Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Senin adın, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Senin adın, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
 

Seni sevmek içimizi ısıtıyor.


Atam, son zamanlarda seni sıradan bir insanmışsın gibi gösterme gayretleri görülüyor. Sanki o görkemli ve inanılmaz başarılara imza atan, küllerinden bir ulus yaratan sen değilmişsin gibi.

Türk Kadınına bugünkü medeni Avrupa'dan çok daha önce seçme seçilme hakkını tanıyan, birbiri ardına yaptığın devrimlerle modern, çağdaş bir toplum yaratan sen değilmişsin gibi.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, Denizlere hakim olan cihana hakim olur, İstikbal göklerdedir ifadeleriyle en kısa yoldan geleceğin tüm hedeflerini gösteren sen değilmişsin gibi.

Özgürlük benim karakterimdir diyerek bir insanın varoluş nedenini ve en kıymetli hazinesini hatırlatan sen değilmişisin gibi.

Yurtta barış, dünyada barış diyerek insanlığı birlikte kardeşçesine huzur ve güven içinde bir dünyanın oluşmasına korunmasına ve gelecek nesillere miras bırakılmasına dikkat çeken sen değilmişsin gibi.

Ey Türk gençliği diye başlayan, her bir satırı engin deneyim ve birikimlerin ürünü olarak ulusumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan topraklarımızı korunmasında; kısacası ülkemizin geleceğini kollamanın açık sifrelerini veren sen değilmişsin gibi.

Seni övermiş görünerek sıradan bir insan gibi gösterme gayretleri belki de yeni bir stratejinin ürünüdür, ama Türk milleti ve senin üzerine titrediğin Türk gençliği bu oyunlara gelmeyecek kadar bilinçli artık. Kurduğun ve bize armağan ettiğin bu güzel yurdu ve en büyük eserin Cumhuriyeti ebediyen koruyacağız.

Atam arzu ettiğin gibi Türk gençliği dinlenmemek üzere yürümeye karar verdi ve asla yorulmayacaklar. Senin fikirlerini duygularını anlıyoruz ve hissediyoruz, rahat uyu.seni çok seviyoruz, seni sevmek içimizi ısıtıyor ve hepimiz dipdiri ayaktayız.

İki hafta önce yitirdiğimiz büyük şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, Zeynep Oral'la bir söyleşisinde " nasıl böyle dinç kalıyorsunuz.? " sorusuna şu yanıtı veriyor; " Atayı sevmek insanı diri tutuyor." (*)

Atam seni çok seviyoruz, seni sevmek içimizi ısıtıyor ve hepimiz dimdik ayaktayız.




( * ) 18 Ekim 2008 Milliyet / Meli Aşık' ın Açık Pencere köşesi.
 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..