarımızı hayata enerji olarak katıyor..

BIZ İNSANLAR, havalar ısındığı zaman bunalır, kış geldi mi de, soğuktan şikayet ederiz. Buna sebep olarak, insan sürekli olandan sıkılır, bunalır. Bu mevsimler için de geçerlidir. Hep bir yenilik, değişme isteği, farklı olanı beklemek ihtiyacı, dileği, beklentisi filan. Bu da iyi bir şeydir insan için. Evren kadar yaşa ve mutlu ol! düsturu. Ne diyorduk canım efenim, sıcak ve soğuk iki mevsimin tam ortasında güz ve hazan dönemleri olarak da ifade edilen Sonbahar da ise kendimize ve çevremize çok daha fazla zaman ayırır, hüznün, aşkın, romantizmin tam ortasında rahatlar, nefes alır, hüzünlenir, üzülür ama en önemlisi hepsini de birlikte deneyimleriz.

BU YÜZDEN Sonbahar mevsimi çok yönlü insan duygularını içerisinde barındırması ve anlatması ile de edebiyatçılara, yazarlara konu verir, sanat yaratımlarına haklı olarak büyük katkı sunar. Kuzey kutbunda yer alan ülkemiz için ise Eylül, Ekim, Kasım aylarını kapsar. Yine soğuk ve kar yağışlı geçen kış mevsiminin habercisi konumundaki Sonbahar hazan mevsimi, havanın her geçen bir gün gittikçe soğumaya başlamasıyla soğuk kış aylarına hazırlanmamız gerektiğini hatırlatır bize gerçek, gerçek. Mevsim aldatıcı olur, birazda sıcaklık, soğukluk ne zaman pek bilinmez.

SONBAHARDA bazen dört mevsimi de birden yaşarız fakat. Dallarda olgunlaşarak sofralarımıza taşınan her türden meyve ve sebzeler de bu dönemde bolluk olur, midelerimiz kadar gözlerimizde doyar. Sonbahar kadın olalım erkek olalım, tüm insanlara ve başka canlılara da, çevreye de kendine özgü mevsim özellikleri ile getirdiği güzelliklerin yanında bir de bolluk, sakinlik, dinginlik, sadelik, bereketi getirir.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..